Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 63 684
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря момичета. Ще се разбера с него тези три месеца да пише основание захранване на сметка, ако е точен ще продължим така и последното тримесечие ще декларирам.
Да, подписа. Договора ми се видя ОК. Един наем, един депозит, един месец предизвестие.
Честито и дано да ти е послушен наемателят и да се сещаш за него само около плащането на наема  bouquet

Много ценни неща прочетох в темата , особено за основното почистване при освобождаване на наетото жилище , ще се възползвам да си осигуря точки в договора в този смисъл.
И аз ще ви занимавам с търсенето ми ,  утре пускам обявата.

# 76
Успех от мен, и един съвет, не бързай у не давай на емоции да те водят...мисли практично.

# 77
Успех от мен, и един съвет, не бързай у не давай на емоции да те водят...мисли практично.
Благодаря ! Сто обеци имам вече , дано това ме е научило да не съм толкова самонадеяна. Пък и не бързам . Само  брокерите бързат  Laughing. Ох, ама така ще им играя по нервитеее , вече си представям. Защото , колкото и да умувам, и каквато и обява да пусна , имам чувството , че няма как да ги избегна. Ще пиша , де  Rolling Eyes

# 78

Благодаря! И на мен нещо такова ми се върти в главата, по-скорк бих го пуснал за 750 със сваляне до 650 за хора, които ми харесат, защото искам да се пази и ще направя доста сериозен опис на всичко при даването, за 4 години освен едни лепенки по стената заради коледна украса (двойно залепващо, което остана малко) други признаци за експлоатация няма. Дано попадна на такива хора, които ще пазят по същия начин и то не, че толкова съм пазил и внимавал, а по скоро съм живял и почиствал нормално   newsm78 . Поздрави!

# 79
Благодаря ! Сто обеци имам вече , дано това ме е научило да не съм толкова самонадеяна. Пък и не бързам . Само  брокерите бързат  Laughing. Ох, ама така ще им играя по нервитеее , вече си представям. Защото , колкото и да умувам, и каквато и обява да пусна , имам чувството , че няма как да ги избегна. Ще пиша , де  Rolling Eyes
И да не ги избегнеш, поне да доведат сериозни хора...аз също не ги избегнах този път.

# 80
alemar, ако не бързате и изчакате, края на август започва наплива на студентите, приети първа година и започват неистово търсене точно в Студентски град и близките квартали, тогава се дава на по-висока цена и можете и да си избирате сред повече кандидат-наематели. Много силно и съответно конкуренцията е по-висока сред търсещите точно септември-октомври.
Миналата година последните 10 дни на август пускахме обява в 2 от групите за наеми и квартири във Фейсбук, но не затворените (там са големи хейтъри), а отворените групи и за 2-3 дена, колкото стоя обявата, имаше над 40 желаещи сериозно за оглед, подбрахме си една майка тя да види първо жилището и тя дойде от Бургас чак за 1 ден на оглед и веднага го нае за сина си-студент.
А иначе частна обява ни стоя само няколко дни във Имот.бг и я свалихме, съсипаха се да се обаждат само брокери и от нахални по-нахални. Тогава ни даде насока една позната за тези групи във Фейса и си намерихме съвестни наематели.

# 81
alemar, ако не бързате и изчакате, края на август започва наплива на студентите, приети първа година и започват неистово търсене точно в Студентски град и близките квартали, тогава се дава на по-висока цена и можете и да си избирате сред повече кандидат-наематели. Много силно и съответно конкуренцията е по-висока сред търсещите точно септември-октомври.
Миналата година последните 10 дни на август пускахме обява в 2 от групите за наеми и квартири във Фейсбук, но не затворените (там са големи хейтъри), а отворените групи и за 2-3 дена, колкото стоя обявата, имаше над 40 желаещи сериозно за оглед, подбрахме си една майка тя да види първо жилището и тя дойде от Бургас чак за 1 ден на оглед и веднага го нае за сина си-студент.
А иначе частна обява ни стоя само няколко дни във Имот.бг и я свалихме, съсипаха се да се обаждат само брокери и от нахални по-нахални. Тогава ни даде насока една позната за тези групи във Фейса и си намерихме съвестни наематели.

Останаха ли и за втората година студентите ? При мен ситуацията беше абсолютно същата при първата ми обява. Защото моят апартамент е в близост до НБУ. С първия оглед , а бях насрочила около ..ох , много бяха , изпреварвайки всички , един нахал, назовал се брокер , ми доведе читави хора -родители , предплатиха и така. Дори не беше дообзаведено жилището , купувах мебелите и отоплителни тела по тяхна поръчка , адакс и за трите стаи  , според тези две деца . С други думи- уважително им угодих. И какво стана? Юни ми звъни майката на едното- момчето си намерило друга квартира, а момичето остава до края на юни , защото имала изпити , но , един вид , ме предизвестиха , че напускат и депозитът е наем за последния месец. Гоних ги да плащат сметките , много обидно ми беше и пак аз прецакана. Оттогава включих клауза , че депозитът си е депозит и ако не се плати в месеца на предизвестието , аут. Та аз студенти не препоръчвам  #Cussing outХич не са благонадеждни. Някак сезонно е при тях , и гледат лятото да си спестят наемите. В което няма лошо , въпрос на избор , но аз затворих тази страница. Може и да бъркам , не зная.

# 82
Стои си момчето, много са сериозни, лятото сега даже работи. Ние имаме конкретни изисквания и доста подробни разговори с родителите му, преди да се спрем на тях. Майката редовно идва да наглежда, съседите ни там са също доволни от него.

# 83
  • Бургас
А някой от вас отдавал ли е краткосрочно - напр. през airbnb или booking? В Бургас има такава практика, но ме спира постоянният ангажимент с почистване, предаване на ключове... С две думи - чудя се дали да отдавам активно по този начин основно през летните месеци, а от октомври до май - да търся наематели краткосрочно... Брокерката, с която говорих тук ме посъветва така, но аз като че ли се колебая Thinking

# 84
Според мен не е добра идея да се чака новата "реколта" студенти. Жилището явно е луксозно, наемът - висок. Ако нечии родители могат да си позволят подобен наем, нищо чудно да го плащат до момента, в който намерят подходящ за покупка апартамент.

# 85
А някой от вас отдавал ли е краткосрочно - напр. през airbnb или booking? В Бургас има такава практика, но ме спира постоянният ангажимент с почистване, предаване на ключове... С две думи - чудя се дали да отдавам активно по този начин основно през летните месеци, а от октомври до май - да търся наематели краткосрочно... Брокерката, с която говорих тук ме посъветва така, но аз като че ли се колебая Thinking

Закъсняла си за букинга Simple Smile Регистрацията им продължава поне месец - т.е. ти се регистрираш веднага, но чакаш едно писмо, което трябва да дойде по пощата, един вид, че този адрес и човек съществува. В писмото има номер, който въвеждаш и така активираш обекта си. Т.е. юли ще мине и така губиш цял активен месец.
За airbnb регистрацията е веднага, но аз до сега нямам нито една резервация от там. Разликата е, че airbnb наемателите плащат комисионната, докато в букинга тежеста е за наемодателите. От букинга съм доволна до момента, но да видим юли как ще е , и там си има тънкости Simple Smile

# 86
Аз си отдадох апартамента, а пак ми звънят непознати номера...кога ще спрат, а да не казвам и че едни крадци още ми имат обява.
Във фейсбук също ми откраднаха снимките, някакви ню ейдж агенция, писах им, те ми свалиха обявата....

# 87
Няма да спрат-с години звънят и питат.Отговарям ,че е продаден -така поне една част спират да звънят отново и отново.А ,да за обява вече ползвам предплатена карта и след като въпроса е решен-изключвам телефона. Hug

# 88
Знам, четох този съвет но не допускат, че и във Варна е толкова трагично положението. Нагли са.

# 89
  • София
Дори и след 1година ще ти звънят да ти питат дали имаш наематели,..Случайно дали няма да напускат.

Общи условия

Активация на акаунт