Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 121
  • 576
  •   1
Отговори
# 465
  • Euskal Herria
Пия си все още кафето. И после продължаваме ремонта. Добре, че има климатик, че не ми се мисли какъв ад щеше да е с очакваните 43 градуса днес. Ама като сме на зор - жега, не жега, търчим до магазините. В момента е "само" 30 градуса.
И за капак вчера са ни дали една щайга кайсии и свекър ми снощи ми казва "А, трябва да правим сладко". Деликатно му порязах мераците. Нямаме под, осветление, стени, врати, кусур ми насред разтурията да бъркам конфитюр  Joy.

# 466
Захир, в момента съм на дивана с шапка на главата. Климатика си духа на воля.
Яна, ми що не сладко? Ще ви се получи най- хубавото, предвид полевите условия.

# 467
  • Euskal Herria
Мари, спор няма. Такова сладко винаги се помни в семейната история. И досега споменаваме едно "газено сладко" от ягоди. Просто с колата бяха минали върху част от торбите с ягоди  Joy.
А иначе за момента - тъкмо съм подхванала хвърлянето на непотребните вещи, докато свекър ми не е наблизо. Същи Плюшкин - то всичко можело да потрябва. Та предпочитам това, колкото и да е пипкаво и изнервящо, отколкото да вися над тавата.  А иначе - освен сладко, такава хубава кайсиева ракия става  Mr. Green.
Такааа, почивката ми свърши, кафето е изпито. Сега - на тръстиката. Чета само последните мнения  в темата, нямам време за повече. А вие сте неуморни сега, винаги има 99+ нови поста.

# 468
  • постоянно
Добро утро на всички . Събудих се последна днес в 8.30 да не повярваш . ММ прибрал прането , сгънал и прибрал . При нас днес е не повече от 20 и някак мрачно . Довечера излизаме с родителите те от ръгби клуба на децата а те са такива "party animals " Могат да пият и веселят до 6 сутринта , а аз вече съм стара и ми се приспива в 11 . Ще взема да легна на обяд , а ? 
Даун , много се радвам че нещата са се изяснили . Може и да те оставят на мира сега , но ти продължавай да търсиш.
Джинджър ми беше един от продуктите , които купувах . Китайците не сядат на масата без него , много е полезен . Пратих на мама миналата година и сега си го гледа сама . Слага във всяко ядене по малко за аромат и още нещо  Laughing
Детето е три седмици подред математик на набора . Това е разликата да имаш БГ майка  hahaha

# 469
Чек, тая оптимизация на куриерите си е за селските номера и пинизи. Егати!

Аз се обадих в местните пощи и се оплаках, че куриерът е завъртял този номер и той след половин час се появи на вратата. Изненадващо ми донесе и едни мазила, които поръчах преди четири дни от Англия, но важното е, че тийнката е хепи с айфон. То пък сега и наносим карта трябвало и в жегата ще се мъкнем до Водафон. Tired

Аз като чета какви са температурите в България се чувствам като на хладно. Тук е само 34 градуса.

# 470
  • София
В София е 36, усеща се като 41 Close

# 471
  • Бургас
Купихме басейн на децата и ги паркирахме в банята да се мокрят на воля. Голяма радост беше. Аз на спокойствие си изчистих, без помощнички.Обаче изваждането е трудно. Сега ако и заспят. Ехейййййй.........

# 472
Яна да не забрави,че е обещала торта  Mr. Green .Тъкмо другата седмица температурите ще са по—подходящи  Flutter .
Ние в крайна сметка останахме сами с детето.Сега се плицика в импровизирания басейн и след малко по леглата.На долния етаж поне е хлад,че основите са каменни,повече от метър широки.Но като цяло обхвата тук е мъкаа.

# 473
Ние изчистихме на бързо. Излизах на терасата да простирам. Духа горещ вятър, направо е ужас  Shocked
Даже котката се предаде и седи в стаята с климатика (по принцип не припарва като е пуснат)...
Дано утре да паднат температурите, както прогнозират, че ще ми заминат доматите  Mr. Green

# 474
  • Mediterraneo
Отчитам се с 20 градуса и дъжд. От снощи Т са паднали с поне 10 градуса. Разкошно време за спане, което ще предприема следобед, че от 6 съм на работа.

Аз напазарувах и пратих ММ да води колата в сервиза. Направих зеленчуци и месо на грил тигана, децата искат буритос. Салата Снежанка забърках, купих 3 дини и 2 кутии сладолед, това ще е уикендното меню.
Утре бяхме планирали да посетим един страхотен комплекс с малък ресторант и басейн нагоре в планината, но ще отложим- едно, че времето се развали и друго, че на мен ми дойде и не обичам подобни изпълнения в този период  Tired

# 475
За джинджифиловата лимонада да кажа. То не е съвсем лимонада, по-скоро студен чай с доста екстремен вкус.
Обелвам и настъргвам парче джинджифил с размер на кибритена кутийка. Заливам с около 2 л току що кипнала вода, и оставям да престои половин-един час да поизстине. Прецеждам, добавям десетина листа свежа мента и сока от три-четири лимона, и слагам в хладилника. Това за нас. Вкусът е силно изразен - хем люто, хем кисело.
Затова когато ще го поднасям на някого извън дома, намалявам количеството на джинджифила и добавям захар.
Просто трябва да се напасне за различните вкусове. Майка ми го прави с повече лимони, и съвсем малко джинджифил, по-скоро за аромат. Една дружка пък набляга на ментата. Проба-грешка, и това е.

# 476
  • Бургас
За плодове в повече, не знам дали сте пробвали да варите сладко в хлебопекарната.
Тук много се внасят, малко се ядат обаче и като следствие винаги има нещо , което ако не се изяде ще се хвърли след ден. Огледах се, разпитах Гугъл и ми излезе, че мога да си варя сладко и там. Нарязвам плода, измервам го, за да съобразя количеството захар. Слагам плод , захар и сок от половин лимон в хлебопекарната и намирам програмата за варене на сладка. Като свърши обикновено включвам втори път, защото нали е затворен съд не извира вода. Лесно и неангажиращо, само сухи и чисти бурканчета да ти се намират под ръка. Обръщам да стоят върху капачките като ги напълня докато изстинат и хоп в шкафа.

# 477
Момичета, мои познати организират интересна игра в Южния парк този уикенд. Ако някои от вас смятат да се разходят натам, пишете ми на лично, за да ви разкажа какъв е механизмът Simple Smile Сега там има фестивал и си струва да посетите мястото Simple Smile

# 478
  • София
Имам чувството, че половин София се е изсипала в Джъмбо, та и ние не останахме по-назад. Отидохме за разни ваканционни джаджи. Взехме федербал, 3 вида топки, стойка за колелета за колата, дюшек, пояс, фризби и разни кофички, лопатки и най-различни формички за пясък. Като че ли бебета ще водя, а не магарици на 9 и 16 г. Не че някой ме е карал да купувам тези неща, но смятам и аз да се възползвам от тях.

Късния следобед чакаме съседите да ни дойдат на гости. От нас климатиците, салатата и десерта, а от тях - останалото.  Grinning

# 479
Писах в една тема в СО и нещо ме репликира една девойка, а аз май съм на нейното мнение. Това няма значение, защото се разхилих бясно на моя реакция.

Момичето, учтиво се обръща към мен с целия ми ник, а аз за малко не започнах да пиша: "Казвай ми Даун  Joy".

Общи условия

Активация на акаунт