Преди 1 година ми откриха Хашимото! Имам завишен МАТ, като ТАТ е в норма. Ехографа също показва изменения в жлезата. Бабите, те пък с базедова болест, леля ми с гуша, явно при мене е модифицирало в Хаши!И така, от една година се лекувам с еутирокс , но без успех, така и не видях никога хормаоните си в норма- или ще са над нормата или под! Ходила съм до сега при 3 ендокринолога. Ето и историята на резултатите:
TSH - 8.07
TSH - 4.97
--->толкова беше , когато ме диагностицираха (направих 2 изследвания)
TSH - 3.61 (при доза 25 мг еутирокс)
TSH - 4.95 (при доза 25 мг-50мг -редуване през ден)
TSH - 0.095 (при доза 50 -75мг- пак редуване -един ден 50, един ден 75)
TSH - 10.67 (при доза 5 дни- 50 мг - 2 дни 75 мг- и така редувам)
При последното изследване се шокирах, как е възможно толкова да скочи , при положение, че ми намалиха дозата със съвсем малко, тъй като преди пък ми идваха в повече хормоните. Явно, не се поддавам на лечението и явно няма да стане по този начин с игра на дози.
Като цяло, храня се здравословно, спортувам адски много, с килограмите нямам проблем, слаба съм , което е странно , но нещо в мен не е наред. Може ли да има други причини , за да не влизат в норма? Откриха ми хеликобактер, уж го лекувах, ама незнам дали не се е появил пак. Другото, което е сърцето ми прескача жестоко от година насам- от еутирокса (когато дозата е неточна). Почва много да ме притеснява и това сърце. Доста съм запозната с това заболяване и моля , ако има някой с подобен проблем да сподели и ще се радвам да получа повече информация . Всичко ми е ценно като инфо в момента, тъй като се убедих , че лекарите не могат да ми помогнат!
не е хипофизата , тожлезата си е изменена -т ехографа се вижда , в нея е проблема. Само знам, че лекарите не обръщат внимание на нищо и не ги интересува , а и нямат познанията... положението става по-зле . Това си доста сериозно заболяване . Като цяло, мисля и към хомеопати да се обърна ... Ще се изследвам изцяло и с фт3 , съвсем скоро!