КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 290
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Блед е права, че за да излезе евтин круиза трябва първо да се вземе круиз на промоция (има, но трябва доста да се следи, last minute са такива), второ да се уцелят евтини нискобюджетни самолетни билети и да не се вземат корабни екскурзии...  Круизите по празниците (НГ, Коледа, Великден) и лятото (юли и август) са най-скъпи... Защо да се дават излишни пари за тези дати, след като може да се направи същия круиз през най-евтиния период (от октомври до май)?!? И ще излезе двойно по-евтино... Някои се притесняват от времето, клатене и т.н..но според мен е едно и също... Лятото е лудница, жега, блъсканица пред всеки туристически обект, една снимка не може да си направиш на спокойствие...Grinning И много скъпооо... Обичам да ходя зимата по топли места (Дубай, Кариби, Канарските острови), а летните месеци на север или в планината... Но нещо не намирам евтин круиз Северни столици например...Laughing
този къде го пуснах как ти се струва, то е ясно колко струва в момента точно 459 евро във вътрешна, маршрута е нов за мен, но незнам?

# 436
  • София
Още веднъж много ти благодаря,
затова пиша тук и следя и чета с удоволствие публикациите ти, както и на другите. На теб отначало не ти приемах съветите на 100 %, сега взех да се освестявам за някой неща.
Скрит текст:
Затова може би и ще се откажа от великденското пътуване , а ще насоча бюджета към нещо ново за мен по вода. Видях на сайта на коста  цена от 459 евро за вътрешна каюта с Коста Медитерения, 7 нощ. с тръгване от Амстердам за месец май, мисля, че летище Шипхол е също лесно от бг.
маршрута е този:
Amsterdam (Netherlands) departure 17:00 

DAY 2
Bruges (Belgium) arrival 09:00 | departure 20:00 

DAY 3
Dover (England) arrival 08:00 | departure 20:00 

DAY 4
Le Havre (France) arrival 08:00 | departure 19:00 

DAY 5
...cruising...

DAY 6
Hamburg (Germany) arrival 07:30 | departure 20:30 

DAY 7
Bremerhaven (Germany) arrival 07:30 | departure 14:00 

DAY 8
Amsterdam (Netherlands) arrival 08:00

мисля че от това по надолу за този кораб няма накъде да иде, тъй като кораба не е от най големите и бързо ще се разпродадат най-ниският клас каюти. пък може и да греша в тази част на Европа не съм пътувал с кораб и ми се иска да опитам????

Всеки допуска грешки, спокойно. Правила съм го и аз в началото. Да, понякога съветите са ми малко невероятни, но с опита се усещаш, че е така...
Подкрепям за круиза от Амстердам.

Разучила съм материята Круизи от основи до най-малките подробности...и продължавам.

Ще ви покажа таблици с които да ви помогна в избора:

Какво виждате ?
Синята линия е вътрешни кабини, другата балкон.
Те показват цените на един и същ круиз през цялото време.
Ясно се вижда кога е най-евтин и е ясно защо. Ако не разбирате защо ще ви кажа...
Статистиката е умишлено за 21 месеца за да включи 2 години, всичко се повтаря.

Сега вижте и тази таблица:

Тя показва резервиране във време сега и след година...
Както виждате цената втората година е по-ниска от първата. Това е при нормални условия без промоции и други бонуси.
Да не говорим за резервации в последния момент, които съм установила, че са най-ниски. Но и при тях риска да изгорите е най-голям. Изчерпване, липса на подходяща каюта, скъп полет и т.н./в този случай при мен отпада, друг/ Но аз гоня и се боря точно с тази тръпка. Свикнала съм и успявам. Но ако един круиз не стане, взимам който стане. Не избирам много, гоня цена.

Установила съм, че е най-важно да си гъвкав с дните/но не всеки може/.
Няма магичен сайт, който да дава най-ниските цени, търсиш...
Плаването на по-стари кораби е винаги по-евтино.
Не се хващайте на рекламната вълна от януари до март за купуване, често не е така.
Същото и с прекалено ранно резервиране както често ви навиват. Да ама Не...
Резервирането на гарантирана кабина е риск, но често спестява парите за балкон при upgrade.
За по-старите пътници не е за пренебрегване вашата лоялност без да робувате на определена компания. Аз не ви съобщавам да не ви дразня с моите допълнителни бонуси и ползи от това. Но повярвайте те са значителни...
Използвайте ниските цени за военни/ако сте такива/, както и други ползи като местоживеене и т.н. Както и възраст...
И не забравяйте, че най-ниските цени са за репозициониращи круизи.
Има и още начини за евтини круизи, но ще ви се видят абстрактни и както казах рискови...

# 437
Този круиз, който си посочил на мен ми харесва и е евтин... Понеже живея в Белгия и маршрута ми е познат, май месец е добър за тези ширини, ако разбира се не улучите някакво супер дъждовно време... Mr. Green Амстердам е страхотен, Бруге в Белгия е много интересно градче, аз много го харесвам, има какво да се види... Хавър и Дувър са също интересни, минавали сме с кола транзит, само в немските градове не съм била... Но за Хамбург си мечтая и аз да отида някой ден... За мен круиза си заслужава, даже няма нужда от корабни екскурзии, навсякъде може да обикаляте пеша.. В Амстердам има туристически корабчета, които обикалят по каналите и е много красиво и романтично... Heart Eyes Peace  

# 438
  • София
В подкрепа на мнението ми от предишния ми пост ще ви кажа, че круиза от този пост  стигна дъното...
Цената за него слезе до невероятните 265 евро за 13/14 дни ???

Кариби...Все още са затворени за круизи пристанищата в Barbuda, Dominica, St. Barts, St. Martin...
Останалите вече работят.

Thomson Cruises сменя името си на Marella Cruises. А корабите съответно:
Marella Dream, Marella Celebration, Marella Discovery, Marella Discovery 2 и Marella Explorer

Celestyal Cruises ще удължи сезона си на 10 месеца. Ще добави и нощувки от круизите си до Миконос и Санторини.

Круизната компания Royal Caribbean International в Маями е сключила договори за кредит за финансиране на първия и втория проект за новите Icon ships. Новите 200 000 бруто тона кораби ще бъдат построени от финландския корабостроител Майер Турку. Насрочени за доставка през второто тримесечие на 2022 г. и 2024 г.

За първи път MSC представя MSC World Cruise. Истинска обиколка на земното кълбо, 119 дни .

MSC Magnifica, начало 05-01-2019 Генуа
Потвърден е и круиза за 2020 година, 4-01-2020 от Civitavecchia - 116 нощи

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 00:46 от Bled

# 439
  • Sofia
Ох този круиз ми е мечта, но откъде толкова безработни и неучебни дни ...  newsm45

Bled , истинска круизна енциклопедия си! Сърдечно благодаря за всичко, което ни разказваш  bouquet 

# 440
И на мен ми е много интересно!

Аз следя темата от известно време с надеждата да открия интересен и изгоден круиз за догодина есента (тази година отпуската отлетя вече...), но разбирам, че е ужасно рано за изгодна оферта за след 12 месеца. Ако имахме отпуск, вероятно щях да буукна този, цената ми се вижда много изгодна. За догодина ще си оставя почивни дни за зимата специално.

Включвам се просто за да благодаря на Блед, невероятно полезни са постовете и разказите ти.  Hug  bouquet

Има ли някакъв сайт/сайтове, към които си събскрайбната и получаваш известия за такива хубави промоции, или просто следиш ежедневно/през няколко дни сайтовете за резервации, които са публикувани в първия пост на темата?

# 441
Ох този круиз ми е мечта, но откъде толкова безработни и неучебни дни ...  newsm45

То ако имам 100к Евро за круиза няма да се чудя 1/2 година как няма да работя Simple Smile)))
Хлапето ще повтаря годината, много важно (затова го пуснх на 6 да има 1 година аванс за някой круиз) Simple Smile)))
Или ще откара с приравнителни...

# 442
  • Sofia
Ох този круиз ми е мечта, но откъде толкова безработни и неучебни дни ...  newsm45

То ако имам 100к Евро за круиза няма да се чудя 1/2 година как няма да работя Simple Smile)))
Хлапето ще повтаря годината, много важно (затова го пуснх на 6 да има 1 година аванс за някой круиз) Simple Smile)))
Или ще откара с приравнителни...

Е, аз ако не работя, няма как да имам за круиз Wink

Понеже стана ясно, че няма как да се ментем на околосветския ( засега дай Боже) , кажете откъде най - евтино да букна този ? Мога ли директно през сайта на HA и защо ми дава такава голяма разлика в цената (въпреки таксите на vacationstogo, който по спомен бяха около $100 на човек)?

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 00:19 от Shantal

# 443
  • София

Bled , истинска круизна енциклопедия си! Сърдечно благодаря за всичко, което ни разказваш  bouquet 

Все някога може да стане. Мечтите се сбъдват...

Понеже стана ясно, че няма как да се ментем на околосветския ( засега дай Боже) , кажете откъде най - евтино да букна този ? Мога ли директно през сайта на HA и защо ми дава такава голяма разлика в цената (въпреки таксите на vacationstogo, който по спомен не бяха толкова високи)?

Круиза не се показва ???

И на мен ми е много интересно!

Аз следя темата от известно време с надеждата да открия интересен и изгоден круиз за догодина есента (тази година отпуската отлетя вече...), но разбирам, че е ужасно рано за изгодна оферта за след 12 месеца. Ако имахме отпуск, вероятно щях да буукна този, цената ми се вижда много изгодна. За догодина ще си оставя почивни дни за зимата специално.

Включвам се просто за да благодаря на Блед, невероятно полезни са постовете и разказите ти.  Hug  bouquet

Има ли някакъв сайт/сайтове, към които си събскрайбната и получаваш известия за такива хубави промоции, или просто следиш ежедневно/през няколко дни сайтовете за резервации, които са публикувани в първия пост на темата?

Кой круиз имаш предвид ?

Казвала съм и преди...За повечето сайтове от 1 стр. може да си направите Free Newsletter. И ще получавате изгодни и не толкова оферти.
Аз имам специална поща за това и дневно получавам над 100 писма с оферти и др. Не само за круизи, а всичко свързано с пътувания. Налага ми се да отделям доста време за изтриване на ненужните, но това е...
Безполезните съм ги спряла. Както и тези, които идват десетки на ден. Тях ги проверявам ръчно.
За самолетни билети има няколко сайта, които дават най-добрите цени винаги. Но за круизи няма такъв, който да е постоянно с най-добри цени. Излизат навсякъде и където дойде.
Днес например французите пуснаха много добри цени за Малдиви-Индия 225 евро-7 дни с таксите...
https://www.webcroisieres.com/costa-croisieres-costa-neoclassica … es-ic3694021.html
И така всеки ден по нещо.

# 444
  • Sofia

Понеже стана ясно, че няма как да се ментем на околосветския ( засега дай Боже) , кажете откъде най - евтино да букна този ? Мога ли директно през сайта на HA и защо ми дава такава голяма разлика в цената (въпреки таксите на vacationstogo, който по спомен не бяха толкова високи)?

Круиза не се показва ???

Не знам защо не се отваря линка ....

Круизът е на Холанд Америка:

03/25  FORT LAUDERDALE, FLORIDA, US
(Depart 04:00 PM)
03/26  HALF MOON CAY, BAHAMAS
(08:00 AM - 04:00 PM)
03/27  AT SEA
03/28  GEORGETOWN, CAYMAN ISLANDS
(08:00 AM - 04:00 PM)
03/29  COZUMEL, MEXICO
(11:00 AM - 11:00 PM)
03/30  AT SEA
03/31  KEY WEST, FLORIDA, US
(08:00 AM - 05:00 PM)
04/01  FORT LAUDERDALE, FLORIDA, US
(Arrive 07:00 AM

# 445
  • София
Този съм го правила два пъти, как го уцели. Мога да ти кажа всяка стъпка за него...
Fort Lauderdale е любимото ми пристанище. А Холанд любимата ми компания. В десетката...
Корабът трябва да е Eurodam...

Но за март аз бих изчакала за цена след Нова Година, още е рано.
Но трябва да имаш и резервни круизи ако този се запълни...

По принцип тези круизи се правят на цени от 399 до 499 евро 7 дни с таксите. При мен е доста по-ниска защото получавам големи бонуси за лоялност. Но това е друго...

# 446
  • Sofia
Идеята ми е да го подаря за Коледа на детето и мъжа ми (хитро Wink )  , така че мога да го подебна известно време.

А стъпките ще  ми бъдат много полезни и интересни, за първи ще влизаме в Щатите.

# 447
За самолетни билети има няколко сайта, които дават най-добрите цени винаги. Но за круизи няма такъв, който да е постоянно с най-добри цени. Излизат навсякъде и където дойде.

Да, точно това ми беше въпроса - има ли такива сайтове за круизи както при самолетните билети. Нищо, нямам против да ровя и разглеждам оферти и маршрути, това е половината удоволствие! Благодаря! bouquet

# 448
  • София
Заваляха въпроси относно Кешбека на Букинг, което загатнах в този пост
Не се сърдя, че има хора, които се притесняват да питат в темата било по различни причини. Отговарям навсякъде.
Но когато въпросите се повтарят или са важни за всички останали предпочитам да го направя в темата за всички.
Без да ми се сърдят питащите, а и аз никога не ги цитирам.
В случая има и опасения да не е спам питане за хотели в тема за круизи. Не, не е...
Защото круизите са перо, което е обвързано с много странични услуги като нощувки, сам. билети, екскурзии и какво ли не...

Аз съм писала за въпросния Кешбек в няколко теми, ще го направя и тук. С риска да се повторя. Но има потребители, които четат точно определени теми и не виждат всичко.

Главното за Кешбека от Букинг е, че трябва да получите/имате този линк с зелената ивица:

Много е рядко да получите този линк особено за нови потребители. Но може друг да ви го даде/примерно аз/.

Кешбека е различен, както и лимита за него.
25 евро
40 евро
75 евро
или долари, паунда...
Най-често срещания е този на снимката. Като трябва да се внимава, че лимита може да бъде различен. В случая е 80, но може да бъде до 200. Ако не обърнете внимание на това няма да получите кешбек за по-ниско направена резервация.
Друго важно е, че резервацията трябва да е винаги с 10-15% над обявения лимит. В случая 80+...Защото Кешбека се дава за чиста сума резервация без облагане.

При започването на резервацията трябва бонусната линия задължително да се вижда. Дори след това тя да изчезне няма проблем. Накрая като получите потвърждението в него трябва да има написано следното:
"Get US$40/или друга валута/ back once your stay has been verified!" Остава да изчакате...

Ще получите от customer.care@booking.com писмо със съдържание/съкратила съм го/:

Скрит текст:
Уважаеми/а .....................

Благодарим ви за отговора във връзка с резервация ......................
С удоволствие ще ви върнем сумата от USD 40.00 във вашата кредитна карта.

За да бъде извършен този превод, моля да кликнете върху следния линк и да въведете данните от вашата кредитна карта: https://secure.booking.................................................

Моля да имате в предвид, че от съображения за сигурност, този линк ще бъде невалиден след 14 дни.
Ще преведем сумата по кредитната Ви карта в рамките на 5-7 работни дни след попълването на тази форма. Периодът може да варира според Вашата банка и издателя на кредитната Ви карта.
Ако имате въпроси, моля де се свържете с нас чрез имейл или по телефона.

Благодарим Ви още веднъж, че се свързахте с нас и молим да приемете нашите извинения за създаденото неудобство. Надяваме се, че Booking.com ще бъде вашият избор за онлайн резервации и в бъдеще.

С уважение,
Връзка с клиенти - Booking.com

Кликате върху линка и въвеждате картата независимо, че нея вече сте я пуснали в Букинг.
Като попълните картата ще се покаже това:

Готови сте, чакате и преглеждате сметката. Сумата може да бъде преведена след различно време.

И тук да вметна...Преди време някой каза, че да получаваш многократно Кешбек трябва да имаш много карти. Да, аз имам над 10, но това не е нужно. Превода може да е в еднакви карти, изпробвано... Стига те да са Мастер или Виза. Дори дебитни...Запомнете това.
Важно: Но акаунта трябва да е различен задължително...Аз лично не правя фалшиви акаунти !!!
Но съм направила такива на всички около мен деца, роднини, близки, приятели...тоест много. И всеки от тях рано или късно може да го ползва защото е истински и реален.
По този начин мисля, че не лъжа Букинг...Защото всеки може да ми направи резервация като подарък.

И какво се получава в крайна сметка. Резервирате хубав хотел за 90 евро на вечер, нощувате за 50.
Или две нощувки за 100 евро, плащате 60.
Може да спестите още повече като са две нощувки на различни резервации. Така направих и последно в Париж.
Хубав хотел около 100 евро на вечер. Две резервации за всяка вечер, платено по 60.
Като казвам платено имам предвид какво ще се получи след върнат Кешбек, а не веднага.
Действайте...

Работещ линк в момента:
https://www.booking.com/searchresults.en-gb.html?aid=1311838& … mp;landmark_sel=0

Трябва да виждате това:

В случая 40 от 200. Ако трябва и друг ще потърся...
Успех...

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 14:38 от Bled

# 449
  • Бургас
Благодаря,Блед!!!

Общи условия

Активация на акаунт