Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 878
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Началото е отвратително - мирише на болница, на продължително боледуващ човек, чиято кожа е пропита с миризмата на антибиотици; средата и краят са от посредствени към тъпи - толкова да е експлоатирана точно тази подсолена ванилия, че е банално до немай къде.
Не съм впечатлена никак, отегчена съм до смърт от него.
Същото "изпитание" имах с Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540 Отврат...  Sick
Това почти ме отказва да я пробвам..... /Аурата/ може би само на блотер  Simple Smile
Написаното от Аризона ме отрезви, да не гръмна Аура на сляпо. Ще го чакам за тест, знае ли човек може да се харесаме.
На Rouge 540 началото ми е тегаво, но след 2 часа става разкош. Мнението ми е от бегъл тест.

Не е толкова лош, но наистина трябва да се пробва предварително. Аз си го купих не на сляпо, но пак не мога да кажа, че 100% е моя парфюм и по всяка вероятност ще замине при сестра ми.
Миризмата не е лоша, но получавам главоболие от него.

Пробвай го на по-хладно време, може да не те задушава аромата му и да не ти е главоболен.

# 451
  • Габрово
Какво мислите за
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Oud-Ispahan-15231.html
Харесва ли ви и за какво време е според вас?

# 452
  • София
Вдъхновена от поста на Ковачева, вчера носих Инсоленс едп, а днес ще съм с Л'инстант меджик...парфюми, които по принцип нося при доста по- ниски температури, но май ми харесват и на топло Blush Дано да е така и с хората около мен Joy

# 453
  • София
Вдъхновена от поста на Ковачева, вчера носих Инсоленс едп, а днес ще съм с Л'инстант меджик...парфюми, които по принцип нося при доста по- ниски температури, но май ми харесват и на топло Blush Дано да е така и с хората около мен Joy
А пък аз се пробвах по същия повод с Кавали голд - ами, екстра е. Благодарности на Ковачева.

# 454
Като почитател на Reminiscence днес заприходих https://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Patchouli-4712.html. Хубаво землисто-шоколадово пачули, което няма шлейф и стои близо до кожата. Бързо се развива до базата, линеарно. Не е чудо невиждано, но аз ще си го нося с удоволствие. От трите, които имам, Vanille е най-сполучлив. Tonka също е хубав, но е по-кисела сянка на Tobacco Vanille.

# 455
  • Пловдив
Аз пък безпаметно се влюбих в два парфюма- My Burberry black и новата рокля на Герлен. Преди месеци бях тествала Бърбъри-то, но не мога да си обясня как така не ми хареса. Спомням си,че сбърчих нос и го отсвирих. А той се оказа толкова красив. Присъственост,шлейф,всичко си има.

Black Perfecto by La petite robe noire също страшно ми хареса. Тъмен,гъст,черен....уникален. Не познавам първата рокля,с която го сравняват,но този не ми прилича на никоя от предишните. Носи духа на Ambre Imperial Van Cleef&Arpels,който също много харесвам.

# 456
  • Варна
За да напиша нещо по темата - единствения парфюм, който бих си купила, но беше лимитиран е: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Precious-Heart-2619.html

Ако намеря на някое летище бих се замислила и за : https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Brasil-Dream-4942.html ,
но ако съдя по последните ми опити да имам нещо, което съм обожавала в миналото ( https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Yvresse-C … ampagne--101.html ) може и вече да не ми допадне Герлена. От Бразил Дрийм имам още към 20 мл. и си го пазя за морски разходки.
А сега да питам за линкове където сте обсъждали:
Мон Герлен - https://www.fragrantica.ru/perfume/Guerlain/Mon-Guerlain-43297.html
и Мадмоазел Роша - https://www.fragrantica.ru/perfume/Guerlain/Mon-Guerlain-43297.html
толкова цветен като втория не съм имала досега, а ми се прииска нещо по-свежо за лятото.Чудя се между 50 мл. на Герлен и 2х30 Герлен и Роша. Но ми трябват малко коментари да реша.
п.п. Ползвах за линкове руската фрагрантика, другата ми заби,

п.п.п Знам, че не сте толкова фенове на масовата парфюмерия, като цитираните от мен аромати, но ако сте споделяли, насочете ме!

# 457
Ако намеря на някое летище бих се замислила и за : https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Brasil-Dream-4942.html ,

Мисля, че съфорумка го разменя в съседната тема.

# 458
Вчера пробвах новата рокля и Армани - не ме впечатлиха. Може би защото не съм на кеф като цяло, но нищо парфюмно не ме кефи. Може би се връщам в периода си на непоносимост към 99% от ароматите Sad Любопитен ми е Габриел.
Няколко мнения по - нагоре се коментираше носене на по - тежки аромати лятото ( съжалявам, но с новата версия незнайно защо не мога да цитирам). Та по този повод вчера във влака на път за работа изведнъж усещам много секси познато ухание. Оглеждам се и веднага разпознавам дамата, която носи белия Задиг! Този аромат лятото?!? Е на нея й стоеше прекрасно, наистина прекрасно. Толкова хубаво ми стана, че вечерта след душа вкъщи се напръсках с него и тънех в памукови облаци ( е и климатика у дома бе на 22 градуса). Мен обаче ме душат тези силни аромати в топло време за съжаление.

# 459
( съжалявам, но с новата версия незнайно защо не мога да цитирам).
Можеш, бутончето с кавичката долу в дясно под поста,  е за цитиране.

И аз не мога да нося силни аромати сега. Да не говорим, че днес ме души дори Caligna...

# 460
  • Варна
Да се разпиша и аз за Аура, която едно от първите ми и най-любими парфюмни другарчета от зората на тази тема, така щедро ми предостави за проба Revolving Hearts
На мен не ми хареса, най-просто казано. Не е нещо, което да намразя, но не е и такъв, който да обикна. Върху мен е някакъв препарат - зелено-белоцветен и мазен. И да, доста мъжкарски се представя. Аз не намирам женственост в него и ми създава едно особено усещане за обърканост, което изобщо не обичам. За мене е най слабото творение на бранда - недоизпипано и сякаш набързо скалъпено. Не че припадам по останалите от марката, но във всеки един от тях поне някаква хармония съм откривала. При Аура ми липсва. Съгласна съм, какафоничен е.
Много траен, естествено.

# 461
Вчера пробвах Хипнотичната отрова и нали самото име говори сложих доста пестеливо. Имах среща и ме беше страх да не задуша човека срещу мен.
Мен не ме задуши, хареса ми, но при липсата на вятър го усещах близо до себе си. Сигурна съм,че на разходка край морето ще се държи различно от градските условия.
Ще го тествам пак по-обилно.
Момичета, вчера обиколих Сефора и още една парафюмерия и не намерих НИТО ЕДИН от препоръчаните от вас парфюми.  Дори от списъка на Ковачева,който никак не е беше малък.
Аура и  Скандал, които обсъждате не бяха и чули за тях.
И да не съм валат пробвах на Булгари новият, не ме впечатли приятен аромат. За мен е от лесно харесващите си. Аз Булгари ги уважавам с бижутата им...
MY Burberry black хубав, но нищо специално.
Обаче ми хареса новата Черна рокля до степен да я пожелая. Аз усещах теменужки, питах приятелка тя каза,че няма. Както тя каза явно в комбинация тези съставки лъжат носа ми.
Ще трябва да го тествам на себе си,за да разбера да го взема ли сега или му трябва по-хладно време.
Ще продължа да обикалям и дано намеря някой от предложените да тествам.

# 462
  • Там, където ме обичат
Вчера пробвах Хипнотичната отрова и нали самото име говори сложих доста пестеливо. Имах среща и ме беше страх да не задуша човека срещу мен.
Мен не ме задуши, хареса ми, но при липсата на вятър го усещах близо до себе си. Сигурна съм,че на разходка край морето ще се държи различно от градските условия.
Ще го тествам пак по-обилно.
Въх недей, че ако е ветровито времето, в София ще изпоприпадаме.  Mr. Green

# 463
  • Бургас
 HeartХипнотичната отрова е много красива вечер в морската градина.

# 464
  • Враца
И при мен е така, обожавам я , изразходих един флакон с удоволствие, но се въздържах от придобиване защото при мен не е толкова бомбастична, колкото описват другите..  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт