Магията на изтока - тема 50

• 39 195
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не е бременна, а сериала свърши.
Скрит текст:
Снощи прехвърлих последната серия, никой не го превежда, всички влюбени, мили, задружни, щастливи, главните май и женени,живеят в богатата къща, по-голямата певица живее сама в селска къща.Бабата дето командваше, май е починала по някое време.Момчето,което беше сляпо, станало свещенник.Някакво момиченце подскачаше покрай двамата главни, но не разбрах чие е.Май са прескочили някакъв период.Беше ми интересно починалата жена,от богатото семейство, какво е скрила под дървото, за изоставения син на певицата, за който се е грижила, но така и не разбрах.

# 526
Почитателките на сенсей ще са доволни, защото сенсей става кочо сенсей, т.е директор на училище.
Есента Шо Сакурай ще ни радва в ролята на директор на частно японско училище.
Шоши, Tuon, стягайте училищните униформи, влизаме отново в японско училище, заради кочо сенсей Сакурай Шо-сан.

Шош, приготви се през октомври и за нова роля на Анемия. Човешка драма, като за нас, а Анемия в ролята на съпруга и домакиня, която изобщо не се справя с домашните си задължения, а освен това крие и някаква тайна....
Тъкмо роля като за Анемия.

гост, няма нишо ново, но това е SM Ent. - пускат някакъв тийзър, след това няколкодневно мълчание и последните няколко дни тийзъри, снимки, всичко накуп.

# 527
Smile
Точно тази сутрин си мислех колко ми се гледа Сакурай Шо.
Мерси,Рос.

Silence
Трябва да кажа,че е дълъг (към 3 часа) и всички мъчения който са описани в Шогун (и някои неописани) са показани.Определено е тежък за гледане. В началото е леко протяжно (така ми се струва,но защото знам какво става след това затишие),после следва сблъсък на силите,личните качества и вярвания.
Религиозната тематика е на преден план(има и ясно обяснение защо са гонени християните),но без да натрапена.Обаче чрез нея се показва  човешкия характер,вътрешния мироглед и до къде може да стигне.Незнам до колко е политически коректер и за това го приемам по-скоро като психологическа драма с екзистенциални сблъсъци на различни вярвания,разбирания и култура.Филосовски.Лайф мотивът е за търсенето - на някога,на нещо...към израстването или в този случай на загърбването.Искам да каже,че не е толкова религиозен, а по-скоро човешки.
От тези филми  без добър и лош.Можеш да разбереш постъпките и мотивите на всички страни,да ги оправдаеш,да ги заклеймиш,да ги приемеш.Всеки е прав за себе си.Истината е някъде по средата.

Дам,гледами се нещо японско,правено от японци. ЯмапиKissing Heart

P.P. За филмът забравих BlushТой е базиран на романа със същото име на японския писател Шюсаку Ендо. Заснет е изцяло в Тайван (около Тайпе)въпреки,че действието се развива в Нагасаки.Скорсезе работи над филма повече от 25 години.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 14:41 от Tuon

# 528
Тайна, превеждат го сериала на руски, но по-бавно. Гледам, че бяха качили 36 епизод.

Tuon, с Ямапи в момента дават трети сезон на Code Blue, но е на медицинска тематика, а ти не си по тях. Преди това имаше една драма с него и Каме - I'm Your Destiny , но не беше нещо, което бих препоръчала с две ръце. По някое време бая доскуча.

През септември съм си набелязала две японски заглавия - Final Life и If It Rains, You Are Nice . И Шота, и Тетсуджи не съм ги гледала скоро.

# 529
2в1,аз точно на него се бях (казвам бях,защото ме розколеба) спряла да гледам.Ямапи и бонус Каме. Heart Eyes
Бърза справка показа,че последния сериал с Ямапи гледан от моя милост е Monsters,което означава,че Summer Nude или  From Five To Nine.Обаче и двата са ми леко съмнителни. Искам да е забавен.
Искам нещо като The Most Difficult Romance ,но с по-симпатична главна.

Филмите .... ъъъ-те с Ямапи са дефицит. Не съм гледала Terra Formars - Ама си мълча,но ми е на един клик разтояние. Ill

# 530
  • София
Добре дошла t1n43t0. При нас няма напред или назад със сериалите. Питай спокойно, ако нещо те интересува.
Hug Аз по принцип гледам само корейски сериали. Ама, ако препоръчате някой супер японски/китайски/тайвански, ще погледна като съм свободна. Flutter

Само да кажа, че лееекинко се влюбих в Kim Soo-hyun. Не вярвах, че някога ще ми хареса кореец чак до ТАКАВА степен. Shocked Но е прекрасен, просто. Embarassed

Скрит текст:

Другата ми тръпка е Lee Jong Suk. Този човек има такииииива пропорции, просто нямам думи... Shocked Embarassed Embarassed

Скрит текст:

Окей, млъквам. Че осъзнавам, че влязох много грубо в темата ви. Embarassed Embarassed Embarassed

# 531

t1n43t0,не се притеснявай.На това му викаме "ох и ах" и принципно в петък си размахваме любимците,но не пречи и в понеделник.

Аз те разбирам.Спокойно.Всеки е бил на твоето място.Няма да останеш само с тези.Бройката ще се увеличава и увеличава и ще ти трябва списък,за да си ги записваш.Това е в реда на нещата.Smiley

# 532
  • София

t1n43t0,не се притеснявай.На това му викаме "ох и ах" и принципно в петък си размахваме любимците,но не пречи и в понеделник.

Аз те разбирам.Спокойно.Всеки е бил на твоето място.Няма да останеш само с тези.Бройката ще се увеличава и увеличава и ще ти трябва списък,за да си ги записваш.Това е в реда на нещата.Smiley

Туонче, радвам се да те видя и тук. Hug
Аз по принцип леко скептично подходих към корейците като цяло, та затова е шок за мен, че ми харесаха цели двама, а по единия направо тийнеджърски си залитнах. ooooh!

Ще си знам. В петък пак ще нахълтам. baby_neutral Joy Joy

# 533
Ооооо, много добре влизаш в темата  Wink, t1n43t0 (за по-лесно като Тинче ли да си преведм ника ти).

Суки (Lee Jong Suk) наближава да влиза в казармата, но преди това ще го гледаме в While You Were Sleeping, който е предвиден за края на Септември.

А препоръки можем да дадем много стига да кажеш какво предпочиташ да гледаш.
Като за запознанство с тайванските хвърли око на Mars, Black & White, Devil Beside You, Down With Love, Autumn's Concerto.
От японските - Pride, ENGINE, The Flower Shop Without Roses, Buzzer Beat, Rich Man, Poor Woman
И едно тайландско заглавие за цвят - Kiss Me.

Надявам се да не ти пречи, че сериалите са по-старички, но гледах да са преведени на бг, защото не знам какви други езици знаеш, а и като цяло са се харесали на повечето от нас. Линковете ще те препратят към Спирита, където ще намериш от къде да ги свалиш, ако някоя драма ти допадне.

# 534
  • София
2в1, мерси мнооооооого! Hug Веднага си ги bookmark-вам. Сега ще поразгледам за какво става въпрос в тях, и ще реша кои да гледам. Heart Eyes

Иначе, можете да ми казвате Тина или Тинче - както ви е удобно. Hug

# 535
Туонче, радвам се да те видя и тук. Hug
Аз по принцип леко скептично подходих към корейците като цяло, та затова е шок за мен, че ми харесаха цели двама, а по единия направо тийнеджърски си залитнах. ooooh!

Ще си знам. В петък пак ще нахълтам. baby_neutral Joy Joy
[/quote]
И аз:smiley: Видя ли новата прическа на Крис? Малко разчупи визията.
Защо чак в петък? Може и утре.Никой няма да се сърди.
Аз  перманентно съм влюбена в някой Yum

Направо кажи,кой жанр предпочиташ - за насоки.2в1 е много добра в препоръките.Kissing Heart Истински факир е.

# 536
  • София
Туонче, видях я прическата на Криси - даже я пуснах в темата. Ама темата замря. Mr. Green ooooh!

Като прочетох резюметата на сериалите, които ми е препоръчала 2в1, ми допаднаха абсолютно всички. Но, тъй като все още е лято (към края, ама е! Mr. Green), не ми се гледа нещо твърде тежко. Затова изключих само трички: Autumn's Concerto, Engine, и The Flower Shop without Roses.

# 537
Не се бъркам в избора ти, така или иначе не може да се изгледа всичко наведнъж Hug. Само да спомена, че всичките заглавия завършват хубаво. Тежки драми не съм включвала, пък и те са приоритет на корейците.

# 538
  • MJF
 bowuu  аз съм готова. Адаша и Анемия да заповядат. Горките преводачи  Thinking. Ако слушат може път Tuon да навия за текущо другарче  Thinking .  Mr. Green още помня как адаша ме стресна във фиг-пързаляне като интервюира Дайске Такахаши.
Чакам People Cop  7 - имам чувството че се бави но мога и да се лъжа  
Silence (2016) си отбелязвам за какъв настрой е. Ще чака сериозната ми муза а и дълъг  Thinking то така щом четвърт век е мислен. Актуална тема от където и да го погледна, историята се върти , поуки минимални за хилядолетия   Tired

t1n43t0 , привет.

# 539
Тинче,привет и от мен! Hug
Мъничко и аз съм в отпус от източното филмово изкуство ,но то не пречи да со следя темата.
А, да благодаря на Тайна  bouquetза предложението"Похитител"-изгледах го от раз тупаници,обрати,разследване-баш като за мен.
А и нов любимец,много ясно:
http://doramatv.ru/list/person/stanley_huang
Стенли Хуан Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт