Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 688
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Дори и след 1година ще ти звънят да ти питат дали имаш наематели,..Случайно дали няма да напускат.
И ще има кажа, че съм го продала. Ясно.

# 91
So Lucki, постоянно се учим от грешките си, нали.  И аз като теб чувах, четох и бях решила ПРЕДПЛАТЕНА КАРТА.  Но не си спазих решението. И не година, а година и половина любезно отговарях, че квартирантите са си в жилището докато пи писна и накрая много остро им креснах, че жилището е продадено вече  и да не ме безпокоят. Затова вече само ПРЕДПЛАТЕНА КАРТА Naughty Naughty Naughty

# 92
Аз си отдадох апартамента, а пак ми звънят непознати номера...кога ще спрат, а да не казвам и че едни крадци още ми имат обява.
Във фейсбук също ми откраднаха снимките, някакви ню ейдж агенция, писах им, те ми свалиха обявата....

Поне още 2 седмици ще звънят. Имам им въведени номерата на всички агенции и като видя номер техен просто не вдигам. Не мога за всяка празна квартира да взимам предплатена, пък и все имам нещо свободно, че общата бройка не е малка. Във Варна има 2-3 читави агенции, които вършат работа, всичко останало е пълнеж. Поне аз с толкова работя.

# 93
Не за всяка празна квартира -предплатена карта.Просто една карта за 10,00лв.-валидна е една година и си струва.Ако имам нужда я подновявам за още 1 година за 6,00лв и готово.Повярвайте ми струва си!

# 94
Това кой оператор е? Мтел ме набутаха с карта за 6 лв., като задължително трябвало да си взема ваучер за 10 лв. (не е задължително, излъгаха ме, но ще ги ползвам за смс към някой ДМС-номер), и всеки месец трябва да презареждам, ако искам да задържа номера.

# 95
И на мен ми звънят, Лъки. И какво от това? Казвам, че нямам свободно жилище и точка.

# 96
  • Бургас
А някой от вас отдавал ли е краткосрочно - напр. през airbnb или booking? В Бургас има такава практика, но ме спира постоянният ангажимент с почистване, предаване на ключове... С две думи - чудя се дали да отдавам активно по този начин основно през летните месеци, а от октомври до май - да търся наематели краткосрочно... Брокерката, с която говорих тук ме посъветва така, но аз като че ли се колебая Thinking

Закъсняла си за букинга Simple Smile Регистрацията им продължава поне месец - т.е. ти се регистрираш веднага, но чакаш едно писмо, което трябва да дойде по пощата, един вид, че този адрес и човек съществува. В писмото има номер, който въвеждаш и така активираш обекта си. Т.е. юли ще мине и така губиш цял активен месец.
За airbnb регистрацията е веднага, но аз до сега нямам нито една резервация от там. Разликата е, че airbnb наемателите плащат комисионната, докато в букинга тежеста е за наемодателите. От букинга съм доволна до момента, но да видим юли как ще е , и там си има тънкости Simple Smile

Имаме активна регистрация, чудя се дали ще имам натовареност и извън лятото, защото ако е само лятото напливът, а през другите месеци е празен, по-добре дългосрочно.

# 97
Бих искала да помоля за съвет - в какви граници са наемите към момента за тристайни жилища в Студентски град? Апартаментът е напълно обзаведен, светъл, изток - юг изложение, 2 спални, на комуникативно място.
Благодаря.

# 98
От 800,00бв -доколкото се сетите Grinning

# 99
А някой от вас отдавал ли е краткосрочно - напр. през airbnb или booking? В Бургас има такава практика, но ме спира постоянният ангажимент с почистване, предаване на ключове... С две думи - чудя се дали да отдавам активно по този начин основно през летните месеци, а от октомври до май - да търся наематели краткосрочно... Брокерката, с която говорих тук ме посъветва така, но аз като че ли се колебая Thinking

Закъсняла си за букинга Simple Smile Регистрацията им продължава поне месец - т.е. ти се регистрираш веднага, но чакаш едно писмо, което трябва да дойде по пощата, един вид, че този адрес и човек съществува. В писмото има номер, който въвеждаш и така активираш обекта си. Т.е. юли ще мине и така губиш цял активен месец.
За airbnb регистрацията е веднага, но аз до сега нямам нито една резервация от там. Разликата е, че airbnb наемателите плащат комисионната, докато в букинга тежеста е за наемодателите. От букинга съм доволна до момента, но да видим юли как ще е , и там си има тънкости Simple Smile

Имаме активна регистрация, чудя се дали ще имам натовареност и извън лятото, защото ако е само лятото напливът, а през другите месеци е празен, по-добре дългосрочно.

Ясно. Ами, зависи от района може би в такъв случай. Аз съм във Варна и за Бургас нищо не мога да кажа. Можеш да пробваш, ако затварят дълги периоди, щом имаш регистрация си наясно - за да не ти букнат нещо за след 6 месеца, а ти до тогава да си го дала дългосрочно и да си се отказала от този вариант Simple Smile Защото аз направих тази грешка, че после им звънях, обеснявах се... но нямаше проблем, анулираха резервациите и така. Но то за букинга направо отделна тема си трябва с хилядите опции. И аз не съм ги разучила съвсем.
Иначе можеш да направиш някаква сметка - с колко нощувки избиваш дългосрочен наем и дали (хипотетично) могат да се случат. Зимно време може би само централни апартаменти биха вървяли.

# 100
  • Бургас
Благодаря ти. Той е централен, на много хубаво място, а и го ремонтирах... Направо ми се свиди да го давам Sad

# 101
Агенциите навсякъде са нагли.Звъняли са ми и след 2год.Като казах,че отдавна е зает,ме питаха дали съм доволна от наемателите.Защото ако не съм да знаят и не знам си какво.Това при положение,че не съм имала вземане-даване с тях.Беше плахо момиче и не бях груба.Предполагам,че е от начинаещите. Първоначално ги карат да звънят на хора от тяхната си база данни с откраднати обяви.

# 102
  • София
А какво ви е мнението за чужденци - наематели? Ако са Гърци и студенти 4 курс медицина? Нещо студенти, чужденци, гърци  newsm78 newsm78 newsm78

# 103
Специално гърците, от опит - не пазят и не чистят. Като чуя гърци и отказвам оглед. Имах и една англичанка - голяма мърла беше, добре, че бързо се разкара.
Наскоро имах французойка - чисто държеше, ама голямо готвене, целия етаж миришеше на странни подправки.
Към украинци и руснаци съм със смесени чувства Simple Smile Но като цяло съм склонна да им давам под наем на тях.

# 104
Аз съм със смесено отношение към чужденците /макар че и съпругът ми е чужденец/. Според мен, тези, които са живели под наем в чужбина знаят колко са стриктни договорите за пазене, ако не са - знам ли, могат да си мислят - плащаме, ще правим каквото си искаме.

Имах студентка гъркиня за 1 година, но тя беше "принцесата на татко", след като живееше сама в 100 кв.м. апартамент, но много й беше харесал. Добре, че майка й идваше често та да изчисти /тя пък беше голяма "чистница"/. Девойчето си взе коте - бебе от улицата, казах, че не съм съгласна, защото имам кожени мебели. "Ами добре, само за малко, да не се чувства самотна". Изобщо нямаха намерение да го махат, защото, когато напуснаха и оставиха багаж да бъде прибран по-късно вече имаше и стойка за катерене на котето, тоалетна.... Иначе бяха много точни в сметки и наем, но бяха добре материално.

Предлагали са ми румънци, имали бизнес тук, често щели да идват и да преспиват.... Ами, не - не се съгласих.

За руснаци - не знам, тъй като съм завършила руска гимназия, през годините често съм контактувала с тях. Рускиня и домакиня са ми малко взаимоизключващи се понятия /иначе харесвам руската душа Sunglasses/.

Така че.... не знам - по принцип гаранция няма за никого, моите наематели до сега са били много точни в сметките, в пазенето - почти... Може и да съм имала късмет /пу-пу, да не се урочасам, хаха Sunglasses/.

Общи условия

Активация на акаунт