Нормално ли е ?

• 22 330
  • 235
  •   1
Отговори
# 90
Не че нещо, но дори без малко бебе докато живееш под покрива на родителите си, не са ти гарантирани купоните- може ей така без причина да ти ги забранят, защото това са си студентски работи най-вече. Ще изтраеш още година-две.

# 91
Ха, егоистично! Нали са работили, гледали са я, изучили са я. Купоните са си ги заслужили. А тийнът има време, цял живот е пред него, ще ходи и на купони.

Тийнът има да почака, преди да тръгне по купони... Първо трябва да си отгледа един тийн и после като си роди трето бебе, хоп, тогава му идва времето за купони newsm44

# 92
Под излизане в предния пост имах предвид най-обикновена разходка със съученичка или приятелка след училище. Купоните и дискотеките не ме привличаха особено, така че не ми и лиспваха. Проблемът беше, че никъде не можех да мръдна, дори и ей така да изляза колело да карам или да се разходя.
Иначе и като студентка не съм била от най-големите купонджийки, и сега на 28 също не съм.

# 93
Е това вече е гадничко, хич да не се излиза.

Но не е задължително всички възрастни родители с изтърсаче така да си вържат големите деца- вече е въпрос на интелект и възпитание.

А купоните за мен са си главно студентска дейност.

# 94
Скрит текст:
Сирена,

Ми да ти кажа не смятам, че е мое задължение да отглеждам бебето на майка ми, ако аз съм вече пораснала тийнейджърка.

Който си прави кефа да роди, да си прави и кефа по отглеждането!

В случая на авторката, майка й и доведеният й баща си имат вече едно дете. Не е толкова необходимо да потвърдят любовта си с второ и точно защото в едно семейство никой не е на 100% разграничен, родителите също трябва да си дадат сметка за това, как ще се почувства порасналото им момиче и дали да му причиняват такова нещо само заради своя възникнал, егоистичен нагон.
Преразгледай си ценностите и ценностната система, please !

Хайде по твоята логика - щом никой на никого не е длъжен, то не може като ти се роди дете, то да ти управлява живота. Ти наясно ли си, че няма как една тинейджърка да нарежда на майка си и баща си (независимо биол. или доведен), които я издържат, плащат сметки, хранят и поят , дали да си имат само 1 общо дете или 2 общи деца ?

Да , по принцип житейската ситуация - 2,3 деца от двама различни бащи не е най-приятната. Но шанса за живот е даден и никой няма право да се оплаква от родителите си, защото без тях (особено без майката) е можел да умре или просто да бъде абортиран, за да си гледа майката кефа.

Ти мислиш ли че майката не е дала мило и драго за дъщеря си ? Достатъчно й е дала, щом има интернет да ни се оплаква. Колко още бебета ще има си решава само майката и никой друг.

И да, щом живееш при родителите и те издържат , ще гледаш и бебето от време на време, ако те помолят за това. Не може само на хляба мекото. 

# 95
  • Далече, далече
Да, тогава им се ядосвах често и това, което не можах да преглътна тогава е, че не ми позволяваха да излизам изобщо, за да стоя с брат ми.

Не е нормално родителите да ограничават социалния живот на едното си дете, за да им бъде безплатна бавачка на другото. От където и да се погледне е егоистично и странно. По-странното в случая е, че те са ходили по купони (при условие, че са имали бебе вкъщи), а на нея са забранявали да излиза. За пръв път чета такова нещо.

Баба ми, Бог да я прости, много обичаше да казва - който си има деца, да си ги гледа.

# 96
Ха, егоистично! Нали са работили, гледали са я, изучили са я. Купоните са си ги заслужили. А тийнът има време, цял живот е пред него, ще ходи и на купони.

Пълен булшит. Да не би някой да я е питал като са я раждали? Или да са имали уговорка те да я гледат, а тя после да си го отработи?  Те са я родили без да я питат и трябва да си носят последствията, т.е. да я гледат и обичат безрезервно и безусловно, а не да изискват да си отработи гледането. А ако са искали да ходят по купони да не са правили още деца, а не да вменяват несъществуващ дълг на своето голямо дете. То пък ще трябва да прави същото за своите деца и така ще си върне дълга.
Твоята теза е израз пълен егоизъм и ретрограден манталитет (някога хората са правели по много деца за да има кой да работи по нивите и вкъщи).

# 97
Ама чакай сега, семейството по принцип си включва задължения- както казаха, то е като да си оправяш стаята и като цяло да си ангажиран с тия хора, да са ти приоритет. Иначе се получава, че щом са те родили, то трябва да са главно хотел, обслужващ персонал и мениджъри по забавленията и събитията. Та безусловната любов не значи задължение да се осигурят 100% кефове без никакви задължения и очаквания.

Колкото до това "не искам да се бях раждал" - крив е тия вид разсъждение, защото животът предлага достатъчно възможности, така че всеки човек да си каже- ей, добре че са ме родили и отгледали.

А иначе повече деца наистина значи, че имотите няма да останат без хора и да се разпилеят. Както вече коментираха, точно ако имаш само едно дете и много имоти, може да се стигне до разпиляване и опукване.

# 98
Да, тогава им се ядосвах често и това, което не можах да преглътна тогава е, че не ми позволяваха да излизам изобщо, за да стоя с брат ми.

Не е нормално родителите да ограничават социалния живот на едното си дете, за да им бъде безплатна бавачка на другото. От където и да се погледне е егоистично и странно. По-странното в случая е, че те са ходили по купони (при условие, че са имали бебе вкъщи), а на нея са забранявали да излиза. За пръв път чета такова нещо.

Баба ми, Бог да я прости, много обичаше да казва - който си има деца, да си ги гледа.

Системно не са ходили, случвало се е няколко пъти, но да - аз бях длъжна да си остана у дома. Това продължи няколко месеца. А митът за безрезервната родителска любов за мен отлетя през прозореца, когато баща ми ми заяви, че няма дъщеря, щом има българин за зет.

# 99
  • София

И какво като са я гледали и изучили- да им отработи ангария ли?
Те и твоите са го направили, да не би сега с перо да им вееш и да им връщаш гледането?
Пък и на този тийн, не само няма да му се случат купоните, ами ще мине подробен и дълъг курс по отглеждане на дете.

# 100
Големи глупости се пишат тук... Моето бебе на дъщеря ми го оставям за по 5-10 минути да си поиграе, когато тя иска. Самата тя обича да го разнася и т.н. по своя инициатива, интересно й е Laughing  Излиза си и си учи на воля, никой не я кара да бебегледа. То излезе, че всички чакат само да родят 5 деца и да ги стоварят на първото нещастно отроче Crazy

# 101
  • София
Не че нещо, но дори без малко бебе докато живееш под покрива на родителите си, не са ти гарантирани купоните- може ей така без причина да ти ги забранят, защото това са си студентски работи най-вече. Ще изтраеш още година-две.

Не че нещо, но дори по мое време, купоните в ученическите години си съществуваха- всяка събота, че да се наспиш в неделя.
Къде си расла и какви родители си имала, да се чуди човек!? newsm78

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 11:27 от absurT

# 102
_Bianka__, Това, че ти го правиш, не значи, че всички родители са така  Peace аз споделям собствения си опит на момиче, станало сестра на 16. И на мен ми е било интересно, но има граница. И е кофти да ти се налага да спиш до бебе с едно отворено око и на другия ден да си на училище. В случая на авторката поне децата са 2, по-малкото ще може да дава едно рамо на каката  Grinning

# 103
Защо си измисляте постоянно ?
Това че на Х и У им се наложило да гледат по-малки братя или сестри не означава, че родителите на авторката ще й стоварят грижите по отглеждането на третото дете.

# 104
  • София
Защо си измисляте постоянно ?
Това че на Х и У им се наложило да гледат по-малки братя или сестри не означава, че родителите на авторката ще й стоварят грижите по отглеждането на третото дете.
Не означава, но е често срещано- нагледала съм се на такива случаи когато родих второто.
Особено при децата от втори брак- момиченцата бяха длъжни и навън като излезат, да влачат малките с тях. Да не говорим за водене и взимане от градина..........

Общи условия

Активация на акаунт