Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 33 **

• 88 657
  • 509
  •   1
Отговори
# 255
Ами… май просто няма да се пазим. Така беше и предишния път. Правим 1-2 опита не се получава аз започвам да мисля само за това и да се напрягам и просто се изнервяхме. Аз все бях искам днес утре не. С две думи искам ама не искам. Така просто спряхме да се пазим да следим за овулация и подобни и стана. Може би така ще е и този път. На мен 2г ми звучи супер. Хем няма да е бебе хем ще са приятели завинаги.😁

# 256
  • au bout du monde
Аз бих изчакала. Няма за къде да се бърза.

# 257
Само на 23 сте. И с 6 години разлика да са, пак ще сте приключила с темата "бебета" преди 30. На ваше място бих изчакала и взела глътка въздух.

Здравейте мами! Имам син на 9м и живот и здраве ще направи 10 на 27 януари. Много искам малка разлика, но и много се чудя. Миналия път забременях случайно, не сме казвали нещо от типа ,,Айде да имаме бебе”. Сега съм много объркана. Хем искам синът ми да не остане пренебрегнат да видя как расте бавно и хубаво, хем си мисля, че колкото по-малка разлика толкова по-близки бебета. Чета, че повечето от вас са се озовали тук случайно с породени, а не умишлено. Млада даже малка съм на 23 няма за къде да бързам и ми се ще да чуя чуждо мнение ако не е случайно струва ли си или по-добре 2-3г разлика?

# 258
  • София
Моите двамата са с 2г 2м разлика и като знам колко виновна се чувствах и колко много моменти изпуснах с големия не бих бързала за породени с такава малка разлика. При нас най-труден беше бебешкия пубертет на баткото, който започна тъкмо когато бебето се роди. От сегашната ми камбанария бих търсила разлика от около 3 години. Иначе в момента двамата са голяма партия и много се търсят и се обичат, просто първата година ни беше ужасно трудна.

# 259
  • София
Нашите, вече тийнейджъри, са с 2г5м разлика. Исках с малка разлика и мисля, че е супер така. Хем не са съвсем породени (с 1г разлика), хем е малка разликата. Да, в началото е трудно, особено без помощ и таткото, ако работи до късно - много трудно. Но не съжалявам (даже по едно време си казвах трябваше и по-малка разлика), от малки са все заедно, чак след 7ми клас вече всеки си е в неговата гимназия.
Като родих 3тия са ме питали дали е трудно, ами с 2 породени момчета сама ми беше много по-трудно, но прекарвахме много време навън в игри, докато спят аз готвех. Когато си на 20+ много по-лесно се справяш с търчане и недоспиване, отколкото на 30+ или около 40г.

# 260
  • София
Ние планираме и трето и също са ми споделяли, че вече би трябвало да е по-лесно. Ще видим де, има време.

# 261
Когато си на 20+ много по-лесно се справяш с търчане и недоспиване, отколкото на 30+ или около 40г.
Напълно подкрепям вашето мнение сега съм на 35 г беше ми доста изморително особено първата година след като се роди втората ми дъщеря. Ако са бяха родили 10 г по рано сякаш тогава имах повече сили.

# 262
Като ви слушам разбирам, че наистина е трудно, но ако е лесно не е интересно😃
Може би ще направя така, че ако дойде бебе дойде, ако не не му е времето. Малко ще го оставя на сътбата. Реално аз не исках да са баш породени. Познавам брат и сестра единия роден на 24юни другия на 25. Не са близнаци, по-големия р на 25 юни, а сестра му се е родила следващата година предишния ден. Миже би ще си искам разлика около 2г😊

# 263
Моето мнение е, че нищо не се случва по зададен шаблон. Т.е. това, че децата ще са с малка разлика, не означава задължително, че ще са си близки завинаги. Както и голямата разлика не е гаранция, че ще са си чужди. Имам и двата варианта, засега породените са малки и е добре, играят си, ама и много с бият. Батко им като вземе да ги мачка и момиченцето ми като вземе да се гушка в него, се разтапям. Но ми е ясно, че едно е в представите ми, друго ще се случи в действителност. Осъзнавам колко ще ми е трудно като пораснат. През две години ще имам първокласник ( три пъти), през две години бал и т.н. Но....щом сме взели решение да имаме деца с малка разлика, ще си ги гледаме, не мрънкам, просто споделям. Сега ми е трудно с големия- почти на 15 г и яко го тресе пубертета, а като си помисля, че малките наедно ще ги тресне и направо .....ми иде да си сипя едно питие 😁. Казвала съм много пъти - и малката и голямата разлика си имат своите плюсове и минуси. Но ако го искате много, действайте. За секунда не съжалявам, че съм с три породени. Ако не беше възрастта ми, досега да съм родила още едно!

