Магията на изтока - тема 50

• 39 200
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
2в1, след няколкогодишно форумно познанство с теб, да знаеш, убедена съм, че в предишен живот сме били някакви роднини. Много често мислим еднакво.

Днес се навършва една година от старта на Scarlet Heart Ryeo и по този повод Джун Ки пусна сутринта публикация в профила си в Инстаграм.
АзТи му отговори с емотикони, а той й върна. Играят си двамата често в Инстаграм.
Миналата седмица излезе новината, че Джун Ки и Чон Хье Бин са скъсали, а още през януари АзТи се раздели с Ки Ха. А дано да стане нещо...

Поздрав

# 556
  • София
Hug Можеш да ми казваш Тина или Тинче - както решиш. Heart Eyes

Тинче,привет и от мен! Hug
Аууу, Сосче, приятно ми е да те видя и тук! Hug

Тинчето , добре дошла! Някъде сме се засичали с теб, ама не се сещам в коя тема. Embarassed
Ами, аз щъкам из доста теми... Embarassed В тази за Евровизия? Rolling Eyes Hug

Тъкмо се чудех от къде ми е познат ника на Тинчето, пък то било от евровизионната тема  Grinning  bouquet
Стана ми интересно от къде се е запалила по корейското кино   Thinking
Hug
От това, че исках да уча още един език (че 5-6 не ми стигат hahaha) и реших да е нещо нетипично от тези, които знам досега. Ама се чудех какво да е. И случайно, докато скучаех и исках да убия времето, изгледах My Love from the Star. И се влюбих в Kim Soo-hyun. Embarassed Embarassed Embarassed И реших - корейски ще е. Mr. Green

Тина, привет и от мен Hug Hug Hug Всички ние тук си имаме харем от любимци Joy
Hug Аз харесвам и още, но тези двамата са ми най в сърцето. Особено единият. Embarassed

# 557
Хоя напуска Infinite.

Очаквано, след като преди два месеца се разбра, че останалите шест са преподписали договорите си с Woolim Ent., а само той не, а и отложиха пролетта дългоочакваното им завръщане.
Издържаха и те колкото можаха (като седем), но и тяхното време дойде.
Не съм разочарована, логичен финал - един по един да напускат групата или тя изцяло да се разпадне. Все пак в този бизнес е така - днес си на върха, а утре - кой знае...

Поздрав с Infinite, но няма връщане назад този път.

гост, ето ти малко мат'риал.
Пуснаха снимки. Пак ще "демонстрират" суперсилите си - Огън, Вода, Земя, ала-бала. Връщат се към дебюта. Тази концепция няма да я зарежат.
Малко остана до 5 септември.

Скрит текст:

# 558
  • MJF
MPD: Animal Unit
След 7 бързо и 8 готов.
Скрит текст:
Има все пак някаква загадка м/у баш шефа и Ishimatsu . Судо- сан напълно мой човек щом се афектира така от злоумисъл към животно, бравос. Уски си е в своята си планета, голям  Laughing с нея. Не знам колко серии остават още. Тез 10 фретки в епизода ме  Joy, съчувствах на Наоми, то пишман да станеш с тях. Mr. Green

# 559
Значи Хоя напуска. Имаше преди време информация, че и L нещо бави подписването, но явно с него са се споразумели.

Гостче, нали си в дупка с азиатското виж нещо, което ме заинтригува, но още няма точна дата за излъчване освен, че ще е догодина - The Wolf

# 560
  • BG
Добре изглежда, 2в1, ще го видим като почне.

# 561
Monsters Club

Мотае ми се от толкова дълго време и все го пропусках,без причина,просто "не му е сега момента", Toshiaki Toyoda е предизвикателство за душевния ми мир .... Толкова да съжалявам,че съм отлагала и колко много може да се каже/покаже за 70 минути.Страхотен.
Ще се опитам да бъда кратка,защото е от този тип филми за които ми е трудно да говоря. Приемам го като филосовски поглед на обществото,живота и смъртта,през погледа на индивида.Всички любими теми на Тойода на едно място (за това си щадя емоциите и понякога успявам да го избягвам,въпреки,че пак стигам до него).Мистичната атмосфера е допълнена от неочаквани появи на живи и мъртви,на духове,на полиция,на спомените,на тълпите и самотата.
Обаче трябва да спомена,че съм леко объркана,това не е филм за красотата,но показва толкова красота,не е филм за човечност защото показва точно обратното,не е филм за истината,но е поучителен (японски е все пак),не е филм за спасението,но е филм за живота и то с главно Ж. Не на последно място е филм за самотата,за избора да бъдеш сам и въпреки всичко да не си.
Искам да добавя,че филма въздейства визуално и музикално.

# 562
  • MJF
Tuon, филмовата ти муза е на висота. Гледам каста и се чудя дали не съм го гледала/пробвала някъде назад във времето  Thinking. Отива за проверка. Моята филмова муза явно е в лятна ваканция  Thinking.
 Naughty не гонете лятото , че ще ви връча снегорина да се разправяте.

Видях качен в ресурса ми изцяло с превод на англ.  -  Isan Souzoku
Ще го почна. Kimiko Yo я гледах скоро в същия бизнес в Departures  Laughing
Osamu Mukai сега  го гледам и в Akira to Akira- там брат на Kento Kaku. Тук възлюбен явно на Nana Eikura. А Нана и Кенто реално женени. Въобще навързах ги.  Laughing

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 09:41 от Шошулчо

# 563
  • Toronto
Здравейте, момичета! Hug
Не знам дали сте обсъждали тази новина - Be with you, че нямах никакво време напоследък да следя какво става ooooh! Ама сюжетът  ми звучи много познато, да не е римейк?

# 564
Здрасти Тупи. Ами, то си пише, че има японска драма и филм по същата новела. Може би си гледала някое от тях.

# 565
Тупи Simple Smile
Първо ще видим Джи в The Battleship Island. Може и да го има с четими букви,но не съм търсила.

Снощи търсих Take Me Home на Аббас Киаростами,но така и не го открих. Мрън.
Та гледах - Take Me Home - тайландски,с Марио Heart Eyes и хорър.Не е като да не съм гледала хоръри.И по-добри от него. Ама пък Марио е толкова сладък и се забелязва как опитва да изгради разнообразна филмография. Знаете,че много си го обичам. Kissing Heart
Сюжет - Той след кома е с амнезия и се прибира у дома,за да научи неща за себе си и семейството,но накрая му се иска да не го беше правил.
На лице са основните неща:1.Странна къща; 2.Още по-странна сестра;3.Деца;4.Необясними ситуации;5.Необичайни неща и звуци ,които трябва да те стряскат;6Викове,крясъщи и бягане в несвяст;7 Няма да ви кажа всичко,все пак е хорър и трябва да има елемент на изненада и страх. Stuck Out Tongue Closed Eyes
Бонус - Марио под душа.

Шош, филмовата ми муза е на всякакви полюси и с неограничени възможности за избор на филми. Както е тръгнало и медицинско ще прогледам. Hug

И Марио
Скрит текст:

# 566
  • MJF
 Tired те кратките са все така. Няма кой да ги качи и от къде. А аз на кино няма да проходя  Peace.
 Mr. Green ти голяма амбиция в заглавие  "Take Me Home" , сигурно има още.  Wink Hug

# 567
  • Toronto
Здрасти Тупи. Ами, то си пише, че има японска драма и филм по същата новела. Може би си гледала някое от тях.
ooooh! Ми така, който гледа по нощите, прочела съм го диагонално. Мисля, че съм гледала филма. Не помня подробности обаче, беше някак странен.
Tuon, The Battleship Island го дават в 1-2 кина тука, та се чудех дали да ходя на другия край на Торонто или да го изчакам на торент newsm78 Какви са отзивите?

# 568
Шош  Take Me Home та  Take Me Home Smiley
Случайно стана.Търсих иранския,но първия линк отвори тайския и като не открих каквото исках реших,че съдбата се е намесила. Бях решила да не гледам ужасиите ,но пък не съжалявам.Играе си момчето,пък и не беше голямо психо.

Тупи и аз видях,че го дават.В около 130 държави ще го излъчват. Има висока оценка в ИМДБ,но малко са гласували.Огромен бюжет и страхотен каст. Не е по истинска история,макар,че о. Хашима съществува и е наричан "Остров от Ада".След леко скандалче (апонски всекидневник обвини продуцентите,че филма не показва истината), режисьора каза нещо от рода,че филма показва как войната може да направи от човек чудовище.
Коментарите (на феновете)  са на двата полюса,но самата тематика е тежка.На представянето в Кан (тази година) е бил приет изключително добре. Показан е на някакви дипломати при годишната среща на Юнеско в Париж (пак тази година). Представи си само в  Ню Йорк таймс е излезнал със статия за филма.Като цяло критиката е с положителна оценка,макар,че критикуват показаното насилие във филма (явно ще е много),но пък много хвалят ефектите.
Джи и Катерицата (някъде четох,че около 6 месеца се е подготвял за филма) не са били на фестивала в Кан за представянето на филма.
Още неща сигурно ще се сетя.
Аз на твое място бих изчакала.Да,Джи на голям екран си струва,но няма да е лек за гледане.Когато гледам подобни сюжети понякога спирам да си почина,да се отърся ....  Да беше романтична комедия,да си се посмееш,да му видиш чоровната усмивка,разрошена коса - тогава съм за киното.Ама ти си решаваш.Аз ще ти завиждам Stuck Out Tongue

# 569
В неделя (бел.ред. 27 август) стартира едно ново корейско риалити предаване - It's Dangerous Beyond The Blankets.
Снощи изгледах първи епизод с превод на английски.

Участниците са петима:

Номер 1 - актьорът И Санг У, който от три месеца е женен за Ким Со Йон
Номер 2 - певецът Пак Дже Чонг, едно страхотно момче, което преди 3-4 години стана известен покрай участие в един музикален формат
Номер 3 - Шумин от ЕХО
Номер 4 - Канг Даниел от Wanna One
и черешката на тортата под номер 5 е Йонг Джун Хьонг от Highlight a.k.a BEAST

Целта на предаването: заживяват петимата в обща къща, всеки си има собствена стая (само Шумин и Канг Даниел са заедно в една стая и спят на земята), а съответно продуцентите на предаването им измислят общи задачи, забавления, игри и пр. Нещо като тийм бийлдинг/ сплотяване на екип/ хора, които или изобщо не се познават, или само бегло имат впечатления един от друг. Само мъже, естествено, в Корея сме все пак.

Много забавен първи епизод, особено когато се запознаха. Джун Хьонг беше много смешен на закуска, когато се запозна с И Санг У. Прегърби се, за да му се кланя. Джун има интересна закуска всеки ден - наденички и инстантен ориз, хах.
И Санг У им е батко на всички. Останалите го слушат, обаче е такава корейска мъжка кифла - звъни постоянно на Ким Со Йон да я чуе, как била, вечеряла ли, станала ли сутринта, аууу, като корейска аджума е. Ама нали е младоженец, явно и тя го е инструктирала.
Та, корейски майтапи. Зрител съм. Споделям, ако някоя от вас прояви интерес.
Ето и линк към първи епизод.

Шумин е известен с чистотата, на която много държи. Канг Даниел обаче го е вбесил с безпорядък, така че очаквам с интерес втори епизод. От превюто се видя, че Шуминката се беше хванал за главата след като видя хаоса в банята.
Джун Хьонг пък, нали си е послушна аджума, мие и чисти наред. Скици големи.

Общи условия

Активация на акаунт