За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 009
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 870
Не съм съгласна, че е лесно без олимпиада. Не сравнявате правилно баловете именно заради точките от олимпиадата. Например, ако едно дете има 86 точки по МАТ и 75 по БЕЛ, ще може да влезе в паралелките с математика, за които казвате, че са с висок бал, но със същите резултати в паралелките с биология, без точки от олимпиада, не може да влезе.
Аз съм съгласна, че не е лесно без олимпиада. Но не съм съгласна, че с цитираните резултати може да се влезе в паралелка математика с английски.

# 871
  • столицата
За тези, които ще се записват в 91 НЕГ - няма почти никакви хора и това в обедната ми почивка. За 10 мин. приключихме. Създадена е организация, децата са разделени в три стаи по списък, за да не става натрупване.

# 872
  • София
Не съм съгласна, че е лесно без олимпиада. Не сравнявате правилно баловете именно заради точките от олимпиадата. Например, ако едно дете има 86 точки по МАТ и 75 по БЕЛ, ще може да влезе в паралелките с математика, за които казвате, че са с висок бал, но със същите резултати в паралелките с биология, без точки от олимпиада, не може да влезе.
Аз съм съгласна, че не е лесно без олимпиада. Но не съм съгласна, че с цитираните резултати може да се влезе в паралелка математика с английски.

Не е лесно, но не е и невъзможно. В списъка, който даде Дидева имаше доста деца, на които тези паралелки не са им първо желание и на второ класиране може да се придвижат напред, което означава, че балът ще падне още и тогава могат да влязат и деца без олимпиада.
Както и да е! Радвам се за нашето приятелско дете. Това му беше най-голямото желание.

# 873
  • София
Скрит текст:
Като гледам бала за нпмг-биология, съвсем правилно прецених, че там може да се влезе и без да си ходил на Олимпиада по биология.

Точно. Такава беше и целта да премахнат училищнните приеми изпити.
 Peace
Не бих казала. Такъв беше изборът на училището за балообразуване. Това повлия в положителна посока на едни паралелки, и в отрицателна - на други. По отношение на бала. За другото - има време да преценим.
Училището избра вариантът с максимално възможната компенсация на липсата на вътрешен изпит - олимпиадите. Те, обаче влизат в бала с максимално заложена тежест от 1/5 -та. Когато имаше вътрешни изпити, ако не си се явил на тях, не можеше да кандидатстваш изобщо. Но дори и да можеше да кандидатсваш, тежестта на резултата от тези изпити съвсем не беше 1/5-та..... Да не говорим, че сега и тая тежест я орязаха с точките които присъдиха от олимпиадата по биология.
Категорично положението не е такова заради изборът на училището, и в още по-частния случай - на биолозите от училището! Peace
Говори ми, говори ми...Детето ми учи там вече трета година. Доста усилия хвърлих в борбата за национален статут и вътрешни изпити. Но няма как да го знаеш. Просто обяснявам какво се случи с баловете.
Според моя информация, МОН е големият противник на вътрешните изпити не само в НПМГ. За целта изполват машите си в РУО и назначените от тях директори. Учителите искат силно училище чрез подбор с вътрешни изпити. Така ли е или бъркам?

# 874
Записахме и нашият младеж. Довечера вече ще отпразнуваме повода. Grinning
От нашия клас засега с моят младеж се записа и  една от техните девойки.  Hug
И от нашият вече бивш клас има една записана девойка, само че ще е в съседният клас.
Честито на всички записали се и успех на останалите във второто класиране!

# 875
  • София
Не е лесно, но не е и невъзможно. В списъка, който даде Дидева имаше доста деца, на които тези паралелки не са им първо желание и на второ класиране може да се придвижат напред, което означава, че балът ще падне още и тогава могат да влязат и деца без олимпиада.
Не е точно така. Ще влязат деца с по-нисък бал, без значение с оилимпиада или без.

# 876
  • София

Както и да е! Радвам се за нашето приятелско дете. Това му беше най-голямото желание.

Да, наистина, това е най-важното. Желая успех на детето в новото училище! Simple Smile

# 877
За тези, които ще се записват в 91 НЕГ - няма почти никакви хора и това в обедната ми почивка. За 10 мин. приключихме. Създадена е организация, децата са разделени в три стаи по списък, за да не става натрупване.

Да, страхотна организация! За пореден път. Ето защо обожавам това училищееееееееее Simple Smile

# 878
Според моя информация, МОН е големият противник на вътрешните изпити не само в НПМГ. За целта изполват машите си в РУО и назначените от тях директори. Учителите искат силно училище чрез подбор с вътрешни изпити. Така ли е или бъркам?
Според твоя информация?  Joy
НеПипайМоятаГимназия набра такава популярност, че едва ли остана някой, който се интересува от училището и не е запознат със ситуацията около статута и вътрешните изпити.
Достатъчно беше да променят една наредба. Направиха го. Друг е въпросът защо аз и ограничен брой други хора забелязахме проблема още през октомври миналата година, дори питах тук, във форума, а засегнатите училища реагираха доста по-късно. Да не говорим, че проектите на наредбите винаги се предлагат за обществено обсъждане и мнения и забележки могат да се изпращат в МОН преди дадена наредба да стане факт. Защо нямаше някаква реакция още тогава?

# 879
Скрит текст:
НеПипайМоятаГимназия набра такава популярност, че едва ли остана някой, който се интересува от училището и не е запознат със ситуацията около статута и вътрешните изпити.
Достатъчно беше да променят една наредба. Направиха го. Друг е въпросът защо аз и ограничен брой други хора забелязахме проблема още през октомври миналата година, дори питах тук, във форума,
а засегнатите училища реагираха доста по-късно. Да не говорим, че проектите на наредбите винаги се предлагат за обществено обсъждане и мнения и забележки могат да се изпращат в МОН преди дадена наредба да стане факт. Защо нямаше някаква реакция още тогава?
Защото - "чукча не читатель", пък и ако някой "заинтересован", по скоро "засегнат", вземе нещо да изкоментира, може и нещо много лош да излезе, да не се навира в очите на началството... Специфика на народопсихологията  Thinking
Скрит текст:
Що приекто-наредби са ми минали през пощата (по някакъв си служебен ред ме известяваха...)  във връзка с екология, на колко еколози на заводи съм ги препратила и колко рев съм слушала след това,
 че наредбата видиш ли е точно такава, ама никой не е реагирал на проекта, а после....

# 880
nady07, в коя специалност сте приети?

lorenca, видях го отговора, но се питах дали е твърдо 2 точки 0,071 за навсякъде и има ли формула за преобразуване .
В такъв случай една точка приблизително е 0,0355.

И аз се присъединявам към питането за формула, защото и моята дъщеря я делят малко точки от предното желание.

# 881
Скрит текст:
nady07, в коя специалност сте приети?

lorenca, видях го отговора, но се питах дали е твърдо 2 точки 0,071 за навсякъде и има ли формула за преобразуване .
В такъв случай една точка приблизително е 0,0355.

И аз се присъединявам към питането за формула, защото и моята дъщеря я делят малко точки от предното желание.
За какво ви е формула? Виола е използвала това, което съм дала и е написала на колко горе-долу се равнява една точка.

# 882
  • София
Днес по обяд записахме младежа в ТУЕС. Имаше чудесна организация и минахме много бързо. Записахме се и си платихме зеленото от 16 септември, да не го мисля по-нататък.
От любопитство погледнах списъка с класираните деца. Около 90% са класирани по първо желание. До обяд половината вече бяха отметнати като "записан" а имаше само 3 на които пишеше" 2 класиране" .

Понеже едно от тези дечица подали за 2 класиране беше малко над нас в списъка и синковеца после разправя - знаеш ли мамо това момче сигурно иска да иде в СМГ, защото бала му е 464 и беше по 3 желание, а за другите училища бала би му стигнал . Аз си викам - гледай как покрай мен и той прихванал да следи статистики и да сравнява балове.

# 883
  • София
Достатъчно беше да променят една наредба. Направиха го. Друг е въпросът защо аз и ограничен брой други хора забелязахме проблема още през октомври миналата година, дори питах тук, във форума, а засегнатите училища реагираха доста по-късно. Да не говорим, че проектите на наредбите винаги се предлагат за обществено обсъждане и мнения и забележки могат да се изпращат в МОН преди дадена наредба да стане факт. Защо нямаше някаква реакция още тогава?
Включих се в популяризирането на проблема в нета. Не бях пряко засегнат - просто исках детето ми да учи там. Възможно е даже да сме спечелили от влизането в сила на "новата" наредба. Искам да се знае кой е виновния, инициатора за тази реформа. Защото това отслабва средното образование в страната въобще. Изразих мнение тук, защото ми се стори, че Вие имате друга версия и зададох въпрос.

# 884
Подадох заявление за второ класиране в Испанската гимназия. Никакви документи не ми искаха, само попълних заявление. Входящ номер не ми дадоха /но пък и аз не се сетих да поискам  Blush/. Детето не беше с мен.
Тъй като и първото ни желание е пак за паралелка в Испанската и така или иначе ще се запишем там другата седмица, попитах какво да нося и ми отговориха: оригинал на свидетелството, медицинския картон /ако го имам/ и от личния лекар карта с нанесени имунизации и отбелязване дали има някакви заболявания или алергии, за които трябва училището да знае. На въпроса дали трябва да дойде и детето, отговорът беше - ако няма възможност да дойде, може и без него.
Междувременно младежът се е включил в групата във Фейсбук на новоприетите деца в Испанската и тече усилена опознавателна кореспонденция  Simple Smile.
Успех на всички деца в новите училища, а на тези, които чакат второ класиране - да ви приемат в желаните паралелки! Peace

Ние се записахме в испанската днес.Организацията и там беше чудесна и приключих много бързо.Утре девойката ще си занесе отпусното и имунизационния картон.

Снощи кипеше усилен чат в групата във фейса - каза, че се е запознала с няколко бъдещи съученици и има поне 10 от нейното училище и квартал. Joy
Голяма работа са дечурлигата....

Общи условия

Активация на акаунт