# 264
  • София
Моите бременности също са планирани - разлика между дете 1 и 2 - 1г7м (планирахме разлика малко под 2г, тогава не вярвах, че ще стане веднага), а между дете 2 и 3 е точно 4 години. Ами да, много беше трудно като се роди второто, но пък сега двамата големи са неразделни. Играят заедно и се учат един от друг. И за мен беше по-трудно с 2 породени, отколкото с 3, от които двамата вече по-големи, въпреки че третото излезе най-големия дивак.
Дали каката е страдала от липса на внимание като се роди второто - не, вниманието беше за нея основно, тя беше мрънкащото, прилепено, вечно търсещо внимание дете и искаше някой да се занимава с нея постоянно. Но имах късмет второто да се окаже кротко, със стабилен сън (не като нея да се буди от най-малкото нещо) и обичаше да си играе сам още от бебе. Иначе щеше да се наложи да се постарая повече в организацията на внимание и за двамата и от съвсем малък да приобщавам него към игрите с нея (нямам помощници). Това, което много спасява бяха дългите ни разходки навън, независимо от сезона.
Изобщо не съжалявам за разликата на първите 2 деца. Личи си обаче, че третото е с повече разлика от тях (той сега е на почти 2г4м) , много ги търси, но не може да играе така с тях, както те играят един с друг. От друга страна 3г разлика или 2,5г вероятно не биха били толкова трудни в началото за майката, но и няма толкова да отдалечат децата едно от друго. Зависи също и от самите деца и характера им Simple Smile

# 265
Аз нямам нищо против голямата разлика. Имам двама братя и разликата с единия е 11г с другия 17 и съм много близка с жените им и с тях също, но не толкова. Знам, че нишо не става по план, но ако може да са две по две заедно и с голяма разлика между 2 и 3 ще е перфектно. Хем ще си имат големи батко и кака/батко хем ще си имат другар. Като малка много страдах, че не искат да си играят с мен, а те пак доста играха с мен. Ще ми се при моите деца да няма такова нещо.

# 266
Здравейте, юни месец чакаме второ бебе и с баткото ще имат 1,3месеца разлика. Искам да попитам мамите с подобна разлика, как реагира по-голямото дете на бебето, много се притеснявам дали няма да има ревност и агресия.

# 267
Здравейте, юни месец чакаме второ бебе и с баткото ще имат 1,3месеца разлика. Искам да попитам мамите с подобна разлика, как реагира по-голямото дете на бебето, много се притеснявам дали няма да има ревност и агресия.

При нас разликата ще бъде 1год. и 4 месеца, очакваме бебока юли. За ревност си мисля, че надали ще има, все пак ще са си още едни големи бебета и не знам дали ще осъзнават какво става… Thinking

# 268
При моите момичета разликата е 1г и 3м. Ревност от страна на  каката нямаше. Само в първите дни след връщането от болницата ми беше малко сърдита, че така рязко съм я оставила за 3 дни и трябваше да се примирява с присъствието но баба си, която дойде да помага на таткото в последния момент. Тя пристигна вечерта, болките почнаха същата нощ и през нощта постъпих в родилното, та детето осъмна сутринта с баба вместо с мама. През годините малката се съревновава във всичко с кака си. За кака има нещо, непременно и за нея трябва да има. Каката тръгна на градина, "И аз искам!". На кака купуваме материали за 1 клас, "Не е честно! И аз искам!". Кака ходи на училище.  "Не искам на градина! Искам на училище!". Та така, гони кака си, макар, че можеше да е с набора си, пуснах я с по-големите.(Набори 2013 и 2015 са).

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 11:53 от Emel Manolova

# 269
  • au bout du monde
Моите момчета са с 1г3м, но са малки още и е рано да се каже. Малкия днес става на 4м. Иначе големия добре го приема. Търси го иска да го гушка. Малкият му се радва и само го следи.

Общи условия

Активация на акаунт