Младоженецът не желае сватба

• 64 699
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 230
  • където ми харесва
Това звучи повече като китайско мъчение, отколкото като весело събитие в живота на двама млади. Rolling Eyes

# 1 231
  • Sofia
И на мен много неща не са ми супер приятни, но ги приемам, защото вървят в комплект с нещата, които обичам в ММ. Просто е.

Просто навремето е трябвало да избереш някого, с когото споделяте максимално общи възгледи за живота и си приличате като хора, и нямаше да има изречения като горното. Peace Казвам го съвсем добронамерено, защото аз подобни значими различия между мен и половинката не бих толерирала, а бих прекратила връзката в зародиш. Да ме дразни, че си е купил сини гащи, вместо харесаните от мен маслинено зелени – OK; ама да сме на коренно противоположни мнения по семейни, финансови, битови и прочее въпроси, и да се налага да търпя / да се нагаждам / да преглъщам / "много неща да не са ми супер приятни" – не го приемам, категорично.

# 1 232
  • MI
Не става въпрос само за миуто. Аз също бих се почувствала доста зле в такава ситуация, ако ролите са обърнати, и бих си извадила не толкова ласкави изводи за половинката. Бе, в общи линии, справедлива и пунктуална съм – каквото изисквам, това и давам в замяна – според индивидуалните си разбирания. Peace
Т.е. ако ти нямаш семейство (хипотетично, нямам предвид точно теб), значи и мъжът ти няма право да поддържа връзка със своето, защото ти не изпитваш такава нужда? Губи ми се логиката нещо. Разбирами двамата да имате по 10 първи братовчеда и единодушно да решите да не каните никой от тях. Но да кажеш "аз нямам/не си общуваме, значи и ти няма да ги каниш" ми изглежда доста егоистично и неуважително.

Ми аз съм го избрала, Блек Кет, просто няма двама напълно еднакви човека на земята. Нямам предвид характера му, нито дори гащите (харесват ми), а някои роднини или приятели. Но приемам че вървят в комплект и няма драми. Не обичам излишното драматизиране и тръшкане че всичко трябвада е на моята. Уважението го има, компромисите и от негова страна го има, значи и аз мога пък да преглътна някои неща (хайде, хора), които дори не са ми важни  и не са ми в къщата.

# 1 233
Аз, като бъдеща тъща и свекърва, имам само едно притеснение- да не би моите деца да решат един ден, че искат сватби с всички салтанати и да ми се наложи да изтърпя целия цирк, при това на два пъти.

Доколкото разбирам имаш и син, и дъщеря. Ако децата ти тръгнат да се женят, няма ли да се радваш за тях?
Сватбите са хубаво нещо, ще ги търпиш и със салтанати и без. Все пак за повечето хора това се случва веднъж в живота, всичко се изтърпява заради щастието на младите.
Ще се радвам. Но това няма нищо общо с факта, че ще изтърпя тупурдията, ако има такава, все едно, че ми вадят зъб. Аз и вадене на зъб търпя, така че ще изтърпя. Именно "изтърпя" е точната дума. Но аз съм виден темерут.

# 1 234
  • Далече, далече
Това звучи повече като китайско мъчение, отколкото като весело събитие в живота на двама млади. Rolling Eyes

Защо да е мъчение, все пак младоженецът ще яде и пие за чужда сметка. Булката ще е щастлива и на двете си сватби. Малко жени могат да се похвалят, че са се омъжили два пъти за един и същи мъж.

# 1 235

Защо да е мъчение, все пак младоженецът ще яде и пие за чужда сметка. Булката ще е щастлива и на двете си сватби. Малко жени могат да се похвалят, че са се омъжили два пъти за един и същи мъж.
Аз го обмислям за 10тата годишнина, че на първата сватба си харесах една рокля за 4000 долара, ама не можах да си я позволя  Joy

# 1 236
  • Далече, далече
Аз, като бъдеща тъща и свекърва, имам само едно притеснение- да не би моите деца да решат един ден, че искат сватби с всички салтанати и да ми се наложи да изтърпя целия цирк, при това на два пъти.

Доколкото разбирам имаш и син, и дъщеря. Ако децата ти тръгнат да се женят, няма ли да се радваш за тях?
Сватбите са хубаво нещо, ще ги търпиш и със салтанати и без. Все пак за повечето хора това се случва веднъж в живота, всичко се изтърпява заради щастието на младите.
Ще се радвам. Но това няма нищо общо с факта, че ще изтърпя тупурдията, ако има такава, все едно, че ми вадят зъб. Аз и вадене на зъб търпя, така че ще изтърпя. Именно "изтърпя" е точната дума. Но аз съм виден темерут.

Как може някои хора да сравняват сватба с вадене на зъб?
Преживяването покрай сватбите на децата ти може и да не е изтърпяване, а приятно и незабравимо изживяване.

# 1 237
  • Далече, далече

Аз го обмислям за 10тата годишнина, че на първата сватба си харесах една рокля за 4000 долара, ама не можах да си я позволя  Joy

Виждаш ли, животът дава втори шансове да имаме това, което не сме имали в миналото.

А те могат да се оженят два пъти в рамките на една седмица и да празнуват по две годишнини всяка година.

# 1 238
  • София
AbsurT, не е като да не е говорила с родителите на момчето тъщата.
Но ще трябва да поговоря с дъщеря си насаме, даже и с неговите родители ако трябва, въпреки че майка му била съгласна с него. Все пак детето ми се омъжва.

Ми, не е говорила, заявява едни бъдещи намерения, ако трябва........ Peace

# 1 239

Кажи, че се майтапиш, моля те!
Как може някои хора да сравняват сватба с вадене на зъб?
Преживяването покрай сватбите на децата ти може и да не е изтърпяване, а приятно и незабравимо изживяване.

Защо да не може? Не сме еднакви. Не съм длъжна да харесвам това, което харесват останалите.

# 1 240
  • Sofia
Т.е. ако ти нямаш семейство (хипотетично, нямам предвид точно теб), значи и мъжът ти няма право да поддържа връзка със своето, защото ти не изпитваш такава нужда? Губи ми се логиката нещо. Разбирами двамата да имате по 10 първи братовчеда и единодушно да решите да не каните никой от тях. Но да кажеш "аз нямам/не си общуваме, значи и ти няма да ги каниш" ми изглежда доста егоистично и неуважително.
   Ако подходим чисто хипотетично към така описаната от теб ситуация – то аз не смятам, че връзката между двама ду́ши, с толкова несъвместим семеен background, би могла да просъществува дълго и безметежно.

Тук, разбира се, правим уточнението, че този с многочленната фамилия (да го наречем X) изключително държи на семейните си връзки и е възпитан по патриархалния модел, докато другият (Y) е самостоятелен, саможив, не зачита патриархалните ценности, не поддържа твърде близки отношения с роднините си (ако допуснем, че ги има) или, както ти предложи като вариант, може да е сирак, например. Просто двамата, на базата на различния начин, по който им се е стекъл животът, ще имат съвсем различна перспектива върху него.

Единият (X) ще счита всички празници, радости и постижения в живота си, като повод за събиране на рода́та и мултиплициране на тези положителни емоции, в другия (Y) навярно ще се проявява индивидуалистичната природа и желанието му в повечето случаи ще е да отбележи тези специални поводи само с половинката, в обстановката на домашния уют или на аватюристично пътуване за двама.

Да вземем като пример и семейните финанси – този с голямата фамилия (X) може да е свикнал (при нужда или пък може би не само тогава) да стимулира с щедри финансови инжекции определени членове на фамилията си, стига да е по силите му – половинката пък (Y) вероятно вярва във финансовата независимост на всеки човек, независимо от неговите семейни връзки, и да е твърдо против една такава практика на родствено-фамилно парично подпомагане – може да се чувства ощетена, че басейнът на семейния бюджет се точи за оправяне финансовите проблеми на роднините на съпруга / съпругата.

Ох, мога да измисля и още, ама много дълго стана – няма смисъл да пиша повече – мисля, че идеята, която искам да прокарам, стана горе-долу ясна. Simple Smile

Ако трябва да вкарам и капка личен елемент – аз съм доста подозрителна към мъже, които често, на първите срещи с някоя жена, говорят за майките, братовчедите, племенниците (!!!) и други далечни родствени членове. За мен е голяма червена лампа, че този мъж е твърде зависим от мнението на семейството си и не е достатъчно самостоятелен, най-вече – психически и емоционално, и определено бих прекъснала комуникацията. Peace

# 1 241
  • София

Не, за мен по-егоистично е да поканиш 20 твои незнайни роднини и да ги натрапиш на половинката, като вземем предвид, че от негова страна ще има 2-ма / 3-ма максимум. Не разбирам, наистина ли няма да ти стане гадно за човека до теб, при това положение?!
Има чудесна поговорка за такова мислене:
"Куче кокал не яде, но и на друг не дава". Mr. Green

Не бих се омъжила за безпросветен егоист, който утре и хапките ще ми брои- да не изям повече, нищо че вече се е наял.

# 1 242
  • Далече, далече
Не се майтапя, въображението ми се развинти нещо.
За мен сватбите са нещо хубаво, не разбирам негативното отношение на някои хора.
Явно аз съм прекалено романтична.

# 1 243
Не е до романтика, zemfir@, а до характер. Има и темерути като мен, които ни втриса от мисълта да отидем на сборище с много хора. Ако се налага, ще отида, даже ще бъда учтива и ще водя приятен small talk. Това обаче с нищо няма да промени усещането, че ми вадят зъб. Всъщност, бих предпочела ваденето на зъб.

# 1 244
  • София
Ахаа, ще се мазним на миуто, дори да имаме 5 братовчеди, а той - ни един. Нема що...
Това, което наричаш "мазнене" за други е разумен компромис и елементарна съобразителност. А бракът е пълен с такива през цялото време. Щото "миуото" може и да не е склонно да търпи безкрай. Отнася се и за двете страни.
Не виждам защо аз да нося вината за житейския факт, че половинката няма толкова много братовчеди/братя, а аз имам и съм почти еднакво близка с тях. Не говоря за 9-то коляно, а за братчеди, които нерядко са близки почти колкото брат/сестра, особено ако са гледани накуп от общата си баба.
Това не е моят частен случай, аз съм точно наопаки.

Общи условия

Активация на акаунт