КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 376
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Да... и аз останах разочарована от Meraviglia. Общо взето това, че корабът е огромен не носи никакви предимства.

# 346
Да... и аз останах разочарована от Meraviglia. Общо взето това, че корабът е огромен не носи никакви предимства.

доста изписахме по темата и с риск да стана досаден само ще добавя, че за големината си кораба се нуждае от повече свободно пространство-общи части и зони за релакс, когато имате ден на море на кораба става невъзможно да се храните, почивате-разпускате в басейни, в джакузитата винаги е фул, опашки за храна в бюфета, всички грабят като че ли храната няма да стигне, а в ресторанта в който ние бяхме Панорама едната вечер чакахме 15 минути да ни вземат поръчката и още толкова да ни донесат салатите. Вечер вместо да се разходиш по така наречената променада и да се насладиш на големият лед екран се блъскаш между останалите пасажери, които също като теб са решил да се разходят, даже в някой от магазините беше същото

# 347
Привет! Обмислям нещо за 2019 юли или септември. 5-7 дни по Средиземноморието.
С 2 деца на 13 и 7
Може ли идея за нещо Simple Smile и ориентировъчно какъв бюджет би бил реален да планирам?

Нещо такова? http://xn--g1abbf4as.bg
Препоръка за кораб?

# 348
Аз също не харесвам големите кораби и многото пасажери.. Не може 4 джакузита и 2 басейна (външен и вътрешен) за 2000 пасажера и същите за 4500 пасажера?!? Това просто е смешно... Шезлонгите - същата работа... Абсолютно невъзмажно е да се вредиш до тях... Ако имаш 1 или 2 дни на море е едно, но ако имаш презокеански круиз и 6-7 дни непрекъснато си на вода и няма къде да релаксираш е направо ужас... Около басейните е лудница, трябва да плащаш на Самсарата (платения спа-комплекс), за да се добереш до басейн или джакузи...Joy А цените там никак не са ниски... Големите кораби с двойно пасажери трябва да имат и двойно басейни и места за забавление, двойно повече персонал.. А то не е така... Била съм на по-малък кораб където един сервитьор обслужва 2 маси в ресторанта, а на голям кораб му се налага да обслужва 10 маси... Чакаш за поръчка, после чакаш храната, сервитьора въобще не комуникира с пасажерите... На малките кораби има много по-добро обслужване е храната е много по-вкусна и добре поднесена... Какви шедьоври съм снимала, такава украса и какви приятни изненади е имало... Но голям кораб това няма как да стане, там всеки бърза, нахвърля ти храната в чинията и никой не обръща внимание на поднасянето й....Grinning

# 349
Истината е, че когато очакванията са големи, вероятността да останеш разочарован също е голяма.
В конкретния случай за Meraviglia мога само да се съглася с написаното до момента. Като допълнение към коментарите:
- вечерята в основния ресторант беше на 3 смени и в нашия случай започваше в 17.45!!!
- имах забележки и към чистотата, но да кажем че не са толкова съществени
- храната в бюфета беше добра, но в основния ресторант не стуваше изобщо
- навсякъде в кораба беше ужасно студено
И най-вече опашки, блъсканица навсякъде и за всичко!

# 350
  • Варна
Истината е, че когато очакванията са големи, вероятността да останеш разочарован също е голяма.
В конкретния случай за Meraviglia мога само да се съглася с написаното до момента. Като допълнение към коментарите:
- вечерята в основния ресторант беше на 3 смени и в нашия случай започваше в 17.45!!!
- имах забележки и към чистотата, но да кажем че не са толкова съществени
- храната в бюфета беше добра, но в основния ресторант не стуваше изобщо
- навсякъде в кораба беше ужасно студено
И най-вече опашки, блъсканица навсякъде и за всичко!

Мирослава, кога беше вашето пътуване?
Ние имаме още месец до качването на Меравиля и много се надявам през Ноември по-малко хора да са избрали да пътуват.

Аз под сурдинка да се похваля, че проваления полет на Райънеър от Рим ни донесе неочаквана ваканция през Февруари в Германия. Вероятно ще е доста студено, но искахме да похарчим ваучерите така, че да не доплащаме и да не е на място, на което сме били. Като сложим и фактора хотел и забавление за детето избора ни падна върху Берлин. Та след круиза живот и здраве ще продължим с пътуванията и то без пари. Само хотела и джобните ще си покрием. Колко хубаво Simple Smile ... пък аз бях пред нервна криза миналата седмица.

# 351
  • София
oshko
Скрит текст:
Кабините за деца съм ги коментирала. Обикновените такива при всички случаи са малки, тесни и неудобни. Правете си сметката...

Дивина

И др.

Изключения правят Суит и апартаменти...

В последно време търсите хубави и луксозни кораби. Това е страхотно, но те не са между тези, които се коментират най-често...
Търсете кораби с около 1000 пасажери, дори много по-малко...
Те са в компании като:
Crystal Cruises
Regent
Silversea Cruises
Oceania Cruises
Azamara Club
Viking Ocean Cruises
Seabourn Cruise
и още няколко...
Всяко удоволствие си има цена. Затова и не ги коментирам въпреки, че искам да го правя.
Цените са високи, но има защо...

