Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 33 **

• 91 035
  • 526
  •   1
Отговори
# 300
Когато родихте вторите си деца случили се да ,,забравите” за по-големите?
Разлика 1г и 9 м.
Не как да я забравя гледах ги заедно 9 м после покрай пандемията пак заедно ги гледах.
След като навърши малкото 2 г сякаш всичко стана много по лесно.

# 301
  • София
Аз потвърждавам, че стига да са здрави децата нищо не ми тежи. В смисъл пак е трудно и си във непрестанния водовъртеж и бързане по задачи, но като има някой болен е много натоварващо освен всичко друго да следиш и лекарства, инхалации...
А голямото винаги може да си вземе неговото време, по-скоро малкия съм пренебрегвала повече заради баткото.

# 302
Аз признавам, че на мен ми е много трудно с три ппрпдени деца. Голямат ми дъщеря иска цялото внимание на света, често пренебрегвам бебетата заради нея. Съзнавам, че ревнува и че е период, но нямам търпение да отмине...

# 303
Сестра ми ми каза същото. ,,Ако и двамата мрънкат  и тя иска внимание, може дори той да се разплаче, а аз несъзнателно да го пренебрегна…” какво да се прави малко ще е трудно, малко ще се ревнува, но като по пораснат ще се гледат един друг😍

# 304
И аз потвърждавам, че "забравяш" този, който не иска внимание. При мен е малкото - тя си играе сама в кошарата , а е на 8 месеца. Виж брат й... е огън. Лошото е , че като единият се разболее, разболява другия и тогава вече се полудява. Сега сме така, че и мен заразиха. Аз съм с 38,5, те искат само мама като им е лошо.... ами живея ден за ден. Ето оплаках се хаха

# 305
  • София
Lorsy, съчувствам ти най-искрено! Дано скоро всички се почувствате по-добре!

# 306
Здравейте, следя ви от известно време, но се включвам за първи път. Родих втория си син преди 3 дни, разликата им с баткото е 1 год 3 мес. Кърмя ги тандемно. Баткото е голяма душичка, много е мил с бебето, когато изобщо му обръща внимание де.
Мен обаче ме тресат яко хормони май, защото веднага почнах да чувствам вина, че баткото ще се чувства пренебрегнат, а правя всичко еъзможно да го гушкам без повод, да се заигравам с него... но пък в тези моменти се чувствам виновна, че не гушкам бебето, защото баткото като беше новородено и по цял ден се гушкахме и искам все едно всичките ми деца да почуват това, което първото е получило като внимание и грижи... Предполагам, че ще ми мине в някакъв момент, реално засега сме супер, но аз въпреки това се депресирам 😃

# 307
Темата е прекрасна, всички мами тук сте герои за мен (съвсем откровено го казвам).   Моите ще бъдат с 1 год. и 4 месеца разлика (живот и здраве) и не знам как ще се справям. Имам чувството, че тъкмо ми стана по-леко, детето неусетно порастна (вече е на годинка), ние се адаптирахме вече, има си режим и като цяло е дете, което никога не ни е създавало проблеми и съвсем скоро се започва всичко отново Cold Sweat страх ме е, признавам си…
Вече ми тежи и корема, а каката е в процес на прохождане и си е трудничко.
Страхувам се и аз дали ще мога да обръщам достатъчно внимание и на двете деца, дали ще успея да кърмя на поискване и в същото време да ми остава време за другите неща… Expressionless
Дано не стигна до пълно изтощение…

# 308
Вивка, така е. В “твоя влак” съм. Тъъъкмо стана по-лесно с първото, и сега: хоп, второ. Но като минели първите му 2г, ставало наистина по-лесно… Не ми се мисли отсега. Доста време има дотогава!
Аз отгоре на всичко съм в чуденка каква количка се използва за деца с разлика 1,5г?!? Някакви съвети?
ММ твърди, че първото ще е достатъчно гилямо да ходи до нас дотогава, но за момента не е. Нестабилен е и още се клати като патенце, плюс е бавен и не може да върви дълго. А площадките не са ни наблизо (20мин с количката покрай натоварени булеварди). Плюс: как хем ще бутам бебе, хем ще търча след баткото, който е неуправляем?!?
Аз смятам, че ще ни трябва количка за породени - седяща и с кот за новородено едновременно. Да ги добутам до парка и там баткото да играе на свобода. Но за отиване/връщане не се виждам иначе.
Вие какво сте ползвали?

# 309
Вивка, така е. В “твоя влак” съм. Тъъъкмо стана по-лесно с първото, и сега: хоп, второ. Но като минели първите му 2г, ставало наистина по-лесно… Не ми се мисли отсега. Доста време има дотогава!
Аз отгоре на всичко съм в чуденка каква количка се използва за деца с разлика 1,5г?!? Някакви съвети?
ММ твърди, че първото ще е достатъчно гилямо да ходи до нас дотогава, но за момента не е. Нестабилен е и още се клати като патенце, плюс е бавен и не може да върви дълго. А площадките не са ни наблизо (20мин с количката покрай натоварени булеварди). Плюс: как хем ще бутам бебе, хем ще търча след баткото, който е неуправляем?!?
Аз смятам, че ще ни трябва количка за породени - седяща и с кот за новородено едновременно. Да ги добутам до парка и там баткото да играе на свобода. Но за отиване/връщане не се виждам иначе.
Вие какво сте ползвали?

Точно това се чудя и аз тези дни, каква количка да вземем. Аз мисля че ще ни трябва за породени, въпреки че и нашия татко твърди че няма смисъл, а и много трудно щяло да бъде с нея, ама нали няма той да излиза с децата…
Аз обикалям доста с количката и ще ми е нужна. Първо си мислех да излизам с лятната за каката, а бебето в ерго раницата, обаче това означава че няма да имам и минута спокойствие и свобода, а и с времето най-вероятно ще свикне да заспива само така (носейки го), което не ме устройва…
Каката до 7-8 месец изобщо не можеше да спи в количката и това много ми тежеше, защото тя спи много и трябваше предимно да си стоя вкъщи като и се спи… сега искам бебето да свикне с количката, за да може да ми е по-лесно, иначе много обичам ерго раницата, беше ми адски удобно, ама вече с корема няма как да я ползвам.
Споделете вие какви колички сте ползвали и ползвате? Най-вероятно ще вземем втора ръка, защото си имаме една която е 3в1 и една лятна, имам и слинг както и ерго раница.

# 310
  • au bout du monde
Ние сме с пасо добре на Чиполоно. Доволна съм, много е лека и маневрена.
И нашият татко мислеше, че няма да ни трябва, ама нали не е той цял ден с децата.
Няма как да излезна без количка. Големият хуква нанякъде си или се мята на земята и не мърда.
Вече е на 1г8м и все по-рядко иска в количка, но като съм сама няма избор. Ако иска да излезе сяда в количката.

# 311
Да, и за нашият татко няма нужда, ама хайде той да излеза сам, след раждане, с бебе и търчащо насам-натам малко дете едновременно. Без двойна количка не се виждам. Баткото може да се дърпа, може и в един момент да няма вече нужда, но аз ще имам нужда, за да ги разхождам.

# 312
Ние се очертаваме с малко по-голяма разлика 1.8м и не съм планирала количка за породени. Мисля си, че ще се справим. Малкия сега го научих да кара баланс колело и хвърчи в парка. Ще го уча и на тротинетка и си представях, че тя би ни свършила добра работа, вървим си и мига и да го бутам, може и да си кара. Четох, че има седалка за по-големите и се слага на коша за новородено. Голямото дете сяда и си го буташ. Сега вече ако и двете ще спят навън трябва раница. Аз с баткото лятото (3м) беше излизах в 9, прибирах се вечер. Сега с малкия няма да е така освен ако не е с някаква количка за породени?

# 313
Седалките за колички (борд май се води) май не стават с кош за новородено. С ‘летните’ кошове стават, но на мен точно за първите 6м ми трябва.

# 314
Това с ходенето на голямото го забравете. Абсурд е да се стигне от точка А до Б с малко дете. Моят големият е на 2 г и още не става,той търчи навсякъде, тръшка се....
Вие какво сте ползвали?

Общи условия

Активация на акаунт