Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 990
  • София

Тази тема, обаче, е пусната от майката, която си позволява да се меси в чужд конфликт.

Не, тази тема е пусната от майката, за да изпусне парата и да разкаже как се чувства.

Учудва ме, че не го разбра след толкова поста, изписани от нея.

И едно ще ти кажа, когато имаш дете, ще разбереш, че е твърде незряло и високомерно да обявиш за чужд конфликта между детето ти и човека, на когото много държи и който най- силно може да го нарани.

# 991
  • MI
Гугъл, всичко хубаво, ама ако като я посъветваш така усмихната и спокойна, ако тя вземе да ти каже че наистина си е мечтала да си покани приятелите и най-близките за да сподели с тях щастието си, но мъжът не ще и да чуе? Какво правим в този случай? Познавам няколко семейства в коуто ВИНАГИ става както иска единия и ако не му се угоди се почва мрънкане, обвинения, обиди. И си живеят така години. Ако откриеш че дъщеря ти ев това положение какво ще сториш?

# 992
Нели, ако дъщерята е не просто пълнолетна, а прехвърлила 30-ка, няма много какво да сториш. Всяка намеса ще извади очи вместо да изпише вежди. Изключвам случаите на насилие и застрашаване на живота и здравето.

# 993
Гугъл, всичко хубаво, ама ако като я посъветваш така усмихната и спокойна, ако тя вземе да ти каже че наистина си е мечтала да си покани приятелите и най-близките за да сподели с тях щастието си, но мъжът не ще и да чуе? Какво правим в този случай? Познавам няколко семейства в коуто ВИНАГИ става както иска единия и ако не му се угоди се почва мрънкане, обвинения, обиди. И си живеят така години. Ако откриеш че дъщеря ти ев това положение какво ще сториш?
Все се предполага, че след 30-годишна възраст ще има достатъчно натрупан житейски опит да усети нещата и сама да си прецени дали си заслужава да стои в такава връзка. Не мога аз да ида и да я хвана за ръчичка, да я накарам да го зареже, ако не е готова за това. Нито мога да се меся във всеки скандал/неразбирателство, за да наклоня везните в нейна полза. Всичко, което една майка може да направи е да възпита дете с високо самочувствие, което може да различи любов и загриженост, манипулация, изнудване и умее да се отстоява. По старому казано - да си знае цената и да не позволява тъпчене. Такъв човек просто не търпи простотии и ако изпадне в подобна ситуация въобще не стига до женене.

За мен ситуацията в темата изобщо не отговаря на тормоз, нито изисква намеса. На мястото на майката бих си спала спокойно. Ако единственият ти житейски и любовен проблем е броя на гостите на сватбата, значи всичко е наред. Наблягам на това, че авторката описва отношенията им като чудесни - Разбират се чудесно. Т.е те сериозни проблеми/караници нямат. Авторката каза, че е много близка с дъщеря си - т.е щеше да разбере, ако има друго.
Скрит текст:
Аз бих се притеснявала и бих премисляла намеса в други случаи.
- Ако с дъщеря ми се чуваме/виждаме все по-рядко и по странни причини, ако се усеща, че половинът умишлено се опитва да я раздалечи от семейството й И приятелите. Ако я кара да напусне работа/университет.
- Ако има следи за реален тормоз - често сълзи, отчаян вид, рязко отслабване, рязко напълняване, запускане, чести скандали и прочие.
- Ако има алкохолизъм/хазарт/други жени.
- Ако има физическо посегателство.

За дреболии мога да я изслушам да изпусне парата, ако нещо я е раздразнило, но да седна да се бъркам и настройвам срещу зетя, едва ли.

Иначе аз се изморих да пиша в тази тема, а и вече написах всичко, което мисля. Simple Smile

# 994
  • MI
Че няма много какво дасе направи съм съгласна. Но със сигурност ще се тормозите като авторката. Аз продължавам да мисля че тя просто изпусна малко парата тук. И една година не е много време,след това се виждат проблемите обикновено. Но не са малки, да се оправят. Само ако може да не тормозят и родителите си като решат да се карат, че ми е писнало от такива драма куин и кинг.

# 995
Според мен майчината интуиция никога не лъже. Винаги можеш за усетиш емоционалното състояние на детето си . Затова , зад привидно тривиалната история покрай сватбеното тържество , се крият други чувства и настроения. Плачът на булката е показателен. Особено за майката.

# 996
  • София
Ох, да не се женят тогава. Никога не бих подписала с някого, който ще ме разревава толкова драматично още преди брака. Всъщност откакто станах на 26 и зарязах келеша, който ме преби, никога не съм и допускала, че пак ще се събера с някой дебил. Оттогава вече има едно 13 години и си спазвам обещанието към себе си.

# 997
Според мен майчината интуиция никога не лъже. Винаги можеш за усетиш емоционалното състояние на детето си . Затова , зад привидно тривиалната история покрай сватбеното тържество , се крият други чувства и настроения. Плачът на булката е показателен. Особено за майката.
Ако приемем, че това е вярно, организацията на сватбата и броят на гостите са им последният проблем. Проблем в такъв случай е фактът, че момичето явно ще се омъжи за човек, с когото не се разбира и няма да бъде щастлива. Но никъде не прочетох, че това притеснява авторката. Не, тя е притеснена за организацията на сватбата, а според нея младите се разбират чудесно. Мдам, чудесно се разбират, само за една тъпа сватба не могат да се разберат.

# 998
  • Варна
Не е спала. Ами -и моето дете да плаче , и аз сигурно няма да спя
Тя не е спала не защото дъщерята е плакала, а от шок, че няма да има голяма сватба! Точно така го е написала, всичките и терзания са, защото тя е шокирана и тя е възмутена! целият тон на първия пост беше да си излее разочарованието от плануваната сватба, а не притеснението за дъщеря си.

# 999
  • Насред хаоса
Не е спала. Ами -и моето дете да плаче , и аз сигурно няма да спя
Тя не е спала не защото дъщерята е плакала, а от шок, че няма да има голяма сватба! Точно така го е написала, всичките и терзания са, защото тя е шокирана и тя е възмутена! целият тон на първия пост беше да си излее разочарованието от плануваната сватба, а не притеснението за дъщеря си.
Доста смело приписвате на авторката собствените си виждания и собствените си паранои от въображаемо налагане и командорене. Как разбирате каква е точно причината, за мен ще си остане загадка, още повече, че жената на няколко пъти каза, че ще се приеме, каквото решат двамата. Как с лека ръка се отсича, че на някоя майка не й пука за детето й, а за някаква си сватба? При такава ситуация аз също бих се притеснила, но не заради скапаната сватба, а защото детето ми може да бъде поставено пред свършен факт, като не е имало избор да участва в решението. Пък че някой щял да си помисли, че притесненията ми са заради сватби и гости, ще ми е последна грижа. 

# 1 000
  • София
Едва сега, 10 години по-късно, когато ми съобщиха, че са бременни и след разговора за евентуална сватба - дъщеря ми не искаше даже  подписване, камо ли сватба - разбрах, че той всъщност много я обича.
Какво по-голямо доказателство за любов от това, че и той е бременен заедно с нея  Joy

Трябваше още отначало всяка от нас да пише има ли деца и от какъв пол. Нормално бъдещите свекърви да не се поставят на мястото на снахата.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 09:33 от Cuckoo

# 1 001
Тя каза, че ще приеме каквото са си решили, нищо че са решили да е в тесен кръг, все едно дъщеря й "е сирак", даже може изобщо и да не отиде....даааа, ама напъълно е съгласна с тяхното решение JoyJoyJoy

# 1 002
  • Насред хаоса
Тя каза, че ще приеме каквото са си решили, нищо че са решили да е в тесен кръг, все едно дъщеря й "е сирак", даже може изобщо и да не отиде....даааа, ама напъълно е съгласна с тяхното решение JoyJoyJoy
И? Ще иде да им развали сватбата в тесния кръг, тъй ли? Задължително ли е да е съгласна, след като го приема? И при положение, че някой ти казва, че не ще да "хрантути" роднини, това ще е израз на голямо уважение и прекрасен повод да отидеш някъде, където по такъв начин са ти казали, че не те щат? Ами и аз няма да отида да ме "хрантутят".

# 1 003
А вие пък как така слагате всички майки под един знаменател? На моя приятелка от ученическите години, майката реши да припише нейната къща и част от друга къща само на едната дъщеря (не на приятелката ми, а на сестра ѝ), защото на другата не харесва мъжа ѝ. Само заради мъжа ѝ нямало да ѝ припише нищо. А дъщеря ѝ дори няма брак с него, та да кажеш, че и той ще се облажи. Имат едно дете, което дори кръстиха на нея. Само че тя е свикнала всичко да става, както тя каже, а зетят се оказа костелив орех и не ѝ се даде. Поразвалиха си отношенията и сега се виждат само по празници. Тя е изключително досадна жена, все тя знае и не спираше да им се бърка в отношенията. Дъщеря ѝ често е плакала, защото не знаеше на кого да угоди и не издържаше вечно да се джафкат двамата. От майка си не може да се откъсне, а иска и с мъжа си да се разбира. А е толкова свита, неконфликтна и отстъпчива, не е някой дзвер. Не казвам, че авторката на темата е подобен тип, просто давам пример, че не всички майки са водени от мотото "за доброто на детето ми".

П.П. И къде зетят е казал, че няма да "хрантути" родителите на жена си? Имал е предвид други роднини, с които не поддържат близки отношения. Айде стига вече с тези преувеличения. Авторката се засили, че и тя нямало да иде, щом пък няма да е, както тя иска - с повече хора.

# 1 004
  • София
Тя го казва тук. След като всички смятате, че дъщеря й е голяма и самостоятелна, значи майката може дори и гласно да изрази своето несъгласие. И мое дете да е - щом си е избрал/а такава половинка, ще си кажа веднъж мнението и дотам, вместо всекидневно да мрънкам
Ама някои тук наистина се държат, сякаш след 18 вече са нямали родители или са щели да изпуснат великия Мъж. Както четат в църквата "И ще остави мъжа майка си и баща си и ще се прилепи към жена си и ще бъдат едно цяло". Е, аз не съм едно цяло, пък и църковен брак нямам

Общи условия

Активация на акаунт