За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 601
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Пловдив
а това е на сайта на МГ Пловдив  newsm78

# 1 186
Да,не ги изнасят списъците.Аз ходих да видя за баловете ама уви ми казаха,че само на 5-ти клас изнасят

# 1 187
    Изказването "Свършиха местата" от журналистите ми напомня на нещо, което прочетох в нета"В НПМГ се влиза с 3-ка" и цитиран минимален бал 316, без да се обясни, че това е минимален бал за една от паралелките и най-вероятно е достигнат без явяване на олимпиада, което автоматично променя нещата, тогава е 316 от 400, което при 2 шестици в дипломата означава, че детето има поне средно 72 точки от матурата.Rage

# 1 188
    Изказването "Свършиха местата" от журналистите ми напомня на нещо, което прочетох в нета"В НПМГ се влиза с 3-ка"
Скрит текст:
и цитиран минимален бал 316, без да се обясни, че това е минимален бал за една от паралелките и най-вероятно е достигнат без явяване на олимпиада, което автоматично променя нещата, тогава е 316 от 400, което пре 2 шестици в дипломата означава, че детето има поне средно 72 точки от матурата.Rage
Наистина ли са го написали?  ooooh!Дори да пренебрегнем факта, че вече се кандидатства с точки, много ми е интересно как я изчислиха тая тройка и по какво точно трябва да бъде?  Mr. Green

# 1 189
  • София
   Изказването "Свършиха местата" от журналистите ми напомня на нещо, което прочетох в нета"В НПМГ се влиза с 3-ка"
Скрит текст:
и цитиран минимален бал 316, без да се обясни, че това е минимален бал за една от паралелките и най-вероятно е достигнат без явяване на олимпиада, което автоматично променя нещата, тогава е 316 от 400, което пре 2 шестици в дипломата означава, че детето има поне средно 72 точки от матурата.Rage
Наистина ли са го написали?  ooooh!Дори да пренебрегнем факта, че вече се кандидатства с точки, много ми е интересно как я изчислиха тая тройка и по какво точно трябва да бъде?  Mr. Green
Ако имате 100т от Олимпиада по География (защото става въпрос за икономическата паралелка), две шестици от бележника=100т. До тук 200т. До 316 остават още 116т. Разделено на три = 38.67т средно от двете НВО. Което според таблиците за приравняване дава 3.80. Не е съвсем тройка и е много нереална комбинация

# 1 190
Вярно, че е някакъв откачен сайт, но някой го е сътворил. Даже им писах на пощата да не пишат глупости  
Те не знаят дали и колко точки има детето от олимпиада на всичкото отгоре.
http://bultimes.com/kuneva-triumfira-vlizash-s-trojka-v-npmg/

# 1 191
В 91 НЕГ има списъци, но БЕЗ ИМЕНАТА на децата.
[/quote]

В 91 НЕГ имаше списъци с приетите на първо класиране деца с трите им имена и с бала, с който са приети. Точно на база на тези списъци децата се намираха и биваха разпределени в стая за подаване на документите за записване. Мисля, че дори дъщеря ми направи снимка ...

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 16:44 от julika

# 1 192
Вярно, че е някакъв откачен сайт, но някой го е сътворил. Даже им писах на пощата да не пишат глупости  
Те не знаят дали и колко точки има детето от олимпиада на всичкото отгоре.
http://bultimes.com/kuneva-triumfira-vlizash-s-trojka-v-npmg/
Хахахха. Намерихме обяснение защо са " свършили" местата в училищата на първите 25 позиции.

В някои училища е още по-зле. В топ 25 има школа, в които се влиза с бал 250. Още на 1 тур. Т.е. стигат ти две „тройки“ на матурите след 7 клас.

krasengn, благодаря за взетото отношение по въпроса ми, но нито той беше сериозен, нито 3, 80 е тройка.

# 1 193
  • София
krasengn, благодаря за взетото отношение по въпроса ми, но нито той беше сериозен, нито 3, 80 е тройка.
Аз просто обясних "логиката на журналиста". Разбира се, че не съм съгласен с него. Още повече, че от следващата година сме ученици в НПМГ. Между другото миналата година в същата паралелка минималния бал е бил 26. Което при две шестици от бележника пак дава средно 3.50 от изпитите и НВО. Тоест нямаме новина. Simple Smile

# 1 194
krasengn, пак е неясно за миналата година бала се формираше вътрешен изпит по 3, 1 оценка от свидетелството+по веднъж НВО. Много възможни комбинации:smile: Средно 4,33

# 1 195
  • София
krasengn, пак е неясно за миналата година бала се формираше вътрешен изпит по 3, 1 оценка от свидетелството+по веднъж НВО. Много възможни комбинации:smile: Средно 4,33
Един журналист, който търси сензация, винаги може да "намери" тройка на изпит или НВО.

# 1 196
  • Пловдив
а това е на сайта на МГ Пловдив  newsm78

Вчера и в ЕГ Пловдив като се записвахме казаха, че списъци с баловете няма да вадят, чак преди 15,09 щели да разпределят паралелките и евентуално тогава.

# 1 197
  • София
Гледам назад много хора говорят за перфектно владеене на език.  Такова няма..Никоя езикова, никой курс не дава такова ниво. За нас БЕ като е матерен, да не би всички думи да знаем като значение, да не би да не допускаме грешки?
Достатъчна е една отлична база, позволяваща свободно говорене, четене и слушане с разбиране, грамотно писане, а оттам и вземане на  сертификат за С1/С2. Но дори и  наличието на такъв не означава перфектно владеене. А вече, ако и когато се наложи, нещата в съответната страна се доошлайфат.
Не е вярно  много-много и твърдението, че в Германия може да се следва  на английски. Има доста голям избор за магистърски програми на английски,  но за бакалаври нещата са сериозно ограничени ( не е като в Холандия примерно) и като университети, предлагащи това, и като специалности. Да, има опция за езикова година за изучаване на немски, ама тя струва пари, така че доста хора се стремят да я пропуснат. Peace И езиковата е добър начин това да се случи, с всичките уговорки, че винаги има деца, които и оттам излизат с ниско ниво.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 18:20 от пенсионирана русалка

# 1 198
  • Варна
Гледам назад много хора говорят за перфектно владеене на език.  Такова няма..Никоя езикова, никой курс не дава такова ниво. За нас БЕ като е матерен, да не би всички думи да знаем като значение, да не би да не допускаме грешки?
Достатъчна е една отлична база, позволяваща свободно говорене, четене и слушане с разбиране, грамотно писане, а оттам и вземане на  сертификат за С1/С2. Но дори и  наличието на такъв не означава перфектно владеене. А вече, ако и когато се наложи, нещата в съответната страна се доошлайфат.
Не е вярно  много-много и твърдението, че в Германия може да се следва  на английски. Има доста голям избор за магистърски програми на английски,  но за бакалаври нещата са сериозно ограничени ( не е като в Холандия примерно) и като университети, предлагащи това, и като специалности. Да, има опция за езикова година за изучаване на немски, ама тя струва пари, така че доста хора се стремят да я пропуснат. Peace И езиковата е добър начин това да се случи, с всичките уговорки, че винаги има деца, които и оттам излизат с ниско ниво.

С тези 3 часови курсове от 5 клас, за които чета тук - и това което следва, някой няма да са спестили много. Joy

# 1 199
  • София
Хаха, не става дума само за  таксата за самата езикова година, не тя е сериозното перо. Освен нея общежитието е  около 250-300 евро/месец, картата за транспорт в повечето случаи се доплаща над отпуснатата студентска, която покрива транспорта само в определени часови пояси, прехраната и т.н.. Като се сумират разходите за една такава година, сигурно  се стига до едни 7000-8000 евро и отгоре.  Дори и да се съдере едно дете да ходи на курсове тук, без езикова, от 8-12 клас плътно, пак няма да ги докара тези  15-16000лева, с езиковата пък съвсем, дори и да му се налага да доучва навън примерно веднъж седмично.

В интерес на истината никога не съм разбирала негативното отношение на някои хора към ЕГ. Ок, не ги харесват, не това иска детето им, ама това не е повод да се отричат като безмислени. Един иска в тях, друг в МГ, трети в професионална, четвърти в някоя с изкуство, светът е шарен.  На днешния хал на образованието ни са добър избор, ако щете и заради относително подбраната среда. И е наивно да се вярва, че оттам ще излизат преводачи, лингвисти, филолози. Завършилите ги следват, каквото се сети човек,  в интерес на истината -  най-малък % от випуските,  граничещ с нулевия, избира филология и подобни специалности.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 19:07 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт