Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Изобщо не очаквах, че Aura-та ще се окаже толкова никакъв парфюм.
Началото е отвратително - мирише на болница, на продължително боледуващ човек, чиято кожа е пропита с миризмата на антибиотици; средата и краят са от посредствени към тъпи - толкова да е експлоатирана точно тази подсолена ванилия, че е банално до немай къде.
Не съм впечатлена никак, отегчена съм до смърт от него.

Scandal-ът пък въобще отказах да го тествам - само помирисах пръскалото и вече имах два кариеса.
И тук скука.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 22:35 от Аризона

# 436
  • The Evergreen State

Началото е отвратително; средата и краят са от посредствени към тъпи.

Хаха, този коментар ме развесели, не познавам Аурата но ми стана смешно. Аз ползвам това лято Музата на Мюглер. Усещам соленост и пачули без никакви лешници, бих казала доста прилича на оригиналния Ангел но определено е по-носим вариант за мен. Опасявах се да не ми писне бързо но ей на, нещо се привързах, разнасях го и на ваканция на морето, нося го и на работа, отдавна не съм се фиксирала толкова задълго на един парфюм. 

# 437
  • СОФИЯ
Началото е отвратително - мирише на болница, на продължително боледуващ човек, чиято кожа е пропита с миризмата на антибиотици; средата и краят са от посредствени към тъпи - толкова да е експлоатирана точно тази подсолена ванилия, че е банално до немай къде.
Същото "изпитание" имах с Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540 Отврат...  Sick
Това почти ме отказва да я пробвам..... /Аурата/ може би само на блотер  Simple Smile

# 438
  • София
Същото "изпитание" имах с Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540 Отврат...  Sick
Това почти ме отказва да я пробвам..... /Аурата/ може би само на блотер  Simple Smile
Лелее ...колко сме различни  Laughing За поредния път се убеждавам в това...при мен Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 е прекрасен, никакви лекарства, йод...само нежност и горски ягоди  Heart Eyes Flutter

# 439
  • София
Написаното от Аризона ме отрезви, да не гръмна Аура на сляпо. Ще го чакам за тест, знае ли човек може да се харесаме.
На Rouge 540 началото ми е тегаво, но след 2 часа става разкош. Мнението ми е от бегъл тест.

# 440
  • София
Навила съм си на пръста, че много ще ми хареса Ivory Route.. Grinning
Могат ли да се тестват някъде в София парфюмите на Xerjoff?
Epice Marine нося напоследък. Интересен е, но едва ли ще го подновя като ми свърши травъл бутилката. Осатвя някакво усещане за недовършеност.

# 441
Същото "изпитание" имах с Maison Francis KurkdjianBaccarat Rouge 540 Отврат...  Sick
Това почти ме отказва да я пробвам..... /Аурата/ може би само на блотер  Simple Smile
Написаното от Аризона ме отрезви, да не гръмна Аура на сляпо. Ще го чакам за тест, знае ли човек може да се харесаме.
На Rouge 540 началото ми е тегаво, но след 2 часа става разкош. Мнението ми е от бегъл тест.

Не е толкова лош, но наистина трябва да се пробва предварително. Аз си го купих не на сляпо, но пак не мога да кажа, че 100% е моя парфюм и по всяка вероятност ще замине при сестра ми.
Миризмата не е лоша, но получавам главоболие от него.

# 442
  • Germany
Никога не съм харесвала цитрусови парфюми, докато живеех в Бг  не ги делях на зими и летни:blush:
Сега живея на остров жега, задух и влага. Лятото е дългоооо и ми писна от цитрусовите парфюми,които заобичах откакто съм тук.
Обожавам сладките аромати и ми се носи нещо с по-мека ванилия. Не зная в каква комбинация,но искам нещо вкусно за жегите без да ме души.
Има ли такъв парфюм?

Cloe, и аз смятам, че не винаги цитрусите са най-доброто за жегите. Да не кажа, че ги предпочитам даже в студ, когато са звънливи и дават най-доброто от себе си, както и доста по-трайни, но това са си мои размишления и опит. Последните лета в България са наистина много горещи, и случайно се оказа, че има доста ориенталци, които се развиват страхотно в горещините на моята кожа. Не случайно, летните ми открития до едно са сладки, ориенталски аромати. Освен това правят невероятен шлейф и се забелязват и от околните, за разлика от цитрусите, които са доста интимни аромати.

