Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 33 **

• 90 616
  • 526
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, има ли случаи на забременяване 3,4 месеца след раждане и всичко да е минало добре. Моля споделете опит, опасно ли е много.

# 511
  • Бургас
Много зависи.Аз забременях с второто си дете 7 месеца след като родих първото.Тази бременност ми беше по-спокойна, по-лесна и по-бърза от първата.Повече се следих обаче аз съм и с таласемия и се наложи да ходя на вливки желязо  но ми се отразиха доста добре и ме вдигнаха и за раждането.

# 512
А, как беше ситуацията с вдигането на бебето? Нали препоръчват да се избягва тежко?
Някой помагаше ли или...

# 513
  • Бургас
Втората ми бременност беше по-лека определено.Само главата ме болеше доста в началото. Носех си го почти до последно не съм спирала да съм активна но и нямах противопоказания за това.Вечерно време помагаше и таткото за къпането основно.За съжаление не ми помага никого едните му баба и дядо са в Англия моите родители работят все още и не могат да отсъстват дълго от работа и абсолютно сама бях по цял ден с баткото.Докато не се прибере мм от работа.Но пак казвам втората ми беше абсолютно безпроблемна почти не съм усетила, че съм бременна.Единствено феритина започна да ми пада много към края на 5-тия месец и се налагаше да ходя на вливки желязо.

# 514
Благодаря, вече съм по спокойна.
Сега, как сте у дома, как протича един обикновен ден или малчуганите са на геадина?

# 515
  • Бургас
Забавно 😁
Аз ставам в 7 правя закуска за баткото и имам 1 час за себе си и кафе.В 8 става баткото оставям му закуската на неговата маса.Той си яде почти сам.Носи си играчки на масата играе си и си хапва аз през това време кърмя бебето.Тъй като се стъмва рано излизаме вече към 10:30 но за да излезем тогава започваме да се приготвяме поне час преди това.Към 10:30 излизаме и сме на вън до 12:30.Започваме да се прибираме бавно.Близо до вкъщи има 3 общински парка за малки деца които са поддържани, чисти и приятни.Прибираме се баткото хапва храна малкия човек отново и слагам баткото да спи.Бебето на активната гимнастика а аз готвя, чистя и пера.Баткото става към 15 бебето още спи повечето пъти в хола в гнездото.Нося малка закуско на баткото и играем в неговата стая.Понякога имам някакви дребни неща да свърша през деня и излизам с тях следобед да си ги свърша.Да пазаруваме, да си взема пратка или домашни задължения някакви.И така до 19:30 когато се прибира тате тогава вечеряме с баткото и после аз оставам с бебето а тате къпе баткото .След това аз приспивам баткото ако се налага понякога не ни иска или си заспива сам.ММ къпе бебето аз го храня и приспивам към 21 обикновено е легнало.След това е време само за нас двамата 😁 не всеки ден ми е еднакъв.2 или 3 пъти понякога в седмицата мъжът ми е хоум офис и тогава е малък хаос на пък аз се възползвам. И ходя на пилатес или фитнес на маникюр,фризьор или козметик.Общо взето той много ми помага да не ме смачка рутината и да не правя всичко сама.

# 516
Благодаря много за изчерпателния и подробен отговор, пренесох се мислено при вас и ми е вече спокойно.
Много усмивки пожелавам и хубави празници. 🌲❄️

# 517
  • Бургас
Нищо страшно няма.Заредете се с много търпение и ако имате възможност за помощ възползвайте се няма нищо по-хубаво от това.
Весели и спокойни празници 🎄🤶🏻

# 518
Аз имам въпрос относно границите. Знаем че породени се гледат като близнаци, съответно малкото бърза да гони, голямото малко изостава. И след една възраст вече са на един аршин, но дотогава?
Моите са на 3г и1.6г . Гледането на екрани у нас е тотално табу и мислех да продължавам така поне докато малкото стане на 2-3 години. Обаче пък голямото гледа детски в градината и започва да подпитва дали няма да му пусна и вкъщи. На този етап не позволявам, не му обяванявам, че не искам да се зомбира малкото, а просто казвам, че не може. Но ме загриза съвестта дали не го ограничавам прекалено.
Вие как сте действали, има ли неща, които позволявате само на едното дете?

# 519
  • Бургас
Аз съм с батко на 1 и 8 месеца и бебе на 4 и да ти кажа имам същите мисли защото едното дори и само година разлика пак с доста неща е по-напред.Но не мисля да позволявам на едното пък на другото не за да не ги деля.Може да им обясниш, че детското е само в градината вкъщи няма както винаги е било защото ти така или иначе не му пускаш у дома.

# 520
Нашите също нямат екранно време - момчета на 3.3 г. и 1.3 г. Миналата година, когато малкото беше новородено и трябваше да го приспивам по 5 пъти на ден, давах на големия ми син да гледа телевизия малко, в един момент даже гледаше клипчета на телефона. Тогава разбрах, че телефона страшно зле му се отразява. Само 20-30 мин гледане го правеха след това изморен, раздразнителен и цял ден питаше кога ще гледа. Даже беже започнал да мрънка за определени клипчета. Спряхме от раз и се оправиха нещата - в някои ситуации, много рядко, пускам на големия едно предаване за багери и гледа 20-тина минути с интерес, но след това не се сеща сам да си търси.
Мисля да отлагам екраните, колкото се може по-дълго, а вече като са по-големи, ще им пускаме за някакво определено време.

# 521
Здравейте, записвам се, за да следя,  имам момченце на 1 г и 10 м и след два месеца, живот и здраве, ще се роди и второто. Планирани са и двете, но това еднообразно ежедневие понякога ми действа супер демотивиращо, имам чувството, че всички майки около мен имат сякаш 48-часови дни, а аз едвам се вмествам в някакви си там 24 часа. Някои и докторантури завършват… Знам, че не трябва да се сравнявам, но понякога го правя. Вие как се справяте с това? Нямаме никаква помощ, така че не знам и аз какво точно очаквам от себе си.
За екранното време - синът ми много обича да гледа концерти по телевизията. Класически, на AC/DC, народна музика… Не му пускаме често, но музиката наистина го влече и си мисля, че не е толкова зле, обича да гледа как музикантите свирят и ги имитира. А бях от майките, които се заричаха да не допускат никакво екранно време…

# 522
Присъединявам се и аз към темата. След 2 месеца очакваме второто ни дете. Имаме момче на година и осем месеца. Второто също ще е момче. Аз също на моменти се питам как ще се справим, ще смогна ли с двамата, ще им обръщам ли достатъчно внимание. Ние също нямаме помощ, така че всякакви трикове за организиране на времето ще ни е добре дошло 🤣🤣 Знам, че няма да е лесно, но пък и двете деца са планирани да бъдат точно с малка разлика с надеждата да си бъдат опора и другари в детсвото.

# 523
  • Бургас
На нас също никои не ни помага.Понякога ми тежи и си мисля как другите излизат пътуват а моето ежедневие е все едно и също.Но към края на деня когато си легна при тях и си давам сметка какво богатство имам и съм благодарна и ми олеква.
В началото ми беше най-трудно и хаотично да намирам време за всичко.Но сложих децата като приоритет и другите неща някак си не ми тежат.Важното е с човека до теб да намирате баланс за това.Моят мъж много ми помага когато има време мие банята,пуска съдомялна сушилня аз му разделям дрехите той само ги пуска.Много помага страшно сплотен екип станахме 😁 даже можа да кажа, че с появата на децата го обичам още повече и взаимоотношенията ни станаха по-силни.

# 524
+1 за подкрепата от мъжа, и ние станахме много по-силни и се обичаме по един по-дълбок и осъзнат начин.
Иначе откъм хакове - бебеносене, всички майки на породени това ми казват. Първото го носих, но само три месеца, много е любопитен и си ме отсвири. 🤣 Надявам се и сега бебчето да иска, пък било то и за няколко месеца само.

Общи условия

Активация на акаунт