Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 669
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Kой се заблуждава, че даден имот ако се ползва 2-3-5г от някого (дори и личен) няма да е за ремонт или освежаване?
Та и вие да си живеете пак се захабява.
И гледаме коте, не дракон.
Да, пуска косми. Женско е, кастрирано. Не е звяр.
Котето ще е на временно отглеждане. После си го вземам. Wink
Въпросът е да намеря нещо читаво за детето, докато й дойде акълът и вземе, че се махне от БГ.

От ползване до ползване има огромна разлика.

Шани,

Купуваш апартамент и след като дъщеря ти излезе от него го даваш на млади хора с дом. животни. Желателно и за минимален наем.

При мен се получи следното: изрично в договора съм записала без дом.животни, но видях котка в жилището. Отидох случайно да предам пратка. ooooh!

С животни само в стари неремонтирани обекти би било разумно да се пускат наематели. Дипломатически и пр. имоти тук не коментирам.

# 286
Шани, много правилно ти е написала Деборана, като искаш животно, купуваш си апартамент и си разполагаш с него, както ти е угодно. Peace

Писах по-горе - вземете си под наем жилище за ремонт с уговорката за ремонт за ваша сметка и да си гледате котето. Смятам, че така имате шанс. Peace

# 287
  • София
Шани, защо скачаш на потребителите?
Търсенето и предлагането е двустранен процес.
Или ти няма да харесаш гарсониерката ми, или аз няма да одобря девойчето.
Но пък при следващия оглед на друго място и с други хора ще се разберем.
Гледането на животни е различно, според кой как го прави.
Купих апартамент, в който са живели 3 породисти котки. Печелеха състезания, гледаха ги много грижовно.
Не миришеше, нямаше издрано. Но майката на собственичката се занимаваше с тях постоянно.
А при вас девойчето ще ходи на работа или на лекции, котето ще е само в къщи, на непознато за него място. Няма начин да не си маркира територията.
Едва ли ще бърза да се прибира в къщи, ще иска да се види и с приятели. Тази част от сериала съм я играла с кучето на дъщеря ми 8 г. Издрано, изпохапано, опикано. Нито аз можех да не ходя на работа, ни то тя на у-ще. През това време помияра вилнял, поне само в коридора.
Сега си знам урока.
Извън темата - защо притежателите на животни са толкова заслепени от тях? Защо нападат, обвиняват? Защо неприемащите се чудим как да обясним решението си? Оправдаваме се някак, а не бива. Собственика определя как да се ползва собствеността му.
За мечтата момичето да се махне от страната - всеки си знае, но не е толкова лесно после и за двете страни.
Ти ще усещаш болезнено липсата и. А тя няма да е посрещната с хляб, сол и чек за милион. Живота и няма да е лесен, много пъти ще се питаш дали е било за добро. Моята замина по любов, на много хубаво място са, но все ги мисля.

# 288
Недейте така де, дами! Simple Smile Има и по-деликатни начини да кажете, че не сте съгласни да се отглежда животинче в апартаментите ви Simple Smile Аз намерих начин да предпазя дивана в моята квартира. И понеже мнооого обичам котки, най-вероятно бих се съгласила да се гледа коте в имота, който ще пускам. За куче съм твърдо НЕ обаче. Единственото, което може да се съсипе са дивана и пердетата (ох, тези пердета - излязоха ми 466 лева Close) Бих сложила клауза, че при съсипани диван и пердета, съответните суми се покриват от наемателя.Relaxed

# 289
Недейте така де, дами! Simple Smile Има и по-деликатни начини да кажете, че не сте съгласни да се отглежда животинче в апартаментите ви Simple Smile Аз намерих начин да предпазя дивана в моята квартира. И понеже мнооого обичам котки, най-вероятно бих се съгласила да се гледа коте в имота, който ще пускам. За куче съм твърдо НЕ обаче. Единственото, което може да се съсипе са дивана и пердетата (ох, тези пердета - излязоха ми 466 лева Close) Бих сложила клауза, че при съсипани диван и пердета, съответните суми се покриват от наемателя.Relaxed

# 290
И да допълня - хората с животни обвиняват другите, че не ги приемат , но не са съгласни да се съобразяват с околните. Примери - много. Лаещи и виещи кучета и котки, пикаещи по входове, разнасят смрад, мръсотия, бълхи. Обаче собствениците не ги е грижа. Имала съм съседка, чието куче лаеше нон стоп, докато я няма. Казах й, при което тя ми отговори, че когато е там, не лае, друго не я интересува. Това, че по цяла нощ се дере, а хората не могат да спят.....ми какво й пука. Друга пък събираше кучета в мазето, което се напълни с бълхи, които тръгнаха по етажите, трета пък затваряше две кучета в банята си по цял ден да не й цапали, при което целия блок се тресеше от лай. Абееее....не искам да продължавам. Достатъчно е да се разходя в парка по тревата. Ако не си гледам в краката, със сигурност ще настъпя кучешко л*йно!

ПС: Има и свестни стопани, нека не се обиждат всички. Виждала съм културни хора, които си прибират след кучетата, водят ги с намордник и т.н.

# 291
Аз имам няколко животни, вкл.куче и ми е пределно ясно какво правят животните вкъщи.
И котка сме имали, едва я изтърпях една зима и я върнахме на село.
В момента имам наематели с куче в едното жилище. Въпреки, че имаме специална клауза в договора, че щетите ще са за тяхна сметка, честно казано съжалявам, че се съгласих.
За другото ми жилище съм категорична, то е обзаведено, никакви животни.