Колкото и да е голям един кораб, колкото и да е красив, колкото и да е нов...Ако обслужването не е на ниво, просто не можем да говорим за горните...

Но аз пак ще ви кажа...Пътувайте, обикаляйте, наслаждавайте се на света независимо от кораба...

Има няколко варианта при които съм правила избор...вие може би също.

В началото сте и не искате да си разваляте впечатлението...
Имате специален повод и искате най-доброто...
Не ви интересуват спирките и искате лукс и почивка...
Искате да не се изложите пред някой...
Имате много пари и търсите най-доброто...
Случили сте на лош кораб или лошо обслужване и се напрягате да избирате...

И ако парите нямат значение две предложения от мен:
https://www.rssc.com/ships/seven_seas_explorer

https://www.seabourn.com/pageByName/Resp.action?requestPage=seab … p;showFooter=true

Здравейте ,след 4 дни тръгваме за Атина и първият ни круиз по гръцките острови и Турция Simple Smile Има ли я кой върнал се скоро от там да каже как е времето ? Духа ли много на самия кораб и на островите ? За плаж става ли ? По официални облека ще ни трябват ли ?  Ще събирам багажа утре...

Аз бях пак два дена в Гърция, но за съжаление беше зле. Нито става за море, нито за плаж. Температурите бяха под 20 градуса. Водата студена. Духаше и вятър. На корабите сигурно още повече. Тенденцията е да се оправи тези дни, но не толкова. Възможно е ако ходите на юг да е значително по-добре.

На мен винаги ми трябват официални дрехи. Но всеки си решава сам, въпрос на избор.

oshko
Цитат
Kaто стана дума за по-луксозни компании, някой има ли впечатление от Азамара. Гледам един 10 дневен круиз, който е доста по-евтин, отколкото техните по принцип. Притеснява ме също и дали клати повече, след като е по-малък кораба, 30000т:
10 Days Transcanal/Panama Canal
Azamara Club Cruises • Azamara Quest
Puerto Caldera, Fuerte Amador, Golfito, Quepos, Golfo de Papagayo, San Juan del Sur, Puntarenas/Costa Rica, Puerto Caldera
1 departure date: Jan 15 2018
1744$

oshko
Винаги съм искала да разчупим малко оковите и да насочим вниманието и към други компании...
В случая ще кажа малко за Azamara Club Cruises...

Първото, което трябва да се знае както е цитирано в името Club...това са така да се каже клубните круизи на Royal Caribbean. Те са тяхна дъщерна фирма.
Тоест има три класи кораби за Royal Caribbean. Нисша-Pullmantur/Средна-Royal/Висша-Azamara...

Преди доста време, когато аз бях още в началото на круизите имаше една компания Renaissance Cruises. Аз набързо им станах фен и направихме два круиза в доброто старо време. Много отдавна. Те построиха своите осем кораба за три години/между 1998 и 2001/. Бяха почти еднакви и се наричаха R и цифра след това. Както започнаха така и свършиха, огромен бърз фалит. Разбира се корабите плават и до днес под други имена и компании.
Azamara започнаха с два такива кораба Quest и Journey. А следващата година ще се присъедини към тях още един Adonia на P&O Cruises под името Pursuit. Също от клас R.
Качвала съм се само на Journey/първия/.
Всички тези кораби са с 600-700 пасажери като на двама души се пада по един от персонала.
Бяха им направени грандиозни ремонти и реновации, но дали старото стана ново ? Няма как...Но не това е целта.

Малкото хора определят комфорта, лукса и спокойствието. Постигнаха ниво и го пазят сериозно.

Но какво най-вече трябва да се знае за тази флота. С уговорката, че моята информация доста остаря, но все пак...
1. Децата не са на почит. Корабите почти нямат атракции за тях ???
2. Това са корабите където най-строго се спазва за пушенето. Има само едно място за това.
3. Пасажерите са улегнали хора предимно над 40-45 години.
4. Те получават за добре дошли шампанско и плодове.
5. Минералната вода/бутилирана/, чай, кафе, напитки са безплатни.
6. Легла, матраци завивки са специални плюс халати от египетски памук. И друг лукс на кораба.

Club World Owner's Suite

7. Специализирани ресторанти и гурме храна. Нов подход към съвременната и лека кухня.
8. Круизите са премиум линии, рядко изпълнявани от други.
10. Корабите много често остават на брега до късно или цяла нощ. Където са организирани специални забавления и вечери. Включително нощувки. Събития наречени AzAmazing Evenings.

Вечер на суша...

11. Често има Безплатни екскурзии/не всички/.
12. Включва безплатни стандартни спиртни напитки, вина и бира  по време на редовните работни часове.

13. Някои услуги на кораба са безплатни, като пране.
14. След топъл ден навън ще ви посрещнат със студени кърпи и напитка преди влизане.

Azamara Journey

15. Безплатни такси, сега може да е друго.
16. Повечето круизи са над 7 дни.
17. Капацитетът на корабите е ограничен, създавайки интимна атмосфера.

Azamara Journey Owner Suite

18. Azamara изисква депозит от $ 1,100 на човек за Club Suite и $ 550 на човек за всички други видове кабини, за да гарантират резервацията.
19. Закуската в Windows Cafe разполага със сок бар, с безплатни пресни сокове.
20. По-малките и маневрени кораби позволяват да посещават малки, неизследвани пристанища.

Това се сещам, но сигурно има още, а и много години минаха...
На много от вас съм сигурна, че подобно пътуване няма да се хареса, като не говорим за цената. Но на други ДА.
На мен всичко ми харесва, стига да съм на вода.
Успех...с

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 01:10 от Bled

# 352
  • Варна
Моля за малко разяснение- чета в инструкциите на MSC, че трябва да оставим депозит в размер на €250.00 или на рецепция или чрез кредитна/дебитна карта.
Малко кофти ме изненадва това, защото мислех, че след като съм си поръчала съответните пакети с напитки и си платя таксата за "бакшиши" няма да имам други разходи, а сега трябва да "затворя" още едни пари.
Та моля за съвет- от този депозит мога ли да поискам да си прихванат бакшишите накрая или трябва отделно да си предвидя пари и за това? Вие обикновено тези депозити с карта или в кеш ги плащате?

# 353
Моля за малко разяснение- чета в инструкциите на MSC, че трябва да оставим депозит в размер на €250.00 или на рецепция или чрез кредитна/дебитна карта.
Малко кофти ме изненадва това, защото мислех, че след като съм си поръчала съответните пакети с напитки и си платя таксата за "бакшиши" няма да имам други разходи, а сега трябва да "затворя" още едни пари.
Та моля за съвет- от този депозит мога ли да поискам да си прихванат бакшишите накрая или трябва отделно да си предвидя пари и за това? Вие обикновено тези депозити с карта или в кеш ги плащате?

аз лично внесах пари в брой по двете карти-моята и на жена ми и те от там си дръпнаха пакета напитки, екскурзии, бакшиши ежедневно, 1 евро дарение за деца, други покупки и накрая ми върнаха това което е останало при закриването на акунта последната вечер. не съм знаел каква е минималната вноска по всеки акаунт, но пък аз внесох повече от 250

# 354
Този депозит е за пасажери без кредитни карти... Още първия ден на рецепция ви молят да внесете кеш за всеки пътник по 250 евро... Това е минимума, от тези пари се приспадат вашите разходи на кораба, последния ден се прави калкулация и разпечатка на похарчените пари от всеки (бакшиши, питиета, екскурзии, кино, процедури, пране и гладене, интернет, снимки и т.н.). Което е останало ви се връща като сума, на рецепция заради тези сметки стават последния ден при слизане големи опашки... Ние сме с кредитна карта и не се редим на опашки, просто в кабината ни оставят последната разпечатка с парите, които ще ни удържат от кредитната карта... Много по-лесно и удобно е с кредитна карта, специално за кораба... Peace

Герито, ако не искаш да "затваряш" 500 евро за двама души, най-добре е да носите кредитна карта, ще ви се изтеглят накрая само парите за бакшишите... Wink

# 355
  • Варна
Ох благодаря за съвета....че направо ми приседна като прочетох. Имам кредитна карта, но лимита по нея е 10000лв и съответно заради разни други покупки в момента на разположение имам да речем 500лв. Дали ще е проблем? Оф така се сдухах.

# 356
  • Sofia
Имам спомен, че блокират сумата на депозита, т.е. в картата трябва да има тази сума. На кораба, до напускането му не ви трябват никакви пари, всичко се трупа на сметката Ви и последния ден се удържа от депозита.

# 357
Току що се върнахме - от 2 до 9 октомври с качване и слизане в Неапол.
Гери, не се настройвай негативно, съжалявам ако съм те разочаровала с впечатленията си. Корабът е много хубав, маршрутът също, ще си изкарате много добре. Просто бъдете съобразителни - избягвайте час пик за закуска и обяд, за слизане и качване на борда и т.н.
По повод на кредитната карта-блокираха ми 250 Е за двамата със съпруга ми, като това е за цялата сметка в т.ч. таксата обслужване. Горещо те съветвам да използвате кредитна карта, а не пари в брой за депозит. Като видях какво е на рецепция когато напускахме кораба (а Неапол не е основната начална точка)...

# 358
  • Варна
Благодаря, miroslava ! Аз от одеве чета зарни FAQs и Terms, но наистина се окзва, че е €150 if traveling alone and €250 if traveling with others. Т.е. €250 за цялата кабина, а ненна човек, което ми е доста по-приемливо. Така или иначе горе-долу толкова съм предвидила за onboard spendings.
Мерси за съветите за бюфета. Ще прилагаме явно познати 'тактики' от големите all inclusive курорти.

# 359
  • София
...съответно заради разни други покупки в момента на разположение имам да речем 500лв. Дали ще е проблем? Оф така се сдухах.
Аз мисля, че може да е проблем толкова малка разполагаема сума, а и не е никак разумно - всичко се случва, дори и на кораба.

Общи условия

Активация на акаунт