Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 662
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Скрит текст:
Здравейте, пуснах обявата и разбира се бях налетяна от брокери и агенции. Обяснявам  спокойно , че не съм им аз клиента , но както и да е явно и през това ще мина  ooooh! Разбирам , че това им е бизнеса и предполагам работещите предпочитат да им платят вместо те да си губят времето.... Rolling Eyes

Та ако имате черен списък с агенции и брокери ще се радвам да го споделите ( може и на лични) както и ако имате брокер на който може да се има доверие също моля за инфо   bouquet
предварително ви благодаря

По-добре си пуснете обявата във Фейсбук групите и да Ви пишат само на лично. Само в публичните групи, в затворените има доста хейтъри. Така отбягвате телефонния тормоз, отговаряте на всички на лични и проличава кои от писалите Ви са най-сериозните. Пишете в обявата, че е задължително без тормоз от страна на брокери и че сте собственик. И е без комисионни. И дайте детайлно описание на имота, ако имате застраховка на имота- също го споменете транспорт, магазини, състоянието на входа и... т.н.
Аз така пуснах обява, писаха заинтересовани доста хора, най-сериозните си проличаха с начина на писане, нямаме обаждания от брокери и телефонен тормоз и от утре имаме вече огледи, като връзката ни е директно с търсещите жилище.
На обявата, която пуснах, бях спряла да не се пишат коментари и директно на лично ми писаха доста хора в рамките на няколко дни.

Много добър съвет , но да Ви кажа аз на какво се натъквах. Отворих първата ФБ група и веднага ми излезе една брокерка. Тя ми е в приятели.
Сигурни ли сте , че огледите няма да ги провеждат брокери и после- ама аз за приятел и някакви други врътки. Ще се радвам да споделите как ги прескачате. Аз ще си платя комисионна , така съм решила . Тази игра на нерви просто не си струва / според мен/. Иначе съм съгласна , че в много случаи изобщо не са нужни. Особено , когато сам си обявяваш , собственик си и си отваряш жилището за огледи.

# 166
Здравейте, пуснах обявата и разбира се бях налетяна от брокери и агенции. Обяснявам  спокойно , че не съм им аз клиента , но както и да е явно и през това ще мина  ooooh! Разбирам , че това им е бизнеса и предполагам работещите предпочитат да им платят вместо те да си губят времето.... Rolling Eyes

Та ако имате черен списък с агенции и брокери ще се радвам да го споделите ( може и на лични) както и ако имате брокер на който може да се има доверие също моля за инфо   bouquet
предварително ви благодаря
Минах наскоро през всичко това, и те разбирам, но няма да минеш без главоболие.
Ще звънят, ще нахалстват. Аз след всеки неприятен разговор с брокер блокирах номера, но те си комуникират по между си и пак звънят от друг номер. Във фейсбук е още по зле, да, писаха ми частни лица на лични, но всички до един се пазарища за цената или друго.
Най добре е със сериозен брокер, грешни пари са при положение, че пак се разхождаш за огледи, но поне ще има малко филтър на психопати.

# 167
 В една такава група съм във фейсбук и точно това забелязах, че след всяка обява следват коментари колко е висока цената, как всички са алчни, даже имаше клетви да им се паднат бежанци за наематели.... Shocked

# 168
Аз само в две групи си пуснах обява, и то културни групи, злите коментари се трият. На лични обаче, доста прости хора се включиха... ooooh!

# 169
  • София
Направо лошо ми става като чета. На есен ще ми се наложи да давам под наем. Толкова не ми се разправя с брокери и не ги ща.  ooooh! ooooh! ooooh!  Ни един нормален не съм срещнала досега в сделките ни.
Та незнам какво ще правя.
Направо ми иде да разлепя, като някоя бабка, от онези напечатаните обяви с нарязани телефони отдолу.
И без това тук около нас има факултети, бизнес сграда + институти. newsm78 newsm78

И без това ще санират блока от есента нататък поне 6-8 месеца. Незнам кой ще се съгласи да живее ooooh! докато се санира. Та може за начало някой намален наем да измисля + обява на дърво.  Thinking

# 170
Не виждам причина санирането да е предпоставка за намален наем.Ако вече някой се е нанесъл под  наем и започва саниране или друг по-шумен ремонт наоколо,трябва ли да му се намалява наема?Не.
Според мен факултети и т.н. са плюс.Колкото до обявите по дърветата,слагат ги предимно брокери.И така може пак да се набуташ при тях,но си длъжна да опиташ всичко.Най-важното според мен е предплатена карта задължително.Аз преди години пусках сама обява и посочих в кои часове да звънят клиентите,без посредници категорично.Познайте брокеите дали се съобразваха с тези условия?

# 171
  • Балчик
Здравейте , пристигам във форума с казус . От 16 години живея в жилище под наем , сега искаме това същото  жилище да го купим с моят съпруг. Собствениците на жилището са доста възрастни вече , децата им нямали нужда от него ,  имат си техни,  и първо на нас го предлагат. Редно ли е ние , като едни добре стопанисващи имота  Laughing вече толкова години да искаме от цената да се отбият сумите за наем.  В прекрасни отношения сме с тях , с другите живущи в кооперацията също, чисто хипотетично си разсъждаваме у дома , не сме го коментирали със собствениците това наше съждение. Аз лично си мисля , че всичко е договорка.
Благодаря.

# 172
  • Пловдив
Не мисля.
Това си е било наем и си е платено за изминалия период, в който сте си го ползвали.
Аз като наемодател не бих приела, нито като наемател бих си "направила устата" са подобна отстъпка.

Но може и да успеете да се договорите за леко по-ниска цена от пазарната в момента.

# 173
  • София
Как да приспаднат сумите за наема? За 16 години ли? Че то ще излезе накрая, че хазяите имат да ви дават пари на вас  Laughing Laughing
Извън шегата, всичко е договорка. Най - много да можете да уговорите по - сносна цена. Но не е задължително Thinking Thinking

# 174
Въпросът ме остави без думи.  Ако Ви отбият от цената, като компенсация за плащан наем ще сметна, че са просто  напълно малоумни.  Ама хора всякакви, де.

# 175
  • Балчик
Как да приспаднат сумите за наема? За 16 години ли? Че то ще излезе накрая, че хазяите имат да ви дават пари на вас  Laughing Laughing
Извън шегата, всичко е договорка. Най - много да можете да уговорите по - сносна цена. Но не е задължително Thinking Thinking
Joy Joy Joy

# 176
Всичко е въпрос на договорка, евентуално в резултат на добрите ви взаимоотношения, може да договорите по-благоприятна цена. Но наем за 16 години  Shocked Ако аз съм собственик и искам да продам апартамента и някой ми поиска намаление с наем за 16 години, естествено, че веднага го предлагам апартамента на свободния пазар, при все, че и в момента цените са високи. Каква ще ми е ползата при цените в момента да го продам на някой конкретно с цена, намалена за 16 години  Shocked

# 177
Здравейте , пристигам във форума с казус . От 16 години живея в жилище под наем , сега искаме това същото  жилище да го купим с моят съпруг. Собствениците на жилището са доста възрастни вече , децата им нямали нужда от него ,  имат си техни,  и първо на нас го предлагат. Редно ли е ние , като едни добре стопанисващи имота  Laughing вече толкова години да искаме от цената да се отбият сумите за наем.  В прекрасни отношения сме с тях , с другите живущи в кооперацията също, чисто хипотетично си разсъждаваме у дома , не сме го коментирали със собствениците това наше съждение. Аз лично си мисля , че всичко е договорка.
Благодаря.

Аман от измекяри!
16 г. сте си плащали за услугата да ви пуснат в дома си.
Покупката е друга сделка. Дано не ви се вържат старците.

# 178
Някаква символична отстъпка 1-2-3 хиляди звучи по-реалистично,
но как си представяте да ви го дадат на половин цена,
само, защото последните 16 години сте живели там,
а те са носили всички рискове като собственици -
помислете върху това. Иначе, всичко е въпрос на договорка, да.
Но, ако някой поиска нещо такова от мен, сериозно бих си преосмислила
отношението към него, и бих се дистанцирала възможно най-бързо.

# 179
Благодаря.
Ако вие продавахте бихте ли се съгласили на такава договорка?

Общи условия

Активация на акаунт