Ако дъщеря ми отиде да учи другаде, никакво животно няма да вземе. Много добре виждам колко се грижи за тях. Sunglasses
Хем животните няма да страдат, хем няма да има проблем с търсенето.

# 292
Здравейте, бихте ли ме ориентирали как стои въпросът с краткосрочното наемане на стая/малък апартамент в София? Досега не ми се е налагало да наемам краткосрочно, но в момента търся с възможност за наемане веднага и ползване до края на септември. Писах в няколко фейсбук групи, с брокери още не съм се свързала, защото имам негативен предишен опит с брокерски агенции, но не изключвам възможността да ползвам услугите им. До сега не попаднах на подходяща оферта за краткосрочно отдаване. Ще се радвам на някакъв съвет или обмяна на опит, за да се ориентирам как да процедирам, а и времето ме притиска. Студентка съм, непушачка и без домашни любимци Simple Smile)
Извинявам се, ако въпросът не е подходящ за тази тема.

# 293
За темата с домашни любимци мога изпиша страници. Нямам против тях нищо. Самата аз съм имала и имам в момента. Първото ми куче /далматинка/, изпили краката на трапезарната ми маса и на 2 стола. Може би беше моя грешка, че не я наказах /знам ли как, да я пребия ли, не понасям насилието?/, а и щях да правя ремонт и да сменям мебелите. Точно всичко беше ново, ремонтирано, сменена дамаска на диван, нови мебели, държахме я на каишка до леглото й в коридора /не ми беше много хуманно, но, макар и късокосместа, старият диван беше набит с косми и когато ни идваха гости, слагах хавлиени кърпи, за да сядат, иначе след това дрехите им бяха побелели от косми/. Една вечер/нощ, отидох на годишнина на гимназията, разбира се, ММ забравил да я ограничи, и когато се прибрах заварих прегризан кабел на фризера, 2 топки/дръжки на шкафовете за обувки, и 3 края на облегалките на столовете в трапезарията... И всичко това при чисто нови мебели.

Сегашното ми куче /по-малко по-размери/, само изрови една част от от една стеничка, но поне е скрита, та не се вижда.

Едните наематели явно бяха взели за 2-3 седмици на отглеждане куче - установих го космите /беше през лятото и явно са го държали предимно там/. Нямаше особени поражения, освен една фронтална лайсна на един от шкафовете - не можеш да я смениш, купувахме разни цветни маркери за дърво, за да прикрием следите. Съответно не бяхме уведомени, видяхме го по-късно, когато вече се бяха изнесли.

Другата наемателка - намерила си котенце - уж нямаше да го задържи, но тъй като им се наложи да се изнесат бързо по някакви техни си причини и не успяха да вземат всички багаж - ами имаше даже купена стойка за котето да се катери, да си точи ноктите.... Е, и по кожените ми дивани имаше малко драскотини, но все пак не много забележими. Но, ми бяха казали, че коте вече няма....

Така че, харесването на домашни любимци от моя страна, няма нищо общо с изискванията ми да няма такива.

Но, сега, с плащането на наемите по банков път /независимо, че в договорите ми има клауза посещение на апартамента един път месечно, след предварително съгласуване/, контролирането на някои неща става малко по-трудно. Особено, когато наемателите са точни с всичко останало, наемите са високи, някак си ми се вижда странно и неделикатно да им кажа - ще дойда да си огледам апартамента....

# 294
Здравейте, бихте ли ме ориентирали как стои въпросът с краткосрочното наемане на стая/малък апартамент в София? Досега не ми се е налагало да наемам краткосрочно, но в момента търся с възможност за наемане веднага и ползване до края на септември. Писах в няколко фейсбук групи, с брокери още не съм се свързала, защото имам негативен предишен опит с брокерски агенции, но не изключвам възможността да ползвам услугите им. До сега не попаднах на подходяща оферта за краткосрочно отдаване. Ще се радвам на някакъв съвет или обмяна на опит, за да се ориентирам как да процедирам, а и времето ме притиска. Студентка съм, непушачка и без домашни любимци Simple Smile)
Извинявам се, ако въпросът не е подходящ за тази тема.
За краткосрочно наемане защо не пробвате airbnb?

# 295
Е, не вярвах, но ето, че се потвърди! Приятелят ми пусна обява за офис под наем. Обявата вися може би около 2-3-4 седмици и накрся беше нает. Но ето, че 3 седмици след като обявата е изтрита, продължават да звънят от агенции!!! Triumph Вкарали са обявите по системите им и даже не си правят теуда да проверят дали обявата е актуална

# 296
Агенциите си правят някакви бази данни от обявите.
На мен са ми звъняли месец след като обявата е свалена от сайта. При това обявата е стояла 2 дни на сайта и след това съм я изтрила.

# 297
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Къде най-често се публикуват обяви от частни лица, за да потърся? Благодаря!

# 298
Аз пък не рзабирам какво толкова се дразните, че ви звънят?
Ами на тях това им е работата. И наистина всяка обява се вкарва в база данни и периодично питат дали е свободно жилището. Аз съм им свикнала и хич не се дразня.

Таис, намери ли наематели?

# 299
Ами около 10-15 обаждания, а обявата р изтрита от 3 седмици. Това за мен е нахалство. Да си направят труда поне дали обявата е актуална още. Ми те може да звънят още 3 месеца така. Знаете ли колко агенции има в София?

https://m.imot.bg/agencies?sort=1&page=9&agraion=София

70  страници резултати с по 20 агенции на всяка страница. Ако всяка тръгне да прозвънява....

Общи условия

Активация на акаунт