Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
foxysilver, отрова е, но е лека пък и няма как да стигне до София. На около 3000 км. съм:joy:Joy

# 466
  • Стара Загора
Здравейте, моля за малко помощ от по-компетентните парфюмни дами  Grinning

Има ли разлика в ароматите на тези два варианта на Жур
Jour d`Hermes Parfum Hermès for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Jour-d-Hermes-Parfum-22523.html
Jour d'Hermes Hermès for women - https://www.fragrantica.com/perfume/Herm-s/Jour-d-Hermes-17076.html

Пирамидите и на двата парфюма във Фрагрантика са идентични, но за ароматите не съм сигурна.
Ползвала съм вторият вариант - с бялата капачка, а сега имам възможност да се сдобия с първия  newsm78

Благодаря Ви предварително!  bouquet Hug bouquet

# 467
  • Germany
Навила съм си на пръста, че много ще ми хареса Ivory Route.. Grinning
Могат ли да се тестват някъде в София парфюмите на Xerjoff?
Epice Marine нося напоследък. Интересен е, но едва ли ще го подновя като ми свърши травъл бутилката. Осатвя някакво усещане за недовършеност.
Куражче, има един малък бутик на площад Света Неделя, точно срещу църквата, до банка ДСК, не знам нито името, нито точния адрес, но там се предлага Xerjoff. Да не ме биеш после, има големи красоти, да знаеш  Wink. Момичето, което работи там е много любезно и се старае да улови вкуса ти, но не досажда.
Бях полудяла преди две години точно по Ivory Route, но така и не го купих. Писала съм преди време за него, сега, заради теб го пръскам два дни и към днешна дата казвам следното:

Топъл ориентал, с много хармонични подправки. Пирамидата не е съвсем правилна, защото основното, което усещам в началото, е много анасон, много захаросан джинджифил, много пипер и много босилек. Получила се е чудна комбинация, много носима, но към този момент на мен лично ми идва по-гръмогласен, отколкото ми се носи. Базата е дърво, доста лабданум, не знам защо отсъства от пирамидата, както и много ароматен тютюн и шоколадово пачули. Има малко от африканската кожа, има доста от любимият ми тютюн на Аткинсън The Odd Fellow Bouquet, има и от Tea for Two L`Artisan Parfumeur.  Чудесно присъствие и трайност, но за моментното ми състояние ми идва малко повече мъжки. Пробвай го, но не очаквай чудо неповторимо, идеята е доста експлоатирана. Пробвай и Shunkoin Xerjoff , мисля, че ще те вкарам в приключение с това предложение  Twisted Evil Wink, но смятам, че е много повече твой.

И за да не съм съвсем спам да кажа, че и аз пробвах Black Perfecto by La Petite Robe Noire Guerlain. Не харесвам роклите на Герлен, затова не съм примирала от вълнение и по тази версия. Слава Богу, за мен въобще не прилича на първата рокля, която никак не харесвам, заради задушливите синтетични вишни. Black Perfecto  си е самостоятелен парфюм, с доста разпознаваема Герлинада в началото, има си и пудрените нотки, и герленската ванилия, и мазничък ирис. Някъде издълбоко се появява много тъмна, маслена роза, но не може да доминира над Герлинадата, което за мен е плюс. Усещам много добре и кожените нотки, които са ми доста подобни на тези от Аметистовата кожа на Армани и тези от класическата версия на Ботега Венета. Елегантен парфюм, който се разкрива много хубаво в базата си, когато става зрял, кремест, доста топъл, дървесен и пудрен едновременно, появява се страхотна и много любима солена лакритца, и много вкусна Амарена Heart Eyes Доста по-женствено и красиво стои от Хипнотичната отрова ЕДП, която за мен е близка до Black Perfecto като страст и усещане. Харесва ми тази зряла и спокойна сексуалност и красота, която излъчва и се замислям за 30 мл. , още повече, че и флаконът е много красив  Heart Eyes

# 468
  • Бургас
Ходих да търся Скандал на Готие в Дъгласа,консултантката ми каза,че няма въобще да го заредят.Нямало никакъв интерес към марката.
Кристалче има го в Beauty Zone, вчера го пробвах . Много меддд, но след като утихна меда стана при мен Ла ви Бел, което лично аз харесвам. Обаче нищо ново, както и при Армани поредните горски плодове.

# 469
  • Бургас
Веси,много хубава новина,благодаря ти Heart Eyes Hug,ще слизам да го пробвам. Heart Eyes

# 470
Пробвай и Shunkoin Xerjoff , мисля, че ще те вкарам в приключение с това предложение  Twisted Evil Wink, но смятам, че е много повече твой.
Обичам и много си нося Shunkoin Xerjoff. Запалих и парфюмна дружка страшно по него и го купи в същия ден. Подкрепям Ковачева, че ще ти запали главата Куражче. Hug bouquet

Днес пробвам страшно много нови аромати после ще пиша.
Най-накрая се полях обилно с Bracken Woman Amouage и.......трябва още днес да изкарам 600 лв. Спешно е! Mr. Green Whistling

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 14:05 от densi

# 471
  • София
Kovacheva, HeartFlowers Hibiscus тествала си го специално заради мен..няма да ти се обяснявам , но ти си знаеш колко те обичам. People Two Women Holding Hands. Звучи много добре (прочетох и предишния зарибяващ пост)..
Благодаря Ви, за предложението, ще го тествам този Xerjoff , наистина звучи точно в мой стил (и още няколко други ) и за адреса също, намерих една статия за този бутик.
Дени, освен при Калин къде другаде могат да се тестват Амуажи? Още не съм имала възможност да помириша Съншайн/man and woman/ . И едно Армани Приве умирам да го подуша, предлагат ли се някъде в София или да си поръчам проба?

https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Prive- … ntrico-31209.html :лиги:

Ние се местим в нов апартамент, парфюмите все още не са с мен (защото още не е готов съвсем, някои спят на къмпинг дюшеци от мерак..Joy) ,но кутията с пробите -да. Подтикната от Ковачева, извадих леко подсладената  артилерия. Тествах "El Born" ....😍  и почти се влюбих. Началото е толкова разгулно..ароматен тютюн,опушена ванилия, бърбън +лека идея за напечена прашна улица..не е парфюм за работа много разконцентриращо действа. Вече го бях сложила в кошницата, когато след 4  часа се появи базата ..т.е. остана ванилията, за съжаление не беше вече опушена. Остава на стенд бай, ще го тествам пак и есента.

Изпръсках почти цял виал от  Good Girl Gone Bad в опит да разбера на какво ми напомня. Макар да няма цитруси сякаш най_много прилича на Розовия Шанс. Тъкмо исках да споделя с вас как базата ми напомня на детски антибиотик на прах (от тези с дъх на праскова/ягода ,които се разреждат с вода) , когато прочетох във Фрагрантика, „and as it dries I swear I smell women's lightly worn underwear. Don't worry, they're clean!” Grinning убийствена асоциация.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 16:07 от Courage

# 472
  • София
Здравейте, парфюмни. От цяла вечност не съм писала, но сега съм в парфюмна дилема и имам нужда от помощ. Колебая се между Моn на Guerlain и Рoison Girl edt. И двата ми харесват, но се чудя кой от двата има по- голям шлейф. Не ми се иска да стои близо до кожата, такива парфюми си имам достатъчно.

# 473
Аз пък вчера за пореден път пробвах новия Шанел 5 ( не Габриел! ) и съм убедена че това е моя парфюм. Парфюмирах се сутринта в 6 и вечерта към 6 все още ясно го усещах на себе си.
А аурата на Мюглер вече е при сестра ми Simple Smile

# 474
  • Бургас
Категорично Мон Герлен,при мен прави по-голям шлейф.Но с Рoison Girl edt съм се пръскала само из моловете,имам ЕДП.Определено се забелязва повече и за мен е по-богатата и по-мощна версия,но аз харесвам и едт,където бадемите липсват.Напръскай се хубаво и с двата и реши.Доста хора пишат,че имал прилика с Черният Oпиум,за мен такава няма,пиша за едт версията.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 17:06 от Bright Crystal

# 475
Категорично Мон Герлен,при мен прави по-голям шлейф.Но с Рoison Girl edt съм се пръскала само из моловете,имам ЕДП.Определено се забелязва повече и за мен е по-богатата и по-мощна версия,но аз харесвам и едт,където бадемите липсват.Напръскай се хубаво и с двата и реши.Доста хора пишат,че имал прилика с Черният Oпиум,за мен такава няма,пиша за едт версията.

Poison Gilr -ти препоръчвам аз Simple Smile И двата ги имам и двата са трайни ползвам едп версиите и на двата парфюма! Да има прилика с Черният Опиум- едп версията на Диор според мен Simple Smile също .На мен са ми доста близки като аромати Simple Smile   Пускам  ти като идея само (ако не си го ползвала ) Диор Аддикт -уникален парфюм....обожавам го Simple Smile
 и Lancome Midnight rose -доста комплименти получих с този  парфюм YumYum SatisfiedSatisfied

# 476
  • София
Мерси, момичета. Ще пробвам и вашите предложения. А Аddict е любим.Heart Eyes

# 477
Диор адикт го слагам в групата на непоносимите парфюми, заедно с ангела и извънземното на Мюглер Simple Smile. Дори сестра ми, която е всеядна по отношение на парфюмите не го понесе Simple Smile.

# 478
Мерси, момичета. Ще пробвам и вашите предложения. А Аddict е любим.Heart Eyes

Адикта ми е слабост и на мен Simple Smile Обичам го Simple Smile

# 479
Куражче, няма при Калин Амуажи. Само във Farenah. Моге да пробваш моите, пиши като си свободна. Hug bouquet
Няма никъде официално Армани Приве в София. В квартални магазини има, но там си е риск и аз подминавам.

Общи условия

Активация на акаунт