Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Ние също нямаме високи сметки за ток.
Летните са около 45 лв., с климатик. И бойлер.
Зимната най-висока беше 109, при тази тежка зима. Нямаме парно.
На наемателите ми са също малки - около 30 летни и около 90 зимни.
Но водата ни е над 20 лв., даже сега има увеличение и този месец е 30.

# 586
В задачата се пита: възможно ли е на някой да му хрумне да си трупа неизпраните дрехи в шкафа над пералнята? Grin

# 587
Да,според мен,възможно е!

# 588
В задачата се пита: възможно ли е на някой да му хрумне да си трупа неизпраните дрехи в шкафа над пералнята? Grin

Може да ги слага директно в пералнята, защо да умирисва шкафа...

# 589
  • София
Според зависи от навиците и изискванията за пране на човека.
Ние със Скъпия слагаме дрехите директно в пералнята, с горно зареждане е. Тъпчем всичко употребено и той я пуска следобяд.
Като си дойда само простирам.
Но при дъщерята - гаджето държи неговите неща да се перат отделно. Дели се на цвят и на вид - 1 пералня с тъмно бельо, една със светли дрехи, отделна за чорапи, за работни дрехи. Но все още явно не е чел Сандо и не е купил отделна за последните. Засега  си купиха шкаф и той си ги сортира там след събличане. С нейните неща и  общите/кърпи, чаршафи и др./  тя действа като нас.

# 590
И моята е с горно зареждане, но не слагам дрехи в нея. Тя е в кухнята и няма начин да стои пълна с дрехи. Отделно, че с майка ми си перем отделно дрехите и трябва да е свободна.

# 591
И аз не слагам дрехите в пералнята, а в леген, който е отгоре. Налага се да се сортира цветно, бяло и тъмно пране, затова не пълня дрехите за пране в пералнята. Май ще купя един кош за пране, защото наистина не искам мръсни дрехи в гардероба. Не че има гаранция, както каза приятеля ми

# 592
  • София
Моята не стои пълна - през ден или лятото всеки ден я пускаме.
А тяхната е в отделно, перално помещение.
Всеки си има начин, няма прав и крив.
Мишелин, за твое спокойствие купи най-евтиния кош за пране.
То не, че има гаранция какво и къде ще тъпче квартиранта.
Свиквай, ще си свинят на воля. Поне дано да са добри в плащането.

# 593
  • Бургас
Аз съм тази, дето беше писала, че не си ходи в имота, за да не се ядосва:)
Наемателите са там вече четвърта година. Всъщност наемателка с дете, а наема и сметките плаща бившият й мъж. Доста странна история:) Сметките ги плащам аз с ел. банкиране, той ми дава парите с наема. Не иска дори бележки и фактури. Случих много с тези наематели, но и занапред ще практикувам така - аз ще плащам сметките. И в договора ще фиксирам. Който "нямал", ще си отива на момента. Нямам време да ги дебна кой платил, кой не. И не мисля, че ще е проблем за коректни наематели.

# 594
  • София
Мишелин, "познаваме" се от друга тема. Wink Grinning
Ама то си е идеално за трупане на мръсни дрехи. hahaha Peace

Случайно попадам на темата, от другата може и да имате някакво впечатление за мен.  Wink
Малко ме стресирахте с тези наеми, излиза, че наемателите ми си живеят царски при мен. Embarassed

Аз винаги съм държала наемателите да си плащат консумативите. Едно, да опознаят града / hahaha Joy hahaha , шегичка/, друго да видя колко са "редовни"... и без кавички.

fanfanito
, не отстъпвай!!! С нищо Не си длъжна на никого. Единственото за което си длъжна е да се грижиш за себе си. Hug

Скрит текст:
Аз, единият от наемателите ми съм го разглезила до безкрайност, май newsm78. При договор да се плаща от 1-во до 5-то число на съответния месец, той ми се появява като фея, абе направо си е феъртейл на края на 2-я месец, дава си парите, плаща си сметките. Не се оплаквам. Защо? Той ми е наемател повече от 10 г, миналата година и дете му се роди, абе, едни сватби, празненства, не е истина. С'я вЕрно и че наема му е доста мършав, ама човекът си прави ремонти, дограми, аз даже му викам : "бе, ти няяма ли да ме рахатясаш от себе си hahaha, ама той упорит : няма-вика. Laughing

# 595

Еее, надали. Ако го мързи да ги сложи в коша за пране, как няма да го мързи да отиде до там, да отваря шкафа, да си слага мръсните дрехи и да го затваря като може просто да се събуе по средата на хола и да си срита дрехите в ъгъла?

Ако искаш да направиш тънък намек, купи 2-3 препарата от най-евтините и ги сложи там . Или пък, докато им показваш апартамента им обясни колко е практично там да си държат хавлиите за баня и други тоалетни пренадлежности... Само да не те разберат погрешно и да слагат калните  обувки там...

# 596
 Joy Joy Калните обувки казваш... ooooh!
На Мишелинчето апартамента е като слънце, дано не попадне на някакви селяци...

# 597
  • София
В шкафа над пералнята бих сложила кошница от Икеа, на релси, от този тип на линка, може да не е мрежеста, а плътна пластмаса ( ще се смени лесно и не са скъпи)  . На две релси се монтира и се издърпва напред , много са удобни.
http://www.ikea.bg/secondary-storage/Clothes-storage-system/algo … t-48483/79178712/
Щото , че ще слагат мръсни дрехи вътре , то е ясно, ама може да слагат и мокри мръсни дрехи, мен това винаги повече ме тревожи.  Grinning

# 598
Ох, спирам да го мисля, да става, каквото ще!!! Joy Ако искат да си държат манджите там, няма какво да направя. Само ще взема един кош за пране и това е Simple Smile

П.С. Калните обувки са от тази страна: https://s6.postimg.org/5lot5bv3l/IMG_20170815_165246.jpg
Joy

# 599
Моля ви не ме оплювайте като най-немърливото същество на планетата, но какъв би бил проблемът да се прибират мръсните дрехи в леген на рафт в гардероба? Ние нашите мръсни дрехи държим в издърпващи се кошове над пералнята, точно в мокрото помещение в коридора, и е много удобно. Не се бях замисляла, че може да е нехигиенично от някаква гледна точка?

Питъм съвсем сериозно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт