КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 377
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Благодаря, и аз се усъмних, че е рано още. А по пощата ще получа ли нещо или билетите са електронни?

# 211
Costa Smeralda - така ще се казва новият кораб на круизната компания, от днес стартира строителството му.

# 212
Здравейте! Някой пътувал с круиз по Азия, може ли да сподели повече подробности около пътешествието, като круизна компания, цени, маршрут

# 213
Здравейте! Имам въпрос към пътувалите с Costa Diadema: доколкото разбрах за вечеря основният бюфет-ресторант Corona blue престава да бъде „ бюфет” и сервира по меню. Права ли съм? Резервирах круиз с този кораб за родителите ми, а те говорят мноооого ограничено английски и ще им е доста притеснено ако е така.

# 214
  • Пловдив
Здравейте! Имам въпрос към пътувалите с Costa Diadema: доколкото разбрах за вечеря основният бюфет-ресторант Corona blue престава да бъде „ бюфет” и сервира по меню. Права ли съм? Резервирах круиз с този кораб за родителите ми, а те говорят мноооого ограничено английски и ще им е доста притеснено ако е така.
Баш на Коста диадема не съм била, но това е невъзможно. По принцип основния ресторант си е ресторант и си се хранят на две смени в него, извън това има И бюфет, чието място винаги е едно и също и там може да се храни човек на вечеря, ако не иска да е официален. Истината е, че в костите храната е почти една и съща, просто на бюфет не ти сервират - предполагам за родителите ти ще е по-удобно да се хранят само на бюфета. Дано се включи някой с опит баш с този кораб, интересно ми е дали е възможно да няма бюфет на вечеря...

# 215
Прочетох го в cruisecritic:

Corona Blu (Deck 10): Costa Diadema's buffet restaurant, designed to be casual and comfortable, is an explosion of colors and flavors. During the day, you'll find tables both inside and outdoors around the pools. Enjoy breakfast (7:00 a.m. to 11 a.m.), lunch (noon to 3:00 p.m.) and tea or snacks (4 p.m. to 5 p.m.) here at your leisure. Once tea is over, there is no more buffet service until breakfast the following morning. In the evening, Corona Blu is transformed into an informal, open-seating dinner restaurant. Passengers who choose this option are assigned to Corona Blu as their primary free dinner restaurant throughout the cruise. The benefit of dining here at night (6:30 p.m. to 10:30 p.m.) is just showing up when you wish rather than at a set time; the menu here is the same as in the two main dining rooms. On the flip side, there's no buffet option on the ship for a casual dinner.

# 216
Разбира се, че има бюфет. Може да има повече от един ресторант на меню, но задължително има и бюфет. Освен това спокойно може да поръчват и на руски, на Коста специално сме искали менюта и на руски и винаги са ни давали.

# 217
Благодаря за отговора.

# 218
  • sofia
аз съм била на кораб, където вечер не работеше бюфета

# 219
  • Пловдив
Леле, прочетох... За първи път виждам такова нещо, изключително неудобно... Ей за това тази компания я недолюбвам,  то бива икономии, ама... Сега за родителите ще е малко криво, така е, защото ще трябва да поръчват от менюто. Ще се справят, ако трябва им инсталирай някакъв оф лайн речник, ако хич не знаят английски, поне да разбират какво е яденето. То иначе няма да останат гладни, пак ще се нахранят, но да ще им е по-нвудобно.

# 220
Леле, прочетох... За първи път виждам такова нещо, изключително неудобно... Ей за това тази компания я недолюбвам,  то бива икономии, ама... Сега за родителите ще е малко криво, така е, защото ще трябва да поръчват от менюто. Ще се справят, ако трябва им инсталирай някакъв оф лайн речник, ако хич не знаят английски, поне да разбират какво е яденето. То иначе няма да останат гладни, пак ще се нахранят, но да ще им е по-нвудобно.
Все някак ще се оправят, ще им се наложи. Въпросът беше, че и аз бях твърдо убедена, че няма как бюфета да не работи за вечеря. Миналата година пътувахме с Costa Neoriviera - въпреки че е много по-нисък клас нямаше подобно нещо.
Ще се радвам наистина ако някой от наскоро пътувалите с Diadema сподели.

# 221
ЕЕЕ това е тъпо да махнат бюфета... Храната там не е била същата като в основните ресторанти... Явно на Диадема не достигат местата в основните ресторанти (поради големия брой пасажери) и бюфета се ползва за вечеря като един от основните ресторанти... Много жалко...  Naughty
Аз четох и други негативи за този кораб и макар и най-новия им кораб, не взех круиз с него... Лудница е било с една дума... Mr. Green

# 222
  • София
У дома само за една вечер. След няколко нощувки в Гърция идва ред за полета ни до Барселона закупен отдавна на цени 20 евро. Целта беше да се ползват куп безплатни атракции в града/нищо, че са вече отдавна видени/, но се спряхме на ограничен брой заради намален лимит от букинг. Нощувките също са с кешбек на много ниски цени, но ограничихме броя им.
И защо мислите ? За какво друго освен круиз...
Реших да потърся в този диапазон от време и открих...

17/09/2017
Jour 1   Espagne   Barcelone   -   17:00
Jour 2   France   Toulon   09:00   18:00
Jour 3   France   Nice (France)   07:00   19:00
Jour 4   Italie   La Spezia   07:00   19:00
Jour 5   Italie   Civitavecchia (Rome)   07:00   19:00
Jour 6   Italie   Naples   07:00   18:30
Jour 7   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 8   Espagne   Barcelone   06:00   
Freedom of the seas

Минат маршрут многократно, но как да не вземеш цена от 399 евро с таксите. С корабен кредит 100 евро. И малък бонус напитки.

miroslava_777
Относно вечерния бюфет на Costa Diadema. Да, няма го/ако не е пуснат своевременно/. Но това е практика вече и на други кораби. Като някои разделят салона на две, а други го превръщат в нормален ресторант.
В случая при Diadema през деня бюфета е с името Trattoria Lido Diana, а вечер става ресторант Corona Blu.
Времената за хранене са 7:00 до 11:00 часа/обяд до 15:00 часа/чай и закуски от 16:00 до 17:00 часа/18:30 до 22:30 ч. вече ресторант/.
Причината за тези нововъведения са малкото пасажери, които избират вечер бюфет. Повечето хора, както и ние предпочитаме вечерите да са по луксозни и приятни на чаша вино или друго. Това е обосновано защото така по-малко храна се изхвърля, а това е един от големите проблеми на бюфетите. Безразборното оставяне на табли, които са почти пълни. Което ми е адски противно. Сякаш не може да си вземеш малко, после пак малко, ако трябва пак. Но накрая да не остане нищо. Ненавиждам обратното.

Другите възможности за хранене на кораба са Fiorentino на две нива. И Adularia на трета палуба в златно. Този ресторант работи предимно само вечер и много рядко на обяд.
Отделно имате скара на Lido за обед от 13:00 ч. до 16:00 ч.
Като не споменавам и луксозните Club Diadema, Tavola Teppanyaki, Samsara, Piazza Pizza, Gelateria Amarillo където ще трябва да се плати.
При тези възможности и часове на хранене дори въобще да няма бюфет е невъзможно да останеш гладен.
Не знам как би могло да се вечеря на бюфет ако се прибираш на кораба късно и обядваш към 3-4 часа. А това се случва непрекъснато при положение, че слизаш на пристанищата освен дните на вода.
Остава да си сложиш хубавата дрешка и да си направиш вечер кефа в наистина ресторант на меню.
И в това няма нищо страшно. Менютата са на различни езици. Разбира се без да знаеш език за какво става въпрос. И нищо не ти пречи да си смениш ястието ако си сбъркал. Няма да откажат, дори да поръчаш две от вид.
Така, че спокойно...

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 19:42 от Bled

# 223
Била съм на Коста Диадема, вечер има бюфет намира се пред вход на ресторант Корона Блу 😀 даже когато не се наяждах минавах и през бюфета 😀😀😀 не, че съм много яшна

# 224
Била съм на Коста Диадема, вечер има бюфет намира се пред вход на ресторант Корона Блу 😀 даже когато не се наяждах минавах и през бюфета 😀😀😀 не, че съм много яшна
То това е проблема,ядеш в ресторантите и се правиш на баровец като се снимаш с раци,миди,скариди и ги оставяш.После пълниш чинии на бюфета и пак ги зарязваш наполовина.и шерпите ги чистят и изхвърлят.

Общи условия

Активация на акаунт