Преди две години, точно в Созопол се влюбих до уши в Just Cavalli Gold Crazy Жената, която го носеше оставяше такъв шлейф след себе си, че нямаше начин да не питам кой е парфюма. Харесва ми тази комбинация от лешников шоколадов крем, дърво и жасмин точно в най-голямата жега. В по-хладни нотки понякога ми избива една изкуствена нотка, но в жега е просто разкош.

Миналата година пощурях отново по подобен аромат Satine Lalique Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много, много, много любим. Продължава да ме радва по всяко време на годината и е един от парфюмите, които нося с голямо удоволствие и лекота. За мен е съвършена комбинация между ванилия, дървесни нотки, ветивер, розов пипер и пачули, с прекрасната пудрена сладост на хелиотроп и тонка.

Новият Girl of Now Elie Saab също има такъв потенциал. За мен е доста близък с Голд на Кавали, но основната нотка тук са бадемите и пухкав сладолед шам фъстък. Признавам, че отидох да го купя, но при втория тест ми дойде една идея по-сладък, отколкото мога да понеса, но пък беше доста по-хладно. Засега чака още тестове.

Онзи ден при мен беше много влажно и горещо, а аз бях с Lolita Lempicka Lolita Lempicka Направо ми идваше да се изям сама  Mr. Green Солени лакритцови бонбони, с пралини, коледни подправки, сладко от вишни, нежен виолетов ирис и много ветивер. Планирам придобиване на някоя от версиите, но още не мога да реша коя да бъде. Отново отлична трайност и прожекция.

Други мои любимци, за които много съм писала, затова само ще спомена, са Хипнотичната отрова ЕДТ, която открих, че именно в жега и влага харесвам най-много, амбровото мерве на Hermes  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, както и вечният ми летен любимец Alchimie Rochas Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, но пък аз имам доволно количество от него, и мога да си пръскам колкото си искам.

Не искам да пропускам и тези два парфюма на Carner Barcelona, които харесвам особено много в горещи летни дни D600 Carner Barcelona, греховно добра комбинация от ванилия, пудрен ирис и дървесни нотки и ветивер, както и Tardes Carner Barcelona, вкусни бадеми с пудра, мускусни и дървесни нотки, завършени съвършено с хелиотроп и тонка. Ако харесваш топли, слънчеви пудрени ноти, с ванилия,
 много мускус и ирис, Besos Carner Barcelona също прави впечатление в горещините.

И последното ми предложение, че не мога да се спра  Mr. Green е Santorini Vine Eau de Cologne Korres. Много нестандартен за мен, аромат на сушени плодове, махлеб, гръцки сладки, и зелени, резливи нотки на млади лозови листа и морски солен бриз. Комбинацията от морските нотки със зелените листа дава едно газирано за мен усещане, сякаш се наслаждаваш на студено мохито на плажа. Хубава цена, трайност и аромат.

Надявам се да имаш възможност да пробваш и да прецениш, дали ти харесват по-сладки аромати в горещините. Успех!

И понеже повечето се изказахте за Аура, да си кажа и аз  Mr. Green
Нищо страшно не видях в него, а очаквах. При мен няма блата, няма борови гори, няма страхотии. Зелените нотки са просто ливада с нацъфтели и напечени на слънце маргаритки, вие лежите на поляната със стрък трева между зъбите, но нейде под вас се прокрадва лек аромат на размазана от вас зелена миризливка. Мисля, че именно това е тази странна, леко мазна нотка, която усещам в зеленията. Зеленото усещане доста бързо се отдръпва, и идва един още един странен за мен момент, когато усещам лекарствена нотка, подобна на тази, която моето поколение познава от един сироп мултивитамин с аромат на портокал. Гъст, сладък и много химичен. Не бих казала, че е неприятен, но и чудо на чудесата не е. Като минат тези сътресения, които траят около 30 минути при мен, парфюмът става доста подобен на натуралният аромат на този храст:

Предполагам, че повечето от вас са минавали покрай храст булчински венец /градински жасмин/. Ароматът за мен е доста бял, остър, леко жилав и индолов. Ясно се усещат и жълтите тичинки, от средата на растението. Именно те дават това жълто и сладко креместо и цветно усещане. В базата си върху мен остава усещане за плажен крем с бели цветя, дървесни нотки и тръпчиви рабарбер ноти.

