Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 140
Гугъл, спокойно, не е страшно.  Hug И ние само най-близки приятели и роднини поканихме, накрая всичко бяхме 60на човека. Трудно ще стане с 20, особено ако имате семейни братя и сестри и примерно първи братовчеди с които си живеете. Ще ти кажа каква беше нашата тайна да няма сърдити - ясни правила. КАнят се всички максимум до първи братовчед. Нито един втори. Никакви други роднини, само приятели и то най-близките. Така няма как някой да каже мен защо не ме покани - защото канихме до тази линия.  Mr. Green Иначе доста хора пропътуваха точно това разстояние за което говориш, защото явно им беше важно.

И не, нямаше кокошка. Нито крадене. Но не си представям да не поканя брат и сестра например, ненормално е, липса на уважение. Освен ако не си говорите от 10 години, има и такива случаи. Явно тук сестрата и братя са на нивото на танца с живата кокошка.  Rolling Eyes А, и между другото не навсякъде има такава традиция, съжалявам че ви разочаровам. 
bouquet

Аз чак сега научих от темата за съществуването на такъв ритуал - танц с кокошка.  Laughing
Никак ме няма по някои традиции.  newsm57

# 1 141
Уиш, не мисля, че е ангажимент или поне едва ли е направено с тази цел.
Абсурд, учудващо и за мен доста хора ме попитаха.
Гугъл, не чети нищо освен сватбените теми като се зажениш  Hug Ще си направите чудна сватба, сигурна съм.
Хепи, хвъркатият танц  за щастие и при мен липсваше  Joy

# 1 142
  • София
[quote author=absurT link=topic=983105.msg35225569#msg35225569 date=1498650008

Отиваш на сватба, но трябва да си пуснеш парите, предназначени за младоженците, в кутията за кучешка благотворителност. - Парите за цветя/букет в кутията за благотворителност
Ако не го направиш- ставаш черната овца, щото видиш ли, нямаш сърце и бла- бла. Всъщност никой не те гледа дали си пуснал или не. Аз не пуснах за баговторителност  и не се чувствам гузна. Аз и в другата кутия не съм пускала пличке, купих направо материален подарък, който би бил полезен за младото семейство.
Ами, не става, но трябва малко мисъл и емоционална интелигентност, за да не го причиниш на хората! Именно.
[/quote]

Аз последно кумувах на сватба с "петел" преди 5-6 години, та съм се надигравала за "петела", без да ме питат дали мога или искам. На всичкото отгоре бях и бременна, без да го знам, след командировка в чужбина, с глезени отекли като козунаци. Прелест.

# 1 143

Аз чак сега научих от темата за съществуването на такъв ритуал - танц с кокошкаLaughing
Никак ме няма по някои традиции.  newsm57
Срам не срам , не е ли с петел ? И какво символизира , всъщност ?
Чак пък такава съпротива срещу пернат покойник  hahaha
Какво е толкова скандално в този ритуал ?
Замислих се  въпреки преклонната ми възраст , не съм виждала такъв танц  Rolling Eyes
А сигурно е нещо забавно , м ?

# 1 144
  • София

Майка ми има сестра, но тя живее чак в Италия и е много малко вероятно да пътува за такова нещо. А детето на сестрата на майка ми определено няма да е поканено и най-определено не заслужава, но това са далееечни семейни истории, които не ми се раздухват подробно (то детето отдавна вече не е дете). И баща ми няма да е поканен впрочем. И баба ми по бащина линия. И други хора, които по една или друга причина не обичам, постарали са се да вгорчат отношенията ни и не виждам смисъл да ги гледам на сватбата си заради едната идея.

Не ме интересуват специфичните отношения в семейството ти, но ти заклеймяваш в постовете си "по принцип" идеята да бъдат поканени братя и сестри на родителите, както и техните деца, а не защото ти не би го направила поради горните причини. Peace

# 1 145
И аз не знам значението на ритуала. Аз лично го пропуснах, защото кумата ми и кума ми се запознаха един ден преди сватбата, а кумата ми пристигна една седмица по-рано от Лондон. И не исках да ги притеснявам. За това нямах и шаферки и всякакъв помощен персонал. Исках гостите ми само да се забавляват и всичко свършихме ние с мъжа ми.

# 1 146
Това къде се изисква?
И тук ли вече? Mr. Green

Ами някои изискват. Аз съм била на сватба, където дрес кодът беше да си в червено.
На моята, срам не срам, деликатно намекнах в сватбения сайт, че бели рокли освен булчинската не са особено приемливи. Това защото ММ е от съседна нам държава, където като гостенка на 3-4 сватбени тържества забелязах, че дамите изобщо не се свенят да ходят на сватба облечени в дълги бели рокли. за някои може да е дребнаво, но някак си нямаше да ми е приятно да има още 2-3 "булки". Което не попречи на кумата да се изтипоса във вид точно обратен на препоръчаното. Сега като си гледам общите снимки с кумовете - все едно сме се снимали две двойки младоженци. Но това е друга история.

Относно присъствието, или по-скоро отсъствието, на други роднини, освен самите родители - разбираемо ако отношенията са ви влошени, но непонятно за мен ако е обратното. Във втория вариант да пристигне някой от държава на нашия континент специално за сватбата на обичан роднина също не би трябвало да е трудно. Има достатъчно ниско тарифни полети и други бюджетни опции за транспорт.  Peace

# 1 147
Добре, не допускате ли, че някой ще има дързостта да покани този, който желае на това събитие? Какво като не покани чичото/лелята и другата рода? Ми така са си решили очевидно хората, които организират сватбата. Къде е казано, че трябва цялата рода да присъства? Кой ги определя тези правила? Кварталните коментатори ли? Това би било последното, което ме интересува, ако организирам сватба. За форумното недоволство съвсем пък няма да ми пука.

# 1 148
  • MI
Каква връзка има с това какво щели да кажат хората, вие сериозно ли?! Повечето хора ще се обидят много, ама наистина много, ако брат им или сестра им не ги покани на един от важните дни в живота си - своята сватба или тази на детето им.  Rolling Eyes Това в семейства, които са си достатъчно близки, та поне с брат си и сестра си да си говориш и да се разбирате що-годе.Не говорим за пралели, учинайки и не знам още какви далечни роднини. Виж, ако не ти пука, че брат ти ще ти се сърди години наред (дори да не ти го каже директно) или поне ще се почувства много засегнат, няма проблем. Други са проблемите тогава.  Rolling Eyes

А това с петела май е някаква традиция, която е характерна само за определени области, като шоплъка например.

# 1 149
  • София
Северна България.

# 1 150
  • София
И аз не знам значението на ритуала. Аз лично го пропуснах, защото кумата ми и кума ми се запознаха един ден преди сватбата, а кумата ми пристигна една седмица по-рано от Лондон. И не исках да ги притеснявам. За това нямах и шаферки и всякакъв помощен персонал. Исках гостите ми само да се забавляват и всичко свършихме ние с мъжа ми.

Ето какво намерих:
[urlhttp://bnr.bg/radiobulgaria/post/100227523/tradiciyata-v-svatbenite-obichai-dnes][/url]

Не дава да се копира, но накратко- с жив перест и герест петел, символ на плодовитост, украсен с пари и др., се изпълнява танц пред кума- пълен със закачки и остроумни подхвърляници и много смях.

# 1 151
Ами семейства разни, не ги слагайте в една матрица. Моя приятелка например не покани баща си на сватбата си. Дай да я заклеймим сега, обаче аз зная защо и оправдавам постъпката.

# 1 152
  • MI
Дори не е в цяла Северна България, и аз съм от там, а наистина 2 пъти съм виждала такова нещо и то като бях съвсем малка на сватби на много далечни роднини.

milittana, говоря за средностатистическо семейство. Ако бащата е алкохолик и е пребивал майката е нормално. Но това са много, ама много малък процент от случаите.

# 1 153
Ами семейства разни, не ги слагайте в една матрица. Моя приятелка например не покани баща си на сватбата си. Дай да я заклеймим сега, обаче аз зная защо и оправдавам постъпката.
Ние тук пишем за нормални ситуации. Естествено ,че ако имаш роднина, дории баща или брат, с който не общуваш по уважителни причини , няма да го каниш.
Но за мен възникна един такъв въпрос :
Сватбата за кого е празник , всъщност ? И кои трябва да го уважат ? newsm78 newsm78 newsm78

nelig1, в тази тема имам чувството , че си ми вторият ник  Joy bouquet

# 1 154
  • София
Добре, не допускате ли, че някой ще има дързостта да покани този, който желае на това събитие? Какво като не покани чичото/лелята и другата рода? Ми така са си решили очевидно хората, които организират сватбата. Къде е казано, че трябва цялата рода да присъства? Кой ги определя тези правила? Кварталните коментатори ли? Това би било последното, което ме интересува, ако организирам сватба. За форумното недоволство съвсем пък няма да ми пука.

Допускам, аз лично, че личното отношение на децата ми към сестра ми и първите им братовчеди, не би им позволило дори да си помислят да не ги поканят, защото винаги им е било приятно да споделят хубави и лоши моменти с тях.
Виж, да канят някаква рода от девето коляно, не бих очаквала.
Така че, ако на теб не са ти приятни леля и чичо, не ги каниш.
Кварталните коментатори защо намесваш, ако наистина не плащаш данък обществено мнение, не знам? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт