КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 347
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Сега. Да уточня. Моето мнение е ме МСЦ го удариха на ширпотриба. Гонят рекорд на Гинес за най- много обсужени клиенти на година. Тази година освин Меравиля, декимври пускат още един нов кораб, догодина друг и т.н.т. Копират оазис класа на роал, като го правят поетапно. На меравиля вкараха бегло копие на променадата и разделиха представленията, както при роял има ледено шоу, аква и театър. Тия освен театъра вкараха и цирка в специална зала лондж с въртяща сцена с много лед ефекти всл. и аква подобие на сцена в хоризонт басейна в края на кораба. Догодина ще "сцепят" и леко кораба като сентръл парка на роал. Но за сметка на това забравиха някой подробности около обслужването и възможностите си.

# 286
  • Ловеч
Гери, не се тревожи за престоящото пътуване! Пътуването с круизен кораб само по себе си е изключително преживяване, което няма как да не ти направи страхотно впечатление, защото е много различно от другите видове почивка.
Нашето първо пътуване беше с Allure of the Seas и бяхме наистина очаровани. Корабът беше огромен, хората много, но самото преживяване толкова ни грабна, че макар да имахме някои непредвидени разходи, нагласата ни беше да си изкараме хубаво и така и стана.
Аз съм голяма почитателка на големи кораби с много атракциони и смятам, че за млади семейства са по-удачния избор.
Разбира се това е лично мое мнение, което само споделям, без да налагам 😊

# 287
  • София
Аз пък ще посъветвам всички да си проучват добре корабите, на които се качват. На мен един лош кораб/хотел може да ми развали почивката и в най-романтичното местенце. Не е за пренебрегване комфорта, особено струпването на хора. Едва ли някой ще отрече, че в MSC в основните ресторанти масите са толкова наблъскани, че си почти "рамо до рамо" със съседа. В това отношение Коста са по-добри. Напоследък по-високите цени на MSC, спрямо Коста не са релевантни с качеството, което предлагат.
Маршрутите са повторяеми - защо да не изберем да сме с добър кораб. Повечето от нас подбират внимателно периода (това са ни отпуските) и не сме в състояние да "скочим" на мига. Не ми се рискува във времето, в което почивам...
И да, дори и за концерт подбирам къде да отида - слава на Бога сега вече има избор. Ходих в Германия на концерт на любима рок банда, за да не ме заливат с бира напушени и замаяни индивиди в Бг.
Цената, която споменава Домино е направо безумна, дори и за новия кораб. След няколко седмици ще пътувам със Селебрити за 610 евро, на топличко, за повече от 10 дни.
Скрит текст:
(Похвалих се Relaxed)

# 288

Цената, която споменава Домино е направо безумна, дори и за новия кораб. След няколко седмици ще пътувам със Селебрити за 610 евро, на топличко, за повече от 10 дни.
Скрит текст:
(Похвалих се Relaxed)
[/quote]
Моля, ще споделиш ли с нас къде на топличко и други подробности...

# 289
  • София
Моля, ще споделиш ли с нас къде на топличко и други подробности...
Абу Даби и околности Simple Smile)))
Тази цена я имаше само за около 5 дни, за инсайд и само на Вива вояж, така че като си набележите нещо по-отрано го следете!

# 290
И другата подробност. MSC не продават директно на българи от сайта си билети, винаги ти трябва круиз агент. Мисля си, че цените за италианци, немци та дори и руснаци са по-добри от тези за нас българите. На нашият круиз с Меравиля от 24.09 до 01.10.2017 не видях или поне не открих нито един българин пасажер, едва на 01.10. се качиха едно семейство или поне видях толкова. Каста освен , че можеш директно от сайта им да си закупиш круиз, но можеш и да следиш как върви цената. Признавам си до сега освен с тях и Роял карибиън, като изключа и селесте круизис с други не съм пътувал, но май ще се наложи. Коста и МСЦ са круиз линии в масовият сегмент т.нар. от мен ширпотреба при круизите. Вече с 10 круиза зад гърба като напреднеш мисля, че е време да сменяме плажа. Това е моето мнение и дано не съм объркал или разочаровал някой.

