Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 765
Дени-мени, авторката уж не иска дандании, а само да изведат дъщеря ѝ от бащиния дом, защото не била сирак и така е редно. Обаче си представям как ще реагира, ако зетят се промъкне тихомълком, без оркестър. Как ще разберат съседите, че са дали дъщеря си?!

# 766
Дени-мени, авторката уж не иска дандании, а само да изведат дъщеря ѝ от бащиния дом, защото не била сиеак и така е редно. Обаче си представям как ще реагира, ако зетят се промъкне тихомълком, без оркестър. Как ще разберат съседите, че са дали дъщеря си?!
hahaha За съжаление, авторката напусна темата и всички мнения гравитират в сферата на предположенията.Някъде много назад в страниците някой предложи младоженците да се разберат помежду си за самата сватба, а пък авторката да организира събиране, да направи трапеза и да покани, който поиска, включително и младоженците или само булката, ако искат да присъстват на почерпката.На мен това предложение ми се струва много разумно.Но не разбирам защо се пускат теми, като после хората питат и никой не им отговаря. Simple Smile

# 767
  • Стара Загора
Втриса ме от тези дандании, честно.  За това и не вдигнах сватба а само подписахме. Просто си знам родата, преди 7 години ми беше изпращането за бала, и още ме държи психически това излагане пред приятелите ми Grinning
Достатъчна ми е темата за "сватбени селски номера и пинизи" там най- нагледно може да видите как тези обичани традиции се превръщат в селяния. Crazy

# 768
Аз си мисля, че дори без да си представяме нещата по-крайно, дори ако само приемен версията, че самата авторка иска сравнително лека сватба - 40 човека, по-голям ресторант, младоженецът да изведе дъщерята от бившия й дом... ОК. Не е много (за някои, за мен и това е много, ама да речем).

Дори да е точно така, тя няма никакво право да спретва панаири като това да ходи да се обяснява на родителите на момчето, както написа, че смята да направи. Тя няма работа с тях въобще да ги навива да му наливат акъл в главата - това е мъж вече, не дете, голям човек над 30 години. Не е момченце, което е дръпнало плитката на дъщеря й и тя отива да се оплаче на техните да го издърпат за ушите и да му вземат телефона. Меко казано абсурдно е и е невероятно вмешателство. Със сигурност в последствие би изиграло лоша шега и на булката, защото никой човек не би му станало приятно при някакво несъгласие между двамата да бъде изнудван с помощта на всякакви възможни средства в пълен родителски състав!

Та майката изисква да й ходят на гости всяка неделя. Такова нещо ми се вижда безумно за семейни хора с личен живот и вероятно работа през седмицата. Колко ли е търпелив въпросния, за да търпи всяка неделя вместо да хване приятелката си и да си правят кефа я в спалнята, я навън, да се вдига на гости на тъща си, за да й угоди. Аз знам, че не съм толкова търпелива и не бих приела да сме у свекърите всяка седмица. Слава богу, че не искат такова нещо. И дали всички подкрепящи майката не им минава през акъла, че може точно това да се окаже камъчето, което да обърне каруцата?
Заживях с нея, предложих й брак. Всяка неделя вместо да си правя кефа и да си живея живота ходя у майка й. Гледам да се разбираме добре. Една дреболия искам: да не се прави голяма сватба, защото това не ми е по джоба и по вкуса, и веднага се намесва цяла делегация с начело майка й да ме навие да си променя възгледите и отново да отстъпя.
Това поне в очите на младоженеца вероятно е еквивалента на мамино синче в очите на момиче с властна свекърва.

И друго: А дали той не отказва така яростно да се направи по-голяма сватба с помощта на парите на тъстовете именно, защото не иска да им бъде длъжен понеже отлично вече е видял колко изискващи и властни са, и не иска да си докарва бъдещи проблеми?

И не казвайте: А, не са властни.
Какви да са?
Всяка седмица държат на присъствие в един от двата почивни дни на млади хора в първите години от връзката им, когато би трябвало да вилнеят и да трупат спомени далеч от майчиния дом.

# 769
Google76, +100!  Peace
Аз си мисля, че авторката е говорила с дъщеря си и булката подкрепя мъжа си. Затова сега авторката спря да коментира. Mr. Green
Може и да греша де. Wink

# 770
Такова дежа вю ми е темата/авторката, че направо ме втриса, само, че в моя случай бе свекито......Даже си спомням коментари:"ама как така малка сватба, мен(свекито) са ме канили братовчедките ти на сватбите си, трябва да ги поканя и тях".........Или пък, ние ще си платим за гостите, но ще поканим който искаме.....
Някои родители се самозабравят.
Жалко, че авторката няма смелост да признае реалната ситуация между тях, всички тях.

П.С. Младоженеца не трябва да приема и стотинка от родителите, защото после ще има натякване до гроб. Всичко плаща от джоба си и както им харесва на тях двамата. Само дето булката не може да каже на майка си не.

# 771
  • Варна
Дени-мени, авторката уж не иска дандании, а само да изведат дъщеря ѝ от бащиния дом, защото не била сирак и така е редно. Обаче си представям как ще реагира, ако зетят се промъкне тихомълком, без оркестър. Как ще разберат съседите, че са дали дъщеря си?!

Представих си го нагледно - като партизанин  Joy

П.С. Младоженеца не трябва да приема и стотинка от родителите, защото после ще има натякване до гроб. Всичко плаща от джоба си и както им харесва на тях двамата. Само дето булката не може да каже на майка си не.

Може би и той така мисли, затова е решил да бъде крайно пестелив откъм гости, вероятно толкова му е дълбок джоба. Ако е тази причината, аз съм склонна да мисля, че заслужава уважение - простира се според чергата си.

# 772
Това преекспониране на неделния обед и УЖАСНИЯ компромос, който зетя правил ми се вижда смехотворно.

Що пък на мен никой не ми предложи всеки обед в неделя да ми сготви, да ми се старае, да направи това, което би ме зарадвало, да ми сервира и отсервира, а аз ще поема ТЕЖКАТА работа - да ида, да седна да ям. И тъй като съм бяла и добра даже от мен да мине и храна в кутии може да позволя да ми сипят.

То щото нали иначе в неделя на обяд младото семейство хич не яде и това е такава мъка да идат на сложена трапеза. О майко мила, час и половина адски мъки ...

# 773
Остави ти тая работа, чак пък толкова не е важно да се наядеш на обяд, младите семейства могат и на суха храна, и навън, и в леглото.

Неделния обяд у родителите е ангажимент, който ти отнема голяма част от деня, плюс че е начин да се контролира какво става при младите.

Това е една от най-честите причини за.раздор в темата за свекървите - мъжът ми иска всяка седмица да сме при техните. Колкото и да обичаш родителите си, не е нужно да им посвещаваше постоянно единия от двата си почивни дни, че и да мъкнеш половинката, за която със сигурност има и по-добър начин да си прекара деня.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 08:45 от Iris04

# 774
  • Варна
Дорис, може би защото ти говориш за предложение, а някой спомена по-назад, че при тях е задължение.

# 775
  • Sofia
   Баш пък ми е цел №1 точно в неделя да се наплюскам с мазни манджи у свекърите. Shocked

# 776
Една от колежките ми дълги години ходеха на обяд у свекървата всяка събота. Казваше, че мрази съботата. После нещо се спречкаха със свекървата и тя използва повода да прекратят тази "традиция". Сега с едно приятелско семейство си ходят на екскурзии из страната.

# 777
  • София
"Едно семейство си личи по това какво прави в неделя следобед."

# 778
Брех, как точно стана ясно, че са мазни манджите?  newsm78 Що да не е тъщата прекрасна готвачка?

Пресилвате и умишлено оплювате всичко споменато. Да не говорим пък, че гоститата НЕ СА обект на тази тема и въобще не е ясно защо се дъвчат. Никого не го угояват или гушат насила. Темата не е "Помощ влачат ме до тъщата да ме тъпчат".

Просто се търсят всевъзможни начини да се оплюе авторката като някаква форма на защитаване на първоначалната теза вероятно. Коментарите са умишлено зли. Те не касаят въобще авторката, а са свързани с това което се крие в пишещите - темата е просто мегдан за изливане на вътрешни дразги, без да се помисли, че се наранява човек. А може и умишлено да се цели неговото уязвяване.

За мен темата приключи когато стана ясно, че бъдещата угнетена булка е надхвърлила тридесетака.

# 779
"Едно семейство си личи по това какво прави в неделя следобед."

А кой е великият ум?  Mr. Green

Аз ходя на фитнес всяка неделя следобед. Сега какво? Да се развеждаме ли в понеделник?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт