Парфюмни размисли и страсти - 211

• 148 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Аз имам Л'Арте и много си пазя и харесвам. Heart Eyes

# 181
  • Враца
Не е по темата на темата и не знам дали е въобще по темата, но да споделя.  Blush Днес попаднах на това.
Скрит текст:
Много ми хареса как се разви на кожата на китката и буквално носа ми залепна за нея. Голямо чудене беше на какво ми прилича. Фрагрантика мълчи по въпроса. Няма го дори в италианската. Докато не ми светна. OMG - Elixir des Merveilles Hermes! У дома правих паралелен тест и това е. Не казвам, че е същото. Просто много си приличат. А това Tesori d'oriente е за без пари направо - 10,90 лв.  Rolling Eyes

И аз така се влюбих в един аромат от тазия серия, (сивият флакон), направо не повярвах какво попадение,
след това се върнах да го тествам, такава химия избива при мен след половин час, че язък за прекрасното начало. 

# 182
  • София

аз си имам една сладка любов от съкровищата на ориента - Byzantium, който е толкова розово-локумен, че чак се чувствам виновна като го нося (не ям захар). тази пролет се улавях, че пренебрегвам много често другите ми любови, заради точно тази захар 

# 183
  • СОФИЯ
И къде ги има тези Съкровища на Ориента?

# 184
  • София
И къде ги има тези Съкровища на Ориента?

В Ремедиум съм ги виждала.

# 185
  • СОФИЯ
Благодаря Harpalike Hug

Някой запознат ли е с нишовите парфюми Соспиро и ако да с какви впечатления сте  Flutter

# 186
Благодаря Harpalike Hug

Някой запознат ли е с нишовите парфюми Соспиро и ако да с какви впечатления сте  Flutter
Да, аз. Някои са страхотни, като моята Erba pura, други не чак толкова. Като цяло са изключително силни, мощни, и скъпи аромати в много красиви бутилки. Някои определено не си заслужават цената.

# 187
Някои определено не си заслужават цената.

Като Wardasina например. Много силен, много траен, но с нищо не се запомня. Няма характер, а е доста хвален.
https://www.enzo.bg/sospiro/chapter-i-wardasina-parfjumna-voda-za-zheni/

# 188
На мен той ми харесва доста, но не харесах Операта, който се води чудо на чудесата. За мен той е мъжки и не е нещо нечувано, но няма колекционер от най-големите по света, който да го няма и коментира.
Имам предвид и цената. За 100-200 лв. да, но за 600-700...
Аз харесвам Accento.

# 189
  • СОФИЯ
Загледах точно Accento , Erba Pura и Wardasina. Но най много ме заинтригува Accento. За съжаление няма мостра  Sad
Няма мостра и за Операта, иначе бих взела от любопитство - заради високата цена. /829лв / Shocked

# 190

"Реших да си оправя сетивата с мостра на  Amouage Sunshine но уви и тук ударих на камък...... разви се ухание на един сироп с витамини от близкото минало и впоследствие към сиропа се добави и мента.
Споделете мнения моля ако сте ги ползвали"

*
Здравейте,
Засега само ви чета и то с голямо удоволствие и интерес.
Включвам се в темата, за да споделя моите впечатления от парфюмите на Амуаж. Тествах няколко парфюма от мостри на производителя и според мен най-лесни за харесване са Сиел, Онор и Диа. Сиел ми е любимец, прекрасен е, Онор също е много красив аромат, а Диа ми нопомня за много добре ухаещите вносни дезодоранти от 80-те години. Колкото до Съншайн интересното е, че на мен също ми "ухае" на известния сироп от витамини, не на сироп за кашлица или сироп за нещо друго, а точно на сиропа с витамини от близкото минало, това съм го споделила и в Енцо. Харесах си и Юбилейшън 25, в стила на старата френска класика, но той изисква съответна вечерна обстановка, за да се носи. Не ми хареса Интерлюд, ама хич, но добавям, че само него го тествах от мостра на Енцо, а аз към мострите на Енцо, които са с пулверизатор имам резерви, не винаги отразяват точния аромат.
Е, ще продължавам само да ви чета. Нямам необходимите познания и не съм на вашето ниво, за да коментирам, но може би ще се включвам по такива поводи.
Много благодаря за темата и на форумките, които се включват.

# 191
Ваня, добре дошла! Hug bouquet Пиши спокойно, без никакви притеснения.
Ммм обожавам Интерлюда и Лирика. Heart Eyes

# 192
  • София
аз си имам една сладка любов от съкровищата на ориента - Byzantium, който е толкова розово-локумен, че чак се чувствам виновна като го нося (не ям захар). тази пролет се улавях, че пренебрегвам много често другите ми любови, заради точно тази захар 

Казват, че Бизантиум е добра имитация на Локума на Мечери.

# 193

"Харесах си и Юбилейшън 25, в стила на старата френска класика, но той изисква съответна вечерна обстановка, за да се носи.

Днес бях с Jubilation XXV и се държа страхотно в жегите, не се вкисна, не се изгуби и вече 8 часа се усеща много добре. И за през деня си става. Амуаж са направили два мини сета с женски парфюми и и на мен ми харесва този с Лирик, Епик,Мемоар, не харесвам толкова сета  с Диа, Онор и Сиел.  Бях писала, че чакам мостри от  Oriza Legrand. Бях си поръчала цяла бутилка от https://www.fragrantica.com/perfume/Oriza-L-Legrand/Muguet-Fleuri-25045.html и сгреших. Ще го мъча де, но почти всички парфюми от тази марка имат една силна първоначална хлорна нотка, която направо ми засяда в гърлото. С времето изчезва и парфюмите омекват, но началото трудно се понася. Два парфюма ми направиха добро впечатление: https://www.fragrantica.com/perfume/Oriza-L-Legrand/Reve-d-Ossian-16252.html- страхотен тамян, хем истински, хем омекотен и леко напудрен, изключително траен. Другият е https://www.fragrantica.com/perfume/Oriza-L-Legrand/Villa-Lympia-38159.html - хууубава мимоза, лека, солена, стои близо до кожата, бързо утихва, но ме кара на всеки 3 сек. да си завирам носа и пак да вдишвам. Като цяло тази марка ми беше интересна само за проба, парфюмите са различни от болшинството, за нито един не си помислих "Това на какво ми напомня newsm78", не те карат да правиш  асоциации с други парфюми, по-скоро те карат да отгатваш нотките, защото са доста завоалирани и преплетени, но няма опасност да й стана фен.

# 194
  • СОФИЯ
Ваня,
Много се радвам, че в парфюма сме усетили едно и също, защото взех да се притеснявам, че съм дефектна  Joy Относно познанията, аз съм пълен профан.  Embarassed  Тук момичетата са с голямо търпение и с удоволствие помагат, така че наистина си добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт