Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 654
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Това с животноите а малко като руска рулетка.
Има такива, които драскат, миришат, увреждат, има и такива,
които въобще не си личи, че обитават апартамента.

Също не исках животно вкъщи, не ми се поемаше риск.
В края на краищата склоних по три причини:
наемателите не се пазариха за относително високия наем,
станаха ми симпатични,
обещаха да си покрият разходите (записано е в договора).

Успх с търсенето!

# 271
И брат ми е с такъв договор, по наше настояване, наемодателите нямаха претенции, а жилището е прилично, на ламинат и теракот, мебелите не са нови, но не са от старите и са запазени, банята е прилична, със стари синьо-зелени плочки, но чиста. Laughing

# 272
Ей това -  наематели с куче или коте, както и пушачи  ами приемала съм ги, обещавали са, че ще поемат разходите при евентуални повреди, но са  оставали  само обещанията / капарото е покривало сметки за консумативите/ казвали са че ха днес ще намерят съответния майстор - било бояджия или дърводелец /заради кучето/ ама обещания, обещания, само обещания, те нали са си вдигнали вече платната, аз нека да си очаквам, очаквам. Но нали в моя иначе не малък град наемателите не са толкова много се налага да правя компромис.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:55 от kriakla

# 273
Според мен всичко зависи от хората и от двете страни.
Била съм наемател и много мога да пиша за некоректни наемодатели, но темата не е затова.
Така или иначе ще се мести в нашето жилище в Пловдив, напуска квартирата, щети няма, вчера даже хазяите са влезли да огледат, жилището е добре стопанисвано, това че не е негово не означава, че трябва да го занемарява, върнали са му дори половината депозит, ще се плати тока като излезе и водата и разликата ще му я върнат, много свестни хора се оказаха.
За моите 5 години обикаляне из квартири в Пловдив само един път са ми връщали депозит, другите все измисляха нещо, винаги съм преглъщала парите, защото бях сама и нямаше на кого да се опра, за да се занимавам с тях.

# 274
  • България
Може би въобще не е тук мястото да пиша, мнооооого се извинявам, изтрийте го, но се нуждая от апартамент, МОЛ София, Руски паметник и района, без претенции за лукс. Никога не съм закъснявал с плащането на каквато и да било сметка.

# 275
  • София
Според мен всичко зависи от хората и от двете страни

Да, но как да ги прецениш от 1 -2 огледа. Те тогава на всичко се съгласяват и се представят за много добрички. Пък после  я камилата, я камиларя.
Затова аз още по тел. и преди огледа натъртвам - без животни. После и в договора го вписвам.
Имах 8 г. куче, изгриза стените на коридора и други не много приятни дейности. Година след като го махнахме едвам намерих майстор да ми оправи коридорчето. Не се пазарях за цена и материали - само да го приведат в приличен вид. Лаеше, смущаваше съседите. Как не се оплака някой - добри хора са.
Затова си знам - кандидат с мачка или чистокръвен помияр не приемам. Това за сравнително не много добре обзаведени имоти.  Абсурд да имам напудрена, кукленска гарсониера и  да я дам на девойче с коте. Ще трябва да се примирите или с нещо старо и да си го дооправите за ваша сметка или да зареже животното при мама.

# 276
  • Пловдив
Здравейте, дайте ми съвет, кои квартали имат директен превоз до Технически Университет - София ?
Питам - разпитвам, все различни мнения ми дават и не знам на кой да се доверя.
Благодаря, предварително !!!

# 277
Пред ТУ спират автобуси 88 и 280.
На отсрещния тротоар има и спирка на селските рейсове 69, 70, 123 от Бистрица и Железница, но са по-редки.
На 1 спирка по-надолу е метростанция Г.М. Димитров.
Може и да не чака авт. за 1 спирка, но пък са редовни - средно през 5 мин.
https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/121/marshrutna-mrezha  
ТУ е на удобно място и се стига бързо до него.
Сигурно студента би предпочел да е някъде с приятелчета.
То не е само учене - нали трябва и веселба да има.
Вестници  Позвънете и Ало София прегледахте ли?
Предполагам, че във форума на ТУ също има тема за квартирите.

# 278
  • Пловдив
Emi Daniel, благодаря Flowers Tulip

# 279
От другата страна спират 94 и 413, спирката е на същото разстояние от университета, както тази на 280 и 88. Имайте предвид, че ТУ има много общежития и настаняването е почти 100%, така че трудно ще давате под наем на студент от там.

# 280
  • Пловдив
От другата страна спират 94 и 413, спирката е на същото разстояние от университета, както тази на 280 и 88. Имайте предвид, че ТУ има много общежития и настаняването е почти 100%, така че трудно ще давате под наем на студент от там.
killpop, благодаря ти ! Аз не искам да отдавам, а търся за двама студенти / момче и момиче/, които не искат в общежитията.

# 281
ЦветеЙо, Дървеница, Дианабад и Мусагеница са на пешеходно разстояние, отделно през тях минават автобуси, които спират на ТУ. В района на Студентски град има много нови блокове, в които се дават апартаменти под наем. Някои са на пешеходно, други са на няколко спирки с 280 и 94 автобуси.

Животно в апартамент може да е голяма щета, нямаш никога гаранция, че ще чисто и кротко. Особено коте, което може и да не кастрират, да опишка и издере всичко, после спасението е само ремонт. А кучетата често изгризват каквото им попадне. Преди доста години леля ми си купи апартамент, в който беше живяло семейство с малко, сладко и кротко кученце - смени вратата на кухнята, защото си беше изгризало цяла дупка в нея.

# 282
  • София
ЦветеЙо, а младежите нямат ли възможност да дойдат в София и да се огледат на място?
По линиите на гр. транспорт могат да наемат и в Обеля и за 30 мин. ще са в ТУ. Но пък след ученето ще изостанат от веселия, студентски живот.
В Ст. град има доста нови блокове и се дава под наем. Общежитието на ТУ се вижда от блока ми в Дианабад. Ремонтираха го дълго време. Позната на дъщеря ми живее там - ново, чисто и културно е.
Мисля, че само  по форуми трудно ще намерите. На място е по-лесно, ще го видят и одобрят или не.

# 283
  • с/у ОколоМръсТното
Kой се заблуждава, че даден имот ако се ползва 2-3-5г от някого (дори и личен) няма да е за ремонт или освежаване?
Та и вие да си живеете пак се захабява.
И гледаме коте, не дракон.
Да, пуска косми. Женско е, кастрирано. Не е звяр.
Котето ще е на временно отглеждане. После си го вземам. Wink
Въпросът е да намеря нещо читаво за детето, докато й дойде акълът и вземе, че се махне от БГ.

# 284
Аз не бих се съгласила на коте в имота ми. И най доброто коте на света, пишка и ака не на място когато го оставят за дълго само, също и точи нокти, по мебелите или паркета. Космите са най малкия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт