КРУИЗИ /Тема 10/

• 105 162
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, моля за помощ!
......
Дано да си се оправила вече.

Резервирах през тях последния ни круиз с MSC. Всичко беше ОК.
Само не разбрах получи ли потвърждение на резервацията с номер на резервация или просто ти мина плащането през тяхната платформа?
Ние трябваше да си попълваме данните през американския сайт на MSC. На европейския изобщо не съществуваше такава резервация.

# 631
Здравейте, моля за помощ!
......
Дано да си се оправила вече.

Резервирах през тях последния ни круиз с MSC. Всичко беше ОК.
Само не разбрах получи ли потвърждение на резервацията с номер на резервация или просто ти мина плащането през тяхната платформа?
Ние трябваше да си попълваме данните през американския сайт на MSC. На европейския изобщо не съществуваше такава резервация.

Няма как да не ви пуснат на круиза щом резрвацията е минала.Просто са бавни и мудни.

# 632
Ползвал съм този сайт и не е имало проблеми.  Според мен се паникьосвате излишно ако нещо не сте сгрешили.

# 633
Здравейте момичета.Моля за съвети какво е най добре да се види и прави на островите-Каталина,Сейнт Китс,Антигуа,Гваделупе,Мартиника.Предварително благодаря.

# 634
Здравейте момичета.Моля за съвети какво е най добре да се види и прави на островите-Каталина,Сейнт Китс,Антигуа,Гваделупе,Мартиника.Предварително благодаря.

Скоро ли заминаваш? Аз се върнах преди 10 дни, само на Каталина не съм била. С малко дете съм и не съм сигурна дали утре ще мога да напиша дълъг пост.

Ще напиша на бързо за Гваделупа, утре останалото...  Имахме един ден на кораба спирка на Гваделупа. След кораба останахме там 5 дни (взехме си кола под наем). На круизния порт са два пъти по-скъпи отколкото на летището, така че взехме такси до летището за колата. Отделно е много по-евтино, ако се резервира рано, на нас излезе само 200 евро за 5 дни. При това ни дадоха по-голяма кола за без доплащане, като видяха колко багаж имаме с дете. На Гваделупа на мен най- ми харесаха мангровите гори. За целта обаче трябва екскурзия, която струва 40 евро. Може да провериш Niko excursions, беше много готино с тях. Ако имаш време на Гваделупа ще ти обясня къде да ги търсиш и на място. Имат си будки, работят почти постоянно. Ние се възползвахме на 30 декември Simple Smile. Плажът Сейнт Ан е приятен, но средна работа. И да знаеш, че там има дрогирани, които следят да ти отмъкнат чантата... Един беше до нас, местни ни предупредиха, че се мотат още 4-ма. Plage de la Perle e другият хубав, с големи дървета, които хвърлят стабилна сянка. Зависи къде ще сте. Ако спирате в Поинт о Питре с кораб, Сейнт Ан ви е изборът. И ако сте с кораб и не искате от там да ви извозят с екскурзия - ние се придвижихме с градски транспорт Simple Smile С дете на 1 година Simple Smile. Валя дъжд през прозорците, през тавана на автобуса, двете врати отпред и отзад бяха отворени... За климатик да не говоря, детето се почерви. Предвижването отнема 1 час. Автобусът също така беше и много претъпкан. Друго за Гваделупа, студена бира почти не се продава по магазините и говоря и за Карфур. Или е с 30 процента по-скъпа студената. Ако пиете бира Simple Smile Да не споменавам, че един хляб е 3 евро Simple Smile

# 635
Благодаря.С кораб ще бъдем и ще имаме по ден за всяко пристанище.Всяка информация ще ми е от полза.

# 636
Lyn,
С кой кораб пътувахте?

# 637
Бяхме на Карибите, но на други острови, ползвахме корабни екскурзии... За един ден и то не пълен, няма как да се разгледа самостоятелно много от острова.. Разстоянията не са малки, с автобус е най-добре... Иначе ако не искате да давате пари за корабни екскурзии, може от порта да се разходите наоколо или да отидете на плаж...
Нашия кораб тръгна от Гвауделупа, там само бяхме от твоя маршрут и даже спахме там 2 нощи...  С градски автобус ходихме до плажа на Сейнт Анна, а на другия ден разгледахме района и плажовете около нашия хотел.. Разгледахме откритите пазари с екзотичните плодове, местните сувенири и дрънкулки, много шарено и интересно... Къпахме се, плажувахме, водата беше много топла и приятна за къпане... Сутрин вали дъжд, но после спира, пеква слънце и всичко изсъхва на минутата... Видяхме малки игуани да се разхождат по градинките, едни кръгли оранжеви раци да излизат от земята почти във всеки двор...  Интересно е...на порта имаше една местна вокална група, която пееше и танцуваше за всички пасажери...

# 638
Бяхме на Карибите, но на други острови, ползвахме корабни екскурзии... За един ден и то не пълен, няма как да се разгледа самостоятелно много от острова.. Разстоянията не са малки, с автобус е най-добре... Иначе ако не искате да давате пари за корабни екскурзии, може от порта да се разходите наоколо или да отидете на плаж...
Нашия кораб тръгна от Гвауделупа, там само бяхме от твоя маршрут и даже спахме там 2 нощи...  С градски автобус ходихме до плажа на Сейнт Анна, а на другия ден разгледахме района и плажовете около нашия хотел.. Разгледахме откритите пазари с екзотичните плодове, местните сувенири и дрънкулки, много шарено и интересно... Къпахме се, плажувахме, водата беше много топла и приятна за къпане... Сутрин вали дъжд, но после спира, пеква слънце и всичко изсъхва на минутата... Видяхме малки игуани да се разхождат по градинките, едни кръгли оранжеви раци да излизат от земята почти във всеки двор...  Интересно е...на порта имаше една местна вокална група, която пееше и танцуваше за всички пасажери...

ни в клин ни в ръкав да се намеся и аз, че тези Кариби/без визовите разбира се/ са ми мечта, но не откривам лесни и евтини полети до там от София с прекачване да кажем Мадрид или Париж. Иначе круизите там евтинки

# 639
Има евтини полети от Париж, погледни XL airways.Wink

# 640
Ние бяхме миналата година с Коста. Тръгнахме от Домениканската република, Каталина, Сен Мартен, Антигуа, Мартиника, Гваделупа, Санта Лучия, Барбадос. Беше божественно... Ще ти напиша за всяка поотделно, но в момента съм командировка и до два-три дни ще се прибера, ще ти напиша подробно, но искам да видя цените на входовете за някои места. Никъде не сме взимали корабни екскурзии. На повечето места можеш от порта да вземеш същата екскурзия на половин цена. На кораба имаше много българи и на някой места взимахме по 2 буса на супер ниски цени или пък комбинирахме рента-кар за 10 човека - също много изгодно. Повечето острови са с евро - Мартиника, Гваделупа, Сен Мартен, с долари са Антигуа, Санта Лучия и Барбадос.
Остров Каталина е малък остров обособен за туристите от круизните кораби. С лодки те извозват до него /безплатно/, настаняваш се на шезлонг под някоя палма и събираш тен Tropical Drink
От кораба правят шатри с храна и напитки /също безплатно/, организират шатри-дансинги с групи с музиканти - танцьори и певци и цял ден можеш да танцуваш и да се веселиш. Има малки магазинчета, в които продават сувенири, тениски, джаканки и т.н. Ние пътувахме с две деца - големи /на 13 и 17 г./, те с мъжа ми правиха шнорхелинг. Беше на символична цена - нещо от рода на 5 долара или евро на човек, като ти дават маска и плавници. Всичко е много добре организирано. Дъщеря ми я опари медуза и се оказа, че има дори шатра с доктор от кораба. Водата при плажа е много чиста, пясъка е мек, бял /като  на карибски остров/:wink:WinkWink
Направо като си спомня, толкова ви завиждам... Карибите са ни толкова любими... След месец заминаваме за Куба - Варадеро и Круиз - Хавана, Ямайка, Кайманови острови, Косумел. Аз също моля посетилите ги да пишат отзиви и впечатления.[/img][/img]

# 641
Благодаря.С кораб ще бъдем и ще имаме по ден за всяко пристанище.Всяка информация ще ми е от полза.

Добре, да пробвам. В Антигуа се свързахме с този гид https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g147243-d1467627-R … _and_Barbuda.html На нас лично много ни хареса тура му. Излезе ни по 50 долара на човек. Разкарва ни в просторен, климатизиран миниван само тримата. Той самият каза, че колкото човека резервират през tripadvisor, толкова взима. Не се занимава въобще да търси туристи по порта, за да запълва всички места. Беше ни осигурил бири, безалкохолни. Също така във вана му има интернет. През цялото време обяснява, без да е натрапчиво или едностранчиво. И за колониалния период каза малко, и за политическия живот, и за плажовете, и какво се отглежда на острова... много неща. И е с добро чувство за хумор. След тура ни остави на един супер разкошен плаж, най-добрият, който видях изобщо на Карибите. Ние сами си определихме след колко време да ни вземе, може след 2 часа, може след 6 часа. На всичкото отгоре му звъняхме да ни прибере по-рано от плажа и той с готовност се отзова. По време на тура ни разходи до Nelson's Dock и изобщо из острова. Той в имейл обяснява къде ще ви разходи, а в самия миниван ви връчва по една карта да си следите маршрута Simple Smile. Също така турът му беше насрочен за 8.45 сутринта, за да сме с лека преднина пред корабните екскурзии, тоест да прередим тълпите, което ни хареса. След екскурзията се разходихме из Ст Джонс сами. То имаше коледен базар, пихме по някоя бира и опитахме breadfruit на жар. Доста беше скъпо (храната), а бирата беше на нормални цени за Карибите (мисля $2 малката). Продаваха я на улицата в хладилни чанти пълни с лед. Самите улични търговци работеха само с ръкавици, като боравят с храна, а на главите им от найлоновите шапки. В Антигуа се говори чудесен английски (с туристите) и изобщо официалният и единствен език е английски. Те самите си имат английски диалект, който малко слива думите, но си го говорят по между си, разбира се. Центърът на Ст Джонс не е кое знае колко голям и спокойно се обхожда пеш. По-късно ще пиша и за останалите.

# 642
Lyn,
С кой кораб пътувахте?

С Коста Пацифика от Савона. Круизът беше 21 дни с крайна спирка Гваделупа. Разкошен круиз.

# 643
Има евтини полети от Париж, погледни XL airways.Wink

Ох, да напиша малко и за полета ни от Гваделупа, че има връзка с XL airways. Бяхме запазили билети за Air Caraibes. За тях бях чела, че полетите са редовно със закъснения, та и нашият беше в тази група. Закъснение от 2 часа. На чекирането бяхме на безумно голяма опашка, която първия половин час се обслужваше от 3 гишета, после включиха още 3. Сигурно сме чекирали 1 час. Детската количка ни я прибраха още на гише свръхбагаж, а не като на други летища на изхода на самолета. Даваха безплатно едни малки детски колички, с които да се придвижваш из летището и до самолета. Полетът за 9 вечерта закъсня с 2 часа, както споменах, а в 9 затвори абсолютно всичко на летището, един кроасан не можеш да си купиш. Постоянно поглеждахме таблото със заминаващи и нашия полет си седеше със статус check-in. По едно време питахме служител на компанията какво е закъснението на полета и той вика: Оооо, бързайте много, че ще изпуснете полета. А на таблото статусът си е все check-in! Като се добрахме до изходите видяхме, че там работят заведения, които затваряха под носа ни Simple Smile. И вече в самолета разбрахме, че не е на Air Caraibes, а на XL airways. Този на Air Caraibes се бил повредил. Хубаво, де, ама XL са по-нисък клас, билетите доста по-евтини също и никой не ни върна разликата... То вероятно и нарочно всички си мълчаха до последния момент, че да нямат пътниците претенции... Да не отварям приказка за самолета... най-малкият самолет за презокеански полети, който съм виждала някога, а аз съм летяла много. И натъпкан със седалки, че са малък разход на гориво да превозят най-много пътници. Седалките тесни и твърди. От екипажа само една стюардеса беше с добър английски и много мила също така. Превежда ми менюто от френски и по всякакъв начин се опитваше да е полезна. От Париж като си хванахме България Еър и направо се родихме Simple Smile

# 644
Аз пък от полета Париж - Гвауделупа съм супер доволна, самолета не знам дали е от най-малките, но имаше  3 редици седалки - по 2 седалки до прозоците и в средната редица по 3 или 4 седалки... Салона е на "зали" така да се каже, разделени с пердета. Нашата зала изглеждаше като първа класа в другите самолети...В нашата зала бяхме 5-6 човека, празна, даже някои налягаха по седалките напречно да спят... Имаше ТВ във всяка зала, даваха срещу 10 евро наем таблети Самсунг и си гледаш каквото искаш... Храната не беше никак лоша, седалките също, щом 9 часа полет въобще не го усетих... И то за цена около 300-350 евро на човек двупосочно.... Няма какво да коментирам друго...

Общи условия

Активация на акаунт