Магията на изтока - тема 50

• 38 551
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Преди време гледах пообно клипче в корейски супермаркет. Картинката с цените сравнени с нашите беше горе-долу същата. Но то положението е подобно и с доста други страни. Единствено плодовете и зеленчуците са евтини при нас, както и алкохол и цигари.  Може би само скандинавците са по-скъпи, но пък като отчетем размера на заплатите съотношението никога не е в наша полза.

Едни излизат, други влизат в казармата, но не оставаме без любимци, които да ни радват от екрана. Мики също излиза до края на месеца. И Джун ще влиза скоро, както и Суки до края на годината.
Между другото, нали с теб гледаме Училище 2017, прочетох, че и двамата главни вече са отслужили дълга си към родината.

# 421
  • MJF
Явно по технически причини не виждам в горния пост яп. магазини. Стандарта на живот, заплати, разходи дълбока тема- най- вече източници и реалност. Но тез японци ме  Thinking всяка година като почне фиг-пърз. сезон- пътуват навсякъде по турнири на тумби стига някоя от "звездите" им да участва. Хора в различна зряла възраст а като са явно във ваканция и тийнове. Мащаба ме  Thinking от къде пари за толкоз разходи. Вариянти за отстъпки, разни корпорации дето съфинансират "звездите" и пр. ресурси ясно но все пак мащаба надминава тези ми възможни варианти. Остава си загадка за мен и до сега. Аналог нямат  Thinking, останалите фенове-зрители на живо-от "богатите държави" все си правят сметката и отбират определен брой стартове. Мда, такива ми ти  Thinking ми пораждат тез японци все.

Akira to Akira 6  и MPD: Animal Unit 6 ги минах. Отивам за чесън , че следва Hello, Detective HedgehogWhistling

# 422
  • София

Тайне, защо я наричаш така? Да не крещи много в сериалите си?
Хич не я харесвам. Безлична ми е, а съм започвала два сериала да гледам с нея и съм се отказвала.
Е, то не са крясъци, то не са викове, писъци, прибежки, залягания, изчервявания, криеници, пиеници,реване, лигавене и пак истерии.Надявам се, че като майка, ще наблегне на тежки и сериозни роли.Не,че ми липсва или ми е мерак да я гледам, но те много бързат да се върнат пред камера, да не ги забрави някой случайно.

Аз пък, не знам защо съм решила ,че от Deserving of the Name са излезли повече серии и заседнах да гледам, като няма друго интересно и останах неприятно изненадана,като не намерих трета серия.А той сега излизал  Embarassed,  ама като не чета.

# 423
  • София
http://www.yesasia.ru/article/457874

Жалко, хубава двойка бяха.

# 424
Между другото, нали с теб гледаме Училище 2017, прочетох, че и двамата главни вече са отслужили дълга си към родината.

Така ли? Браво на тях. Говориш за Ким Чонг Хьон и за Чанг Донг Юн, нали?

Аз съм намислила точно тази вечер да започна Solomon's Perjury. Съжалявам, че зимата, когато го излъчваха, така и не го погледнах. Точно там Чанг Донг Юн е добил популярност, както и Со Джи Хун, който ми направи огромно впечатление в един спешъл, който наскоро изгледах с него - Legendary Shuttle.
Точно Со Джи Хун сега също играе в School 2017, но е с малка роля, той е момчето, онова високото, което май харесва приятелката на Седжонг, девойката с късата коса, забавната шушомига.
Со Джи Хун ми хареса много - мисля, че тепърва ще се говори за него. Той е от новото подрастващо и талантливо поколение, което идва отдолу.
Та, започвам след малко Solomon's Perjury точно заради Чанг Донг Юн и Со Джи Хун. Жалко, че Джи Хун няма по-голяма роля в Училището...

Ти гледа ли зимата Solomon's Perjury?

Со Джи Хун в Solomon's Perjury

Тайне, дам, Ким Нам Гил е само в събота и неделя. И аз чакам новите епизоди. Сериалчето е супер, а Ким Нам Гил прекрасен.

# 425
......Говориш за Ким Чонг Хьон и за Чанг Донг Юн, нали?....
Да, за тях двамата.
Не съм гледала Solomon's Perjury, но пък съм гледала и двете драми, в които участва Ким Чонг Хьон.

# 426
Цитат
tvN confirms, Choi Siwon & Kang So Ra cast in upcoming drama 'Revolutionary Love (Byun Hyuk's Love)' airing in October

Ето това е прекрасна новина! Знаех си. Само са чакали да излезе официално от казарма вчера, за да потвърдят днес новината.
Нямам търпение. Ще започне веднага след финала на Live Up To Your Name с Ким Нам Гил.
Супер - след КНГ веднага щастие с Батко и Сора.

Изгледах 5-ти епизод на Strongest Deliveryman току-що с превода на английски.
Много глуповата беше тази серия. За прекалени наивници ни взимат, нас, като зрители. Корейски сценаристи...

Започнах и Solomon's Perjury. Два епизода - доволна съм. Историята не е лесна за гледане, работя с тийнейджъри и разбирам отлично проблемите, които имат.
Ученическата тематика никога няма да ми омръзне при азиатците, а и ми помага дори в работата ми.
Слава богу, че правят много ученически сериали и се занимават с истинските проблеми на учениците, като не ни спестяват абсолютно нищо.
Съжалявам само, че азиатските класици в ученическите сериали - японците, изведнъж спряха да снимат на ученическа тематика, а бълваха дорама след дорама.
School 2017 не ми се иска да свършва след три седмици. Много ще ми липсват всички.

Солетки?

# 427
  • MJF
Съвсем случайно по БНТ 2 нацелих ранния следобед Departures. Беше със субтитри и се загледах. Хванах го явно в първата трета и си го догледах. Гледала съм го отдавна.

# 428
Да, единствената телевизия в България, която може да излъчи нещо стойностно от азиатците е точно БНТ.
Филмът е прекрасен, сега ме подсети за него, а го гледах преди години... Кога минаха?!?!

Live Up To Your Name - два отлични първи епизода, а сега прегледах 3-ти raw.

Изплаших се.

Скрит текст:
Летенето във времето явно ще е напред и назад. Върнаха се сега и двамата с лекарката в Чосон, че взе, че и тигър ги нападна.... Ох... Пълна корейска каша и ако забият в големи простотии, дори и заради Ким Нам Гил няма да гледам.

Поздрав.
Много го обичам това момче. Да вземе да зареже и той групата си, също като Те Хьон, за да се занимава с това, което наистина му е на душа и сърце - рок музиката. Става друг, като грабне китарата си... Все едно не е част от кпоп-група.

# 429
  • MJF
Мда, бая ме изненада родната тв. Но пък мърморех за времето на излъчване. Но то пък е август и предполагам че някога са го давали и в по -гледаемо време. Както и да е. Пак добре че нещо такова се прокрадва на общия фон .  ooooh! То и аз преди години съм го гледала и сега тези актьори съм ги гледала вече в доста роли след това а и нали помня "на едро" та направо с кеф си го изгледах повторно до края. И даже филма свърши точно когато си помислих " ето сега е момента режисьора да е финиширал".  Simple Smile Въобще филм от кръвната ми група. И най-вече браво че не са го "пипнали" да го озвучават.

# 430
България он еър излъчиха два самурайски сериала - за Канске Ямамото и "Камбе Стратегът". Малко са тягостни и краят винаги е трагичен, но иначе са интересни. Може пък наесен да пуснат нещо по-весело, пак с азиатска тематика.

# 431
  • MJF
E то тъй. Самураи и гейши ако е от там нещо на тв екрана. Екшъни.  Laughing.
Ама може и да ни изненадат по-често. Надежда има.  Simple Smile

# 432
Преди няколко години, когато беше манията по заливане с ледена вода по повод ALS, си мислех колко по-добре щеше да е да излъчат The Hours of My Life, вместо с месеци да си пълнят новините с това кой известен е приел предизвикателството. Така щеше много повече да се разбере за самата болест, което всъщност беше целта на кампанията, а не да се приема като поредната "мода".

Woman of Dignity изгледан. Малко изчанчен сериал си беше от началото до края. Малката госпожица и адвокатът бяха и си останаха най-нормалните образи. Хубавото беше, че обясниха всичко и не оставиха неизяснени истории, т.е. не претупаха финала. Последните два епизода бяха точно с тази цел. Без забележки откъм игра и каст, но и не е сериал, който бих препоръчала безрезервно.

# 433
А, спомням си - тогава само си следях туитъра, с надеждата някой от любимите ми актьори да се залее с вода - занимателно беше. Но не особено смислено.

# 434
  • MJF
И  аз като 2в1 съм имала мисли с някои японски шедьоври посветени на конкретен социален проблем, толкова обхватно и аналитично и в същото време "просто" онагледено. Сума хора от замесените в реалния живот в такива казуси да могат да се припознаят и погледнат отстрани а и с очите на околните. Мда ..........  Tired

Woman of Dignity  последните 2 серии ми следват. Чакам настрой  Laughing. 2в1 , ще го догледам спокойно щом финала е завършен  Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт