На пазар в Лозенград и Одрин - 11

• 177 560
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Фабриката им незнам де се намира.
След Памуккале, минахме през Денизли и малко преди града в дясно имаше аутлет на тези
спортни марки за които писах по-горе. Преди две години пак минавайки през Денизли на път
за Кападокия, пак в дясно намерихме случайно аутлет за хавлии. Страхотни неща, чудесно
качество. Но тази година не го открихме този аутлет. Може да сме го подминали. Също имали
заводи за тези чудесни хавлии.
Съжалявам, но наистина не мога да дам добро обяснение къде точно се намира този аутлет.
Ако знаех, че някой ще пътува натам и ще се интересува щях се опитам да запомня по запом-
нящи се неща около магазина.  Или адрес да запиша, аз го знам като място, което мога да по-
соча ако отново съм хукнала натам.
Аутлетите са по пътя и дано попаднете на точния. Успех.
Благодаря .Ще гледаме като минаваме

# 556
  • На юг от тук
    Здравейте!
Има ли аналог в Турция на  гръцкото сирене Халуми,и ако да-под какво име да го търся?
`

В Мигрос имаше-на етикета пишеше Halom или нещо подобно.На вид приличаше,но не съм купувала/за пръв път го виждам в турски магазин/.Във витрината при сирената,над марката Murat bey/моята любима марка турско сирене/

# 557
Момичета, СПЕШНА ПОМОЩ !

Проверяват ли документите на колата, т.е. искат ли задължително зелената карта, освен застраховката? Гледат ли примерно нещо по нея, или вкарват ли данните нещо в компютър....?

Ох, ще се побъркам..... всичко съм, приготвила за утре, а мъжо го бях помолила само да види зелената карта къде е .
"Да, бе, споко.... в жабката на колата стои"
Стои,ама тази на която пише месец април, понеже е дадена в първата вноска. Оказа се , че тъпата брокерка не е издавала следващите и ние се оказахме без активен сертификат "Зелена карта". Дори не можем нова такава да пуснем, само и само да можем да тръгнем утре. Свързахме се с брокерката, понеже няма клон на най-смотаната ЗК, онази хън-мън..... ми сега не ставало Sad

С две думи, дали да рискуваме да тръгнем утре с валидна застраховка, но с зелена карта с друг месец или............да го отложим Sad

# 558
  • Русе
Момичета, СПЕШНА ПОМОЩ !

Проверяват ли документите на колата, т.е. искат ли задължително зелената карта, освен застраховката? Гледат ли примерно нещо по нея, или вкарват ли данните нещо в компютър....?
.....
На нас ни искаха всичко, дори отрязъка на винетката. Седмица преди това махнах от колата старата полица на каското и се оказа, че отрязъка от винетката е бил там. Разбрахме го на границата. Митничаря ни пусна, само, защото ММ му бил адаш Joy Не знам какво правят с документите, като не съм слизала от колата...

# 559
Момичета, СПЕШНА ПОМОЩ !

Ох, ще се побъркам..... всичко съм, приготвила за утре, а мъжо го бях помолила само да види зелената карта къде е .
"Да, бе, споко.... в жабката на колата стои"
Стои,ама тази на която пише месец април, понеже е дадена в първата вноска. Оказа се , че тъпата брокерка не е издавала следващите и ние се оказахме без активен сертификат "Зелена карта". Дори не можем нова такава да пуснем, само и само да можем да тръгнем утре. Свързахме се с брокерката, понеже няма клон на най-смотаната ЗК, онази хън-мън..... ми сега не ставало Sad

С две думи, дали да рискуваме да тръгнем утре с валидна застраховка, но с зелена карта с друг месец или............да го отложим Sad
Няма как да стане без зелена карта.Застраховката не ви върши работа .Гледат много стриктно и не мисля че ще мине номера.

# 560
    Здравейте!
Има ли аналог в Турция на  гръцкото сирене Халуми,и ако да-под какво име да го търся?
`

В Мигрос имаше-на етикета пишеше Halom или нещо подобно.На вид приличаше,но не съм купувала/за пръв път го виждам в турски магазин/.Във витрината при сирената,над марката Murat bey/моята любима марка турско сирене/
   bouquet bouquet bouquet

# 561
  • до най-прекрасния мъж
Без зелена карта няма да ви пуснат. Наистина искат всичко на границата. Отрязък от винетка не са ни искали, тя важи за БГ и нямат право да ви я искат на излизане.
А по повод гледането - при първото ни излизане обърках малките талони на двете ни коли. От една и съща марка са, но различни по големина и цвят, както и по регистрационен номер. Пътувахме с по-голямата и ММ ми каза да извадя документите от чантата му. Извадила съм на другата ни кола и така си излязохме от БГ - с талона на грешната и със зелената карта на правилната, никой не забеляза. ММ се усети след българската и преди турската граница какви съм ги свършила и после през цялото време трепери, че ще имаме проблеми на прибиране. Никой нищо не каза, вероятно нашите не записват с каква кола излизаш.

# 562
  • Varna
На нас вчера нашите и винетката ни поискаха.

# 563
  • ВАРНА
Най-малкия проблем е проверката на границата за зелена карта. 
   Ако я нямате и се блъснете в Турция - Сърбия и където ще да е - осъзнавате ли какво ще стане с вас?

# 564
  • Варна
Нещо ми се върти в главата, но не съм много сигурен, като че ли съм чувал, че ако нямаш зелена карта на турската граница може да си издадеш такава. Говоря за Малко Търново понеже там има пощенски офис - PTT. Не знам на каква цена ,дали е така и дали си струва при положения, че повечето застрахователи я издават безплатно към гражданската отговорност.Но със сигурност както казва Blue.Angel без зелена карта няма да ви пуснат.

# 565
  • Пловдив
Моя колежка преди две години като ходила с мъжа си нямали зелена карта. Турците им издали там на границата и струвала доста пари.
Аз не знам защо го коментираме, като вече при сключване на гражданска зелена карта се дава задължително и си стои при полицата-

# 566

Аз не знам защо го коментираме, като вече при сключване на гражданска зелена карта се дава задължително и си стои при полицата-

Коментирам го защото брокерката не е дала такава при последващата вноска на гражданската. / описала съм го вече /
Заради това, че мъжлето ми не отиде в нормален клон, а пак при една патка - брокерка / понеже последните 5 години при нея сключва  Triumph/ и застраховка към Allianz, с които никой не работи............. та снощи се спретнахме семейно скандалче. Ясно, че с тази се прекратяват отношенията ни, и последна вноска на 27-ми сега няма да платим, ще сключим в нормална компания, на която служителите дават "зелената карта".
Ама и моят взел плика, мислейки че вътре е всичко..... и в 18:00ч снощи се сетил да погледне Rage
Сега щях да си пия турското кафе............ нищо, да се молим и другата събота да е хубаво времето Simple Smile

# 567
Зелената карта е безплатна ако застраховката на колата е платена еднократно/поне до миналата година беше така но може би и зависи от застрахователната агенция /

# 568
Зелената карта е безплатна ако застраховката на колата е платена еднократно/поне до миналата година беше така но може би и зависи от застрахователната агенция /

Така си е...... само, че брокерката е забравила да я направи и даде. Мъжът ми е, доверявайки си взел документите в един плик, не поглеждайки че зелената хартийка не е вътре......

Здраве да е Simple Smile
Не се ядосвам вече, мина ми...... до другата събота Rolling EyesInnocent

# 569
  • Пловдив
Зелената карта е безплатна и при разсрочено плащане. До миналата година трябваше да се поиска при нужда, а от тази година ти я дават и без поискване.

Общи условия

Активация на акаунт