Искам да кажа ... (128)_26.06-02.07

• 59 166
  • 576
  •   1
Отговори
# 255
честито на празнуващите.
Завиждам ви за жегата, тук става все по-студено.

чек, стър фрай се пише на български, макар че много хора неправилно го произнасят стир. На амглийски се изписва с ай, но се произнася почти ъ.

# 256
Голяма жега е и при нас, снощи в 12 през нощта беше 29 градуса. Което нямаше да е толкова зле ако я нямаше тая лепкава и тежка влага. Като излязох на терасата имах чувството, че влизам някъде, където е пусната печка. Писала съм и преди, не ми понасят жегите, чисто физически, и като си помисля, че ще е така чак до септември…

Аз имам „драма“. Пуснах си няколко дни отпуска август месец, които не знам как да оползотворя. Сама ще съм, но не знам къде ми се ходи, какво ми се прави. Миналата година бях пред burnout и много добре знаех, че имам нужда от AI, басейн, спа, йога и пилатес. Тая година съм пълен блокаж по темата. 

В училището на детето се вихри някакъв скандал, на който не мога да хвана края. Има извънредно събрание на асоциацията на родителите довечера, чудя се има ли смисъл да ходя.

Честито на празнуващите!

# 257
  • Mediterraneo
Привет! Аз съм много доволна, че с днешния ден приключих всички ангажименти по институции, с които се занимавам сигурно цял месец! Детето е записано в училище, всичките ни документи бяха изрядни( че преди нас върнаха двама), остава да чакаме септември. Малката също е с подадени необходими документи( всяка година подаваме молби за училищен транспорт, хранене на обяд и пр.). Данъчните декларации са подадени, че даже ни върнаха и парите вече, много са експедитивни. Така, нека да е лято вече!

А то е лято, та лято! Добре, че вчера и днес има малко повечко вятър, та да се диша. Аз вирея най- добре на Т макс 25 градуса, нагоре ставам нервна  Laughing

Напоследък не готвя. Снощи правих бъркани пици. За довечера им взех фиш енд чипс замразени, ще ги метна на фурна. Аз съм на работа, та съм лесна, карам я на литри вода. Все гледам да е нещо бързо и лесно, предпочитам на фурна; таратор, салата, пресен хляб и не ги мисля изобщо. В тези горещини никой не иска да яде готвено.

# 258
Привет и от мен!
Дългоочакваният от мен телефон вече е в България. В сайта на DHL пише, че очакваната дата за доставкаа е утре, а аз си спомням, че предишният път са ми доставяли пратката ден преди очакваното. Имате ли по-голям опит с тзи фирма за доставки и дали имам шанс да си получа телефона днес?

# 259
Честито на празнуващите  bouquet
Стаичките между етажите са обща собственост и не се полагат на никого независимо дали има нужда или не. Няма такова нещо, вие имате килер, по-голям апартамент имате и подобни. Общо е. От там насетне общото събрание решава как да се процедира с тях.

# 260
Titina, когато се нанасяхме преди години положението беше заварено.
Не ме е интересувала тази стаичка, имаме маза, която почти не ползваме.
Но е факт, че ползвателите на тези стаички злоупотребяват.
След като направят ремонта ще повдигна въпроса, защото ще е пълен абсурд да се нанесат обратно всички боклуци, които видях сега по площадките на етажите.

Ад е при нас, излязох по обяд навън и за 30мин се сварих. Сега така ме боли глава, че едва стоя, а са ме заринали с документи.

# 261
Уф, пратката ми е отишла на митница. За пръв път ми се случва.

# 262
И при нас е горещо, но е по- добре от другите места, като гледам.
Децата вече сами влизат в банята и си просят душ, след като се приберем от вън. Много са смешни. Ама вече ми е лесно. Двамата на веднъж и за пет минути сме приключили. Няма корита, няма легени.

# 263
И по-лесно ще става Ванини  Hug

# 264
И по-лесно ще става Ванини  Hug
Чакам, чакам  Laughing

# 265
Лято, не идва ли от ЕС телефона?

# 266
Лято, не идва ли от ЕС телефона?

Не, от Китай, за четвърти път поръчвам телефон от този сайт. Нито ЕОРИ имам, нито имам времето да вися по митници и ужас. DHL ми дават 2 варианта на действие: с тяхно съдействие или без. Никой не ми е напълно изгоден. Tired

# 267
Titina, когато се нанасяхме преди години положението беше заварено.
Не ме е интересувала тази стаичка, имаме маза, която почти не ползваме.
Но е факт, че ползвателите на тези стаички злоупотребяват.
остави всичко друго, но ншкой си оставят там и домакинския боклук...и е прекрасен развъдник на всякаква гад.

Като живеех в БГ бях домоуправител, такива нелепи неща съм виждала из тези стаички, такива абсурдни обяснения съм чувала...и изхвърлихме всички неща от там. Сега гледам пак са ги окупирали....

# 268
Уф, пратката ми е отишла на митница. За пръв път ми се случва.
Хубавото е, че DHL предлагат безплатно митническо представителство и се занимават с документацията от твое име, преди ми искаха пълномощно и ЕОРИ номер обаче... За телефон мисля, че мито не дължиш само ДДС, искат извлечения от банката за минат превод, за да определят реалната цена, върху която да сложат 20%. Звънни на DHL.

# 269
  • Варна
Оф, гледам из новините поредния зов за помощ за операция на детенце и такава злоба ме обхваща към нашите управляващи... За циганите винаги намират пари и фондове, а другите кучета ги яли. Не ща да затъвам в много размисли по темата, че ми се реве, а като му гледам снимката на това дете вече се наревах.

Общи условия

Активация на акаунт