# 291
Аз пък ще посъветвам всички да си проучват добре корабите, на които се качват. На мен един лош кораб/хотел може да ми развали почивката и в най-романтичното местенце. Не е за пренебрегване комфорта, особено струпването на хора. Едва ли някой ще отрече, че в MSC в основните ресторанти масите са толкова наблъскани, че си почти "рамо до рамо" със съседа. В това отношение Коста са по-добри. Напоследък по-високите цени на MSC, спрямо Коста не са релевантни с качеството, което предлагат.
Маршрутите са повторяеми - защо да не изберем да сме с добър кораб. Повечето от нас подбират внимателно периода (това са ни отпуските) и не сме в състояние да "скочим" на мига. Не ми се рискува във времето, в което почивам...
И да, дори и за концерт подбирам къде да отида - слава на Бога сега вече има избор. Ходих в Германия на концерт на любима рок банда, за да не ме заливат с бира напушени и замаяни индивиди в Бг.
Скрит текст:
(Похвалих се Relaxed)

ХАЙДЕ МОЛЯ ДА НЕ СЕ ОБИЖДАМЕ НА НАПУШЕНИ И ЗАМАЯНИ ИНДИВИДИ БЪЛГАРИ.ходя непрекъснато на концерти и ми е най спокойно в България.Ходила съм и в Германия но повече не. да не ги обиждам защо.Да не говорим за страха
И за какво да проучват корабите като системата на евтините е една и съща.казвам от опита на много круизи на работа или не.в повечето случаи необучен персонал и лоша организация развалят общото виждане
Търсете си хубава цена и си гледайте къде искате да отидете.Корабите от ниския клас са еднакви.и отвътре и отвън.Цветовете и украсата са различни
Ако се изхвърлиш с Кристал или Силвър тогава ще се съглася
Домино си пише нещата както са се случили нов кораб нов персонал далеч от добро обслужване.така е но ще сменят с нови ще напасват и ще се оправят доколкото може.Не отписвайте кораба
Винаги на новите кораби се праща обучен персонал от други кораби.но и това не е достатъчно.Аз съм прехвърляна десетки пъти ама как да се оправиш с хора които нищо не разбират

# 292
Здравейте! Радвам се, че ви открих! Компанията, в която работи ММ организира нещо като тийм билдинг. Ще бъдем на круиз - корабът е Коста Неокласика. Имам огромно притеснение какви дрехи да взема за една седмица. Разбрах, че трябва да имам коктейлни рокли. Две около коляното добре ли са или ми трябва нещо мега официално и колко екегантни трябва да са дрехите за другите вечери? Помощ!

# 293
  • Ловеч
Здравей!
Мога да ти споделя моя опит.
На нашия круиз имаше 2 официални вечери. И двете ми рокли бяха малко над коляното. Едната сатенена, другата от шифон. Направи ми впечатление, че имаше голямо разнообразие от официални рокли-от къси до дълги, от различна материя, така че не се притеснявай чак толкова. Дори и да повториш тоалета няма да е фатално.
Някои от другите компании държат доста повече на официалното облекло, но Коста не е от тях.😊
За другите вечери може спокойно с панталон и блузка или ризка, ако се храните в основния ресторант. На бюфетната зона може и по-спортно 😊
Всичко много зависи и от нагласата на пасажерите. На последният ни круиз нямаше определени официални вечери, но почти всички се обличаха доста елегантно за вечеря.
Може да погледнеш 6-та точка от този линк, за да се ориентираш http://www.cruisetravel.bg/bg/article/6/faq.html

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 14:34 от radina_k86

# 294
За Коста можеш съвсем спокойно и с панталон и някаква ризка да си. Дори бих казала, че ако си с супер официална рокля ще те гледат много странно всички и определено ще се открояваш (освен, ако това не е целта де Simple Smile )