Признавам, че ако бях пробвала парфюма на сляп тест, щях да реша, че е парфюм на Джо Малоун или поредната Аква алегория. Толкова беззъб и безхарактерен Мюглер не съм очаквала. Не казвам че е лош, напротив даже, приятен, безопасен, слънчевичък, сладичък, белоцветен, летен. Но не това очаквам от Мюглер. Там очаквам или любов или омраза, или да тичам да купувам или да повръщам, но не и средно положение. А Аура за мен е точно средно положение, става, но няма тръпка. Ако беше парфюм за 20 лв., гък нямаше да кажа за него, даже щях да го похваля. Показва добра трайност, има си сияж и присъствие, на моменти ми е задушлив, но със сигурност се радвам, че заложих първо на отливка. След шедьоври като Angel, Alien, A Men, Womanity, Колон, които се разпознават от повечето непарфюмно просветени хора, смятам, че от Мюглер са се изложили с Аура и със сигурност няма да стане хит. Личната ми оценка е 7/10, като е толкова висока заради флаконът. Със сигурност имам по-добри и вълнуващи зелени парфюми.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 20:02 от kovatcheva

# 443
  • София
Какво ще кажете за морковна нота в парфюмите, феички? bouquet След няколко години отлагане най-накрая реших да придобия Escentric Molecules Escentric 02. В парфюмна феерия сьм... установих, че тази нота ме очарова Heart Eyes

# 444
  • София
Just Cavalli Gold ми е един от много любимите парфюми, но не ме беше спохождала идеята да го пробвам през лятото Simple Smile. Също и Лалик. Ще взема пък да видя какво ще се получи.
Аз втори ден изкарвам с Fico di Elba
https://www.fragrantica.com/perfume/Erbario-Toscano/Fico-d-Elba-39848.html,
който ми се видя някак "мазен" при преди време, но сега ми е много добре, че пък и относително траен - около 4 часа, което на това време на мен ми е ОК. Бях си взела флаконче 10 мл, но започва да ме блазни мисълта за шише. Припадам си за смокини Heartpulse

# 445
Ковачева, поздравления Kissing Heart. Изказах се с "половин уста", а ти успя да ме разбереш какво търся.
Страхотно описание и ми се струват много мой аромати.
Обожавам сладки,гурме аромати и със шлейф.
Записвам си до един изброените от теб парфюми. Дано успея да ги намеря и тествам.
Благодаря ти, много. Определено ми даде голям избор.

# 446
Адикт на Диор също е страхотен на морето, една рецепционистка влачеше шлейф из целия хотел!
Всяка година се каня да го взема да пробвам и все забравям.

# 447
Харесвам Адикт на Диор,на мама е любим. Нещо са го променили не само,че са пипнали леко шишето. Мисля в пръскалото беше разликата.
Носила съм го лятото в Бг, а мама нон стоп.
За него съм получавала "комплимент",че мириша на ароматизатор за кола.

# 448
  • Враца
Адикт на Диор също е страхотен на морето, една рецепционистка влачеше шлейф из целия хотел!
Всяка година се каня да го взема да пробвам и все забравям.

Преди, когато притежавах доволни количества, го използвах нон стоп на морето.  Heart Eyes
Вечерите ми бяха благоуханни, шлейф по цялата плажна ивица и неописуемо удоволствие.
Сега имам 10-на мл и си ги кътам, като безценно съкровище..  Rolling Eyes

# 449
Променен е, за съжаление. Версията от 2002г. е най-хубава. Сега имам някоя от следващите, пак е хубав, но доста по-постен и скромен. Тази седмица може да отскоча до морето, първо него ще сложа в багажа!

Общи условия

Активация на акаунт