СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Пробните изпити започват декември-януари най-рано. Но съм мяркала и в ноември с материала,взет до момента. Кажи и да си почива още малко .  Twisted Evil

Tези почивки започват много да ме изморяват и едновременно с това да ме влудяват. Незнам как ще дочакам изпитите newsm78.

# 481
   Привет!Всичко вече е в сила при нас-входните минаха,почнаха да преподават,да изпитват,уроци и тренировки.
  Снощи приятелка сподели,че в тяхното у-ще подписвали декарации за някакви проучвания,или нещо такова,за профил на ученика.Класната им казала,че това било изискване на министерството-освен чисто училищни данни,имало въпроси като-има ли някой от с-во пиърсинг или татус,има ли социопати,алкохолици,хладно или друго оръжие в дома и чия собственост е,в собствено жилище ли живеят и на чие име е нотариалният акт?????????,и прочие.Направо бях изумена,още повече като каза,че било от министерството спуснато.При нас нямаше такова нещо,а при вас?
    Вече знаят децата какви помагала ще трябват,но не им е даден списък,а са им показани само.Познайте кой се е сетил да запише име,автор и издателство.Казах днес да снима и вече имам снимки на сборниците по БЕЛ и математика.Но тук не мога да кача снимка,ще ги пусна в групата във фейса.
       Вчера беше на първи частен урок по БЕЛ-влюбен е в госпожата-сериозна,спокойна,подредена.Това по думите на Криси,който страшно се спича,ако някой му повиши тон.Дано имат успех!

# 482
  • София
Синът ми стартира с 5 - ца по МАТ. Очаквам БЕЛ.
На родителската поисках да видя входящото ниво, грешките, получих смоталевлен отговор. Нищо не разбрах.

Не сме попълвали декларации. В този вид  няма и да попълня.

# 483
И при нас годината започна с входни нива и закана от всички учители, че никой предмет няма да се неглижира.
Съдейки по входните- не се шегуват. Даже ми се струва, че тези по БЕЛ и Мат бяха най-лесни.
Това с криенето на тестовете от някои учители и мен много ме дразни. Моята все не успяла да си види грешките, в клас не ги коментират и как се очаква да ги научат- не знам.
Коя е групата във фейса? Качвате ли  там тестове?

# 484
Отдавна нашите приключиха с входните, като цяло не сме особено доволни. Но това е положението, продължаваме напред  Rolling Eyes За добро или за лошо обаче, много бързо се взема материала в училище, особено по математика, който разбрал, разбрал, който не е да се оправя. Даже и контролно правиха вече. Добре, че е госпожата при която ходи на уроци иначе е абсурдно да схване всичко.

# 485
Аз също се интересувам от фейсбук групата.

# 486
  • Стара Загора
При нас само по математика върнаха 6 има. По останалите предмети не са върнати входните нива. Аз за българския взех да се притеснявам.  При частната учителката има 3.50 на входното. В училище завърши с 5 като имаше и шестици, но на класната се издъни.
Ние попълвахме някаква анкета какви извънкласни дейности посещава.

# 487
  • Резерват "Северозапад"
По математика при нас още не са започнали с нов материал. "Дъвчат" си миналогодишния Laughing.

# 488
  • Варна
По математика при нас още не са започнали с нов материал. "Дъвчат" си миналогодишния Laughing.

При нас май го преполовиха новия . С това темпо до Коледа ще са взели всичко ,което разбира се не означава ,че всичко е усвоено прекрасно.Тепърва ще разбираме от контролите.
Освен физиката ,няма нищо друго върнато. Днес ще прави по География входно.

# 489
  • Варна
При нас остана само входно по химия в понеделник. Върнаха всички останали като искат подпис от родителя и ги връщат разписани на учителя. По математика започна с 5, а уж беше много лесно входното. Всеки час взимат нов урок, нямам идея кога и дали правят упражнения. Ооо, има и първата тройка - на изпитване по химия, като оправданието беше "ама тя, госпожата не е казала, че ще изпитва, за да си науча урока." ooooh!

# 490
Вашият миналогодишен е настоящият седмокласен  Mr. Green

# 491
При нас правят последно днес по химия, но имат само 2-3 върнати. Много се дразня от факта, че не разрешават тестовете да се носят в къщи, дават има ги за 2-3 минути и ги прибират. Кой си видял грешката - видял, кой не, негов проблем  Crossing Arms. Нали тези тестове са за проверка усвояване на материала, как за Бога ще разберем къде греши и къде има пропуски, за да може своевременно да усвои и поправи грешката. Да не говорим, че миналата година по БЕЛ правиха точно 2 преразказа, единият от които даже не беше нито оценен, нито върнат, защото бил "пълна трагедия" според госпожата, а тя им е класна на всичкото отгоре. Пък после защо търся частен учител, ами ако разчитам на госпожата в училище, нивото по БЕЛ ще е заспало на ниво 5 клас  Confused.

# 492
Три входни върнати, три 5-ци. По химия, биология и математика.
Толкоз. Можеше и по-зле да е Mr. Green
Аз се успокоявам, че на изхода е по-важно Joy

# 493
  • Стара Загора
Като ви чета се успокоявам, че не само при нас е трагедия с контролните. Много се дразня, че връщат малка част. То ако са само 6 -ци да не ми пука ама не са.
Имам проблем и с ненасяне на оценки в бележниците. казах в 6 ти клас на родителски срещи, помолих и тази година да видим

# 494
  • София
Много се дразня от факта, че не разрешават тестовете да се носят в къщи, дават има ги за 2-3 минути и ги прибират. Кой си видял грешката - видял, кой не, негов проблем  Crossing Arms.
Ама каква е тая конспирация, каква е тая тайна! И аз много се дразня, тази година само по география се върна у нас входното. Всички останали - по гореописания метод - раздават се за 2 минути, искат подпис от ученика и айде, обратно. Казах му да си ги снима с телефона - госпожата по БЕЛ му се скарала.
Ненанасянето на оценки в бележника също е проблем. Никой нищо не нанася, че по-лесно. Класната събира бележниците през 2 месеца и нанася куп оценки. Ама от какво са получени, кога...
Освен по математика, което е 6, всички (върнати) входни са петици - география, история, физика, БЕЛ. Чакаме резултатите по АЕ, ИЕ, химия и ДБТ. А, правили "входно" по физическо, имал 6  Whistling Изразявало се в удари от различни спортове, коремни преси, такива разни неща.
Много ме е яд за БЕЛ. Освен петицата на входното, вчера "изкарал" още един петица. Госпожата попитала кой знае стихотворението на изуст, нашия вдигнал ръка, казал го (наистина го знае, изпитвала съм го лично), но ако искал и оценка трябва и да го изпитва. Дала му "образът на майката в стихотворението". Е да, де, ама то някой трябваше да попрочете предваритенлно, има цяла купчина помагала на бюрото му. Онзи ден за домашно за курса трябваше да изброи образите. Намери ги в едно помагало, описани и "избистрени" всички. Тогава му казах - не само да ги изброиш тук, прочети всичко, което пише за тях, научи го! Изхаби сума енергия да спори е мен дали било нужно. Е, вчера с кеф казах "казах ли ти!"  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт