Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 722
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, благодаря на всички ви за отделеното време да споделите опита си - доста влезнах в час , но все още не съм сигурна за няколко неща.

На финала съм на основен ремонт на апартамента , които давам под наем и се чудя каква е нормалната цена за месечен наем.  Двустаен ( хол, спалня, кухня, баня с тоалетна и 2 тераси) около 65 /70 м2 в Лагера ; 3 етажна тухлена кооперация с добре подържани общи части с ограничен достъп. Нова дограма ( саламандър) , нов ламинат, ремонтирана баня преди макс 2 години; нов спален комплект ( гардероб/спалня /скрин/матрак) . Отделно 4 крилен гардероб с надстроика и приста - използвани но в много добро състояние ; нова секция.  В кухнята - печка , пералня , хладилник  и абсорбатор . Кухненското не е ново . Изцяло пребоядисан. Намира се в на много тихо и удобно място, не на булеварда , до ДГ и училище.

Предварително благодаря!

# 106
650,00-700,00лв/м

# 107
Здравейте, благодаря на всички ви за отделеното време да споделите опита си - доста влезнах в час , но все още не съм сигурна за няколко неща.

На финала съм на основен ремонт на апартамента , които давам под наем и се чудя каква е нормалната цена за месечен наем.  Двустаен ( хол, спалня, кухня, баня с тоалетна и 2 тераси) около 65 /70 м2 в Лагера ; 3 етажна тухлена кооперация с добре подържани общи части с ограничен достъп. Нова дограма ( саламандър) , нов ламинат, ремонтирана баня преди макс 2 години; нов спален комплект ( гардероб/спалня /скрин/матрак) . Отделно 4 крилен гардероб с надстроика и приста - използвани но в много добро състояние ; нова секция.  В кухнята - печка , пералня , хладилник  и абсорбатор . Кухненското не е ново . Изцяло пребоядисан. Намира се в на много тихо и удобно място, не на булеварда , до ДГ и училище.

Предварително благодаря!

Този район е идеален за адвокатски кантори, съдът е в близост. Или държиш да го предлагаш като жилище ? Според мен ще вземаш по-висок наем и ще ти излиза по-изгодно , ако го даваш като офис. И чистенето и всичко останало ще ти е по-малко.

# 108
Жилището вече е мебелирано,така ,че опцията офис-кантора ,според мен не е актуална.

# 109
Знаех си , че има още много какво да науча от Вас  Hug , но да вече е малко късно - мебелите са поръчани, платени и ще бъдат доставени и монтирани в неделя - за следващия път ще знам  ooooh!

Апартамента е на 3 етаж , тъй че вероятно нямаше да е много удобен за кантора ( успокоявам си се )

Нормално ли е да се пазарим за наема или да очаквам , че това ще го избегна. В смисъл ако искам 650 лв трябва ли да го обявя за 700?

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 13:37 от FBID1067797568

# 110
Според мен трябва  да си отстояваш определената цена. Така показваш характер. Иначе, пазаренето в бъдеще, може да е и за други неща.
На мен последния път брокерите ми бяха подвели наемателите , че наемът е с 50 лева по-малък , при подписването беше голям фал за тях и срам. Увещаваха ни да си стиснем ръцете на по 25 плюс минус . много грозна история. ЗАПОДОЗРЯХ ,  че и наемателите са участвали в тази схема на извиване на ръце. И двете страни отказахме. Стана моята , ама следисторията ми я знаете  #Cussing out

# 111
Нормално ли е да се пазарим за наема или да очаквам , че това ще го избегна. В смисъл ако искам 650 лв трябва ли да го обявя за 700?

Пазаря се ако кандидатът ми харесва-за това обявявам по-високата цена,евентуално да направя отстъпка.

# 112

Пазаря се ако кандидатът ми харесва-за това обявявам по-високата цена,евентуално да направя отстъпка.
Да, обяви по висока. Ако харесаш хората ще им предложиш по ниска цена.

# 113
Или им подобри условията. Т.е. вложи парите пак в имота.

# 114
Или им подобри условията. Т.е. вложи парите пак в имота.
Извинявам се ,но това нещо не го разбрах? Embarassed

# 115
Ако се пазарят за наема, вместо намаляване на цената, да обещаеш подобрение на имота -
подмяна на мебели, закупуване на допълнителен  уред или нещо такова.
Пред мен дилемата беше намаляване на наема или подобрение. Съответно избрах да подменя дивана с нов, вместо да свалям цената. Е, в последствие малко променихме условията, но като цяло концепцияата ми беше по-добри условия срещу по-висок наем.
Скрит текст:
Промяната беше: аз отстъпих намеателите да си вземат котка, те се отказаха от нович диван.

# 116
Ако се пазарят за наема, вместо намаляване на цената, да обещаеш подобрение на имота -
подмяна на мебели, закупуване на допълнителен  уред или нещо такова.

Доколкото разбрах,дамата в момента обновява жилището и каквото е преценила-направила го е .Така че в този случай няма какво да обещава .

# 117
  • Софето
Здравейте, в момента започвам обзавеждане на два апартамента. В единия ап. мястото за кухня е доста малко и слагането на миялна машина ще усложни доста нещата. Чудя се дали ще е проблем, ако няма миялна машина? Сушилни машини слагате ли или само пералня?

# 118
При мен мястото е много малко и не слложих миялна машина. В 4-те квартири, които съм наемала също съм нямала. Сушилнята ще е в комбинирана с пералня, понеже няма тераса и няма как ...

# 119
Може без сушилня и без миялна,споко!

Общи условия

Активация на акаунт