Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

• 75 209
  • 741
  •   2
Отговори
# 30
  • на острова на мечтите
Канелони със спанак и рикота. Всички са им фенове без голямата девойка  малко ме изнервя пълненето, но малката госпожица помага активно.
Има малък трик при пълненето. Поставяш вертикално канелона в тавичката, където ще ги редиш всичките, и пълниш със сместа отгаре. После подреждаш всички хоризонтално на леко разстояние,защото малко се надуват.
Вие напоследък все идеи за фурна давате newsm78 Снощи пекох на барбекю последната тиквичка и на жар един патладжан chef Днес ще има и салата. Евентуално спагети от соя, но те стават за 3 минути  Peace

# 31
Навън са 38 градуса, добре че духа . У дома са 21. Готвенето изобщо не го усещам. Предимно на таратори сме, салати и плодове.
Утре рано ще приготвя за дългото пътуване няколко бутилчици. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/06/tarator-light-summer-cold-soup-with.html

Тези дни направих и разни сорбета. За съжаление от тях не мога да взема Simple Smile

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/06/3-popsicle-with-3-flavors.html

Сега ще опека и едни бисквити.

# 32
Аз вчера готвих миш маш на фурна ,а днес ще приготвя кюфтенца от тиквички.Иначе и ние основно сме на салати и таратори.

# 33
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при нас се разхлади  Mr. Green

пак сарми, орязах другата лоза.
наложено сирене
салата от китайско зеле
японски пици
айоли

тази година ще имаме пак много грозде.
чудя се какво да го правя. ситно, бяло е.
мъжът ми правеше сок от него, но си е занимавка.
някой да знае как се прави оцет?

# 34
днес направих шницели от печурки по идея на Данилу и станаха супер.
малко пипкаво ми идва местенето от фолиото в тигана, но е ок за малка бройка. мъжът ми одобри.  Peace

другият път ще ги направя на бургер, ще сложа и синьо сирене  Crazy

# 35
У нас в менюто варена царевица, нещо като питки от печена сварена елда, спаначена баница на тиган

# 36
  • Стара Загора
На село сме си няколко дни ,правих японските пици и ги харесахме.Но ми залепваше сместа доста, защото ги правих на обикновени тигани.Като се приберем ще правя пак.Малкия много ги хареса  Hug
Менюто ни е салати, зеленчуци на грил,таратор, пържени пресни картофи, кюфтета от тиквички, варени яйца .За закуска палачинки и гюзлеми на сач  Heart Eyes

# 37
Но ми залепваше сместа доста, защото ги правих на обикновени тигани.

какви са тези обикновени тигани?  Thinking
аз ги правя в стоманен, с нищо не е покрит и не ми залепват Peace

# 38
Дайте изпитана рецепта за вегетарианска японска пица. Мисля че качвахте преди, но не ми се рови, да пробвам дали ще харесат децата. Намирам рецепти с месо.

# 39
Дайте изпитана рецепта за вегетарианска японска пица. Мисля че качвахте преди, но не ми се рови, да пробвам дали ще харесат децата. Намирам рецепти с месо.

наситнявам китайско зеле, намачквам леко със сол.
слагам яйце, малко пълн. брашно, наситнен лук, подправки.

загрявам мазнина в тигана, изсипвам от сместа, да стане около един пръст дебело, отгоре нареждам гъби на тънки филийки и ги натискам в сместта.
после като го обърна, слагам отгоре настърган кашкавал или моцарела да се разтече, после домати и рукола.

това последното вече е по желание и като нормална пица всеки може да си измисли какво да слага отгоре.
ето ти инфо

# 40
Благодаря Ася🤗

# 41
# 42
Ние днес сме на картофена крем супичка и салата, а вчера бяхме на пълнени чушки с яйце и сирене.

# 43
  • на острова на мечтите

тази година ще имаме пак много грозде.
чудя се какво да го правя. ситно, бяло е.
мъжът ми правеше сок от него, но си е занимавка.
някой да знае как се прави оцет?
Слагаш гроздето смачкано(аз съм правила ябълков оцет от падналите през края на август ябълки, а от татковото вино винен оцет,но придполагъм,че процедурата а къщъта) в трилитров буркан, слагаш вода, слагаш захар,около чаша и забравяш на слънце за около 2 седмици. От време на време разбърквай.
Аз имам доста сливи(джанки) . Не им се махат лесно костилките и утре ще трябва да запретна ръкави и да ги изчистя една по една  за сок от сливи  Whistling Понеже имам доста плодове трябва да измисля как да ги оползотворя,за да не се развалят.
Снощи пекох чушки, патладжани, домати,лук и цели тиквички на барбекю. Тиквичките ги оставих отделно, че мм не яде,а от останалите зеленчуци направих лютиката на северняшката ми баба . Тиквичките станаха доста приятни на вкус,а и си спестих време край огъня.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 19:56 от danilu

# 44
На винения оцет, не съм убедена че му трябва вода. Мачка се гроздето и то си пуска достатъчно, за разлика от ябълките. Оцетна гъба знам, че се слага, но никога не съм правила.
Правих руло от тиквички, с крем от сирене, извара, копър, магданоз, малко чесън, олио. Много вкусно стана. Утре се надявам да не ме мързи и да дам ред на японските пици, на които от много време се каня.

Общи условия

Активация на акаунт