Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 668
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Особено когато услугата им е непоискана. Някои брокери са страшно нахални, моя позната я бяха проклинали, понеже не искаше да даде комисионна при положение, че сама си организира огледи, обяви и т.н.

# 301
А ние в случая бяхме съгласни да работим с брокери. Даже едни имаха наглосття да кажат, че искат цял наем, понеже било офис. Съгласихме се и на това, но не успяха да намерят клиент. Наемателят сам си беше намерил обявата и брокери не са участвали в сделката. Иначе аз мисля да ползвам брокерски услуги, защото се познавам и няма да се справя

# 302
  • София
Многократно е писано - за да не ви безпокоят си купувате предплатена карта за случая.
После и да звънят - няма как да досаждат.
По повод размера на комисионната - имам проблемен имот складово поммещение в провинцията.Всички съсобственици сме на мнение, да го вземат - колкото дадат. Но няма търсене в района. Затова когато говорим с брокери винаги обявяваме, че даваме двойно или тройно комисионно ако намерят наемател или купувач. Все пак това е стимул да действат, да вземат повече. Но и те са безсилни понякога.
Кой питаше за обяви от собственик - за мене най-много се намират във вестник Позвънете, в хартиеното издание.
В сайта излизат на следващия ден и брокерите вече са ги налазили. Ако преодолеете нет-зависимостта си и си купите рано сутрин вестник може и да успеете.

# 303
Aisha, права си за картите, писано е 1000 пъти, но кой да предположи, че обявите влизат в тяхна система и даже не си правят труда да проверят дали не е свалена

# 304
  • София
и да е свалена, може пък след няколко месеца наемателите да са напуснали.
Проверяват, все пак и те трябва да печелят.
За клетвите и псуването по тел. не го одобрявам, но то е от възпитанието.
Писала съм преди време - пробвах да пусна обява от мое име.
Апартамент в Лозенец, до метро, 2 отделни стаи - търсех квартиранти. Просто за проба докато брокерката ми я няма.
Чак след  5- 6 ден ми звъннаха  няколко брокера. Държаха се много културно, но не се разбрахме по другите ми условия.
Междувременно дъщеря ми доведе 2 приятели на нейни приятели и сключихме договора. От тогава, вече 3 г. никой не ми е досаждал.
Направо се чувствам пренебрегната пък!

# 305
И на мен ми звънят, ама аз или не вдигам на непознат, или им се репча...разтоварвам си стреса:joy:

# 306
Аз затова давам ексклузивни права само на една агенция и те да си разпространяват обявата, да ми правят подбор /не че не гледат по-бързо да се наеме и да си вземат комисионната/, и да си кореспондирам само с тях. Е, губя едни пари /половин наем/, но поне съм се разбрала те да ми изпращат техния стандартен договор, аз да си направя корекциите, ако искат техните адвокати да ги проверяват дали са законни, или не /ама те не са някакви особени клаузи/ и така да го предложат на съответния клиент /ако са намерили такъв/.

# 307
Аз пък не рзабирам какво толкова се дразните, че ви звънят?
Ами на тях това им е работата. И наистина всяка обява се вкарва в база данни и периодично питат дали е свободно жилището. Аз съм им свикнала и хич не се дразня.

Таис, намери ли наематели?

На твоето мнение съм. Веднъж обявен , имотът им влиза в базата за района и си звънят.
Идеята с предплатена карта и аз я бях прегърнала , но после размислих , че наистина не е кой знае каква драма , като звънне някой и да му отговоря , че не се предлага. Освен това , се е случвало, при тези прозвънявания , да кажа- обадете се еди кога си / предните ми наематели се "изнасяха" почти три пъти и оставаха пак.
Вчера следобяд пуснах обява най-после. Не съм си и представяла , че съм такава БигДрамаКуин #Cussing out, да получа "страх от наематели"-има ли такъм вид страх , всъщност newsm78, защото съвсем отчетливо му усещам симптомите.
От сутринта звънят , дори оглед имам в 12. Направи ми много добро впечатление вчера една девойка от н"ам коя си агенция , обади се възпитано , разпита ме за всички условия , дори за входната такса , претенциите ми , абе ...много професионално и сериозно. Та може да има и читави брокери. Тепърва ще споделям.

# 308
Таис, желая ти успех днес))
Моят опит е, че първите сякаш са най-читави дето идват, все така се получава и после понякога съжалявам, а понякога и те не го харесват имота и се отказват.
Този синдром за треската и аз я получих, при това след доста години ((( Много се притеснявам и го изживявам. Все повече трудности срещам и все по-неразбрани хора идват и с проблеми след тях. За депозита не знам кой наемодател за нещо малко ще удържи от сумата. Лично аз винаги връщам всичко, а после виждам доста щети, защото е изключено (ел.уредите ги пробвам да свети или нагрява и дотам) , не гледам под лупа  легла и подматрачни рамки и т.н. Чак като се нанесат хора разбирам , че това или онова не работи и има проблем, че нещо е счупено и пукнато и така.. Случвало се е и да не връщам капаро, ама тогава са се изнесли и оставили не само разбито и бардак , ами и неплатени сметки, дето не покрива депозита изобщо (те не си го и търсят, а аз ги издирвам и нищо не става-ни с полиция , а оставена входната врата да зее и съседи ме търсят да ме предупредят)
Винаги го давам поне почистено, подредено и приведено в "напудрен" вид , после съм като чистачка цяла седмица , ако няма нещо да се боядисва примерно. Печка, прозорци, хладилник не си представям някой да реши да почисти((( Никога това не е било(((
Вестник Позвънете е много добър вариант. Аз там пускам и почват фирмите да звънят, а ако дойде човек без фирма и се разберем още по-добре и такива случаи съм имала.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 11:11 от Анонимен

# 309
Същата история е било и при мен.След изнасяне виждам щети и чистя цяла седмица.Точно за хладилник не ми се коментира.Мъж ми затова не иска да чуе за наематели.Аз се престраших,но се наложи да пуснем роднина за неизвестно време.Пари няма да вземем и до момента беше празен,но  някак ми олекна,че се отлага целият цирк с кандидати и брокери.

# 310
Какъв е смисъла роднината да омаже всичко без да получавате  поне минимален наем?
Поне като седи празен не се цапа толкова.
Според мене така се развалят роднински отношения.
Разсъждавам си само.

# 311
Съгласна съм с Emi Daniel!

# 312
За съжаление брокерите не се променят към по-добро. Не забелязвам нито някакви нови услуги да са вкарали, нито наистина да те слушат какво търсиш Все едно си някакъв идиот, дето може да живее навсякъде, и нищичко не разбира от това какво да иска, след като си плаща. И това за целият наем го чувам вече от второ място.

# 313
И това за целият наем го чувам вече от второ място.-тава за комисион ли?

# 314
Таис, успех, мила! Flowers Hibiscus

Фанфанито, помня твоите драми, страшно беше...

Общи условия

Активация на акаунт