Младоженецът не желае сватба

• 64 699
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Sofia
   Само да се допълня по твоя пост и спирам. Simple Smile

Ми аз съм го избрала, Блек Кет, просто няма двама напълно еднакви човека на земята.
   Напълно еднакви – не, съгласна съм; изключително приличащи си – да.

Нямам предвид характера му, нито дори гащите (харесват ми), а някои роднини или приятели. Но приемам че вървят в комплект и няма драми. Не обичам излишното драматизиране и тръшкане че всичко трябвада е на моята. Уважението го има, компромисите и от негова страна го има, значи и аз мога пък да преглътна някои неща (хайде, хора), които дори не са ми важни  и не са ми в къщата.
   Между другото, не знам дали е някакво странно съвпадение, но приятелките, които МЛ не харесваше навремето, както и приятелите му, които аз пък от своя страна не долюбвах особено, някак си от само себе си се дисквалифицираха / отпаднаха с времето. Пак казвам, не знам дали става въпрос за случайност, сега се замислям май за пръв път, но е факт, че около нас останаха да гравитират само хора, които и двамата много харесваме. Peace

# 1 246
  • София
Еее, не,  Joy
Мъжът не трябвало и дума да обели за наличието на племенници, дори и ако се връзва с темата на разговора. Така де, той трябва да слуша само жената и нейните стремежи и проблеми.
Веднага се сещам за една "приказка", в която жабата казала "Е, нема такъв идиот, това идялното мъш".

# 1 247
  • Sofia
Еее, не,  Joy
Мъжът не трябвало и дума да обели за наличието на племенници, дори и ако се връзва с темата на разговора. Така де, той трябва да слуша само жената и нейните стремежи и проблеми.
Веднага се сещам за една "приказка", в която жабата казала "Е, нема такъв идиот, това идялното мъш".
   Ти се смееш, ама аз сложих тричките удивителни именно след "племенници", защото точно при мъже, които непрестанно говорят за тях и безспир качват общи снимки във Фейса, съм забеляла сериозни характеропатии. Mr. Green Не за 1 случай говоря. Laughing

Така де, той трябва да слуша само жената и нейните стремежи и проблеми.
   Не за жената, да каже нещо градивно за себе си. Или не може, 'щото се идентифицира като личност само с рода́та, маминият златен. Mr. Green

# 1 248
  • MI
Скрит текст:
Т.е. ако ти нямаш семейство (хипотетично, нямам предвид точно теб), значи и мъжът ти няма право да поддържа връзка със своето, защото ти не изпитваш такава нужда? Губи ми се логиката нещо. Разбирами двамата да имате по 10 първи братовчеда и единодушно да решите да не каните никой от тях. Но да кажеш "аз нямам/не си общуваме, значи и ти няма да ги каниш" ми изглежда доста егоистично и неуважително.
  Ако подходим чисто хипотетично към така описаната от теб ситуация – то аз не смятам, че връзката между двама ду́ши, с толкова несъвместим семеен background, би могла да просъществува дълго и безметежно.
Скрит текст:
  Тук, разбира се, правим уточнението, че този с многочленната фамилия (да го наречем X) изключително държи на семейните си връзки и е възпитан по патриархалния модел, докато другият (Y) е самостоятелен, саможив, не зачита патриархалните ценности, не поддържа твърде близки отношения с роднините си (ако допуснем, че ги има) или, както ти предложи като вариант, може да е сирак, например. Просто двамата, на базата на различния начин, по който им се е стекъл животът, ще имат съвсем различна перспектива върху него.

Единият (X) ще счита всички празници, радости и постижения в живота си, като повод за събиране на рода́та и мултиплициране на тези положителни емоции, в другия (Y) навярно ще се проявява индивидуалистичната природа и желанието му в повечето случаи ще е да отбележи тези специални поводи само с половинката, в обстановката на домашния уют или на аватюристично пътуване за двама.

Да вземем като пример и семейните финанси – този с голямата фамилия (X) може да е свикнал (при нужда или пък може би не само тогава) да стимулира с щедри финансови инжекции определени членове на фамилията си, стига да е по силите му – половинката пък (Y) вероятно вярва във финансовата независимост на всеки човек, независимо от неговите семейни връзки, и да е твърдо против една такава практика на родствено-фамилно парично подпомагане – може да се чувства ощетена, че басейнът на семейния бюджет се точи за оправяне финансовите проблеми на роднините на съпруга / съпругата.

Ох, мога да измисля и още, ама много дълго стана – няма смисъл да пиша повече – мисля, че идеята, която искам да прокарам, стана горе-долу ясна. Simple Smile

Ако трябва да вкарам и капка личен елемент – аз съм доста подозрителна към мъже, които често, на първите срещи с някоя жена, говорят за майките, братовчедите, племенниците (!!!) и други далечни родствени членове. За мен е голяма червена лампа, че този мъж е твърде зависим от мнението на семейството си и не е достатъчно самостоятелен, най-вече – психически и емоционално, и определено бих прекъснала комуникацията. Peace
Напълно съм съгласна с уточнението че в описаните ситуации не толкова бекграунда ще пречи, колкото разликата в характерите. Проблемът е че много хора се събират без да гледат на тези въпроси като на нещо важно и после се чудят защо така се получи. А ако и някой от двамата обича да манипулира вместо да говори директно, вече мазалото е сигурно.

Те приятелите вече поотпаднаха, сам се убеди че съм права без да казвам нищо при това. С роднините е по-сложно, но аз съм сравнително спокойна и търпелива (въпреки кратките ми избухвания) и ако не прекаляват не ми пречи. Казах си директно какво мисля, разбраме ММ, това ми е достатъчно. Няма как всички да ми харесват в крайна сметка, важното е да не прекаляват.

Е какво толкова лошо има точно в племенниците? Обикновено значи че е осъзнал че иска деца.  Simple Smile

# 1 249
The Black Cat,
Аз разбирам изложението ти , но пък хората ги свързва бъдещето , а не-миналото , нали ? И всеки в двойката , за да е доволен , трябва да се съобрази със спецификата на другия и да прояви разбиране. Ако в двойката има баланс , ще се съобразяват един с друг  и нещата ще вървят.
то вече и без друго сме извън темата на авторката , но се замислих- аз си имам доста приятелки и приятели , които ММ не харесва. За едната направо се ужасява , ако трябва да я вижда-казва , че трябва да изпие три валериана за целта. Нещо като "зъба" на Уиш. Ами не го мъча  Joy-виждам си се с нея сама , дори на юбилея на нейния мъж ходих като "сирак" Laughing
И той има такива приятели , които не понасям , да не говорим за роднините му. не ми ги навира-ходи си там и си върши самосиндикално дейностите. А се разбираме чудесно / по авторката/.
Това , че някой има голям род , не е негов избор.  Виж , за приятелите , е друга работа. Всеки влиза в двойката с личната си история и предистория. Макар , че познавам немалко случаи , в които единият изцяло възприема модела на другия. За мен е обезличаване , но в тези двойки не изглежда така.
Лев Толстой  беше казал нещо по въпроса:" Всички щастливи семейства  си приличат Всяко семейство  е нещастно  по своему "

# 1 250
Черна котка, много трезви разсъждения имаш!
+1
Така като чета темата ,оставам с впечатление, че булката и майка и трябва да направят сватба(генерално, не точно авторката на темата), каквато искат те, младоженеца само да си облече костюма и да се чувства поканен да дойде  Laughing

# 1 251
  • Далече, далече
За едната направо се ужасява , ако трябва да я вижда-казва , че трябва да изпие три валериана за целта. Нещо като "зъба" на Уиш. .

Що за жена е това? Ще ме уморите от смях.

# 1 252
  • Далече, далече
+1
Така като чета темата ,оставам с впечатление, че булката и майка и трябва да направят сватба(генерално, не точно авторката на темата), каквато искат те, младоженеца само да си облече костюма и да се чувства поканен да дойде  Laughing

В повечето случаи така става, но явно младоженецът е инат и им пречи на плановете.

# 1 253
+1
newsm10
За много мъже това би бил идеалният вариант.

# 1 254
За едната направо се ужасява , ако трябва да я вижда-казва , че трябва да изпие три валериана за целта. Нещо като "зъба" на Уиш. .

Много говори , но не е досадна. Аз си я слушам , без проблем. ММ твърди ,че не може да и следи мисълта и в някакъв момент вижда само мърдащата и уста , без звук Joy.

# 1 255
  • Sofia
   Стига, де – в очите на някои от тук-списващите: "младоженец" = "маймуна" / "кукла на конци". Ще слуша и ще изпълнява, 'щото нали, за негово добро го правим всичко това. Wink

# 1 256
  • София
  Стига, де – в очите на някои от тук-списващите: "младоженец" = "маймуна" / "кукла на конци". Ще слуша и ще изпълнява, 'щото нали, за негово добро го правим всичко това. Wink
А само и единствено неговото добро ли е целта на сватбата?

tays, как не те е срам да ходиш сама? Ти мъж нямаш ли? Щом той не иска - и ти разлюбваш приятелката, иначе какво семейство сте? Ти я харесваш, а той - не, това са...как беше изразът... "фундаментални различия"  #Crazy и семейството ви няма да го бъде

# 1 257
  • Далече, далече
Мъжете не се вълнуват много-много от сватби, даже имам чувството, че се ужасяват.  Докато някои момичета, още от деца си мечтаят как ще изглежда бъдещата/евентуалната им сватба.
Никога не съм чувала мъж да разказва с трепет как се представя сватбата си, колко гости ще покани и с какъв костюм ще е облечен.
Някои мъже доста разумно оставят булката и родните й да организират всичко.

# 1 258
  • където ми харесва
Не се майтапя, въображението ми се развинти нещо.
За мен сватбите са нещо хубаво, не разбирам негативното отношение на някои хора.
Явно аз съм прекалено романтична.
Проблема не е в романтичната ти натура.
Мъчение е, когато си гост на собствената си сватба, естествено.
Много ли е сложно да се разбере, че протичането на сватбата, ритуалитв и гостите са решение на булката и младоженеца, а не на родителите им, дори и вторите да са дали пари за сватбата?

# 1 259
  • Далече, далече

Много говори , но не е досадна. Аз си я слушам , без проблем. ММ твърди ,че не може да и следи мисълта и в някакъв момент вижда само мърдащата и уста , без звук Joy.
Ако бях на негово място, щеше да ми е нужно нещо далеч по-силно от валериан.

Общи условия

Активация на акаунт