КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 328
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • Ловеч
Миналата година правихме Балтийски круиз в началото на септември. Беше си хладничко, в Талин и дъжд ни валя. В Санкт Петрербург бяхме 2 дни и бяхме взели екскурзии от кораба. Ходихме и на руска вечер и 2 дни плътно от сутрин до вечер по забележителности.
Според мен си е доста натоварващо за деца. Ако решите да изберете тази дестинация е хубаво да успеете да видите максимално много забележителности, а в Санкт Петрбург определено има изобилие от такива.
За плаж не сме и помисляли, защото си беше за якета.
Правили сме Средиземноморие пак края на август и времето беше супер за разходки. Ние пак бяхме с екскурзии от кораба и беше доста натоварено, но дори и да се разхождате сами има много какво да се види.

# 331
  • София
Много Ви благодаря за отговорите.
Тъй като ще ни е първи круиз ми се искаше да е хубав маршрут и хубав кораб.
Има ли възможност ако изчакам да пуснат някой от новите кораби в Средиземноморието или те в този период плават на други места.
Наистина е по-разумно да оставя Балтийските столици за друг период.
Имам и още един вариант за Средиземноморието с MSC Divinia, някъде по-назад в темата четох, че кораба няма да разочарова.
Имате ли представа дали каютата за 4 души е много малка, чудя се за каква каюта да платим и колко време изкарваме там?

# 332
  • Пловдив
Много Ви благодаря за отговорите.
Тъй като ще ни е първи круиз ми се искаше да е хубав маршрут и хубав кораб.
Има ли възможност ако изчакам да пуснат някой от новите кораби в Средиземноморието или те в този период плават на други места.
Наистина е по-разумно да оставя Балтийските столици за друг период.
Имам и още един вариант за Средиземноморието с MSC Divinia, някъде по-назад в темата четох, че кораба няма да разочарова.
Имате ли представа дали каютата за 4 души е много малка, чудя се за каква каюта да платим и колко време изкарваме там?
Дивина е страхотен избор, аз също й се чудех, че въртеше ИЗ САЩ. Средиземно море на круиз сме били септември, октомври и ноември, все времето е било прекрасно, така че аз лично бих избрала септември, заради по ниската цена от летните месеци. До колкото знам, каюти те с деца са нормални двойни и отгоре още две легла (това най-обукновеноте вътрешни), иначе сигурно има всякакви варианти, стига да не търсиш най-добра цена.

# 333
През май бяхме на Коста Пацифика с две деца на 5 г, каюта с балкон, освен спалня имахме диван и над него още едно легло. Беше ни ок като размери, а и в стаята не сме стояли много. Даже следващ път бих взела вътрешна заради по-добрата цена.

# 334
Кабината за 4-ма е същата като другите, има голямо легло-спалня, 1 диван и над дивана има падащо легло... Това е по-евтиния вариант, иначе при по-големи деца може да се вземат 2 съседни кабини с преходна врата между тях... Цената на кабината зависи от това дали е без прозорец, с прозорец (неотваряем) или с балкон, обзавеждането и площта на кабините са еднакви... В кабината само се спи, има телевизия, но надали някой е отишъл на круиз да си стои в кабината.... Grinning За децата на кораба има добра анимация и доста забавления.... Peace

# 335
Здравейте ,след 4 дни тръгваме за Атина и първият ни круиз по гръцките острови и Турция Simple Smile Има ли я кой върнал се скоро от там да каже как е времето ? Духа ли много на самия кораб и на островите ? За плаж става ли ? По официални облека ще ни трябват ли ?  Ще събирам багажа утре...

# 336
  • София
Кабините за деца съм ги коментирала. Обикновените такива при всички случаи са малки, тесни и неудобни. Правете си сметката...

Дивина

И др.

Изключения правят Суит и апартаменти...

В последно време търсите хубави и луксозни кораби. Това е страхотно, но те не са между тези, които се коментират най-често...
Търсете кораби с около 1000 пасажери, дори много по-малко...
Те са в компании като:
Crystal Cruises
Regent
Silversea Cruises
Oceania Cruises
Azamara Club
Viking Ocean Cruises
Seabourn Cruise
и още няколко...
Всяко удоволствие си има цена. Затова и не ги коментирам въпреки, че искам да го правя.
Цените са високи, но има защо...

Колкото и да е голям един кораб, колкото и да е красив, колкото и да е нов...Ако обслужването не е на ниво, просто не можем да говорим за горните...

Но аз пак ще ви кажа...Пътувайте, обикаляйте, наслаждавайте се на света независимо от кораба...

Има няколко варианта при които съм правила избор...вие може би също.

В началото сте и не искате да си разваляте впечатлението...
Имате специален повод и искате най-доброто...
Не ви интересуват спирките и искате лукс и почивка...
Искате да не се изложите пред някой...
Имате много пари и търсите най-доброто...
Случили сте на лош кораб или лошо обслужване и се напрягате да избирате...

И ако парите нямат значение две предложения от мен:
https://www.rssc.com/ships/seven_seas_explorer

https://www.seabourn.com/pageByName/Resp.action?requestPage=seab … p;showFooter=true

Здравейте ,след 4 дни тръгваме за Атина и първият ни круиз по гръцките острови и Турция Simple Smile Има ли я кой върнал се скоро от там да каже как е времето ? Духа ли много на самия кораб и на островите ? За плаж става ли ? По официални облека ще ни трябват ли ?  Ще събирам багажа утре...

Аз бях пак два дена в Гърция, но за съжаление беше зле. Нито става за море, нито за плаж. Температурите бяха под 20 градуса. Водата студена. Духаше и вятър. На корабите сигурно още повече. Тенденцията е да се оправи тези дни, но не толкова. Възможно е ако ходите на юг да е значително по-добре.

На мен винаги ми трябват официални дрехи. Но всеки си решава сам, въпрос на избор.

# 337
Здравейте, имам направена резервация за круиз  ,средиземноморски -само европейски държави,резервацията ни е направена с лични карти  ,да попитам трябва ли да се носят международните паспорти?

# 338
Още 3 круиза и аз ще започна да си подбирам кораба. Праня ги юбилейните 10 плавания по вода и ако остана и аз ще се насоча към по малки кораби и пасажери под 1000, стига с тая ширпотреба, опашки за храна, пълни ресторанти и ужасяващо чакане на поръчките. Навалица от хора в общите части, лудница на басейните и шезлонгите. Невъзможност за спокойствие и релакс. Едни и същи пристанища за кой ли пореден път и дълго чакане на асансьора за да стигнеш до каютата си.

# 339
Здравейте, имам направена резервация за круиз  ,средиземноморски -само европейски държави,резервацията ни е направена с лични карти  ,да попитам трябва ли да се носят международните паспорти?
На кораба официалният документ за чекиране е паспорта. Когато започнете он лайн чекирането или агента от който купувате круиза ви я прави ще ви поискат паспортни данни. Ако нямате такива или са изтекли бързо си вадете нови.

# 340
Много благодаря.

# 341
Срам, срам, редактирам си публикацията за сос Бешамел  Laughing

Bled, благодаря за включването за допълнителните легла. За нас ще е полезно, тъй като най-вероятно ще водим и младежа /на 14 г./.
Мои бяха питанията за по-луксозните кораби. Благодаря и за твоите коментари за луксозните кораби. Все пак, тези малко ми идват свръх определения бюджет. Засега съм на този вариант:

7 Night Spice Of Southeast Asia Cruise
LEAVING FROM
Singapore, Singapore
SHIP
Voyager of the Seas

FROM $597 USD*

Ако се сетите нещо по-интересно като маршрут или с по-хубав кораб, но до 1 000 евро, моля пишете Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 23:06 от ЕваНиколова

# 342
Въпроса май е за друга тема. Grinning

# 343
  • София
Тръгна промоцията  J'aime la croisière !  - CLIA France

Освен круиза пуснат от мен в пост 324
Ето още един за размисъл...

339 € 14 дни
Costa Pacifica
Thursday, December 7   Savona, Italy      6:00pm
Friday, December 8   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Saturday, December 9   At Sea      
Sunday, December 10   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Monday, December 11   At Sea      
Tuesday, December 12   At Sea      
Wednesday, December 13   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   8:00am   6:00pm
Thursday, December 14   At Sea      
Friday, December 15   At Sea      
Saturday, December 16   At Sea      
Sunday, December 17   At Sea      
Monday, December 18   At Sea      
Tuesday, December 19   Barbados   9:00am   7:00pm
Wednesday, December 20   Fort-de-France, Martinique   8:00am   9:00pm
Thursday, December 21   Guadeloupe   8:00am   

На круиза може да се качите и от Марсилия. Както и да слезете в Мартиника. Въпрос на логистика...

# 344

В последно време търсите хубави и луксозни кораби. Това е страхотно, но те не са между тези, които се коментират най-често...
Търсете кораби с около 1000 пасажери, дори много по-малко...
Те са в компании като:
Crystal Cruises
Regent
Silversea Cruises
Oceania Cruises
Azamara Club
Viking Ocean Cruises
Seabourn Cruise
и още няколко...
Всяко удоволствие си има цена. Затова и не ги коментирам въпреки, че искам да го правя.
Цените са високи, но има защо...

Колкото и да е голям един кораб, колкото и да е красив, колкото и да е нов...Ако обслужването не е на ниво, просто не можем да говорим за горните...

Но аз пак ще ви кажа...Пътувайте, обикаляйте, наслаждавайте се на света независимо от кораба...

Има няколко варианта при които съм правила избор...вие може би също.

В началото сте и не искате да си разваляте впечатлението...
Имате специален повод и искате най-доброто...
Не ви интересуват спирките и искате лукс и почивка...
Искате да не се изложите пред някой...
Имате много пари и търсите най-доброто...
Случили сте на лош кораб или лошо обслужване и се напрягате да избирате...

И ако парите нямат значение две предложения от мен:
https://www.rssc.com/ships/seven_seas_explorer

https://www.seabourn.com/pageByName/Resp.action?requestPage=seab … p;showFooter=true

Kaто стана дума за по-луксозни компании, някой има ли впечатление от Азамара. Гледам един 10 дневен круиз, който е доста по-евтин, отколкото техните по принцип. Притеснява ме също и дали клати повече, след като е по-малък кораба, 30000т:
10 Days Transcanal/Panama Canal
Azamara Club Cruises • Azamara Quest
Puerto Caldera, Fuerte Amador, Golfito, Quepos, Golfo de Papagayo, San Juan del Sur, Puntarenas/Costa Rica, Puerto Caldera
1 departure date: Jan 15 2018
1744$

Общи условия

Активация на акаунт