Второ дете, нова работа и още нещо...

• 7 443
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Понеже говореше за зимата, което е 5-6 месеца и затова си представих някаква зловеща картинка. Но дори и три са много - пак казвам - съмнявам се, че има работодател, който ще има свободно място и ще чака даминат три месеца, за да се освободиш и да започнеш на новото. Да напуснеш без да имаш нещо ново също не е вариант.  По-скоро срочно започни да си търсиш нова работа с нормални взаимоотношения, не знам, мен са ме чакали почти месец (непълен, защото меосвободиха по-рано от месец по взаимно съгласие, но то е, защото намериха човек) , а беше последен ден и и следваше Коледна ваканция, та предивзвестието ми мина в нея.
Но така или иначе си много млада, за да се притесняваш за забременяване и раждане. Аз съм на 39г почти и след година-две мисля, надявам се да имам цикъл още Simple Smile

В компании от типа, в който аз работя и за която кандидатствам общо-взето не си дават особен зор. В сегашната ми работа, например, кандидатствах януари, обадиха ми се за интервю в началото на април за да го насрочат за края на април  и започнах юни.. та и тук така - процесът по подбор на персонал е тоооолкова бавен и муден. ... Общо  взето ще почакам малко, наистина, So Lucky го каза - да си опичам работата и после жилището  Grinning
Кафе с Канела, бебеправенето и новата работа съвпаднаха. Аз кандидатствах (за 4-ти път) преди 2 месеца. Отново не се обадиха дълго време и започнахме да бебеправим. Е, тогава точно се сетиха за мен и стигнах до полу-финал в процеса на кандидатстване.

# 16
Дори предизвестието ти да е 3 мес. има начин да напуснеш веднага - трябва да платиш на работодателя си месечните си заплати или да прихванеш неползваната отпусна.

# 17
Дори предизвестието ти да е 3 мес. има начин да напуснеш веднага - трябва да платиш на работодателя си месечните си заплати или да прихванеш неползваната отпусна.

Мерси, delia, това ми е известно, но 3 месеца брутно заплащане + %прослужено време са си доста пари  Sad Sad

# 18
Може да се договорите и за приключване на договора по взаимно съгласие. Тогава буквално може да си освободена от днес за утре.
Ако не работиш в мулти компания с много клонове и служители е по-вероятно шефовете да проявят разбиране.

# 19
Може да се договорите и за приключване на договора по взаимно съгласие. Тогава буквално може да си освободена от днес за утре.
Ако не работиш в мулти компания с много клонове и служители е по-вероятно шефовете да проявят разбиране.

За жалост и това не е приложимо, такива гадове са началниците (не в компанията, а в отдела) - огромно текучество има и не пускат никого, а с тези, които са в предизвестие се държат отвратително. Наистина много ме напряга работата и искам да се махна от там. Е, това, че с другите така стана не значи и че с мен ще се повтори, разбира се, но едва ли ще съм с нещо по-различна.

# 20
Добре де, ти оправи нещата с новата работа, а със старите ще се разделиш по един или друг начин.

# 21
Добре де, ти оправи нещата с новата работа, а със старите ще се разделиш по един или друг начин.

Peace Точно така! Аз по-горе писах информативно и в отговор на участниците в темата  Simple Smile

# 22
Старата ми работа беше нещо подобно на това, което описваш. В един момент толкова ми писна, че реших да напускам независимо имам или не друга работа. Просто не е здравословно да се тормози човек така, помисли за себе си.

# 23
  • Sofia
Изчакай с бебето още два месеца. За това време явно ще стане ясно дали ще те вземат на работа или не. Ако през това време намерите жилище - теглите кредит, купувате жилището. Ако те вземат на новата работа - отлагате бебето с 1-2 години, да се докажеш на работа. Ако не те вземат - забременяваш, излизаш в болничен, за да не се тормозиш на работа и по време на майчинството започваш да търсиш друга работа.
Ако не намерите жилище за тия два месеца - ще трябва да изчакаш изпитателния срок на новата работа и тогава да теглиш кредит, или ако не те вземат на работата - забременяваш, излизаш в болничен, теглите кредит преди да си излязла в майчинство.

# 24
  • Пловдив/София
Присъединявам се към мненията да изчакате с бебеправенето няколко месеца, да има яснота с работата и апартамента.

В сходна ситуация съм- има шанс да започна нова работа наесен (още нямам финални резултати де,но се надявам), по същото време мисля и магистратура да запиша. Същевременно е време за второ дете, защото не ми се искаше твърде голяма разлика между двете (голямото е почти на 3, т.е. ако забременея до няколко месеца, ще са 4 години разлика). Но...явно ще са с по-голяма разлика, ще отложа бебеправенето за зимата най-рано, а то едва ли ще стане веднага, което значи разликата им да наближи 5 години (или 4.5), ама каквото-такова. Преди исках 3.5 години, но не може да се планира всичко на 100%...

Ако пък не ме приемат на нова работа, може да започнем и по-скоро с второто, макар че не ми се ще този вариант, защото като се върна от майчинство ще е още по-трудно да търся ново място.

# 25
  • Най-красивата страна
Аз бих изчакала с бебето поне 2години.

# 26
Присъединявам се към мненията да изчакате с бебеправенето няколко месеца, да има яснота с работата и апартамента.

В сходна ситуация съм- има шанс да започна нова работа наесен (още нямам финални резултати де,но се надявам), по същото време мисля и магистратура да запиша. Същевременно е време за второ дете, защото не ми се искаше твърде голяма разлика между двете (голямото е почти на 3, т.е. ако забременея до няколко месеца, ще са 4 години разлика). Но...явно ще са с по-голяма разлика, ще отложа бебеправенето за зимата най-рано, а то едва ли ще стане веднага, което значи разликата им да наближи 5 години (или 4.5), ама каквото-такова. Преди исках 3.5 години, но не може да се планира всичко на 100%...

Ако пък не ме приемат на нова работа, може да започнем и по-скоро с второто, макар че не ми се ще този вариант, защото като се върна от майчинство ще е още по-трудно да търся ново място.

Абсолютно същото без магистратурата. Абсолютно! Сякаш аз съм го писала!  Grinning моята фога е на две и половина  Heart Eyes

szervusz, много точно казано и след вчерашните мнения и след като си излях вълнението стигнах до точно това заключение  Peace

# 27
При тази възраст въобще нямаш причина за размисъл.
- работата
- жилището
- детето

Като не говорим за отлагане с 10 г., а в рамките а 1-2.
Успех!

# 28
  • София
За жалост и това не е приложимо, такива гадове са началниците (не в компанията, а в отдела) - огромно текучество има и не пускат никого, а с тези, които са в предизвестие се държат отвратително. Наистина много ме напряга работата и искам да се махна от там. Е, това, че с другите така стана не значи и че с мен ще се повтори, разбира се, но едва ли ще съм с нещо по-различна.
Като краен вариант, щом са гадове, забременяваш и излизаш в отпуска по болест, а после да ти плащат майчинските една година и да са готови веднага да се освободят от теб, щом поискаш.

# 29
С дете на 2,5 години имаш право на 6 месеца неплатен отпуск за гледане на дете, през който може да ти тече предизвестието. Този отпуск работодателят няма право да го откаже.
Да разкажа личният си опит. Тъкмо, когато решихме за второ дете, мъжът ми спечели конкурс и се преместихме в нов град. Оттам и квартира, пренасяне, нова работа и т.н....Решихме да отложим малко бебето. Докато изчаквахме ,си подредихме живота в новия град. Аз започнах работа, купихме си жилище, ремонт и т.н.  Детето стана факт след година и половина.
Моят съвет е подреди си нещата- жилище, работа и после се наслаждавай на спокойна бременност и майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт