Предварително се извинявам, ако темата не е за тази група, дълго се чудех къде точно да си излея душата...
Чувствам се много объркана
Със съпругът ми много желаем второ дете и започнахме да действаме по този въпрос. От друга страна сме в процес на продаване на нашия апартамент и респективно закупуване на нов, по-голям такъв. От трета страна имам не малки шансове да получа предложение за нова работа, в компания, в която 4 пъти съм кандидатствала и и в която силно искам да работя. Притеснението ми за продажбата/закупуването на апартамент е, че ще използваме жилищен кредит от банка и се опасявам, че ако съм вече в болничен/майчинство такъв няма да ни бъде отпуснат (ще е на мое име). Също така, всичкото преместване, ремонтиране, ходене по магазини за настилки, мебели, уреди, ще стане докато съм бременна. Ако, пък, не стане тогава, то ще бременея и родя в квартирата, в която временно ще се настаним докато се нанесем в новото жилище (ще живеем сами, но не е наше жилището). Относно работата - толкова искам да се "махна" от сегашната си работа, напряга ме безкрайно много и втора рожба беше идеално решение, но сега с тази евентуална оферта, която очаквам...Не се смейте, мили Дами, просто се чувствам ужасно объркана - толкова много неща в един период искам да се случат, а сякаш не усещам контрол върху тях...
Но да, права си, че аз дори още не съм бременна. Въпросът ти за отлагане на детето е резонен, задавам си го и аз тези дни и отговорът клони към желание в сърцето - много искаме още едно дете. Именно поради това съм объркана - желание е огромно, но разумът "нашепва" друго...
Отложи с 2-3 години забременяването.
Купете апартамента, поработи на новата работа и тогава бебе. Но все пак вие решавате, кое е по-важно за вашето семейство. В случая аз представям моето виждане за нещата.