Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 638
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря.
Значи около 7-800 лв би следвало да е база за разговори.Оттам насетне решаващи ще са хората (евентуални наематели) най-вече, не толкова надцакването, за нас първото е далеч по-важно. 100 лв повече или по-малко не могат да ти изплатят нервите.
А за сметката вноска по кредит-наем, напълно споделям, вече професионално. Именно имайки предвид това, както и липсата на ТЕЦ, правеше трудна за мен задачата да се ориентирам в приблизителна цена.
Лек ден на всички , съжалявам, че нахлух така в темата с въпроси.
Изнесете си всичко ценно, за всеки случай.
Относно вноската, ами не всеки се е засилил да купува жилище, на някои им се налага за година да са в София и могат да си позволят по добри условия. Не скланяйте на нисък наем, както го описвате имота е скъп, ако го дадете за 700-800 и ви го занемарят, сте на загуба. Трудно е със скъпите имоти, риска е висок.

# 256
  • София
Стефан, на твое място не бих давала мезонета под наем.
Или ако съм много притеснена за пари бих пуснала само 1 ет.,  скъпите вещи бих преместила и заключила на втория. Стига им 1 ет. и гараж. Дали ще искат да плащат и вноската за затворен комплекс? Ако откажат и мине от наема, съвсем не си заслужава. По мои наблюдения като дадат  1000 лв наем и считат, че могат да правят каквото си искат докато са вътре. А след тях - потоп.
Аз давам, но зле обзаведени и на по-ниска цена. Някак си нямам толкова какво да губя.
За другото питане - гарсониера в Сухата река залагам за трудно отдаване на 300 лв и после проблеми със забавени плащания.
Просто населението в квартала е такова.

# 257
  • София
Благодаря за мненията.

# 258
Без да искам да обидя някого, но не мисля, че форумът тук е най-актуален за състоянието на пазара по отношение на наемите. Да, за някои места, за описанието на апартаментите или обзавеждането, може да има известна точност. Но, има толкова много хора, които изобщо не си "сверяват часовника" по писането и мненията тук, особено за по-луксозните апартаменти, с по-добра локация.

За един от кварталите се спомена наем 500 лв. - ами аз давам почти в същия квартал за 950 лв. и то при нивото на наеми отреди 3 г., просто тогава бяха по-ниски, наемателите са готини, планират дългосрочно обитаване, защо да го вдигам?

От ново обзавеждане, до ново обзавеждане също има разлика, от български плочки до италиански плочки - също и т.н.

Аз ненапразно споменах добра брокерска агенция за споменатия мезонет, т.е. по-известна, работеща с различни платежоспособни клиенти. Разбира се, аз не мога да преценя този апартамент в кой сегмент попада. Но, тъй като в скоро време на мен ще ми предстои да си търся нови наематели, синът ми предложи фирма на майката на негова състудентка. Е, аз съм гледала техния сайт, знам колко луксозни апартаменти предлагат за наеми и продажби, и прецених, че все пак не влизам точно в тази категория. Макар че може и да не съм права, все пак всеки работи за комисионна. Но, това, което исках да кажа, че си има фирми с определена клиентела, а и да не забравяме, колко пъти сме коментирали тук, че някои апартаменти даже не стигат и до обявите.

# 259
В Сухата река се търсят много малки апартаменти-боксониери, гарсониери, заради близостта до МОЛ-а , а и др обекти. Частта около пазарчето и градинката на Герена също е добра и на главна улица , и близо до обекти от първа неоходимост, както и направени магазинчета и заведения. Има доста детски площи за игра , чисто е. Не живея там, но отдавам жилище и от опит пиша. Вярно е, че гарсониерата е важно и изобщо обекта в какъв блок е и с какви общи части , като чистота и поддръжка. За мен е важно и дали има тераса, защото има някои жилища без такава. Хората не ги много интересува етажа, но пък  паркинг или близост до транспорт е важно. Давала съм преди жилища (преди продажба и в Красна поляна , Иван Вазов) , еми тук доста повече хора идват на оглед и търсене. За мен под 400 лв не би трябвало да се дава гарсониерата, а реално (зависи състоянието , да е прилично поне) 450 лв.
За мезонета има си хора търсещи по-луксозно и хубаво място . Реално за там мисля 1000-1200 лв с гаража отдаден е нормално. Вярно ,че няма много хора да дойдат, но пък който се заинтересува ще е сериозен и с възможности. По-малко просто няма смисъл и не си заслужава, щом 60 кв.м. (с една спалня и общо холо-кухня-трапезария и 1 тераса) в Малинова долина е 500 евро (вярно лукс обзаведен )

# 260
  • София
.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 11:58 от hris.g

# 261
Сложете маса,столове и диван-500,00лв.Не струват много ,жилището е ново и си струва да го дообзаведете ,за да е по-конкурентно.

# 262
Сложете маса,столове и диван-500,00лв.Не струват много ,жилището е ново и си струва да го дообзаведете ,за да е по-конкурентно.

Точно! В спалнята някакъв гардероб. В момента си мисля, че около 400 лв. ще му вземете.Hands V

# 263
  • София
Има гардероб в спалнята, пердета в 2- те стаи и климатик в кухньохола Simple Smile
Благодаря много. bouquet

# 264
Относно цената на мезонета: ето нещо за 1100, което е отдадено (дано успея да копирам линка):

https://www.facebook.com/groups/kvartiti.pod.naem/?multi_permali … =1499797108930712

# 265
  • с/у ОколоМръсТното
Търси се:
Нещо малко и китно... Предпочитаме източни райони.
Боксониера или едностаен.
Ако е и до метро...
За момиче и коте.

# 266
Котето ме притеснява.
В какъв вид ще е китната боксониерка след присъствие на котка.
Все пак момичето е младо, няма да си седи само в къщи и да се грижи за животното.
Ще има ангажименти, срещи с приятели.
Само животно на чуждо място ....
Но пък наемодателите да помислят и да си преценят.
Аз не допускам животни в мой имот.

# 267
Ако е необзаведена таз китна боксониерка и момичето си направи ремонта /боядисване и почистване/, няма лошо да е с котка. Обаче обзаведен и ремонтиран имот трудно ще си намери. Пък и до метро...

# 268
Търси се:
Нещо малко и китно... Предпочитаме източни райони.
Боксониера или едностаен.
Ако е и до метро...
За момиче и коте.
Успех! Laughing

# 269
Адски трудно ще е, като знам през какво минах за да намерим квартира на брат ми и котката..... ooooh!
Да не говорим, че ни водиха на огледи на жилища със зелени балатуми откакто е правена панелката и обзавеждане от 1980 и пари да ми даваш няма да живея в тоя коптор, но не можело с животно, не ме разбирайте погрешно, разбирам собствениците, животните правят бели, вярно е и са в правото си да избират кой ще се настани временно в дома им.
Приятелите, които се нанесоха временно в нашето жилище са с две котки, повдигнаха въпроса за животните с мм и през ум не ни е минало да имаме претенции за тях.

Общи условия

Активация на акаунт