СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 604
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Привет,набори!
   Почерпете се виртуално по случай рожденният ден на хлапето ми!Не се оправях със снимките в старая форум,сега съвсем,така че,представете си почерпката!

Според каката съм си научила урока-важно е да имат цел и това да е тяхната цел,те да пожелаят нещо и да имат мотивация да вървят нагоре.В противен случай,колкото и да натискам,колкото и да бутам,файда няма.

newsm59 Честит официален тийн Simple Smile))) Да е здрав и да следва целите си! И весела ваканция с пълна сила Wink
А ние да следваме урока, лекинко навигирайки  Mr. Green
Аз все още цъкам "старата" ....

# 91
Привет,набори!
   Почерпете се виртуално по случай рожденният ден на хлапето ми!Не се оправях със снимките в старая форум,сега съвсем,така че,представете си почерпката!

Според каката съм си научила урока-важно е да имат цел и това да е тяхната цел,те да пожелаят нещо и да имат мотивация да вървят нагоре.В противен случай,колкото и да натискам,колкото и да бутам,файда няма.

newsm59 Честит официален тийн Simple Smile))) Да е здрав и да следва целите си! И весела ваканция с пълна сила Wink
А ние да следваме урока, лекинко навигирайки  Mr. Green
Аз все още цъкам "старата" ....

Е,все някой трябва да посочи правилната цел Smile

# 92
  • Варна
Марулетка , честит ти тийнейджър! Всичко да му върви по вода - много успехи в спорта и в училище!

Моят набор също мързелува- даде си зор да напише домашното по мат за училище, написа и 12 от дадените му за домашно 16 преразказа , научи и На прощаване наизуст и сега пълен релакс. Чете "До Чикаго и назад" колкото да си запълни времето. Аз пък чета темите за бъдещи седмокласници от минали години и се впечатлявам колко много са учили децата през лятото, за разлика от нас.

# 93
Manzhelka,
12 преразказа ...  Embarassed моето ни един няма да има. За домашно по математика да не говорим ...
И аз съм чела за изрешени по два сборника по математика. Но тези неща си идват от училището. 99% са фрий.

# 94
  • Резерват "Северозапад"
Ха-ха...при нас положението е много фрий Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Има разписание Wink, от 2 до 4 да си стои вкъщи и да учи по БЕЛ - да чете произведенията, да решава тестове, да пише преразкази - нищо от посоченото ooooh!, само Немили недраги е прочела. На входното в Междучасие изкара 19 от 20 т. на теста, и 22 от 30 на преразказа. Определено не и се отдават преразказите Confused.  По математика нямат домашно за лятото newsm78, ще видим септември на какво ниво ще бъде.

# 95
  • Варна
Лоренца, преразказите са дадени от бъдещата му учителка по БЕЛ, с която само сме се чували по телефона. Ще се запознаем в края на август. Останаха му тези, върху Елин Пелин, Йовков и Алеко , както и да научи още две стихотворения наизуст. Пък и като ги е написал тези преразкази, тъй като не са оценени, въобще не значи, че са като хората.

Сузане, щерка ти е живо доказателство колко добре са с граматиката момичетата ( за разлика от момчета 🤗) ! Не се притеснявай за преразказите.

По математика домашното е от училище и както писах - дълго и скучно. Нищо ново не е научил.

Ние на 23.07 тръгваме на почивка, после той е на лагер и август преполовил. дошло време за школи и уроци.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:46 от Manzhelka

# 96
Леле,впечатляващи домашни!При нас нищичко за домашно!За мое съжаление.

# 97
  • Плевен
E как волейбол за начинаещи? Той е старо куче Simple Smile Прочете ли „Родени да побеждават” ?

# 98
  • София
Марулета, честит ти тийн! Да е много здрав, умен и щастлив.  newsm59 newsm59

Получих на мейла резултатът от изпита на Мишо по английски - представил се е добре, детето, изкарал го е с "pass with merit", което не знам точно как би следвало да се преведе, но е повече от "pass"  Crazy
Има варианти да се вземе с едно ниво по-надолу, отколкото това, за което се явяваш, да си си в нивото, като там подразделенията са "pass" и "pass with merit" или да го изкараш с още по-впечатляваш резултат "pass with distinction"(което е над 95%) и да се признава за следващото ниво. Неговият процент го смятам като 93% и съм доволна от детето. Обадих му се да му кажа, че трябва да се почерпим, а той ми заяви - "защо, нали винаги казваш, че мое задължение е да уча, не съм направил нищо специално, доказал съм ти, че уча, защото ти все не ми вярваш"  Embarassed Crazy

# 99
  • Варна
Мандаринка, браво на Мишо! Чудесно се е справил!!! Не добре, ами страхотно. На български се превежда " със заслуги", което е супер. Поздравления на детето за страхотните знания! Резултатът на Ники ще излезе на 21.07, дано и аз да има за какво да се радвам. Ще споделя другата седмица. Иначе за следващата учебна година така или иначе вече го записах - ниво Н4, да трупа лексика и да остави FCE за 8 клас.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 17:15 от Manzhelka

# 100
  • В светлината на слънцето
Марулета, честит тийн! Да е здрав, щастлив и да сбъдне всички свои мечти!  Hug

мандаринка, супер резултат! Браво! bouquet

Ние изкарахме едно море, девойката раздвижи ръката, но има още какво да се желае. Учене - тц, още ваканцува. Днес минахме на контролен преглед, докторът каза - Супер!  Grinning Следващата контрола ще е наесен, тогава и снимка ще й правят. В края на седмицата ще я върна на селската къща, където вече ще трябва да започне и да поработва над себе си и бъдещия 7 клас. Дано само не си остана с оптимизма. Тя уж обеща.

# 101
  • София
Мисля, че сложихме началото на седокласната "Одисея" след избухването ми от преди малко.
Тъй като по цял ден търка диваните в къщи и не ще и носа да си покаже навън, камо ли пък някакво физическо усилие да да извърши, обявих начало на седмокласната подготовка с 2 теста по БЕЛ. Подчертавам - по БЕЛ!
Още на първите въпроси изпаднах в истерия.
Въпросът гласи /цитирам по памет/: "Коя е излишната дума"
а) единица
б) петица
в) стотица
г) три
Дал отговор в) стотица. Как стотица, бе, защо??? - еми другите са едноцифрени, а само това е трицифрено число  Whistling
Как да не го овикаш! Трицифрено било. Викам - да ти донеса сборника по математика, да преразкажеш 2-3 задачи, от името на апотемата?  ooooh!
Много труд ни чака нас, и под "нас" имам предвид точно това, и аз съм главно действащо лице в подготовката и най-вече в ръчкането и подканването...

# 102
  • В реалния живот
Марулета, честит тийн и от мен! Да е здрав и много щастлив!

мандаринка, синът ти се е отпуснал, в бойна обстановка ще е по-концентриран.Blush

Аз се чудя дали да не поверя преговора на някоя от школите с летни опреснителни курсове.
Дъщеря ми си завърши курса по език  с отличен резултат и сега дано да се отдадем на градска почивка.
Малко ми е странен новия форум, но ще свиквам, какво да правя

# 103
  • София
Викам - да ти донеса сборника по математика, да преразкажеш 2-3 задачи, от името на апотемата?  ooooh!
:
Laughing /липсва ми търкалящият се емотикон/

Според мен пък, не е за овикване - човекът мисли логично, а не схематично. А форматът по БЕЛ на НВО е така направен, че води до затъпяване. Worried

# 104
Марулета, честит тийн !

И моят хубостник питаше за какво му е тоз изпит по БЕЛ, я как хубаво си го говорел  Joy
Мисля че този формат е по-добър от писането на теми преди 100 години, но може да е някак по ясен, без такива завъртулки, дет да се чудиш сега как да преразказваш  от името на апотемата  Joy

Цитат
Малко ми е странен новия форум, но ще свиквам, какво да правя
, открих бутон : към старата версия Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт