Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 124
  • 576
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • Germany
За лична карта не знам, но за паспорт съм сигурна, защото изрично питахме  Peace

# 452
Да, трябва и двамата родители.
Това не е вярно Naughty.
За издаване на ЛК на непълнолетно лице се изисква присъствието на ЕДИНИЯ родител. КОгато родителите са разведени, се изисква присъствието на родителя, при когото е оставено детето (за целта се дава и копие от бракоразводното дело). Т.к. Даун не са разведени в БГ, съответно и в системата ще излезнат женени, няма проблеми бащата да подаде документи за ЛК.

https://www.mvr.bg/dbds/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1% … 0%B8/lichna_karta

# 453
Това е просто статия от вестник и то от преди девет години, а във втория линк уточнението за двамата родители е за подаване на заявление за паспорт. За лична карта се изисква присъствието само на единия родител.

Особеност при подаване на заявление за издаване на лична карта и получаването й на:

- непълнолетни (от 14 г. до 18 г.) и на поставени под запрещение лица - подава се лично и в присъствие на родител, настойник или попечител, който полага подпис в заявлението. Личната карта се получава от родител, настойник или попечител, а по изключение - от упълномощено лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно или от лице, чиито данни са посочени от родител, настойник или попечител пред длъжностното лице в заявлението при подаването му;

https://www.mvr.bg/dbds/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1% … 0%B8/lichna_karta

Лято, заедно сме писали, обаче няма никакво значение дали са разведени родителите ако не става въпрос за паспорт.

Даун, пращай ги да подават заявление. За развода уведоми местната консулска служба и те ще го регистрират в България. Даже си длъжна да го направиш в шестмесечен срок.
Скрит текст:
Чл. 70. (1) Български гражданин, който е поискал от местен орган по гражданското състояние в чужбина съставянето на акт за гражданско състояние, е длъжен да се снабди със заверен препис или извлечение от съставения акт и не по-късно от шест месеца след съставянето му да го предаде или изпрати на българския дипломатически или консулски представител в тази страна, като същевременно му съобщи постоянния си адрес в Република България.
(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Ако българският гражданин не е могъл да предаде или изпрати съставения от местен орган по гражданското състояние в чужбина акт на български дипломатически или консулски представител, той може да го представи направо на длъжностното лице по гражданското състояние в общината по постоянен адрес съгласно чл. 72, ал. 2, т. 1, 2 и 3, заедно с легализиран и заверен превод на български език.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 10:59 от Анонимен

# 454
Благодаря  Hug. И аз имах спомени, че за лична карта не е драма, но информацията ми е стара. Ще ги наритам да подадат преди да е обявен развода. Нека се наспят днес де, защото до Доха са летяли 16 часа, заради заобикалянето. По-добре до ЛА да бяха отишли Simple Smile.

# 455
Искам най- сърдечно и приятелски да посъветвам Захир да не чете менюто на Алечка!  Mr. Green
Чек, тая оптимизация на куриерите си е за селските номера и пинизи. Егати!
Даун, какво е ся тва ново 20. Тук женени, там разведени. Ми, да си беше дошла и ти, и да го играехте както трябва тоя филм- щастливи, влюбени и детето с лична карта щяхте да накиприте по лесния начин.

# 456
Искам най- сърдечно и приятелски да посъветвам Захир да не чете менюто на Алечка!  Mr. Green
Чек, тая оптимизация на куриерите си е за селските номера и пинизи. Егати!
Даун, какво е ся тва ново 20. Тук женени, там разведени. Ми, да си беше дошла и ти, и да го играехте както трябва тоя филм- щастливи, влюбени и детето с лична карта щяхте да накиприте по лесния начин.

Ти не се ослушвай, виках те да чистим  Mr. Green. Къде е менщто на Али?

# 457
Успах се Persevere ... Не навих алармата, реших, че ще се събудя рано заради жегата... Домашните решили да не ме будят, да се наспя щом ми се спи. Събудих се в 10,30, развиках им се - трябваше да ходим на планина, на сянка и хлад, но трябваше да тръгнем в 8,00-8,30 най-късно. Сега вече просто няма смисъл. Обяснението - толкова хубаво съм си била спала, че им било жал да ме събудят... И ще се варим днес в собствен сос, вместо да сме на сянка и водичка... Пия си кафето и обмислям някакво китайско мъчение.

# 458
Бърдс, добре са направили. Аз от години не съм спала до толкова. Отидете на басейн.

# 459
Marat, аз съм жеУезна тоя път, не знам как ама съм супер стриктна. Ям само по режим цяла седмица, чувствам, че има разлика и продължавам.
Днес станахме към 9, докато пихме кафе си оправих китките, излъсках терасата, измих я, после двамата чистихме, въртяхме дивана насам натам, за да не е под климатика..Накрая,плувнали в пот, го върнахме както си беше    hahaha Сега вече съм баста. Чакат ме 4 перални дрехи, за гладене, но хич даже няма да ги поглеждам.

# 460
  • Варна
Аз седя във фризьорския салон, намазана с боя, на климатик и чета форума. Хич не завиждам на хората навън, едва се диша.

# 461

През почивните дни по басейните и на Витоша е ужасна лудница, няма как да отпочинеш в тази навалица. Обичаме уединени и спокойни места, а такива в градска среда няма. Особено на Витоша - трафикът от хора и автомобили е като в пиков час на делничен ден. Освен лесните, понаучиха и по-трудните машрути, и вече няма спасение.. Поне на едно 30 км в околовръст няма спокойствие, трябва да се мръдне на минимум 50, и повече.

Ще си сваля няколко филма, и ще пия джинджифилова лимонада цял ден.

# 462
Бърдс, може ли рецепта, че ми се мотка един джинджифил тук Hug

# 463
Да, още е началото на Юли, към средата и август ще е спокойно предполагам. Ох, сега детето като е там и на мен ми се доходи.

Аз лоча чай с джинджър, ама още подсмърчам и завиждам за жегата.

# 464
 Hug  Привет- мривет!  Hug

При нас е 17 градуса,ЗавиждайтИииии.....!

Не мога да сваря ни с четене,ни с писане да наваксам. ooooh!
Даун,радвам се,че нещата засега са под контрол.И също така се надявам скоро да имаш нова работа! PraynigПари винаги ще ни трябват,но и нервите също.
Моя проблем беше матиран с извинение и рестарт на отношенията.Добре,че фирмата е огромна,та септември или октомври ме очаква ново място.И така,както винаги потърпевшият си тръгва..... А сега дойде отпускарският сезон и почти няма да се виждаме с моят "почитател".

Аз от всичкият стрес загубих тотално апетит.Вечно имам горчив вкус и сухота в устата и карам на плодове,краставици и домати.В нашият "Лидъл" има страхотни плодове и зеленчуци. PeaceВследствие на това се чувствам по- енергична и работоспособна.А и огледалото ми стана приятел. hahahaХубав уикенд,момичета! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт