Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 125
На моята сватба ли? Нямам идея. Дано не се е случило. Ама ние си говорим по принцип със семейството и с приятелите ми.
Редакция: Ни.

# 1 126
  • MI
Скрит текст:
Cuckoo, явно Италия е на изток тогава.  Laughing Идентични са с нашите по-голямата част от обичаите, освен някои по-странни като нашата питка, менче и т.н. и серенада и т.н. при тях. Това е южния модел, не толкова източен.
Да де, аз затова питах, защото колкото и да са западноориентирани - по разкази съм останала с идеята, че имат нашия манталитет, за добро и лошо. Под източен имам предвид по-скоро Азия.
Така е, права си. Разликата е, че в България напоследък гледам че се отричат масово всякакви традиции като отживелица, селски и т.н. И ми е малко болно, защото сравнявам как повечето хора тук се гордеят с техните традиции, със семейството си и се чудя при нас какво се случи така изведнъж. Няма го и този панически страх от женене при повечето млади хора, макар че се женят сравнително късно. Напоследък се сещам често за Криворазбраната цивилизация и си обяснявам много неща....

То добре, че кандидат младоженци не четат тук, че наистина ще се сбъдне заглавието на темата. Няма угодия на целия свят, та ако се обичат младите да се взимат без сватби и дандании и това е! Очевидно представата за приемливо на един е една, на друг съвсем друга.
Точно това е проблема, че май приемливото за булката е едно, за младоженеца - друго. И че булката използва мама за да го каже на младоженеца.  Crazy

# 1 127
На мен в интерес на истината и обикалянето на младоженците да събират пликчета с пари ми е безвкусно. По-културно ми се струва - подготвя се една масичка в страни за подаръци и пожеланния и гостите минават през нея, когато преценят. А младоженците обикалят по масите за наздравици и снимки. Така го няма момента с "виж колко ми е дебел плика".
На сватбата, на която бях, този момент беше много елегантно решен.
На входа на ресторанта младоженците посрещаха всеки гост, приемаха поздрави, а фотографа стоеше отстрани и снимаше.След тях, поставена украсена маса, върху нея украсена кутия и всеки пускаше там плика.
А ако някой искаше специални снимки, след като всички гости се настаниха и реално купона започна, можеше да се снима с младоженците във фоайето, сложиха красив декор, на фона на който фотографите щракаха ли, щракаха.    Grinning
Така хем си даваш подаръка в началото и не го мислиш този момент повече, хем нямаше досадното обикаляне по масите в "просене" на пликовете.   Laughing

# 1 128
  • Sofia
Можеше да видя други гледни точки на сватбата ми ли? Добрееее
Ами ако някой се е почувствал обиден/пренебрегнат, без да си искала?

Най-искрено се надявам, че това го казваш иронично / на шега. #Crazy #Crazy #Crazy

# 1 129
  • София
nelig , кажи при вас, в големите градове има ли оплюване на пришълците като "селяни"? Или обратно - плюенето по големия град, който И ти замърсяваш и задръстваш? Или варене на буркани пред блока?
При нас го има, ти ми говориш за традиции...
Има традиции и традиции, предполагам, и там са изхвърлили напр. пиене на блага ракия/представяне нощницата на булката  Joy или каквито са местните еквиваленти
Най-искрено се надявам, че това го казваш иронично / на шега. #Crazy #Crazy #Crazy
Защо? Не е иронично. Ето, изразиха се мнения за даряване пари за животински приюти.

# 1 130
Ами ако ще и за врабчетата дето умират от дъвки да има кутия. Това си е тяхната сватба и си я правят както те искат. Всеки поканен има избор да отиде или не, да отиде с подарък или не, да се включи в каузата с врабчетата или не. Аз нямах и дрескод, както се изисква. На всеки, който ме е питал, казвах, че ще му се радвам без значение как е облечен.

# 1 131
  • MI
Cuckoo, разбира се че има плюене между хората от различни градове, че и квартали и каквото се сетиш, че то си е национален спорт. Е, точно на селянин не се обиждат, но в това отношение не падат по-долу. Пред блока ако запалиш огън ще те арестуват, затова няма. Но пък август във всички супермаркети продават едни огромни казаноподобни тенджери и всичко необходимо за консервиране на домати. Така че и тук си приличаме. И пак с повечето традиции се гордеят. Ясно е че има остарели и изхвърлени такива, но у нас вече е до размери за считане за срамно да сключиш брак и явно има много хора, за които е ОК да не поканиш сестра ти и първите ти братовчеди на сватбата.  Rolling Eyes Това от темата го научих де, иначе не съм си и помисляла че е възможно, особено за брат и сестра. Не ми се изброяват всички неща, но форума в това отношение ми нанесе голям културен шок, на моменти се чудя аз къде съм расла и работила толкова години, все едно е друго място. Надявам се да е просто преувеличаване и форумно мерене на мускули.

Оф, стига с тези кутии. Ако искатможе и да изгорят парите, но това не променя факта че е проява на лош вкус. Както и да отидеш по потник и хавайки на сватба в престижен ресторант.

# 1 132
Ами ако ще и за врабчетата дето умират от дъвки да има кутия. Това си е тяхната сватба и си я правят както те искат. Всеки поканен има избор да отиде или не, да отиде с подарък или не, да се включи в каузата с врабчетата или не.
Съгласна. Но се чудя не могат ли младоженците да дарят получените пари за каквато си поискат кауза, без да ангажират с нея поканените? Кое налага гостите да бъдат ангажирани с каквато и да било кауза?

# 1 133
  • София
. Аз нямах и дрескод, както се изисква. На всеки, който ме е питал, казвах, че ще му се радвам без значение как е облечен.

Това къде се изисква?
И тук ли вече? Mr. Green

# 1 134
Обсъждате още сватбата на Шакри ли? И нейното и на съпруга й решение как да си я направи? Добре, че преди моята сватба си четях само сватбения весел и щастлив подфорум.
Нали, аз вече започвам да се паникьосвам. На мен ми предстои близките 1-2, максимум 3 години и вече и аз се чудя как ще стане това без накрая да оставим море от обидени, засегнати и възмутени или съчувствено цъкащи как "Бива ли такава сватба, тия са като сираци".

Отгоре на всичко аз си представям великата сватба почти като момчето от темата. Семпла бяла рокля с хубава прическа, малко китно заведение с градинка, само родителите и най-най-най-близките ни приятели (което прави приблизително 20 човека и то с децата), а фотограф да ни бъде някой приятел с по-приличен фотоапарат (например мъжа на сестрата на МП). Никакви пилета, оркестри, огромни торти, вземане от стария ми дом, без лимузини, шофьори, специални фотографи, организатори, дрескод, обети и 3 реда сълзи и сополи...

Направо срамота.

# 1 135
Е, не, и пилето ли...не, ти нямаш сърце... само не и пилето...къде отидоха традициите, къде, питам аз!...накъде върви този свят...SobSobSob

# 1 136
  • София

Отгоре на всичко аз си представям великата сватба почти като момчето от темата. Семпла бяла рокля с хубава прическа, малко китно заведение с градинка, само родителите и най-най-най-близките ни приятели (което прави приблизително 20 човека и то с децата), а фотограф да ни бъде някой приятел с по-приличен фотоапарат (например мъжа на сестрата на МП). Никакви пилета, оркестри, огромни торти, вземане от стария ми дом, без лимузини, шофьори, специални фотографи, организатори, дрескод, обети и 3 реда сълзи и сополи...

Направо срамота.

Чакай, че не разбрах- представяш си да сте вие с кумовете и родителите само, ама сестра му на милото с мъжа си и децата също?
Това, защото просто майка ти няма сестра или тя и децата ѝ не заслужават? newsm78

# 1 137

Направо срамота.

Чакай, че не разбрах- представяш си да сте вие с кумовете и родителите само, ама сестра му на милото с мъжа си и децата също?
Това, защото просто майка ти няма сестра или тя и децата ѝ не заслужават? newsm78
Майка ми има сестра, но тя живее чак в Италия и е много малко вероятно да пътува за такова нещо. А детето на сестрата на майка ми определено няма да е поканено и най-определено не заслужава, но това са далееечни семейни истории, които не ми се раздухват подробно (то детето отдавна вече не е дете). И баща ми няма да е поканен впрочем. И баба ми по бащина линия. И други хора, които по една или друга причина не обичам, постарали са се да вгорчат отношенията ни и не виждам смисъл да ги гледам на сватбата си заради едната идея.

# 1 138
  • София

А за неписаните правила - на много места смейството на булката поема цялата сватба. Защо някой тази опция не предложи?

В Великобритания, например. За САЩ не съм сигурна. В Обединеното кралство смятаха колко милиона ще се изръсят семейство Мидълтън за кралската сватба на дъщеря си. Дето се вика, принцът на бял кон не е безплатен  Joy Joy Joy

# 1 139
  • MI
Гугъл, спокойно, не е страшно.  Hug И ние само най-близки приятели и роднини поканихме, накрая всичко бяхме 60на човека. Трудно ще стане с 20, особено ако имате семейни братя и сестри и примерно първи братовчеди с които си живеете. Ще ти кажа каква беше нашата тайна да няма сърдити - ясни правила. КАнят се всички максимум до първи братовчед. Нито един втори. Никакви други роднини, само приятели и то най-близките. Така няма как някой да каже мен защо не ме покани - защото канихме до тази линия.  Mr. Green Иначе доста хора пропътуваха точно това разстояние за което говориш, защото явно им беше важно.

И не, нямаше кокошка. Нито крадене. Но не си представям да не поканя брат и сестра например, ненормално е, липса на уважение. Освен ако не си говорите от 10 години, има и такива случаи. Явно тук сестрата и братя са на нивото на танца с живата кокошка.  Rolling Eyes А, и между другото не навсякъде има такава традиция, съжалявам че ви разочаровам. 

Общи условия

Активация на акаунт