КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 319
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
 domino25, АЗ НЕ БИХ СЕ ОТКАЗАЛА... Даже малките разочарования понякога, многото похарчени пари и други мисли, които ни разколебават, не са причина да спрем да плаваме... Защото това е емоция, нови посетени места, нови запознанства и нови спомени... Круиза излиза скъпо и това е факт, но помисли дали ако отидете семейно при същите условия на почивка или екскурзия, няма да похарчите същите пари... Аз винаги правя сметки на нашите пътувания (круизи или други ваканции) и тотала е долу-доре подобен... То "баба знае 2 и 200", нали така е поговорката...  Mr. Green
Просто търсете по-изгодни оферти за круизи, от пристанища, които не изискват скъпи билети и нужда от допълнителни нощувки... Освен това свеждате разходите на кораба до минимум, без корабни екскурзии например, които са си солиден разход... Освен това понеже не харесвате лудница и тълпи, избирате по-малки, но ремонтирани кораби... Коста имат такива с името Нео отпред... Там е по-спокойно и обслужването е по-добро... Избирате за круиз по-спокойните месеци, не лятото или около Коледа и НГ... Аз избягвам и детските ваканции... Laughing не ми пречи зимата да ходя на круиз, на кораба е достатъчно топло и приятно, а ако избера и южна дестинация е направо перфектно... Не повтаряте маршрути, защото колкото и да са интересни местата, в един момент писват... Това е общо взето... И тръгвате винаги с положителна нагласа и очаквания, пък каквото стане... Peace Все пак това е една ваканция, една желана и чакана екскурзия със семейството...  Heart Eyes 

# 316
корабните екскурзии наистина могат да се изключат, но напитките как да се ограничиш? Какво би била хубавата храна без чаша бяло вино, сутрешният релакс на висока паулба без кафе и джус, следобедният басейн без коктейл в ръка и вечерната късна наслада след вечеря без цигара и уиски, като добави към това и 1-2 бутилки вода и две кенчета кока кола, май по-добре да го има пакета. пък и за екскурзиите има някъде такива турове на които не можеш да устоиш, а и няма друг вариант как да ги направиш-например на тенерифе лоро парка или на лансароте-кактусовата градина, на о.сицилия-вулкана етна и пр. ето как уж евтинят круиз от цена 500 евро за седем дни дабъбва до още толкова заедно с бакшишите от по 10 евро на ден. някой път се изкушаваме да си купим нещо и от магазините на борда-някое парфюмче, пакета интернет е задължителен, тениска или суитчър с логото на кораба или круизната компания, преди купувах и снимки, флашки с филма от круиза и какво ли още не. на пристанищата и градовете задължителните магнитчета, тениски, сувенири. ето как почивката "изскача" от планирания бюджет. на меравилия добавихме и представленията на цир дьо солей, две вечери в специализиран ресторант и затова малко се стресирах накрая, но както казваш баба знае 2 и 20, като имаш ще харчиш , като няма ще се ограничаваш или просто ще си стоиш в къщи.....но като цяло круизите поскъпват и той най вече тук в европа. Пресен пример за това е новият Симфония на моретата на роял, който ще бъде пуснат по вода догодина първо тук в средиземноморието. цените са от 1000 долара нагоре за седем дни, за същият круиз но с тръгване от Маями цената е значително по-ниска. 

# 317
Много добре знам за какво говориш...Изкушенията са големи, а харченето е много лесно..Grinning
На първите ни круизи бяхме с пакети all inclusive, опитвахме от всички екстри на кораба, бяхме само с корабни екскурзии, купувахме си много неща за спомен от кораба и от пристанищата... И ни беше многооо хубаво, просто се чувстваш като "бял човек"...Stuck Out Tongue Winking Eye Нали все пак си на ваканция... Сега не е точно същото, няма я тази еуфория, харчим по-разумно.. Но парите пак заминават разбира се... И аз забелязвам едно вдигане на цените последните години и то от Европа... Круиза 7 дни Кариби е на същата цена като в Средиземно море, Дубай също... Но цените на сам.билети пък са по-високи и става същото... Аз се чудя защо круиза Северни столици е толкова скъп?!?

# 318
Между другото, понеже не живеем в Бг, едно ходене до БГ на мен и децата лятото (без мъжа ми) ни струва почти колкото един круиз за 2-ма.. Така че, круиза не излиза много по-скъп, само дето в Бг сме малко по-дълго време...Grinning

# 319
Северни столици и фиорди са по-скъпи защото са в ограничени месеци, не са целогодишни. По-малко кораби се позиционират там, по един макс два от круизна компания и съвсем естествено това не може да презадоволи търсенето и от там цените да падат. забележи, че най-голямо струпване на кораби има в Маями, Дубай и там големите кораби все пак немогат да се понапълнят и цените падат. Аз днес отново гледах цените на Симфонията за догодина и те мога да намеря ниска цена тук в средиземноморие. Не че и при другите кораби цените които са обявили от сега за летните месеци са над 500 евро и то за вътрешни каюти на класическите 7 нощувки. Това ми беше идеята, цените се вдигат всяка година, защото има търсене. Круизната индустия бележи голям ръст, виж как големите компании пускат поне по един нов кораб всяка година, даже и Коста започнаха строителството на новият Коста Семералда. МСЦ освен меравилията тази година пускат декември Сиасайд , а догодина Сиявю за които има вече определен марщрут с цени, повярвай ми цени вече под 500 евро трудно ще се намират, към това като добавиш и пристанищните такси и бекшишите. За съжаление аз живея и работя в бг и заплатата ми неможе да отреагира своевременно на този ръст на цените, затова и споделих тук с вас, че май ще се отказвам от круизите или ще последвам съветите ви да не се изхвърлям на нови, големи и лъскави кораби, а да се озъртам на по-старичките и разбира се нови за мен маршрути.

# 320
  • Варна
Аз без да съм ходила още на круиз мога да кажа, че бих пътувала максимално по всякакъв възможен начин, докато света и Европа са все още кротки.
Пътуването на кораб ще става все по-популярен избор, заради сигурността. Все още няма сериозни инциденти, няма риск някой изчаткал терорист да дойде да гърми около басейна. До няколко години предвиждам и опции за пътуване без достигане на суша. Качваш се, циркулираш няколко дни в открито море и слизаш.

Последна редакция: сб, 07 окт 2017, 07:39 от //Герито//

# 321
  • Пловдив
Северните круизи държат цени и защото по принцип на север е скъпо. Като отидеш в Норвегия и видиш едно кафе 7 лева, един сандвич 20, една порция за опитване  НА пазара 40 евро и си викаш, или, добре, че съм с круиза. И в ярвай ми, тогава 2 Евро за еспресо ти се вижда без пари. А като кацнахме в София, божеее, първата ми работа беше да отида в ОМВ и да си купя най скъпия сандвич на Андре Токев, кафе и каквото видя. Направо ми се стори, че живеем в безплатно общество. А на качване от пристанищата ако знаете какви опашки се заформяха за ядене... Никой не ядеш на сушата, всички на кораба. Това в Европа го няма, там човек си сяда и на сушата, хапва, пийва, много по-спокойно. Та за това и не обичам Коста, де, доста евтино направихме и фиордите и Балтийско море, но на кораба се качваш в 17 и вече няма нито бюфет, нито нищо, дупка. Принуждаваш се малко по рано да се качиш, за да не умреш от глад. Такъв скръндзалък при другите не съм видяла.
Между другото, с Коста, фиордите ни бяха по 550 Евро на човек, а Балтийско море по 600. Та цена се хваща, но в последния момент. За Симфони оф дъ сийс, нормална е цената, миналата година за Хармони пак толкова беше. Толкова платих ме и до края не падна, а кораба беше фул. Твърдя, заслужава си. Храната и забавленията са номер 1. Тази година мъж ми искаше и на Симфони, но отказах, смятам да пробваме виза и да я гоним в САЩ. Писна ми този маршрут сто пъти, а и кораба е същия като Хармони.

