Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 145
  • 576
  •   1
Отговори
# 285
  • постоянно
Няма ли институция при вас , към която можеш да се обърнеш за съвет ? Може би си струва да потърсим онлайн повече за трудовият  им кодекс ?
Каквото и да правиш не се поддавай на манипулации , които биха могли да се използват срещу теб  натози миитинг .  Peace Peace

Това  нова работа ли е ?

# 286
Сесили, няма позиции, а аз съм ограничена в избора. Не мога да падна под моето ниво, заради заплатата. В последната година имаше две места, които са подходящи. За едното още чакам резултат.

Не съм спирала да търся работа. Просто няма как да се лиша от постоянна държавна позиция и то не ниска за да започна на договор.

Хър, от миналата година съм на тази работа. Уж доброволно се преместих, но така да съжалявам, че....

# 287
  • постоянно
Какви са ти опасенията , че се опитват да те подтикнат към напускане  с тези промени ?
Промените, които налагат спират ли те от това да си вършиш работата пълноценно ?
Усещаш ли , че тези промени са директирани по-скоро към теб  ?

# 288
Имам нужда от правна защита. Сериозно е. Аз имам опит и знам, кога се опитват да те натопят.
с това трябва да си много внимателна, казвам го от личен опит. Особенно ако нямаш подкрепата на по-висшестоящ.

Всечки са ти предложили да седнеш и да пийнеш, мисля, че няма да ти помогне. Трябва ти независим поглед върху нещата
Децата, край тях винаги ще имаме грижи. За нова работа, гледайки тук, а предполагам и при вас е така, е абсолютна стагнация....
Не знам какъв съвет да дам, но ако ти трябва някой, с който да се скараш - насреща съм

# 289
Просто съм подложена на тормоз, ежедневен. Преглеждат ми се документите по н на брой пъти, ловят се за някакви несъществуващи неща. Обвиняват ме за какво ли не.

Бях болна в петък и понеделник. Завеждаме си болничните, когато сварим по принцип. Месец закъснение е нормално. На мен никога не ми се е случвало да се бавя толкова, обикновено го отмятам.
Днес получих имейл от шефката, защо не съм си го логнала (минали са едва два дни, а аз никога не съм пропускала, освен това, във вторних получихме имейл. че системата няма да функционира, поради приклЮчваме на финансовата година).
Имам и много проблемни договори, с които се боря, а те изкарват всяки проблем, като мой. Аз ги наследих с цялата каша и до сега съм се справила с огромна част от проблемите, но това не се отчита.

Като хиени дебнат за проблем и ми го приписват.

# 290
Говорила ли си с някой мениджър или HR за тези неща? Извинявай че те питам, но абсолютно ли си сигурна, че те дебнат и се заяждат?

Всъщност каквото и да е, аз мисля, че не трябва да се тормозиш просто. Това е само работа и не си заслужава емоционалните мъки, но пък ти осигурява покрив над главата, както и всичко друго необходимо. На другия край на света, на практика имаш само работата си. Ако не ти е непосилно, по-добре пускай всичко покрай ушите си и се усмихвай лицемерно. Като видят че не се тормозиш, ще спрат да опитват, ако наистина го правят. Не се съмнявам в думите ти, но понякога гледаме на нещата само субективно.

# 291
Явно си заела место, пазено за друг.

Не знам разговор с шефката ти би помогнал. Трябва да изманипулираш ситуацията и да започне да работи за теб.
Ние, правим огромна грешка. показваме им, че можем да се справяме с проблеми нерешими преди това. И сме потенциална заплаха за тях

# 292
Down Under, ако няма да ти се отрази на заплащането, поискай прехвърляне в друг отдел, или на друга позиция.
Явно е че търсят под вола теле, възможно е да си заела място предназначено за друг или...просто да не те харесват.

# 293
О, аз отдавна съм подтиснала желанието си да показвам какво мога и знам, поради гореописаните причини. Изкарвам си осемте часа с общото темпо, правя като тях, вземам си заплатата и хич не ми пука. До тази стратегия стигнах по нелесния път.

# 294
  • постоянно
 А срещата , която ти предстои наказателна ли (е HR? ) или просто рутинна  работна ?

Мдаа и на мен ми се струва, че явно шефката иска да вмъкне нейно лице и гледа да те " спъне някъде " Не ви знам законите в АУ , но имаш много малък стаж в компанията , което може би и дава повече " смелост " да подходи по този начим . Може би ще се опита да те отстрани на work capability grounds  като те изкарат некомпетемнта за позицията.

Каквото и да става , продължавай да си работиш и се старяй да правиш всичко " by the books " засега. Нямате ли достъп до employee's handbook ?  Peace

# 295
employee's handbook не вършат работа в такива случаи. Сума ти дела на работници имаме подобни на този, но прекият ръководител казва, че не се справя работникът, пускат му три предупреждения и после могат да го освободят. Тук поне се иска много сериозна причина за уволнение на човек, който е с постоянен договор, но съм установила, че шефовете перфектно си ги намират тези сериозни причини и ги подкрепят с показанията на мениджърите и/или супервайзърите. Дано да не става дума за подобно нещо, а да е просто кофти офис среда.

# 296
Шефовете ми се заяждат, а с останалите не комуникирам, за това имам нужда от помощ от Юрист или чР.

чек, сигурна съм. За толкова години мога да го усетя. Подготвена атака е.

титина, не съм заела ничие място, но е вероятно да искат да назначт някой на моето.

# 297
Аз лично бих записвала всеки един разговор, който провеждам с клиенти, или с когото там работиш, както и разговорите с преките ти ръководители, мениджъри и т.н.
Освен ако не е наказуемо от закона.
Така ще имаш доказателство за всяка една изречена дума, освен писмената документация, която водиш.

# 298
  • постоянно
employee's handbook не вършат работа в такива случаи. Сума ти дела на работници имаме подобни на този, но прекият ръководител казва, че не се справя работникът, пускат му три предупреждения и после могат да го освободят. Тук поне се иска много сериозна причина за уволнение на човек, който е с постоянен договор, но съм установила, че шефовете перфектно си ги намират тези сериозни причини и ги подкрепят с показанията на мениджърите и/или супервайзърите. Дано да не става дума за подобно нещо, а да е просто кофти офис среда.
Имах в предвид да си припомни какво се очаква от нея и срокове за едно и друго ( както каза за болничния ) за да може да е всичко по книгата и да не може да я из хваща за нещо глупаво като срок за болничен. За друго знам , че няма да и помогне  Peace

# 299
Имах в предвид да си припомни какво се очаква от нея и срокове за едно и друго ( както каза за болничния ) за да може да е всичко по книгата и да не може да я из хваща за нещо глупаво като срок за болничен. За друго знам , че няма да и помогне  Peace

Peace

Общи условия

Активация на акаунт