СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 627
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Записвам се при вас да си изтрещяваме заедно в предстоящата лудница😀
Виждам много отдавна познати ми никове, както и непознати такива. За непознатите да се представя - майка на най-голямата мърда Николчо, който тактически си "забрави" сборника за морето, което нямаше да е проблем, ако ходехме като хората за по 10 дни, само че ние стояхме месец и половина и -я, изненада, тя ваканцията минала😈 Чете няколко книжки, но основно плуе в собствен сос. А любимото му оправдание е, че няма време,защото има много работа покрай бебето😂 (имаме бебе на 3 месеца). Та тъй, ако не влезе никъде, заради бебето ще е!

# 151
  • В реалния живот
Manzhelka, много хубаво си описала екскурзиите!

По повод разговорите за реализацията у нас и в чужбина, аз си мисля, че нашата нагласа е най-важна и ние я предаваме на децата. Аз гледам за запазя неутралитет. В трети клас учителката им каза, че България е най-бедната страна в Европа и това стресира дъщеря ми. Трябваше да давам доказателства, че не сме най-бедната в Европа, а в света има много по-бедни от нас, какво е бедност и какво щастие и т.н. В последното списание "Знание" има много интересна статия "Наука и семейство - мисия възможна?" и загатнати някои трудности при научна кариера в чужбина.

Вашите деца чели ли са книгата "Момче" На Роал Дал? Ние я взехме от библиотеката и дъщеря ми в края на книгата възкликна "Ето защо мразя интернати, възпитателки и моето училище си е най-доброто". Книгата е автобиографична и разказва живота на Дал в три училища в периода 6-7 год, 9-13 год. и 13-20 год. Вчера я прочетох и се потресох от описанието на наказанията, а и от незаинтересоваността на учителите. И ме обзе и уважение към английското общество, че е успяло поне да премахме физическите наказания. Но не ми се вярва да има огромна реформа и манталитета на учителите.

За седми клас - мисля, че изкуствено се нагнетява усещането, че само няколко  училища дават добра среда и подготовка. Поне половината от училищата в Сф не са лоши. Да караме по-спокойно. Ето тези дни показаха нов завод в Пазарджик и за там трябват хора.

belinda, добре се завърнала. Разсмя ме твоят син. Честито трето дете!

# 152
  • София
Имам възрастни и болни родители. Няколкото сблъсъка със здравната ни система на младежа му бяха достатъчни, за да реши сам, че не иска да остарява тук. Дали ще си намери по-добро място, от него си зависи. Иначе, за млади и здрави хора тука си е супер☺

# 153
Здравейте,
тази година ми предстои за втори път да имам седмокласник и ще се радвам да съм част от вас и да обменяме опит. Преди 4 години, когато имах седмокласни вълнения, преценихме, че личната мотивация е най-силното оръжие и оставихме всичко в ръцете на сина ни.  Купихме му книги с тестови задачи и сборници и го оставихме а се справи сам. И той го направи блестящо. Сега обаче, май няма да ни провърви толкова, защото колкото и да обяснява, че е мотивирана, дъщеря ни не се чувства добре при варианта за самоподготовка, предимно говори, но не и да действа,  а и по математика определено ще има нужда от помощ.  Осъзнавам, че вероятно малко съм закъсняла, но съм на етап да намеря кой да и даде тази помощ.  Ще се радвам да споделите варианти за частни уроци в София, тъй като школите не са онова, което търся. Ако ще е помощ, нека да е конкретно за нея.
Иначе, за всички които гледат към ТУЕС в бъдещето, мога да бъда полезна с информация.

# 154
  • София
Яна Борисова, здравейте! Моят син насочвам към ТУЕС. Но ще ходи в школа.  Дъщеря ми ще е 6 клас и ще е при учител.  Кажи кои райони те интересуват,  сигурно и други ще ходят индивидуално. Иначе ОТ предлагат и индивидуални уроци, с неголямо доплащане.

# 155
Предпочитам източните райони на София или всичко до Орлов мост. Все пак идеята не е да се губи по един час в пътуване.

# 156
Здравейте момичета,
да се запиша и аз в темата. Дъщеря ми също ще бъде в 7 клас тази година и има много голямо желание да кандидатства в някоя от езиковите гимназии. Може ли да препоръчате сборници по математика и БЕЛ с входящи тестове (входящи нива за 7 клас), за да се упражнява сега преди да почне учебната година.
Предварително благодаря за помоща
Поздрави и приятен слънчев ден

# 157
  • София
Здравейте,ясни ли са датите на изпитите вече? Благодаря Hug

# 158
  • София
Здравейте, както и вие и ние ще сме 7 клас. Препоръчайте ми добри учители по БЕЛ и МАТ

# 159
Здравейте,ясни ли са датите на изпитите вече? Благодаря Hug
Може би си видяла проекта за ваканции и край на учебната година 2017/2018.
Там имаше и две дати - 6 и 8 юни.
Но, нищо финално. До края на август може би.
Защо питаш  Twisted Evil

# 160
  • София
Не ги бял прочела подробно,затова.Благодаря ти Simple Smile

# 161
Аз си мисля,че ако не приемат да се учи до 22 юни(а те май го отхвърлиха вече това предложение),датите за изпитите ще са пак по-рано.Нали им вписват оценките от матурите.А ако са юни изпитите няма да са излезнали резултатите до края на учебната година.Или просто тези оценки ще са им само за кандидатстване.

# 162
Добре, че отхвърлиха тази глупост с удължаване на учебната година. Днес някъде из нета, четох за ваканциите, но нямаше информация за матурите. Не знам от тази гледна точка, кое е по-добре, да са по-рано или през юни. От 20.08 започва вече уроците и направо ми призлява от сега....Май е време да почвам розмарина Wink

Белинда, добре дошла  Hug

# 163
Аз предпочитам да са май месец изпитите.Мои близки приятелки тази година имаха седмокласници.Според тях още в края на април- началото на май децата вече са прегрели от учене,уроци,предварителни изпити и постоянното говорене за матурите.И всички се молят по-бързо да минава и да се свършва.По далечните дати предполагат,че и уроците и школите ще продължат по-дълго,а и най-вероятно ще им включат повече материал.Това,че щяли да имат повече време за учене и ще са по-подготвени не ми звучи сигурно.Надали някой ще разчита да се подготви по-добре през тези 10-15 дни.Само нервите за нас и стреса са децата ще продължи по-дълго.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 00:12 от ivana04

# 164
  • Варна
От друга страна, обаче, ако изпитите са юни, учителите ще имат възможност да предадат целия материал и даже да имат време за упражнение. По БЕЛ така или иначе изпита е върху целия материал, по МАТ - могат да включат единствено невключени трапец ли беше, успоредник ли, което си е една фигура. По мое време изпитите бяха даже началото на юли, след края на учебната година. Имаш време да си подредиш мислите в главата. Та аз съм по- склонна да предпочитам юнските дати - от сега подозирам, че времето ще бъде най- коварния враг на подготовката, всички казват, че не стига.

Общи условия

Активация на акаунт