# 322
 luba_rizova, в кои кораби на Коста вечер няма храна?  newsm78 На 4 техни кораба съм била и сме ходили по екскурзии до последната възможна минута преди тръгване на кораба... Вечерите ни са били от ранните (първа смяна), но когато слизаме и се връщаме късно, опитваме да вечеряме в ресторанта втора смяна... Ако няма места или не се съгласят отиваме на бюфета, а там вечерята е до към 23:00... Ядене колкото искаш, на корем... Избор голям... Никога не сме оставали гладни... Освен това има опция да си купиш меню от пицарията, което е смешните 3-4 евро... Това не сме го правили, но имаше по кабините рекламни брошури... Освен това, който е Коста клуб член има право на безплатна вечеря или 2 във техния специализиран ресторант.. ние тези вечери си ги оставяхме за случаите когато кораба тръгва късно от пристанището и има опасност да закъснеем за нормалната вечеря... Peace
За ядене по пристанищата, не сме го правили, но има хора, които си приготвят от бюфета сандвичи за през деня когато са навън по екскурзии... И то много сандвичи и никой нищо не казва, изнасят се плодове, млекца, сладки, десерти и каквото има в момента и може да се изнесе...  Laughing
И това се прави масово от италианците и от французите, да не говорим от руснаци и други групи, които сме засичали (например китайци)... Joy

# 323
  • Пловдив
Ядене няма от 17 до 18.30. Принципно не е проблем, освен на север, хахахахахахахаха. Ние като се качим на кораба в 17 и гладни няма къде да се яде. Обеда е до 16, а затварят входа от 15.30 от 16 до 17 има гадни сандвичи и сладки,за които има огромни опашки, тъй като дават само на едно (две,) място на бюфета, точно за да се яде по-малко. Това принуждава хората да се връщат малко по-рано от пристанищата. На никой друг кораб не е имало такава дупка в яденето, поне през деня. НА МСЦ има пици цял ден например. На Роял карибиън няма да казвам, на Норвежците имаше освен един грил, който работи 24 часа, бюфета, и още един бюфет, имаше от 17часа и тапас. По принцип храна не търсим в 17 часа, ама баш с Коста бяхме там, където храната е скъпа и не сме се хранили навън, и сандвичи не си правя, грозно ми е, за това и така не ни беше приятно. Иначе по другото време всичко си е нормално, аз говоря за тази дупка. Може и да е само в северните круизите, не знам, на друг не съм ги ползвала, само на такива.

# 324
  • София
Да споделя круиз, който мисля да резервирам ако намеря изгодни билети за връщане:

€ 389 15 дни  

Friday, November 10   Genoa, Italy      6:00pm
Saturday, November 11   Marseille, France   8:00am   6:00pm
Sunday, November 12   Valencia, Spain   1:00pm   9:00pm
Monday, November 13   At Sea      
Tuesday, November 14   Cadiz, Spain   8:00am   6:00pm
Wednesday, November 15   At Sea      
Thursday, November 16   Funchal, Madeira, Portugal   9:00am   5:00pm
Friday, November 17   At Sea      
Saturday, November 18   At Sea      
Sunday, November 19   At Sea      
Monday, November 20   At Sea      
Tuesday, November 21   At Sea      
Wednesday, November 22   St. Maarten   8:00am   3:00pm
Thursday, November 23   Grenada   11:00am   7:00pm
Friday, November 24   Barbados   8:00am   6:00pm
Saturday, November 25   Fort-de-France, Martinique   8:00am   

За момента намирам
Fort-de-France FDF - Sofia (SOF)‎
£268
Което не е много, но е малко по-дълго като време и прекачване. Което пък е добре защото полета е с прекачване в САЩ и можем да го използваме ако решим.

Продължавам да търся...

И за нищо на света няма да се откажа да правя круизи. Това е едно най-хубавите неща, които съм открила в този живот.

# 325
Блед, страхотен маршрут... Peace Ние бяхме на подобен, но в обратната посока в края на март тази година... Летяхме Париж - Гвауделупа с XL airways France... Цената си заслужава!

# 326
Моля, кажете какво мислите за този круиз newsm78 За съжаление явно няма да стане с хубавите, големи кораби.  И този май не е лош, но все пак е класи под Симфонията или Хармонията  Sad Коя друга круизна компания да изровя? Нещо Коста не ме грабнаха, нито с кораби, нито с маршрути  newsm78

https://secure.royalcaribbean.com/cruises/7NightSpiceOfSoutheast … te=03%2F04%2F2019

7 Night Spice Of Southeast Asia Cruise
LEAVING FROM
Singapore, Singapore
SHIP
Voyager of the Seas

FROM $597 USD*
+ Taxes, fees and port expenses $84.31 USD*
Valid for 4 Mar 2019 Sailing

# 327
  • София
Здравейте!
Ще ни бъде първо пътуване.
Много искам да организирам круизно пътуване за септември 2018г. Тогава имаме годишнина от сватбата.
Ще пътуваме с децата, които са на 8 и 4г.
За сега все още се ориентирам и не зная кое е по-правилно да избера-кораб или маршрут.
Харесала съм един маршрут в Средиземноморието и един Балтийски столици.
Много ми харесва кораба по маршрут Балтийски столици, а този по Средиземноморието не бих казала, че ми харесва.
https://contitrans-m.com/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8/france-spain-italy-3343
Ето този е първия маршрут.
https://contitrans-m.com/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8/germany- … tion-finland-2875
Този е втория вариант.
При балтийските столици ме притеснява, че вероятно времето ще е студено и няма да може да се ползват басейните и аква парка, а това ще е голямо преживяване и за нас и за децата.
От друга страна пък считам, че специално втория маршрут е доста разумен, защото акосе посещава всяка една от столиците отделно би било много скъпо.
Може ли малко информация как е разумно да се процедира, какво да избирам. Кораб или маршрут?
Чисто финансово също предполагам, че няма да излезе евтино.

# 328
  • Пловдив
Здравейте!
Ще ни бъде първо пътуване.
Много искам да организирам круизно пътуване за септември 2018г. Тогава имаме годишнина от сватбата.
Ще пътуваме с децата, които са на 8 и 4г.
За сега все още се ориентирам и не зная кое е по-правилно да избера-кораб или маршрут.
Харесала съм един маршрут в Средиземноморието и един Балтийски столици.
Много ми харесва кораба по маршрут Балтийски столици, а този по Средиземноморието не бих казала, че ми харесва.
https://contitrans-m.com/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8/france-spain-italy-3343
Ето този е първия маршрут.
https://contitrans-m.com/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8/germany- … tion-finland-2875
Този е втория вариант.
При балтийските столици ме притеснява, че вероятно времето ще е студено и няма да може да се ползват басейните и аква парка, а това ще е голямо преживяване и за нас и за децата.
От друга страна пък считам, че специално втория маршрут е доста разумен, защото акосе посещава всяка една от столиците отделно би било много скъпо.
Може ли малко информация как е разумно да се процедира, какво да избирам. Кораб или маршрут?
Чисто финансово също предполагам, че няма да излезе евтино.

За мен и кораб, и маршрут да избираш, все трябва да избереш Меравиля Simple Smile. Балтийските столици е прекрасен маршрут и се прави само лятото, докато Средиземно море се върти целогодишно и можв да го вземеш на хубава цена по всяко време, а и с по- хубав кораб. Категорично за Балтийски гласувам. Имай предвид, ще дойде доста скъпо, защото трябва да платите и екскурзии за вас, а и ако децата искат да слезнат, ЗА Санкт Петербург, иначе ви трябват визи. Има и сравнително по евтини варианти за екскурзия, освен тези на борда, мисля едно момиче беше букнало и обясни подробно. Понеже и аз бях, аз си платих от кораба. На другите места можете и сами.

# 329
И аз бих избрала Балтийския круиз, но съм ходила на другия... Mr. Green През септември на север (Скандинавието) си е студено като нашата късна есен например. Peace За децата може да не е така интересен този круиз по това време на годината, надали ще се ползват външните пързалки и басейни... Аз и март месец съм ползвала външните джакузита, но на южен круиз и слънчево време, макар и доста ниски температури... Освен това имай в предвид и бюджета, както писа  luba_rizova... Балтийския круиз ще излезе доста по-скъп от другия... В пристанищата на Средиземноморския круиз може и да не вземате корабни екскурзии и да се разходите сами, макар че с деца трябва да се има в предвид и дали ще издържат по цял ден на обикаляне... Времето на пристанищата е ограничено, обикновено от 9:00 сутринта до към 17:00, понякога има само половин ден или много рядко до по-късно вечерта... Според мен при положение,  че сте с деца и септември е по-удачен Средиземноморския круиз (ще бъде по-топло), ако сте само двама възрастни бих препоръчала Балтийския... Но който и да изберете, ще е едно интересно и много приятно изживяване... Peace

Общи условия

Активация на акаунт