Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
И какво се оказва - има уважителни причини да не се канят определени хора. Не може ли да си представим ситуация, при която и за младоженеца има уважителна причина?

Например, че той не познава въпросните чичо и леля на жена си, но искат от него да покани не само тях, ами и децата и внуците им примерно? Така могат да стана 7-10 човека на сватбата, с които младоженеца се запознава на нея. Е това са горе долу толкова хора, колкото той иска да се поканят общо.

Ами, сватба е, не е благотворителна акция за спасение на кучета, където можеш да си пуснеш лептата, да се почувстваш благородна и повече да не видиш никого от присъстващите, освен ако не се сблъскате на друго мероприятие.
Като се ожениш/ омъжиш, се запознаваш с близките роднини, с които е израсла половинката ти и на които държи.
Съответно- тя също се запознава с твоите.
Ако си с особен характер, намираш си сирак и проблемът ти е никакъв.

# 1 171
  • София
Мдаа, ММ точно такъв си намери и затова на нашата сватба бяхме само аз, той, кумовете и на кума жената. Реши, че след като няма как да има мои родители, няма да има и негови (той има пълен комплект родители, сестра с мъж и деца и братовчеди). Най-веселата сватба си беше.

# 1 172
  • София
Не съм съгласна с подчертаното твърдение. То е, според мен, разделителната линия между традиционното, старовремско, разбиране за сватбата, и съвременното разбиране. При традиционното е тържество за най-близките, при съвременното - тържество за/на младоженците. Те са в центъра на тържеството, те са главните герои, това е техен празник и те са тези, които взимат решение как точно да изглежда то.
Никой не оспорва правото те да решат как да изглежда сватбеното им тържество.
Но, не виждам с какво ще попречат най- близките роднини, които истински биха се радвали на младоженците.
Не знаех, че съвременото разбиране за сватбата е каненето на финансово стабилни кучелюбители, готови да развържат кесията.

Дано след жартиерите и купчината шаферки като от пансион, не възприемат много хора благотворителните акции+ сватба в едно.

# 1 173
  • Sofia
   Sharky, колкото повече неща за твоите близки споделяш, толкова повече се възхищавам на семейството, което имаш. bouquet

# 1 174
Аз семейството на ММ го познавам, той моето също. Събираме се, когато можем с оглед на география и отпуски, а оставам с впечатление, че се приема за нормално роднините само по сватби да се виждат. И после защо младоженецът не намира чичото и лелята за близки.

# 1 175
  • София
Аз семейството на ММ го познавам, той моето също. Събираме се, когато можем с оглед на география и отпуски, а оставам с впечатление, че се приема за нормално роднините само по сватби да се виждат. И после защо младоженецът не намира чичото и лелята за близки.

Нека ти припомня, че обсъждаме двойка българи в България, живеещи в един град с родителите, че и с роднините си.
Ами, съвсем друго е, та ако младоженецът не желае да приеме за близки дори хора, с които се сблъсква ден през ден на улицата, то повредата не е в тях.
Както казах, да си вземе сирак.

# 1 176
В такава ситуация е странно. Ние всяко лято се чудим как да се видим с всички, че родата е из 3 от 4 края на страната, а ние сме в София.

За нас съжалявам, че по тази причина не запознахме сватовете преди сватбата. И едните, и другите мрънкаха. И с право - толкова време сме заедно, а не се организирахме да ги срещнем поне веднъж преди гражданското.

# 1 177
  • София
Това е друго и мисля, че не е темата за обсъждане.
 А, вярно е също, че хората пътуват и до друг континент, ако се чувстват близки и искат да си доставят и удоволствие, и уважение.

# 1 178

Не знаех, че съвременото разбиране за сватбата е каненето на финансово стабилни кучелюбители, готови да развържат кесията.

Това беше много грозно изказване, нямащо нищо общо с описаната сватба. А и  пък точно противниците на "благотворителните сватби" се изказаха за гостите като за банкомати, които понякога давали празен плик, щото "били некоректни".  Възхищавам се на Шарки, че въпреки многобройните провокации запази хладнокръвие и не се поддаде. И в заключение ние тук може много неща да смятаме за редно и важно в една сватба, но тя в крайна сметка се организира от едни други хора, та по-полека с квалификациите предлагам аз.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 08:53 от milittana

# 1 179

Като се ожениш/ омъжиш, се запознаваш с близките роднини, с които е израсла половинката ти и на които държи.

А може и да не е израсла с тях. Може и тя да ги е виждала от дъжд на вятър. С тях е израсла тъщата. В това пак няма лошо, но аз не бързам да твърдя, че момичето се е разплакало точно заради далечните братовчеди, които на теория може да се обидят. По-скоро е заради шока и потреса на майка си.

# 1 180
  • София

Това беше много грозно изказване, нямащо нищо общо с описаната сватба. А и  пък точно противниците на "благотворителните сватби" се изказаха за гостите като за банкомати, които понякога давали празен плик, щото "били некоректни".  Възхищавам се на Шарки, че въпреки многобройните провокации запази хладнокръвие и не се поддаде. И в заключение ние тук може много неща да смятаме за редно и важно в една сватба, но тя в крайна сметка се организира от едни други хора, та по-полека с квалификациите предлагам аз.

Това е моето мнение и не ти забранявам да го квалифицираш както ти дойде отвътре.
Но, бъди така добра, да не се опитваш да ограничаваш моите квалификации. Peace

Много интересно ми е виждане като твоето- щом нещо не се харесва от някого и не съвпада с твоето харесване, е провокация.
Ами, не е и ако не схващаш разликата между " благотворителна акция" и " сватба" , а можеш да ги обединиш емоционално, за да препечелиш от моментното състояние на присъстващите, няма как да ти се обясни.

# 1 181
  • София
Милиттана, би ли си редактирала цитиранията в пост № 1 178, че думите на АбсурТ в момента изглеждат като мои.

# 1 182
  • София
Не се карайте - няма смисъл.
Авторката не е влизала тук от петък. Явно е на почивка някъде.
Всеки да си прави сватбите както иска и с когото иска.
Нали е важно младите да се разбират, ние ще изтърпим.

# 1 183
  • София

А може и да не е израсла с тях. Може и тя да ги е виждала от дъжд на вятър. С тях е израсла тъщата. В това пак няма лошо, но аз не бързам да твърдя, че момичето се е разплакало точно заради далечните братовчеди, които на теория може да се обидят. По-скоро е заради шока и потреса на майка си.

А, може и ти да не си въобще жена, може и просто да си бясна на майка си, да не я понасяш и затова да не вярваш на никоя друга майка, каквото и да напише? Mr. Green
Не усещаш ли накъде завиваш?
Само защото нямаш братя и сестри, само защото нямаш баща, само защото нямаш близка леля и си расла без първи братовчеди, решаваш че всички са така и майките им лъжат на поразия, решавайки да изпуснат парата във форума!

Тук все се опитват да докажат, че да растеш в непълно семейство няма проблем, стига мама да е щастлива и да те обича, но все идва един момент, в който истината блъсва в очите.
Съжалявам, че така ти се е стекло детството.

# 1 184

А, може и ти да не си въобще жена, може и просто да си бясна на майка си, да не я понасяш и затова да не вярваш на никоя друга майка, каквото и да напише? Mr. Green
Не усещаш ли накъде завиваш?
Само защото нямаш братя и сестри, само защото нямаш баща, само защото нямаш близка леля и си расла без първи братовчеди, решаваш че всички са така и майките им лъжат на поразия, решавайки да изпуснат парата във форума!

Тук все се опитват да докажат, че да растеш в непълно семейство няма проблем, стига мама да е щастлива и да те обича, но все идва един момент, в който истината блъсва в очите.
Съжалявам, че така ти се е стекло детството.
Никога не съм казвала, че съм расла в непълно семейство. Това са твои измислици.
С майка ми вероятно съм по-близка, отколкото авторката на темата с нейната дъщеря.  Mr. Green Разликата между нея и авторката е в това, че тя винаги е била изключително разбрана и много премерена личност. Не се меси никога освен, ако специално не й се поиска мнение, а в такъв случай не го налага, ако не бъде посрещнато със съгласие. За нищо на света не би се опитвала да ме настройва срещу приятеля ми. Въобще не й пука за мнението на съседи/роднини/учинайки стига ние да сме щастливи.

И израснах с любящи баба и дядо.
А с голям кеф прекарвах ваканциите лятото на село с леля и вуйчо (по бащина линия). Simple SmileSimple Smile

Ти имаш много разумни мнения в някои теми... а в други изпадаш в озлобление към потребители с друго мнение и направо му отпускаш края мнооого.

Общи условия

Активация на акаунт