Второ дете, нова работа и още нещо...

• 7 432
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако темата не е за тази група, дълго се чудех къде точно да си излея душата...
Чувствам се много объркана Sad Със съпругът ми много желаем второ дете и започнахме да действаме по този въпрос. От друга страна сме в процес на продаване на нашия апартамент и респективно закупуване на нов, по-голям такъв. От трета страна имам не малки шансове да получа предложение за нова работа, в компания, в която 4 пъти съм кандидатствала и и в която силно искам да работя. Притеснението ми за продажбата/закупуването на апартамент е, че ще използваме жилищен кредит от банка и се опасявам, че ако съм вече в болничен/майчинство такъв няма да ни бъде отпуснат (ще е на мое име). Също така, всичкото преместване, ремонтиране, ходене по магазини за настилки, мебели, уреди, ще стане докато съм бременна. Ако, пък, не стане тогава, то ще бременея и родя в квартирата, в която временно ще се настаним докато се нанесем в новото жилище (ще живеем сами, но не е наше жилището). Относно работата - толкова искам да се "махна" от сегашната си работа, напряга ме безкрайно много и втора рожба беше идеално решение, но сега с тази евентуална оферта, която очаквам...
Не се смейте, мили Дами, просто се чувствам ужасно объркана - толкова много неща в един период искам да се случат, а сякаш не усещам контрол върху тях...

# 1
Според мен всичко ще се нареди, аз също бременеех по време на покупката ни (отпуснаха ни кредит, няма проблем в това отношение), и се нанесохме, когато бях вече в 9 месец.
За новата работа, имаш достатъчно време са забременееш и родиш след като те приемат, все пак още дори не си бременна. Щ

Но щом не се чувстваш добре защо не отложите с 1 г. плановете за дете?

# 2
Според мен всичко ще се нареди, аз също бременеех по време на покупката ни (отпуснаха ни кредит, няма проблем в това отношение), и се нанесохме, когато бях вече в 9 месец.
За новата работа, имаш достатъчно време са забременееш и родиш след като те приемат, все пак още дори не си бременна. Щ

Но щом не се чувстваш добре защо не отложите с 1 г. плановете за дете?

Не се сърди, човече, благодаря, че ме изслуша (прочете)! Права си, че все още не съм бременна, но процесът до евентуално започване на нова работа е мнооого дълъг - първо: още нямам предложение, второ: докато го получа казаха, че ще се обадят след седмици, трето: дължа многомесечно предизвестие при сегашния си работодател... общо взето ще стане зима Grinning Но да, права си, че аз дори още не съм бременна. Въпросът ти за отлагане на детето е резонен, задавам си го и аз тези дни и отговорът клони към желание в сърцето - много искаме още едно дете. Именно поради това съм объркана - желание е огромно, но разумът "нашепва" друго...

# 3
И за бебе, за нов апартамент и нова желана работа имаш огромно желание. Simple Smile  Отложи с 2-3 години забременяването. newsm78 Купете апартамента, поработи на новата работа и тогава бебе. Но все пак вие решавате, кое е по-важно за вашето семейство. В случая аз представям моето виждане за нещата.
Успех във всичките ти "начинания", независимо от реда по който ще ги осъществиш! bouquet

# 4
Ами, в живота рядко се случва да получиш всичко накуп и веднага.  Grinning
Подреди си приоритетите и действай по списъка.
На твое място първо бих се погрижила за жилището и работата, а след това за детето. Все пак става въпрос за няколко месеца, няма да престарееш чак толкова, спокойно.  Laughing
Отделно, че новият работодател едва ли ще подскочи от радост, ако му се явиш бременна. Възможно е и да не получиш мястото в такъв случай. Или да го загубиш набързо.
И още нещо – добре би било да забременееш, когато тези проблеми вече са зад гърба ти. На една бъдеща майка най-малко са ѝ нужни нерви и напрежение покрай новия дом и новата работа. Реши си тези проблеми и после бременей на спокойствие.
Успех!  Simple Smile

# 5
  • София
Аз бих си дала сметка на колко години съм и ако съм минала 35, не бих чакала.
Защото, може и да дочакаш жилище и работа, а да си останеш с едно дете. Peace

# 6
Стига, де, наистина ли мислиш, че няколко месеца до година са чак толкова фатални за фертилитета?  Laughing

# 7
Аз бих си дала сметка на колко години съм и ако съм минала 35, не бих чакала.
Защото, може и да дочакаш жилище и работа, а да си останеш с едно дете. Peace
+1

# 8
Извинете ме, но аз драма не виждам. Нито предложението за работа е факт, нито бременността. Може да се окаже, че и за двете е необходимо повече време от желаното от дамата.
Май само въпросът с жилището е задвижен в момента. Очевидно единствената реално позиция от плановете.

# 9
Извинете ме, но аз драма не виждам. Нито предложението за работа е факт, нито бременността. Може да се окаже, че и за двете е необходимо повече време от желаното от дамата.
Май само въпросът с жилището е задвижен в момента. Очевидно единствената реално позиция от плановете.

Това е факт! За протокола, аз съм на 30 (ненавършени). Благодаря много на всички, че ме посъветвахте. Просто трябва да се "отърся" от всички тези мисли и да разсъждавам трезво.

# 10
  • София

Това е факт! За протокола, аз съм на 30 (ненавършени). Благодаря много на всички, че ме посъветвахте. Просто трябва да се "отърся" от всички тези мисли и да разсъждавам трезво.

Звучеше като  жена над 37-38г и тъкмо щях да ти кажа, че две мои приятелки забременяха на 43г с първо дете (не, че трябва да се чака толкова) да не се притесняваш, първо да видиш дали ще получиш мечтаната работа щом е за период от няколко месеца, да започнеш, да поработиш и тогава (1-2 години, ще си на около 40г). А то, ти си била на няма и 30...
Ами... сега още повече ще те посъветвам да изчакаш.
П.с. Писа, че дължиш няколко месечно предизвестие. В БГ-законодателството срокът е един месец. Какви  няколко сънуваш?
Никой работодател няма да те чака няколко месеца да си напуснеш старата работа

# 11
Предвид последния пост на авторката бих казала, опечи си работата, купете жилището...и след 2 години няма да си стара за второ дете.

# 12
Светулчице, по договор моето предизвестие е 3 месеца, в закона пише, че "Срокът на прдезвестие на безсрочен трудов договор е 30 дни, освен ако страните не са договорили друг срок, но не повече от 3 месеца.". Много е мъчително с тези 90 дни. И както моето началство отказва молбата ти за предсрочно напускане...

# 13
  • София
Понеже говореше за зимата, което е 5-6 месеца и затова си представих някаква зловеща картинка. Но дори и три са много - пак казвам - съмнявам се, че има работодател, който ще има свободно място и ще чака даминат три месеца, за да се освободиш и да започнеш на новото. Да напуснеш без да имаш нещо ново също не е вариант.  По-скоро срочно започни да си търсиш нова работа с нормални взаимоотношения, не знам, мен са ме чакали почти месец (непълен, защото меосвободиха по-рано от месец по взаимно съгласие, но то е, защото намериха човек) , а беше последен ден и и следваше Коледна ваканция, та предивзвестието ми мина в нея.
Но така или иначе си много млада, за да се притесняваш за забременяване и раждане. Аз съм на 39г почти и след година-две мисля, надявам се да имам цикъл още Simple Smile

# 14
На 30 ненавършени не виждам никаква драма да се изчака с опитите за бебето 5-6 месеца. Въпреки това, не знам дали новият ти работодател ще грейне от радост ако започнеш работа и след няколко месеца излезеш в майчинство. Или пък ако му се явиш директно бременна. Наблягам на това, защото казваш, че много желаеш тази работа и си кандидатствала 4 пъти досега.
П.С. Сега се замислих, че ипотечен кредит май не отпускат също и ако си в изпитателен срок. Така че планирайте внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт