Младоженецът не желае сватба

• 64 700
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Щом някой може да не покани единственото си дете, защо сте се загрижили, че някоя стринка или лелинчо могат да останат обидени?
Канете тези, които на вас са ви приятни и хич да не ви пука.
Това, че някой е направил голяма простотия, не извинява мен.
В крайна сметка дори и да не познават с лели и чичовци, какво пречи на младоженеца да се запознае точно там? Все пак стават роднини, все някъде ще се засекат и след сватбата. Родителите им поемат разходите, той може да размени 2 думи и толкова, няма зъб да му вадят.

# 1 216
  • Sofia
   Ами, не всеки би се радвал на сватбата му да присъстват непознати. Rolling Eyes Мисля, че това хиляда пъти го повторихме. OK, OK, разбрахме, вие не сте така, но приемете вече, че има и хора, които не споделят вашето мнение. Peace

# 1 217
  • Далече, далече
Аз, като бъдеща тъща и свекърва, имам само едно притеснение- да не би моите деца да решат един ден, че искат сватби с всички салтанати и да ми се наложи да изтърпя целия цирк, при това на два пъти.

Доколкото разбирам имаш и син, и дъщеря. Ако децата ти тръгнат да се женят, няма ли да се радваш за тях?
Сватбите са хубаво нещо, ще ги търпиш и със салтанати и без. Все пак за повечето хора това се случва веднъж в живота, всичко се изтърпява заради щастието на младите.

# 1 218
  • Sofia
   Тя именно това написа – че ще изтърпи, ако се налага. Peace

# 1 219
  • MI
   Ами, не всеки би се радвал на сватбата му да присъстват непознати. Rolling Eyes Мисля, че това хиляда пъти го повторихме. OK, OK, разбрахме, вие не сте така, но приемете вече, че има и хора, които не споделят вашето мнение. Peace
Разбрахме де, въпросът е какво правим ако непознатите за теб са важни за твоята половинка хора. В този случай дали инатенето че не искашнепознати на твоята сватба не е леко контрапродуктивно и много егоистично?  newsm78

# 1 220
Ми щом се жениш за тоя човек, и вече ставате едно цяло Simple Smile , вероятно той би могъл да ти обясни защо тия хора са важни за него, колко са близки и т.н.  Simple Smile И тогава да ги поканиш без проблем.

# 1 221
  • MI
Ми щом се жениш за тоя човек, и вече ставате едно цяло Simple Smile , вероятно той би могъл да ти обясни защо тия хора са важни за него, колко са близки и т.н.  Simple Smile И тогава да ги поканиш без проблем.
Съгласна на 100%. При зрели хора е така. Освен ако не решиш че е по-лесно да изманипулираш милото чрез родителите - твои и негови. Така си бяла и добра, а мама става лошото тъщище.

# 1 222
  • София
С едно гости непознатите поне формално може да станат познати. Е, и? По-близки ли ще си станат?
Ми щом се жениш за тоя човек, и вече ставате едно цяло Simple Smile , вероятно той би могъл да ти обясни защо тия хора са важни за него, колко са близки и т.н.  Simple Smile И тогава да ги поканиш без проблем.
И отговорът може да е "Ама аз не ги познавам, ето, виж - откъм моята страна не съм канил такива, значи и ти няма"

# 1 223
  • Sofia
Разбрахме де, въпросът е какво правим ако непознатите за теб са важни за твоята половинка хора. В този случай дали инатенето че не искашнепознати на твоята сватба не е леко контрапродуктивно и много егоистично?  newsm78

Не, за мен по-егоистично е да поканиш 20 твои незнайни роднини и да ги натрапиш на половинката, като вземем предвид, че от негова страна ще има 2-ма / 3-ма максимум. Не разбирам, наистина ли няма да ти стане гадно за човека до теб, при това положение?!

# 1 224
  • София
Ахаа, ще се мазним на миУто, дори да имаме 5 братовчеди, а той - ни един. Нема що...
А ако на  мен ми е гадно заради отсъствието им? А ако изобщо употреби тази дума за мои близки - не е бил за мен.

# 1 225
  • MI
Не, за мен по-егоистично е да поканиш 20 твои незнайни роднини и да ги натрапиш на половинката, като вземем предвид че от негова страна ще има 2-ма / 3-ма максимум. Не разбирам, наистина ли няма да ти стане гадно за човека до теб, при това положение?!
Не, защото тези 20 човека биха боли родители, сестри и братя с техните семейства и максимум първи братовчеди с които съм отраснала. Ако той няма такива, ще му се наложи да приеме моите. Ако иска, може да си доведе неговите. Аз не съм започнала да живея в момента в който сме сезапознали, имам си моето минало, моето семейство и моите приятели. Ако обичаш някого, го приемаш такъв какъвто е - с всичките му "опашки". Другото за мен е егоизъм, а не любов. И на мен много неща не са ми супер приятни, но ги приемам, защото вървят в комплект с нещата, които обичам в ММ. Просто е.

# 1 226
Ахаа, ще се мазним на миуто, дори да имаме 5 братовчеди, а той - ни един. Нема що...
Това, което наричаш "мазнене" за други е разумен компромис и елементарна съобразителност. А бракът е пълен с такива през цялото време. Щото "миуото" може и да не е склонно да търпи безкрай. Отнася се и за двете страни.

# 1 227
  • Sofia
Ахаа, ще се мазним на миуто, дори да имаме 5 братовчеди, а той - ни един. Нема що...

Не става въпрос само за миуто. Аз също бих се почувствала доста зле в такава ситуация, ако ролите са обърнати, и бих си извадила не толкова ласкави изводи за половинката. Бе, в общи линии, справедлива и пунктуална съм – каквото изисквам, това и давам в замяна – според индивидуалните си разбирания. Peace

# 1 228
Ми то така стана при мен, моят мъж има над 20 първи братовчеди, аз две братовчедки. Съответно аз имам една леля вдовица, а той- 8 семейства лели и чичовци, все братя и сестри на родителите му. Доста несъразмерно.  Simple Smile
Не със всички е еднакво близък, но ги каниха на принципа на сродство, докато аз с моите съм като сестра. Но АЗ не се сърдих и не ми пречеше. Сигурна съм и друго обаче, тъй като съм близка с моите братовчедки, че щеше да им е леко неприятно, но биха ме разбрали, ако не ги бях канила и бях обяснила, че ще е в много тесен кръг. Но тука вече говорим за манталитет, възпитание, начин на общуване .

# 1 229
  • Далече, далече
На мен идеята за двете сватби ми харесва все повече.
Представям си нещата така - първата я организират така,  както иска младоженецът. Отиват с най-близките си приятели в гражданското, след като подпишат, отиват на ресторант да се почерпят. Някой от приятелите им може да снима, ако не искат да наемат професионален фотограф.
Преди втората сватба родителите (на булката и младоженеца) са срещат, за да обсъдят списъка с гостите, организацията и подялбата на разходите. Естествено обсъждат го и с тях двамата.
Булката цъфти от радост и щастие, младоженецът стиска зъби, приема подаръци, пликове и каквато му дадат, казвайки по едно "благодаря". Когато му омръзне може да каже, че му е призляло (а може и наистина да му призлее от цялата тупордия) и да се оттегли.
Булката може да продължи да се вихри на дансинга със стринки, лелинчовци, познати и непознати.

Общи условия

Активация на акаунт