# 295
По стилни са другите фирми.Италианските не ги търси има всякакви облекла.да не ти пука

# 296
Aз когато избирам круиз гледам първо маршрута, после сравнявам цените на този маршрут по круизните компании, като най-изгодни са Коста и МСЦ... И винаги избирам Коста, не ми се рискува да пробвам МСЦ, защото няма да е много по-различно като обстановка и обслужване (нали са все италианци)... Mr. Green Освен това съм запозната с "правилата" на Коста, знам какво е и по-рядко би имало разочарования... Ако ще ги сменям, ще е за круизна компания с друга националност...Но пък цените им хич не ми харесват, защо ако за един 7-дневен маршрут мога да платя 500-600 евро на Коста, да дам 800-1200 евро за същия с Norwegian cruise line, Royal caribbean, Celebrity, Carnival, P&O cruises, Aida и много други... Laughing Ами просто няма да си заслужава, колкото и красив и нов да е кораба... Разбира се има много промоции, понякога е изгодно с такава промоция да плаваш с тези скъпи круизни компании... Но не всеки може да намери и да се възползва от такава промоция... Аз наскоро попаднах на такава промоция на "cruise nation", но тяхната много тромава система за резервация по телефон в Англия и незаинтересоваността на служителите им, ме отказаха да резервирам с тях...  
Като казах промоции и се сетих, че Коста правят много промоции на последния си кораб Диадема, като 7-дневния им круиз из Средиземно море, който е около 600 евро за външна кабина, се намаля за определени периоди двойно... Аз попаднах на този круиз за 327 евро на човек, но сме ходили по маршрута и не се възползвахме от офертата... Peace А и големите кораби с тяхната лудница не ни блазнят... Не може на кораб с 4500 пасажера и на друг с 2800 пасажера, обслужващия персонал да е един и същи 1200 души например... А и площта на корабите е приблизително еднаква... Нали се сещате каква ще е разликата... Confused Twisted Evil
domino25 именно това е усетил... Laughing

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 21:18 от lunna pateka

# 297
Наистина, за избора на круиз по критерий ниска цена или казано просто за под 500 евро за 7 дни и то вътрешна каюта май освен Коста и МСЦ, друго няма или поне на мен не ми е известно, без промоции и ласт минт. Тук говорим за каталожна цена, общоизвестна и достъпна, не за някаква промоции обвързани със 100% плащане, в рамките на 24 72 и 96 часови разпродажби. Няма. Просто освен посочените по-горе. Даже трябва да отбележим, че сравнени с миналото лято цените на тези компании също са се повишили, особено тия на МСЦ. Има и нещо друго, ниски цени за зимни месеци в средиземно море, когато не можеш да ползваш басейните, да духа вятър и да прехвърча сняг по екскурзиите мисля, че не е най-желаният вариант. Евтините круизи не са тук или поне на близки до БГ пристанища за съжаление. Най-ниските цени са круизите тръгващи от Америка-Флорида, ОАЕ-Дубай, Индийски океан и пр. Да но за там като добавиш, виза/ за Америка-160 долара или Индия-190лв./ каквато нямам и скъпи самолетни билетии май се изчерпах. Затова в момента съм изправен пред много важен избор-ВЪОБЩЕ ДА СПРА С КРУИЗИТЕ ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ ВИСОКИ ЦЕНИ.

# 298
Здравейте,
Имам нужда от помощ.
Харесах си трансатлантиески круиз до Санто Доминго. Круиза на супер цена, но не виждам нормални самолетни билети от там до Европа. Някакви идеи?

# 299
Здравейте,
Имам нужда от помощ.
Харесах си трансатлантиески круиз до Санто Доминго. Круиза на супер цена, но не виждам нормални самолетни билети от там до Европа. Някакви идеи?
Кога е този круиз иначе как ще ви каже някой?и аз чакам такъв билет

Общи условия

Активация на акаунт