DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- Нов сериал с участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.

• 164 315
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Не намирам никакво оправдание за Назлъ-трябваше да каже до  сега ......лъжата е лъжа ,кражбата е кражба ,изневярата е изневяра , убийството е  убийство ...пороци ,които заслужават наказание .

Никой  и нищо не може да те принуди , или да ти попречи да кажеш истината !! Това е .

И аз съм на това мнение!Отдавна трябваше да каже!
+1 Да, вече нищо не я оправдава и в моите очи!

Много хубави мнения споделяте!   Hug

# 511
Здравейте!wavey

Момичета, аз също в никакъв случай не оправдавам мълчанието на Назлъ, особено като се има предвид колко големи последствия има от постъпката на Асуман. Просто се опитвам да си го обясня. Но определено Назлъ допуска голяма грешка , защото сестра й е опасна и няма никакви скрупули и тя го осъзнава. Премълчаването понякога е по-вредно дори от лъжата.  

Назлъ трябва да каже истината на Ферит не само, защото така е редно, а и защото не се знае още какво  би могла да стори Асу, която въпреки че знае, че е причината за това едно и без това изстрадало дете-сираче да живее при непознати хора, не изпитва абсолютно никакво чувство за вина и си се забавлява на макс, докато  Назлъ се чуди как да излезе от ситуацията. Асу необезпокоявана се  среща с Демет и хората й и кой знае още какви проблеми ще създаде на Ферит. За тези неща трябва да си даде сметка Назлъ и да вземе мерки. И аз малко се изненадах от поведението на Назлъ и от това, че тя дори не се терзаеше, че крие нещо толкова важно. Нещо, за което ако Ферит знае, може би ще измисли начин да противодейства на Хакан и Демет и да си върне обратно Булут. Дано има развитие в тази посока преди да стане прекалено късно.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 12:08 от * Дъга

# 512
Здравейте!wavey

Момичета, аз също в никакъв случай не оправдавам мълчанието на Назлъ, особено като се има предвид колко големи последствия има от постъпката на Асуман. Просто се опитвам да си го обясня. Но определено Назлъ допуска голяма грешка , защото сестра й е опасна и няма никакви скрупули и тя го осъзнава. Премълчаването понякога е по-вредно дори от лъжата.  

Назлъ трябва да каже истината на Ферит не само, защото така е редно, а и защото не се знае още какво  би могла да стори Асу, която въпреки че знае, че е причината за това едно и без това изстрадало дете-сираче да живее при непознати хора, не изпитва абсолютно никакво чувство за вина и си се забавлява на макс, докато  Назлъ се чуди как да излезе от ситуацията. Асу необезпокоявана се  среща с Демет и хората й и кой знае още какви проблеми ще създаде на Ферит. За тези неща трябва да си даде сметка Назлъ и да вземе мерки. И аз малко се изненадах от поведението на Назлъ и от това, че тя дори не се терзаеше, че крие нещо толкова важно. Нещо, за което ако Ферит знае, може би ще измисли начин да противодейства на Хакан и Демет и да си върне обратно Булут. Дано има развитие в тази посока преди да стане прекалено късно.

Peace

Аз разбирах първоначалния страх на Назлъ да каже, но отлагането трябваше да й помогне да осъзнае, че трябва да каже, а не да продължава да крие. Колкото и да обича сестра си, честността и чистата съвест са много важни.

На мен ми се стори, че Назлъ отложи казването на истината, защото Ферит я увери, че ще си върнат Булут по един или друг начин. Тя реши да изчака щастливата развръзка да отмие вината на Асу, но това е грешка. Щастливият край няма да отмие нейната лъжа, нито вината на змийчето Асу. Но дано Ферит я разбере. Той също е крил от любим човек неща.

# 513
Здравейте Simple Smile  Hug Hug Hug
И аз се присъединявам към вашите мнения.
Назлъ трябва сама да му каже, защото Ферит може да разбере от някой друг, и тогава ще стане по-зле. 

# 514
  • при най-добрия мъж...
Аз си мисля,че могат да задълбочат драмата,като Ферит случайно види тел.на Назлъ,а той е търсеният от тях модел.Много лесно тогава ще свърже нещата и ако провери телефона ще види и снимките на документа там.После иди обяснявай,че не си ти,ами сестра ти е била.Ако сценаристите забият в тази насока но чакат тежки серии на раздяла и обвинения.Но може би така,той ще осъзнае колко му липсва Назлъ,колко всъщност му е ценна и колко е влюбен вече в нея.
Предполагам,че и Назлъ ще осъзнае грешките и любовта си,и след като ни измъчат хубаво с драми и трагедии ще има прошка,обяснения в любов и целувка.
Така я виждам аз работата.

# 515
Аз пък бих постъпила по същият начин.Асу и е сетра и всяка по-голяма кака иска да защити сестра си.Тя знае само за документа не и че се среща с Демет отново.
Ние сме слепи за грешките на нашите близки,опитваме се да ги защитим.
Назлъ се уплаши от Ферир и това какво ще се случи със сетра и.Тя и е поверена,после не Асуна Назлъ ще е виновната пред семейството им,като по-голяма.
Тя се опита,но не и дадоха възможност.
Защо да страда нима тя е виновна,нима тя е казала на Асу да даде документа.
Тя я гони,толкова много,но е добра и и позволи да остане.
Аз също бих крила дори съм поемала вина за да защитя малката си сестричка.
Да много жалко за детето,но Назлъ достатъчно страда.Много ми е мъчно за нея.
И да каже това нищо няма да промени, в някои ситуации е по-добре човек да замълчи и да чака по-подходящ момент.Ако Ферит е по-спокоен по ще приеме грешката на Асу.
Демет според мен ще каже че Назлъ и е дала документа и ще накара чрез пари Асу да потвърди, че и Фатош при условие че я сдобрят с Енгин Peace
Благодаря за превода,иначе нямаше как да гледам не разбирам и турски и руски Peace bouquet

# 516
Аз си мисля,че могат да задълбочат драмата,като Ферит случайно види тел.на Назлъ,а той е търсеният от тях модел.Много лесно тогава ще свърже нещата и ако провери телефона ще види и снимките на документа там.После иди обяснявай,че не си ти,ами сестра ти е била.Ако сценаристите забият в тази насока но чакат тежки серии на раздяла и обвинения.Но може би така,той ще осъзнае колко му липсва Назлъ,колко всъщност му е ценна и колко е влюбен вече в нея.
Предполагам,че и Назлъ ще осъзнае грешките и любовта си,и след като ни измъчат хубаво с драми и трагедии ще има прошка,обяснения в любов и целувка.
На мен твоя сценарий ми харесва. Назлъ заслужава да пострада малко заради лъжата, пък ние ще погледаме влюбени страдалци. Обичам първото осъзнаване на героите, че са отчаяно влюбени въпреки всичко.

# 517
  • при най-добрия мъж...
На мен твоя сценарий ми харесва. Назлъ заслужава да пострада малко заради лъжата, пък ние ще погледаме влюбени страдалци. Обичам първото осъзнаване на героите, че са отчаяно влюбени въпреки всичко.

Ainen oyle! Както казват комшиите!

# 518
Сега се сещам, че когато Назлъ разбра за стореното от Асуман и заяви, че веднага отива да каже истината на Ферит, Фатош опитвайки се да я спре допълнително подсили страховете й като й каза, че признанието й може да доведе до арестуването на Асу, защото стореното от нея не е обикновена лъжа. Нормално е Назлъ да се уплаши за по-малката си сестра, за която носи отговорност в големия град и да се разколебае. Но в същото време тя буквално я остави да си вее коня и да си ходи по партита, все е едно нищо не е станало. На нейно място, аз отдавна щях да отпратя тази подвижна беля обратно при мама и тати. То това ще й  е най-голямото наказание на тая малка безотговорна  и егоистична глезла.

Индира  Hug Дани Hug, и на мен ми харесва този сценарий. Ами нека малко да се поизмъчат, всеки ще плати за грешките си. Назлъ за премълчаната истина, а Ферит за прекалената сдържаност и предразсъдъци. Нека да имат възможност да си дадат сметка колко силно са привлечени един от друг и да поомекнат, да си поочупят характерите, а накрая да се съберат. Абе, филм да има. А ние ще плачем и ще се смеем заедно с тях.

Веселинова Hug

Клари Hug, радвам се да те „видя“ отново.

Цитат
Аз също бих крила дори съм поемала вина за да защитя малката си сестричка.
Всички сме го правили това понякога, но в по-незначителни ситуации. Все пак тук става дума за съдбата на едно малко дете, което все още не се е съвзело от едно ужасно преживяване.

По принцип съм съгласна с теб. Съгласна съм, че има такива ситуации в живота, в които човек допуска компромис с разбиранията и ценностите си заради близък човек, но не на всяка цена.
Ако Асу осъзнаваше сериозността на постъпката си, ако съжаляваше и ако се стараеше да поправи грешката си, може би бих разбрала Назлъ. Но при нахалството на това змийче /много точно й приляга Laughing/ и при условие, че тя продължава да е опасна и всеки момент без да й мигне окото може да направи нещо още по-лошо, само за да спечели някое левче за нови парцалки, не мисля че е разумно Назлъ да стои със скръстени ръце. Дано сценаристите ни изненадат с интересен развой на тази заплетена ситуация. Чакам с нетърпение резюмето за предстоящия епизод.

Иначе, ако трябва да говорим сериозно, мисля че е невъзможно съда да даде макар и временно попечителство над едно малко дете на хора, били те роднини, които то реално не познава и с които не е общувало, само въз основа на снимка на документ, чиято истинност никой не провери. Но да не задълбаваме чак толкова. Все пак гледаме филм.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 15:02 от * Дъга

# 519
 wavey

Назлъ вече  е и ще е  виновна в очите на Ферит колкото Асуман-съучастничество в укриване на истина и от двете .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Когато проблема е техен ,семеен...ДА ! Но тук става въпрос за едно дете останало без родители и с физическа травма  - нищо ,че на моменти усмихнато казва ,че е джанаварче -. Последиците са не само за Булут , а и за Ферит и Дениз . Назлъ продължава да мълчи , а Асуман си получава " наградите"  и поема "нови ангажименти" и "пей сърце".

Фатош лъга и тя си понася последствията лично , малко е да се каже ,че Енгин е разочарован от нея !

Това не е грешка еднократна на Асуман,това е престъпление и то осъзнато !
Сякаш Назлъ забрави какво е станало ,ееее,това не го разбирам !!!!

Далеч съм от мисълта ,че Ферит , Енгин са безгрешни ,но на този етап -да!
Когато загубиха търга ,Демет каза ,че не са чак толкова добри и чисти /така да го кажа /както се представят,така ,че и от там може да излезе нещо "минало"......

Може и да съм много крайна ,нооооо........ 

# 520
София newsm10

Една много интересна снимка от новия епизод.

Фатош явно е заедно с Тарък на това парти, а Енгин май ревнува.  Как гледа само...

Алиа и Дениз пак ще пеят заедно, супер.
Стана традиция да пеят във всеки епизод.

# 521
Софи, подкрепям поста ти!

Харесва ми и на мен много как пее Алия. Хубава традиция станаха песните й.

# 522
Енгин може и да се радва на "джакпот-а "  на Тарък ,но ако Асуман вече  е "десен фланг " на Енгин.............. ..... #Crazy Божее,късметлия е това момче  ooooh! ooooh!..........Ако е успяла с "отговорността си " за обучението си ,може и да е вече стажант във фирмата .........Дю шеш за Демет .............

# 523
привет момичета.Аз си мисля че Демет ще каже на Фирит бей че Назлъ е знаела за документа и кой и го е дал само от ревност и злоба,защото вижда как бившият гледа готвачката.Кашата е пълна при Фатош но наистина тя не е толкова виновна,защото искаше да му каже и Айля е спря,мисля че там лека полека ще се наредят нещата с помоща на Тарък.Малкото змийче ще продължи с интригите и мръсотийте докато някой не я тури на местото и.Алчноста и няма граници и мисля че точно това ще и изиграе лоша шега.Приятни почивни дни на всички

# 524
Нали трябва пълнеж за епизоди! Така, че ще има локуми. "Любов под наем" и "№ 309" тръгнаха като летни, че станаха със сезони. Ако е речено да има серии, ще има и пълнежи.

Общи условия

Активация на акаунт